Jump to content

Προβλημα με ανεμωνη

manologreen

Recommended Posts

Καλησπερα παιδια

Πριν απο 2 εβδομαδες αγορασα τη συγκεκριμενη ανεμωνη απο γνωστο καταστημα της αθηνας και αργοτερα ψαχνοντας ειδα οτι ειναι προβλημα αν η ανεμωνη ειναι ασπρη.Υπαρχει περιπτωση να επανελθει λετε η να τη βγαλω απο το ενυδρειο;Το δευτερο βεβαια ειναι λιγο δυσκολο τωρα γιατι εχει χωθει μεσα στους βραχους παντως αν υπαρχει καποιος τροπος να την βοηθησω παρακαλω πειτε μου.

post-60744-0-86957200-1443371422_thumb.jpg

Χωρίς να είμαι ειδικός στις ανεμώνες , η δικιά σου μου φαίνεται μια χαρά.  Είχε άλλο χρώμα αρχικά και τώρα έγινε άσπρη ?    

Εμένα ζωηρότατη μου φαίνεται. Και αν την ταίσεις και καμιά γαριδούλα μικρή θα γίνει τούμπανο :)

Χωρίς να είμαι ειδικός στις ανεμώνες , η δικιά σου μου φαίνεται μια χαρά.  Είχε άλλο χρώμα αρχικά και τώρα έγινε άσπρη ?    

Εμένα ζωηρότατη μου φαίνεται. Και αν την ταίσεις και καμιά γαριδούλα μικρή θα γίνει τούμπανο :)

Ταισε την και θα γινει μια χαρα οσο ειναι κολλημενη μην ανυσηχεις.

Ετσι μου την δωσανε.Το προβλημα ειναι πως εχει μετακινηθει εσωτερικα στον βραχο και δεν εχω αμεση επαφη να την ταισω πρεπει να κουνησω βραχο.Το χρωμα της οποιο κι αν ειναι υπαρχει περιπτωση να επανελθει;Καμοια ιδεα πως να την βγαλω προς τα εξω;

όπως λέει και ο ΝΙκνικ. Ταισέ την κανένα μικρό κομματάκι γαρίδα,γαύρο,καλαμάρι και μην ανησυχείς.  Στην φώτο φαίνεται πολύ ωραία ανεμώνη και ζωηρή.  

Το τάισμα γίνετε βάζοντας προσεκτικά (αργές κινήσεις) τροφή στα πλοκάμια της. Τα πλοκάμια θα πιάσουν την τροφή και θα την οδηγήσουν στο στόμα που βρίσκεται στο κέντρο της ανεμώνης.  

Κατά καιρούς οι ανεμώνες μετακινούνται. Ενδέχεται σύντομα να την βρείς σε άλλο μέρος του βράχου.   

Σε περίπτωση που είναι τόσο μέσα στο βράχο και δεν μπορείς να την ταίσεις καθόλου άστην και περίμενε. Λογικά θα πεινάσει και θα πρέπει να βρεί άλλο μέρος πάνω στον βράχο για να προσκολληθεί και να βρει τροφή. 

Το χρώμα της πιστεύω οτι είναι αυτό που φαίνεται στην φωτογραφία.

Έγινε επεξεργασία - submarine1981
  • Like 1

Μην την πειραξεις καθολου με μια λαβιδα δωστης στα πλοκαμια της μια γαριδα και ξερει αυτη τα υπολοιπα.

• Like 1

η ανεμώνη έχει χασει το χρώμα της αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να επανέλθει (είναι βεβαια πολύ δυσκολο). αποψή μου είναι να μην την ταίσεις κατεψυγμένη γαρίδα (ειδικά αυτές που παίρνουμε απο το super market). πάρε μια πιπέτα και ρίξτης mysis ή όποια άλλη ζωντανή ή κατεψυγμένη τροφή έχεις για τα ψάρια σου και δες αν κολλάνε στα πλοκάμια της και αν κάνει κινήσεις για να την φάει. Αν κολλάνε και τρώει είσαι οκ, αν οχι το πιθανότερο είναι οτι δεν θα την βγάλει.

εγω βασικά δεν βλέπω κανένα προβλημα στην ανεμώνη σου. Αν κρύβεται κάτω από τον βράχο θα μπορούσε να αλλάξει χρώμα σε λευκό. Εφόσον το στόμα της δεν είναι ξεχειλωμένο και είναι κολλημένη στο βράχο δεν έχει πρόβλημα. Οι ανεμώνες που έχουν πρόβλημα συνήθως δεν κάθονται κολλημένες και σίγουρα δεν τρώνε

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...