iliasandro 27 Σεπτεμβρίου 2015 #1 Share 27 Σεπτεμβρίου 2015 (edited) Έπειτα από έναν χρόνο συμβίωσης με το iwagumi και τα harlequin rasbora αποφάσισα (ή καλύτερα μου επιβάλλεται) να τα αποχωριστώ. Η κόρη άρχισε να περπατάει και να πειράζει τα πάντα (μπουκάλα, λιπάσματα κλπ) οπότε σκέφτομαι να στραφώ στη δημιουργία ενός νέου σπιτιού είτε για τις blue tiger είτε για κάποιο νέο είδος (crs). Θυμίζω: Διαστάσεις 60x43x35 (ΜxΠxΥ) Φίλτρανση: 2 eheim liberty 130 (κρεμαστά) με προφίλτρα Φωτισμός: 3X24 watt (φωτοπερίοδος 8 ώρες) Για βυθό θα χρησιμοποιήσω akadama. Πάνω από αυτόν θα μπουν δυο red moor και από φυτά θα χρησιμοποιήσω Echinodorus bleheri, Hygrophila corymbosa, Microsorum pteropus, Microsorum pteropus 'Windeløv', Microsorum pteropus "Trident", Staurogyne repens, Vallisneria Asiatica,Vallisneria nana, flame moss, fissidens fontanus, riccardia chamedryfolia (mini pellia), pellia moss. Τρεις ερωτησούλες για αρχή: [1] Το ενυδρείο να το καθαρίσω πλήρως ή να αφήσω όσες άλγες και βιοφιλμ έχουν τα τζάμια; [2] Να μπολιάσω το βυθό ή είναι πιο ασφαλές να περιμένω 2-3 μήνες με τα harlequin rasbora ώστε να στρωθεί ο νέος βυθός; [3] Να χρησιμοποιήσω όσα από τα φυτά φυτεύονται ή θα έχω πρόβλημα με τα κλαδέματα στο μέλλον (αλλαγές στην ποιότητα του νερού); Έγινε επεξεργασία 27 Σεπτεμβρίου 2015 - iliasandro Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 27 Σεπτεμβρίου 2015 #2 Share 27 Σεπτεμβρίου 2015 Τρεις ερωτησούλες για αρχή: [1] Το ενυδρείο να το καθαρίσω πλήρως ή να αφήσω όσες άλγες και βιοφιλμ έχουν τα τζάμια; [2] Να μπολιάσω το βυθό ή είναι πιο ασφαλές να περιμένω 2-3 μήνες με τα harlequin rasbora ώστε να στρωθεί ο νέος βυθός; [3] Να χρησιμοποιήσω όσα από τα φυτά φυτεύονται ή θα έχω πρόβλημα με τα κλαδέματα στο μέλλον (αλλαγές στην ποιότητα του νερού); 1) Καθαρισε το ρε συ, με άλγες θελεις να ξεκινησει? 2) Βάλε το akadama και αφησε μερικα ψαρια μεσα θα στρωθει γρηγοροτερα, ετσι και αλλιως στρωμενα φιλτρα εχεις, σε ενα μηνα θα ειναι ασφαλες για γαριδες. 3) Προτιμησε φυτα τα οποια δεν χρειαζονται ξεριζωμα, εκει που θα το βαλεις εκεί και θα μεινει. Αυτα αν μιλαμε για crs. Κανε ενα update μετις tiger τι γινεται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
iliasandro 28 Σεπτεμβρίου 2015 Author #3 Share 28 Σεπτεμβρίου 2015 Θα γινει το review. Εχω καποιες παρατηρήσεις πάνω στις blue tiger. Ως προς το νεο γαριδοενυδρείο το στήσιμο που σκέφτομαι είναι αυτό των φωτογραφιών. 1. Πισω δεξια θα μπει bolbitis, 2. Πίσω αριστερά Echinodorus bleheri 3. Στη μεση, αναμεσα στα ξυλα, microsorum pteropus trident, και πισω vallisneria asiatica 4. Μπροστά αριστερα hygrophyla corymbosa 5. Δεξια Microsorum pteropus 'Windeløv. 6. Πανω στα κλαδια flame moss, fissidens fontanus, pellia και mini pelia Καμια ενσταση ή ιδεα πανω σε αυτό; Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 29 Σεπτεμβρίου 2015 #4 Share 29 Σεπτεμβρίου 2015 H corymbosa μεγαλωνει πολυ,μη την βαλεις μπροστα καλυτερα,βαλτη πισω η βρες καποιο αλλο φυτο πιο κοντο για μπροστα. Οταν βρεις mini pelia και εισαι ετοιμος να την αγορασεις ριξε ενα σφυριγμα γιατι ψαχνω και εγω, Link to comment Share on other sites More sharing options...
iliasandro 29 Σεπτεμβρίου 2015 Author #5 Share 29 Σεπτεμβρίου 2015 Έχω mini pellia αλλά δεν την είχα δεμένη καλά και μου σκόρπισε. Μάζεψα όση μπόρεσα και όταν μεγαλώσει σου δίνω... Ξερω για την corymbosa αλλά σκεφτόμουν να την κλαδεύω συχνα. Θα είναι ταλαιπωρία για τις γαρίδες; Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 29 Σεπτεμβρίου 2015 #6 Share 29 Σεπτεμβρίου 2015 Έχω mini pellia αλλά δεν την είχα δεμένη καλά και μου σκόρπισε. Μάζεψα όση μπόρεσα και όταν μεγαλώσει σου δίνω... Ξερω για την corymbosa αλλά σκεφτόμουν να την κλαδεύω συχνα. Θα είναι ταλαιπωρία για τις γαρίδες; Αν μου δωσεις εστω και λιγη και θα με σωσεις γιατι δεν βρησκω πουθενα,ουτε καν στο ebay. Ταλαιπωρια δεν νομιζω να ειναι για τις γαριδες,απλα δεν ξερω πως θα φαινεται αν την κλαδευεις συχνα. Γιατι δεν βαζεις μια rotala εκει που λες και κλαδευοντας τη να σου γινει θαμνακι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 29 Σεπτεμβρίου 2015 #7 Share 29 Σεπτεμβρίου 2015 Tην corymbosa προσεξε μονο... Αν την βαλει μετα δεν θα μπορεσεις να το βγάλεις. Εγω την εχω στις crs , εχουν φτασεις τους 70cm σε υψος(εκτος νερου) , και ολος ο βυθος εχει γεμισει με ριζες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
iliasandro 5 Οκτωβρίου 2015 Author #8 Share 5 Οκτωβρίου 2015 Υπάρχει κανενας οδηγος για μπολιασμα βυθου στο φορουμ; Σκεφτομαι να βαλω το νεο akadama και απο πανω διασπαρτες 2-3 χουφτες απο ενυδρειο που τρεχει 1μιση χρονο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 6 Οκτωβρίου 2015 #9 Share 6 Οκτωβρίου 2015 Υπάρχει κανενας οδηγος για μπολιασμα βυθου στο φορουμ; Σκεφτομαι να βαλω το νεο akadama και απο πανω διασπαρτες 2-3 χουφτες απο ενυδρειο που τρεχει 1μιση χρονο... καλό θα κάνεις , γενικα απλα ριχνουμε λιγο διασπαρο στρωμενο βυθο.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
iliasandro 7 Οκτωβρίου 2015 Author #10 Share 7 Οκτωβρίου 2015 (edited) Ξεκινησα το στησιμο αλλα το παρατησα γιατι οι ριζες μου κανουν νερα (δεν πατουν καλά στο βυθο λογω ανωσης) Παρτε μια ιδεα... Sent from my TCL S960 using Tapatalk Έγινε επεξεργασία 7 Οκτωβρίου 2015 - iliasandro Link to comment Share on other sites More sharing options...
iliasandro 10 Οκτωβρίου 2015 Author #11 Share 10 Οκτωβρίου 2015 (edited) Το echinodorus bleheri να το βγαλω εντελως και να βαλω πισω microsorum ωστε να μην εχω τιποτα φυτεμενο; Sent from my TCL S960 using Tapatalk Έγινε επεξεργασία 10 Οκτωβρίου 2015 - iliasandro Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 10 Οκτωβρίου 2015 #12 Share 10 Οκτωβρίου 2015 Ηλια,δεν νομιζω να εχεις προβλημα αν το αφησεις. Το θεμα ειναι να μη χρειαστει να ξεφυτεψεις. Δηλαδη,δεν νομιζω οτι πειραζει ιδιαιτερα αν θα βαλεις φυτα,φυτεμενα στο βυθο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
iliasandro 10 Οκτωβρίου 2015 Author #13 Share 10 Οκτωβρίου 2015 Να αφήσω και τις 3 λαμπες ή να κλεισω τη μια; Sent from my TCL S960 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 10 Οκτωβρίου 2015 #14 Share 10 Οκτωβρίου 2015 Για τον φωτισμό εγω θα εβαζα την μια και στην συνέχεια θα εβλεπα. Για το φυτο, αν θελεις φυτεψε το αστο σε μια γωνια, απλα μην τον ξεριζωνεις για να του αλλαξεις θεση . Link to comment Share on other sites More sharing options...
iliasandro 20 Οκτωβρίου 2015 Author #15 Share 20 Οκτωβρίου 2015 Ειμαι στα τελειωματα. Μου περισευει microsorum trident, microsorum pteropus και corymbosa (δεν ξερω αν θα μπει...). Ποιες προσθηκες να κανω; 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 21 Οκτωβρίου 2015 #16 Share 21 Οκτωβρίου 2015 Μια χαρα ειναι ρε συ . Αφησε το να φουντώσει. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
iliasandro 22 Οκτωβρίου 2015 Author #17 Share 22 Οκτωβρίου 2015 Αυτη ειναι η τελικη του μορφη. Μπόλιασα τον βυθο και πλεον το αφηνω στην ησυχία του. Μετα απο 2-3 εβδομαδες θα αφαιρεθουν και οι πετρες που συγκρατουν τα ξυλα στον βυθό... Sent from my TCL S960 using Tapatalk 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 23 Οκτωβρίου 2015 #18 Share 23 Οκτωβρίου 2015 Μια χαρα ειναι Ηλια! Αντε με το καλο να βαλεις τις γαριδουλες! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 23 Οκτωβρίου 2015 #19 Share 23 Οκτωβρίου 2015 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
iliasandro 24 Οκτωβρίου 2015 Author #20 Share 24 Οκτωβρίου 2015 Τους otocynclus να τους αφησω με τις γαριδες; Sent from my TCL S960 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 24 Οκτωβρίου 2015 #21 Share 24 Οκτωβρίου 2015 Ναι μια χαρα ειναι οι οτο με τις γαριδες,δεν τις ενοχλουν καθολου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
iliasandro 29 Οκτωβρίου 2015 Author #22 Share 29 Οκτωβρίου 2015 Βλέπω ότι δημιουργείται πρωτεϊνικο στην επιφάνεια. Να βάλω μόνιμα αέραντλία ή να χαμηλώνω τη στάθμη; Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 30 Οκτωβρίου 2015 #23 Share 30 Οκτωβρίου 2015 Ηλια,αναταραξη υπαρχει στην επιφανεια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
iliasandro 30 Οκτωβρίου 2015 Author #24 Share 30 Οκτωβρίου 2015 Υπαρχει αλλα φαινεται πως δεν ειναι αρκετη. Αν κατεβασω ομως τη σταθμη θα ξεπερασω το κατωτερο σημειο για το θερμοστατη και φοβαμαι μηπως δε λειτουργει σωστα. Ετσι σκεφτηκα την αεραντλια για να εχω την καταλληλη οξυγονωση για τις γαριδες... Sent from my TCL S960 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
iliasandro 4 Νοεμβρίου 2015 Author #25 Share 4 Νοεμβρίου 2015 (edited) Νέο σπίτι, νέο αίμα!!!! Sent from my TCL S960 using Tapatalk Έγινε επεξεργασία 4 Νοεμβρίου 2015 - iliasandro 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος