Aiolikos 26 Σεπτεμβρίου 2015 #1 Share 26 Σεπτεμβρίου 2015 Γεια σας παιδια Εχω παρει τις εξεις Τ5 λαμπες που θελω να τις βαλω σε 2 ξεχωριστα φωτιστικα (2χ39W). Εχω την δυνατοτητα με χρονοδιακοπτη το ενα φωτιστικο (2 λαμπες δηλαδη) μπορει να ανοιγει αργοτερα. 1 x Aquablue Special 1 x Actinic 1 x Purple Plus 1 x Blue plus Στο ενυδρειο εχω ως επει το πλειστον μ****α κοραλια, μερικα ζωας και εφυλιες. Μηπως μπορειτε να μου προτεινετε σειρα εγκαταστασης ??? Χωρις να εχω δοκιμασει λεω να βαλω την εξεις σειρα μετρωντας απο μπροστα Blue plus Actinic Aquablue Special Purple Plus Αν τις βαλω ετσι, μετα δεν ξερω ποιο φωτιστικο να ανοιγω πρωτα Καμια βοηθεια ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasilis4x4 26 Σεπτεμβρίου 2015 #2 Share 26 Σεπτεμβρίου 2015 H γνωμη μου ειναι: 1)aquablue special 2)blue plus 3)purple 4)actinic Ωστε να αναβεις τις 2 πισω ως προσωμοιωση ανατολης δυσης επειδη εχουν χαμηλο φως Η παιξε με την blue plus στο δευτερο με την ακτινικη και βλεπεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
pan_Oz 26 Σεπτεμβρίου 2015 #3 Share 26 Σεπτεμβρίου 2015 εγω θα έβαζα ή 3 blue και μια coral+ ή 2 blue, 1 coral+ & 1 purple Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasilis4x4 26 Σεπτεμβρίου 2015 #4 Share 26 Σεπτεμβρίου 2015 Πανο ο φιλος τις εχει παρει ηδη Αλλα θα συμφωνησω για την coral η οποια δεν παιζεται, ειναι κορυφαια της ΑΤΙ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolikos 26 Σεπτεμβρίου 2015 Author #5 Share 26 Σεπτεμβρίου 2015 Δυστυχώς δεν μπορώ να αλλαξω τις λαμπες. Ισως να μπορω να δώσω την ακτινικη. Εαν τα καταφερω τι να παρω ?? Να παρω αυτην την coral+ ?? Αν ναι, τοτε με ποια σειρα να τις βαλω ουτως ωστε να κανω προσωμοιωση ανατολης δυσης ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lykourgos 27 Σεπτεμβρίου 2015 #6 Share 27 Σεπτεμβρίου 2015 Εγώ θα έβαζα δυο blue και δυο koral οι άλλες δυο δεν έχουν να προσφέρουν και τίποτα ειδικά η purple Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marou 27 Σεπτεμβρίου 2015 #7 Share 27 Σεπτεμβρίου 2015 Με τις λάμπες που έχεις πάρει ήδη, βάλε στο ένα φωτιστικό blue+actinic και θα είναι και το φωτιστικό που θα ανοίγεις πρώτο για να κάνεις dawn-dusk, στο δεύτερο φωτιστικό θα έχεις τις aquablue+purple. Για να κάνεις μια καλή προσομοίωση μπορείς να ανοίγεις ας πούμε το πρώτο φωτιστικό μια ώρα ή δυο πριν το δεύτερο και να το κλείνεις πάλι μια ή δυο ώρες μετά το δεύτερο. Τώρα όπως είπαν και τα παιδιά όταν αργότερα θα θες αντικατασταση λαμπών μπορείς να αλλάξεις την aquablue με coral plus και την actinic με blue plus. Στο site της ΑΤΙ έχει κάποιους προτεινομενους συνδυασμούς. Αν μπορείς πες μας πως θες να φαίνεται το ενυδρείο σου να σου πω πιο συγκεκριμένα πράγματα, θες να είναι προς λευκό, η θες να είναι προς μπλε και τα κοράλλια να "φωσφορίζουν" περισσότερο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolikos 27 Σεπτεμβρίου 2015 Author #8 Share 27 Σεπτεμβρίου 2015 Thanks Marou Με αυτα που μου δωσανε θα συμφωνήσω μαζι σου να βαλω blue+/actinic και στο αλλο aquablue+purple Βεβαια Θα ηθελα το φως να ειναι προς το μπλε. Απο καποια βιντεακια στο διαδίκτυο λεω να βαλω purple+/blue+ και στο αλλο φωτιστικο actinic/Aquablue Θα αρχισω τους συνδυασμούς και θα επανελθω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fishbone! 27 Σεπτεμβρίου 2015 #9 Share 27 Σεπτεμβρίου 2015 Χωρίς να ξέρω το ενυδρείο σου αν θες να δείχνει μπλε θα βάλεις μπροστά στο τζαμί που βλέπεις ( φάτσα ) την μπλε λάμπα !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος