Ρομποτής Κωνσταντίνος 26 Σεπτεμβρίου 2015 #1 Share 26 Σεπτεμβρίου 2015 Οπως λέει κι ο τίτλος, έπεσε τσάμπα στα χέρια μου ένα ενυδρείο διαστάσεων 40,5χ19,5χ19,5 η στάθμη νερού οπότε καθαρά 15,4 λίτρα, φουλ εξοπλισμένο με δύο λάμπες οικιακού σπειρώματος (ήδη έβαλα πάνω μία 11watt) με φίλτράκι 200lt/h, στο οποίο ήδη έβαλα 5-6 μακαρόνια βιολογικό και το υπόλοιπο με υαλοβάμβακα, κι αντίσταση jagger 50 watt. Πλύθηκε όλο πολύ καλά με νερόξυδο και ξεπλύθηκε αρκετές φορές και το έχω δοκιμαστικά στο μπαλκόνι και "τρέχει" για έλεγχο διαρροών. Τι θα προτείνατε να το κάνω; Οπως ξέρετε οι περισσότεροι έχω ήδη ένα ενυδρείο γλυκού 100 λίτρων με cherry & lemon tetra, εκτός από γεννήστρα, καραντίνα υπάρχει κάτι άλλο που θα μπορούσα να το κάνω; Αν χρησιμοποιηθεί για γεννήστρα μπορώ να βάλω άμμο και να το φυτέψω ή γυμνό με σίτα όπως λένε τα ξένα σάιτ ώστε να πέφτουν αυγά και να μη τα φτάνουν τα ψάρια; Αξίζει τον κόπο να στρεσάρω ένα ζευγάρι να το πιάσω με την απόχη και να το βάλω στη γεννήστρα; Από τότε που μαλάκωσα το νερό με την Α.Ο. στο 100άρι συνέχεια γεννάνε και τα δύο είδη αλλά δυστυχώς πάντα παραμονεύουν και τρώνε τα αυγά πριν καν πέσουν στο βυθό, αλλά και να επιζούσε κανένα, με το φωτισμό είναι αδύνατο να εκκολαφθούν ενώ στη γεννήστρα δεν θα ανάβει φως. Επίσης σε τι κατάσταση πρέπει να το έχω; Δηλαδή αν τελικά δεν το κάνω κάτι, μπορώ να το αφήσω χωρίς νερό κι αν προκύψει ανάγκη το γεμίζω απ ευθείας απ το 100άρι με έτοιμη βιολογία ή το γεμίζω από τώρα νερό και το αφήνω να τρέχει αλλά δυστυχώς δεν θα συντηρεί βιολογία; Μπορώ να το κάνω φυτώριο; Δηλαδή να βάλω άμμο και να φυτεύω τα κλαδέματα μιας κι έχει ισχυρό φωτισμό και μικρό ύψος να ξεπετάω γρήγορα τα φυτά και μετά να τα μεταφυτεύω στο 100άρι; Μπορώ να του βάλω ένα ζευγάρι μονομάχο ή γαρίδες ή και τα δύο; Γενικά τι θα μου προτείνατε; Επισυνάπτω και φωτό. Ευχαριστώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 26 Σεπτεμβρίου 2015 #2 Share 26 Σεπτεμβρίου 2015 Για μενα κρατα το για γεννηστρα/ καραντινα/ νοσοκομειο. Αδειο θα το εχεις και οταν θα θες να τα βαλεις θα βουτας μια ομαδα και θα τα βαζεις. Ζευγαρι να βγαζεις λιγο δυσκολο. Αυτο με την σιτα το λεμε κι εμεις. Οχι μονο τα ξενα. Μονομαχο μη βαλεις. Ειναι ταλαιπωρια. Για ζευγαρι ουτε καν να το σκεφτεσαι. Εκτος κι αν ειναι για ζευγαρωμα και μονο. Φιλτρο και τετοια δεν χρειαζεται. Την ωρα που θα χρειαστει το βαζεις επι τοπου. Τωρα αυτο για τα φυτα, ξερω γω, ψιλοανουσιο μου φαινεται. Στάλθηκε από το LG-P710 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ρομποτής Κωνσταντίνος 26 Σεπτεμβρίου 2015 Author #3 Share 26 Σεπτεμβρίου 2015 Αν δε βάζω φίλτρο να βάζω αεραντλία μιας κι έχω μία; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 26 Σεπτεμβρίου 2015 #4 Share 26 Σεπτεμβρίου 2015 Τιποτα ρε συ. Αδειο. Στάλθηκε από το LG-P710 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 26 Σεπτεμβρίου 2015 #5 Share 26 Σεπτεμβρίου 2015 Μονομαχο μπορεις να βαλεις παντως αν θες. Ομως,οπως το βλεπω το φως,ειναι επικινδυνο..με τους υδρατμους θα περασει νερο και θα κανει κανα μπαμ..δεν βαζουμε τετοια φωτιστικα σε ενυδρεια,πρεπει να ειναι στεγανα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ρομποτής Κωνσταντίνος 26 Σεπτεμβρίου 2015 Author #6 Share 26 Σεπτεμβρίου 2015 (edited) Μονομαχο μπορεις να βαλεις παντως αν θες. Ομως,οπως το βλεπω το φως,ειναι επικινδυνο..με τους υδρατμους θα περασει νερο και θα κανει κανα μπαμ..δεν βαζουμε τετοια φωτιστικα σε ενυδρεια,πρεπει να ειναι στεγανα. Το σκέφτηκα αυτό, αλλά ρώτησα το παλληκάρι και μου είπε έτσι το αγόρασε δεν είναι πατέντα, άρα μάλλον θα δουλέψει ως καραντίνα, νοσοκομείο, γεννήστρα που δεν θα χρειάζεται φως απ ό,τι κατάλαβα έτσι; Έγινε επεξεργασία 26 Σεπτεμβρίου 2015 - ΚΩΣΤΑΣ_60702 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 26 Σεπτεμβρίου 2015 #7 Share 26 Σεπτεμβρίου 2015 Ετσι. Στάλθηκε από το LG-P710 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 28 Σεπτεμβρίου 2015 #8 Share 28 Σεπτεμβρίου 2015 Γιατί δεν το κάνεις γαριδάδικο ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ρομποτής Κωνσταντίνος 28 Σεπτεμβρίου 2015 Author #9 Share 28 Σεπτεμβρίου 2015 Γιατί δεν το κάνεις γαριδάδικο ?? Δεν ξέρω, θα μπορεί όντας σε λειτουργία για γαρίδες να δουλέψει επείγον ως καραντίνα - νοσοκομείο; Επίσης αν υποθετικά καταφέρω και σώσω τίποτα αυγά ή γόνους μήπως θα τους φάνε; Ασε που φοβάμαι να μπω σε έξοδα, δεν έχω και ξύλο και μος, ξέρω γω; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chocolate_Puma 28 Σεπτεμβρίου 2015 #10 Share 28 Σεπτεμβρίου 2015 http://www.seriouslyfish.com/species/carinotetraodon-travancoricus/ Ένα μόνο του κι άλλο κανένα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ρομποτής Κωνσταντίνος 28 Σεπτεμβρίου 2015 Author #11 Share 28 Σεπτεμβρίου 2015 http://www.seriouslyfish.com/species/carinotetraodon-travancoricus/ Ένα μόνο του κι άλλο κανένα... ΩΩΩχ τι περίεργο ψάρι είναι αυτό και ζει ακριβώς με το νερό της Αθήνας χωρίς καμία επεξεργασία, κάποιους όρους δεν τους κατάλαβα, τι παίζει μ αυτό το ψάρι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chocolate_Puma 28 Σεπτεμβρίου 2015 #12 Share 28 Σεπτεμβρίου 2015 (edited) ΩΩΩχ τι περίεργο ψάρι είναι αυτό και ζει ακριβώς με το νερό της Αθήνας χωρίς καμία επεξεργασία, κάποιους όρους δεν τους κατάλαβα, τι παίζει μ αυτό το ψάρι; Το μοναδικό "αρνητικό" μ αυτό το ψάρι, ειναι πως δεν σ αφήνει να πας διακοπες Τρέφεται κυρίως με ζωντανά σαλιγκάρια ή στην καλυτερη περίπτωση, με κατεψυγμένες τροφές Αυτό σημαίνει πως πρέπει να βρεις τρόπο να αναπαραγεις λαθρεπιβάτες ή να βρίσκεις από συγχομπίστες Ειναι όμως μοναδικό είδος...!!!! Έγινε επεξεργασία 28 Σεπτεμβρίου 2015 - Chocolate_Puma Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ρομποτής Κωνσταντίνος 28 Σεπτεμβρίου 2015 Author #13 Share 28 Σεπτεμβρίου 2015 Το μοναδικό "αρνητικό" μ αυτό το ψάρι, ειναι πως δεν σ αφήνει να πας διακοπες Τρέφεται κυρίως με ζωντανά σαλιγκάρια ή στην καλυτερη περίπτωση, με κατεψυγμένες τροφές Αυτό σημαίνει πως πρέπει να βρεις τρόπο να αναπαραγεις λαθρεπιβάτες ή να βρίσκεις από συγχομπίστες Ειναι όμως μοναδικό είδος...!!!! Αρα θέλει ενασχόληση που μπορεί να μην μπορώ να του την προσφέρω, δε νομίζω να δοκιμάσω είναι όμως μια καλή πρόταση για το μέλλον να την έχω στην άκρη του μυαλού μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chocolate_Puma 28 Σεπτεμβρίου 2015 #14 Share 28 Σεπτεμβρίου 2015 Αρα θέλει ενασχόληση που μπορεί να μην μπορώ να του την προσφέρω, δε νομίζω να δοκιμάσω είναι όμως μια καλή πρόταση για το μέλλον να την έχω στην άκρη του μυαλού μου. Ελπίζω Κώστα κάποια στιγμή να καταφέρεις να αποκτήσεις ένα puffer Δεν υπάρχει το βλέμα και η συμπεριφορά του συγκεκριμένου είδους! Η ενασχόληση που λες έχει να κάνει κυρίως με τη διατροφή Αν βρεις λύση γι αυτό το θέμα, τα άλλα θεωρούνται πιο εύκολα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ρομποτής Κωνσταντίνος 28 Σεπτεμβρίου 2015 Author #15 Share 28 Σεπτεμβρίου 2015 Ελπίζω Κώστα κάποια στιγμή να καταφέρεις να αποκτήσεις ένα puffer Δεν υπάρχει το βλέμα και η συμπεριφορά του συγκεκριμένου είδους! Η ενασχόληση που λες έχει να κάνει κυρίως με τη διατροφή Αν βρεις λύση γι αυτό το θέμα, τα άλλα θεωρούνται πιο εύκολα Οκ θα είναι στα υπόψιν, δεν είχα ιδέα για το συγκεκριμένο ψάρι, γιατί δεν κάνει για κοινωνικό; Δεν κατάλαβα απ το άρθρο και πολλά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chocolate_Puma 28 Σεπτεμβρίου 2015 #16 Share 28 Σεπτεμβρίου 2015 Οκ θα είναι στα υπόψιν, δεν είχα ιδέα για το συγκεκριμένο ψάρι, γιατί δεν κάνει για κοινωνικό; Δεν κατάλαβα απ το άρθρο και πολλά. Μόνο με το ίδιο είδος κι αυτό υπό προϋποθέσεις Ειναι τρομερός τσαμπουκάς και δεν μασάει να την πεσει σε πολύ μεγαλύτερα ψάρια Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ρομποτής Κωνσταντίνος 28 Σεπτεμβρίου 2015 Author #17 Share 28 Σεπτεμβρίου 2015 Α μάλλον γι αυτό και η ονομασία Puma έτσι; Οκ στα σοβαρά υπόψιν, σ ευχαριστώ για την πρότασή σου. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
theodor72 28 Σεπτεμβρίου 2015 #18 Share 28 Σεπτεμβρίου 2015 Δες και το προφίλ που έχουμε φτιάξει στο aquazone: http://www.aquazone.gr/forums/topic/91562-carinotetraodon-travancoricus-hora-nair-1941/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathis spithas 28 Σεπτεμβρίου 2015 #19 Share 28 Σεπτεμβρίου 2015 Βρε συ ησυχια δεν εχεις..αν βαλεις μονομαχο καλα θα ειναι γιατι θα τον σωσεις απο το ποτηρακι..γαριδουλες αν αποφασισεις εχω μεγαλες ποσοτητες μος αν θες...αλλα αν πας σε ψαρια που θελουν μερακι κοιτα λιγο το προφιλ απο κιλλφις(killifish)..μερικα ειδη εχουν χομπιστες (με πολυ ελευθερο χρονο και φοβερη αγαπη για το χομπι κατα εμε)καταφερει να τα μεγαλωσουν σε 15αλιτρα απο αυγα!!! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ρομποτής Κωνσταντίνος 29 Σεπτεμβρίου 2015 Author #20 Share 29 Σεπτεμβρίου 2015 Και τι να τα κάνω Στάθη; Κι άμα χρειαστεί τελικά για άλλο σκοπό το ενυδρείο; Ασε που θα τρέχει ρεύμα σε εποχή που είμαι άνεργος. Προς το παρόν δεν το κάνω τίποτα, απλά συγκεντρώνω τις προτάσεις σας που είναι όλες ενδιαφέρουσες, θα τις σκεφτώ και θα καταλήξω ανάλογα και τα οικονομικά φορτία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος