thodoris19 25 Σεπτεμβρίου 2015 #1 Share 25 Σεπτεμβρίου 2015 (edited) καλησπερα. εχω ενα αρκετα φυτεμενο ενυδρειο που τρεχει κανα 3μηνο, 100 λιτρα με diy co2. μεχρι τωρα για φωτισμο ειχα 3 προβολεις 30 βατ ο καθενας (cool daylight 6500k) τα φυτα μεγαλωνουν φανταστικα , δεν εχω κανενα παραπονο, απλα θελω να παρω ενα κανονικο led φωτιστικο επειδη οι προβολεις ειναι μεγαλοι, ασχημοι και καινε και 90βατ συνολο ψαχνοντας βρηκα τα finnex ( ειμαι αναμεσα στο ray2 kai το planted + 24/7) εχει κανεις γνωση/εμπειρια με αυτα τα φωτιστικα? θα εχω προβλημα με την αλλαγη φωτισμου? ποιο απο τα 2 ειναι πιο κοντα η ακομα καλυτερο στο αποτελεσμα του τωρινου μου φωτισμου? ευχαριστω για το χρονο σας!!! Έγινε επεξεργασία 25 Σεπτεμβρίου 2015 - SOTIRIS ο Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 25 Σεπτεμβρίου 2015 #2 Share 25 Σεπτεμβρίου 2015 Δεν εχω εμπειρια απο αυτα τα φωτιστικα,αλλα με αυτα τα λεφτα που εχουν,φτιαχνεις ενα φωτιστικο σωστο με λαμπες φθοριου και παιρνεις και ολοκληρομενο συστημα co2... Δυσκολο να εχει χρησιμοποιησει καποιος τοσο ακριβα φωτιστικα. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
thodoris19 25 Σεπτεμβρίου 2015 Author #3 Share 25 Σεπτεμβρίου 2015 δεν ειναι πολυ ακριβα. 80 -90 ευρω κανουν απο amazon Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 25 Σεπτεμβρίου 2015 #4 Share 25 Σεπτεμβρίου 2015 Και παλι..εγω δεν θα τα επαιρνα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 25 Σεπτεμβρίου 2015 #5 Share 25 Σεπτεμβρίου 2015 Πριν μερικους μηνες το κοιταζα κι εγω, για το ray 2. Τωρα που βλεπω και το planted, το βλεπω ακομα καλυτερο και με ποιο πολλες δυνατοτητες. Σιγουρα θα ειναι πολυ ποιο καλυτερο απο τον υπαρχων φωτισμο σου. Προσωπικα δεν το προχωρησα, γιατι εμενα μου αρεσει το ενυδρειο να ειναι σκεπασμενο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 25 Σεπτεμβρίου 2015 #6 Share 25 Σεπτεμβρίου 2015 Και παλι..εγω δεν θα τα επαιρνα.. Γιατι ρε Κωστα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 25 Σεπτεμβρίου 2015 #7 Share 25 Σεπτεμβρίου 2015 Γιατι ρε Κωστα? Σιγα να μην εδινα τοσα λεφτα για φωτιστικο και ειδικα για λεντ σε 100 λιτρα ενυδρειο και ενω δεν θα ειχα μπουκαλα co2.. Με τα μισα λεφτα φτιαχνεις σουπερ φωτιστικο με φθοριου και χωρις να το παιξεις και κορωνα γραμματα για το αν θα σου βγει.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 25 Σεπτεμβρίου 2015 #8 Share 25 Σεπτεμβρίου 2015 (edited) Το θεμα δεν ειναι η μπουκαλα στην ερωτηση που κανει ο φιλος. Πολλες φορες μενουμε στα πατροπαραδοτα και δεν κοιταμε μπροστα. Έγινε επεξεργασία 25 Σεπτεμβρίου 2015 - giorgosmarios Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 25 Σεπτεμβρίου 2015 #9 Share 25 Σεπτεμβρίου 2015 Το θεμα δεν ειναι η μπουκαλα στην ερωτηση που κανει ο φιλος. Ναι οκ,αλλα ενα συστημα co2 ειναι πιο σημαντικο και εφοσον μπορεις να φτιαξεις και φωτιστικο με πιο λιγα λεφτα και πιο σιγουρο απο τα λεντ που μπορει και να μην πανε. Εγω προσωπικα δεν θα τα εδινα αυτα τα λεφτα για φωτιστικο. Πρωτα θα εκανα αλλες αναβαθμισεις και μετα θα εφτιαχνα ενα φωτιστικο με φθοριου. Με τις φθοριου ανα πασα στιγμη αλλαζεις λαμπα με τα λεντ τι κανεις? Ειδικα αν δεν ξερεις απο ηλεκτρονικα? Το πετας? Το στελνεις εξω στην εταιρια και στο φτιαχνουν? Για σκεψου και αυτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 25 Σεπτεμβρίου 2015 #10 Share 25 Σεπτεμβρίου 2015 Το θεμα δεν ειναι η μπουκαλα στην ερωτηση που κανει ο φιλος. Πολλες φορες μενουμε στα πατροπαραδοτα και δεν κοιταμε μπροστα. Χιλιες φορες πατροπαραδοτος φιλε και σιγουρος παρα μπροστα και με πεταμενα λεφτα και να ρισκαρω. Αυτη ειναι η δικη μου γνωμη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 25 Σεπτεμβρίου 2015 #11 Share 25 Σεπτεμβρίου 2015 Το ξερεις οτι το χομπι μας ειναι ενα ρισκο. Και εχει αποδειχθει πολλες φορες αυτο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 25 Σεπτεμβρίου 2015 #12 Share 25 Σεπτεμβρίου 2015 Το ξερεις οτι το χομπι μας ειναι ενα ρισκο. Και εχει αποδειχθει πολλες φορες αυτο. Προσωπικα δεν βρησκω κανεναν λογο να ρισκαρω 100 ευρω ενω μπορω να κανω την ιδια και ισως και καλυτερη δουλεια με πολυ λιγοτερα λεφτα. Αυτα τα 100 ευρω του φωτιστικου θα τα επενδυα αλλου και θα ειχα 1000 φορες καλυτερο αποτελεσμα Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 25 Σεπτεμβρίου 2015 #13 Share 25 Σεπτεμβρίου 2015 Οπως το βλεπει ο καθενας!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος