AkisCH 25 Σεπτεμβρίου 2015 #1 Share 25 Σεπτεμβρίου 2015 (edited) Καλησπερα σε ολους και ολες . Θα ηθελα να ρωτησω καποια πραγματα στους εμπειρους η τουλαχιστον πιο εμπειρους απο εμενα συνχομπιστες αν μου επιτρεπεται να το λεω ακομα μιας και ειμαι πολυ νεος στο αθλημα . Λοιπον , μολις σημερα αγορασα 3 γκαπι (1-2 αναλογια). Εχω ενα 60λιτρο ενυδρειο που τρεχει κενο κανα 3μηνο γιατι τελευταια φορα μου ψοφισανε κατι χρυσοψαρα που ειχα απογοητευτικα σταματησα το χομπι αλλα καθαρισα το ενυδρειο το φιλτρο τα ξαναγεμισα και το ειχα να τρεχει μπας και ξανα προσπαθησω. Πιστευω και ελπιζω πως 3 μηνες θα εχει στρωσει πια. Παρακατω ομως ξεχασα να παρω τροφη για τα γκαπι μιας και επειδη ειχα για τα χρυσοψαρα ξεχαστηκα τελειως και θεωρουσα οτι μπορω να τα ταισω απο αυτην.Ηθελα να σας ρωτησω αμα θα μπορουσα να τα ταισω εστω για 2-3 μερες απο την τροφη των χρυσοψαρων η αν καλυτερα πρεπει να παρω κατεφθιαν για τροπικα ψαρια. Επισης εχω μια τροφη διαφημιστικο απο κατι που ειχα αγορασει που λεγεται tropical η μαρκα και γραφει malawi . Θα ηθελα να ρωτησω αμα ισως κανει αυτη. Τελος θα ηθελα να σας ρωτησω αμα μπορω στα 60 λιτρα να βαλω κανα 2-3 ψαρακια ακομα και αν ναι πια . Μου ειπανε στο μαγαζι πλατι μολι κτλπ αλλα δεν εμπιστευομαι τους πετσοπαδες. Θα ηθελα απο εναν αληθινο γνωστη με αγαπη για τα υδροβια φιλαρακια μας και οχι εναν κερδοσκοπο οπως εναν πετσοπα. Συγνωμη που γραφω τοσα πολλα .Ολες οι απαντησεις δεκτες και ευχαριστω απο τωρα οσους θα ασχοληθουν να με βοηθησουν. Έγινε επεξεργασία 25 Σεπτεμβρίου 2015 - AkisCH Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 25 Σεπτεμβρίου 2015 #2 Share 25 Σεπτεμβρίου 2015 Γεια σου φιλαρακι. Μετρησεις εχεις απο το ενυδρειο; αν ανησυχεις για το ΣΚ μη και δεν εχεις να τα ταισεις, μην ανησυχεις. Δυο τρεις μερες να μεινουν αταιστα δεν παθαινουν τιποτα. Δεν ξερω αν μπορεις να την ταισεις την τροφη αυτη αλλα υποθετω πως αν δεν ειναι πολυ μεγαλη η βυθιζομενη, θα την φανε. Για αλλα ψαρια θα σου ελεγα οχι. Σε λιγο καιρο αν ολα πανε καλα θα γεμισεις. Αν θες βαλε αλλο ενα θηλυκο. Στάλθηκε από το LG-P710 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
AkisCH 25 Σεπτεμβρίου 2015 Author #3 Share 25 Σεπτεμβρίου 2015 ok sas euxaristw polu .den tha ta taisw ama einia kai 8a agorasw trofh allh. epishs parathrhsa hdh oti to ena to guppy to 8ulhko kolimpaei san varka na to pw .paei eu8eia alla oxi isia . dld kanei deksia aristera san na to kounaei kapios.episis to enudreio apo panta exei fouskalitses pou kollane panw sta psaria. apo to oksigono nomizw einai giati apo panta tis exw.metrhseis exw ta panta nomizw skeftomai na kanw mesa sto s/k Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 25 Σεπτεμβρίου 2015 #4 Share 25 Σεπτεμβρίου 2015 Να σου υπενθυμισω τους κανονες του φορουμ πως γραφουμε μονο ελληνικα. Αν μπορεις να βαλεις βιντεο που δειχνει τις φουσκαλιτσες και το ψαρι να κολυμπαει θα ηταν χρησιμο. Στάλθηκε από το LG-P710 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
AkisCH 25 Σεπτεμβρίου 2015 Author #5 Share 25 Σεπτεμβρίου 2015 Συγνωμη για τα Αγγλικα δεν το γνωριζα. Μπορειτε να μου πειτε πως μπορω να ανεβασω το βιντεο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 25 Σεπτεμβρίου 2015 #6 Share 25 Σεπτεμβρίου 2015 Ριξε μια ματια εδω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
AkisCH 25 Σεπτεμβρίου 2015 Author #7 Share 25 Σεπτεμβρίου 2015 (edited) Απο οτι καταλαβα πρεπει πρωτα να ανεβασω το βιντεο στο youtube. επισης το ψαρακι το συγκεκριμενο ηδη αρχισε να κολυμπαει πλαγια η αναποδα και να καθεται πλαγια ψηλα στο νερο αρα νομιζω ειναι στα τελευταια του. Και τα αγορασα κατα τις 8 το απογευμα.... Μηπως το φιλτρο μου φταιει που πεταει τον αερα δυνατα ?το εκλεισα προς το παρον αλλα δεν ειναι καλο αυτο τι να κανω...? 91;utube93; 91;/utube93; Έγινε επεξεργασία 25 Σεπτεμβρίου 2015 - AkisCH Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 25 Σεπτεμβρίου 2015 #8 Share 25 Σεπτεμβρίου 2015 Σίγουρα σβήνεις το φως. Πως έκανες προσαρμογή?? Τι υλικά έχει το φίλτρο σου? Είναι στρωμένο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 25 Σεπτεμβρίου 2015 #9 Share 25 Σεπτεμβρίου 2015 Το ψαρακι δεν ειναι καθολου καλα! Δεν ξερω αν θα την βγαλει! Αληθεια, οπως λεει ο Βασιλης απο πανω, εκανες προσαρμογη; Οταν το πηρες, σε τι κατασταση ηταν; Και αν εχεις και μετρησεις αμμωνια και νιτρωδη καλο θα ηταν να τις γραψεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AkisCH 25 Σεπτεμβρίου 2015 Author #10 Share 25 Σεπτεμβρίου 2015 Το φιλτρο λειτουργει εδω και 3 μηνες με αδειο ενυδρειο.Δεν εχω ιδεα τι γινεται. Επισης το φιλτρο ειναι ενα κινεζικο φτηνιαρικο με σφουγγαρι μονο μεσα. Τα ψαρια ηταν κινητικα οταν τα εβαλα κατα τις 8 οπως ειπα απλα ισως δεν προσεξα το ενα αυτο. Προσαρμογη οταν λετε ?Επισης τα νιτρωδη ειναι 0.25 τωρα που μετρησα και η αμμωνια 0 . Επισης σαν ασχετος που ειμαι επειδη μυριζουν τα υγρα τεστ και ειδικα της αμμωνιας που εχω (Aquili) υπαρχει προβλημα να το αναπνεεις? Η αμα πεσει υγρο στα χερια η γενικα οταν το καθαρισω το σωληνακι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 25 Σεπτεμβρίου 2015 #11 Share 25 Σεπτεμβρίου 2015 Τι φιλτρο ειναι; Μαρκα και μοντελο. Χωρις βιολογικο υλικο μεσα δεν κανουμε δουλεια! Προσαρμογη εννουμε την προσαρμογη που κανουμε στο ψαρι πριν το βαλουμε στο ενυδρειο μας. Δεν πεταμε το ψαρι μεσα. Θελει σιγα σιγα να συνηθησει την καινουρια θερμοκρασια και συνθηκες νερου. Δεν ειναι το ιδιο νερο στο πετ η στο ενυδρειο που ηταν με το δικο μας ενυδρειο. Γιαυτο προσθετουμε σιγα σιγα νερο απο το ενυδρειο στην σακουλα- μπω-γυαλα προσαρμογης! Συνηθως κανα μισαωρο αρκει και αυτο αυξανεται αναλογα με την ευαισθησια του ψαριου. Οποτε αφου δεν το ξερεις υποθετω πως δεν εκανες! Δεν υπαρχει προβλημα αλλα πλυνε καλα τα χερια σου! Το ψαρι ειναι ζωντανο ή οχι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
AkisCH 25 Σεπτεμβρίου 2015 Author #12 Share 25 Σεπτεμβρίου 2015 (edited) Το ψαρι ειναι ενα βημα απο το θανατο. απλα αμα χτυπησω το τζαμι τρανταζεται αλλα οπως ναναι. Επισης τα εβαλα με τη σακουλα την αφησα στο ενυδρειο καμια 20-30 λεπτα πηγα να ψωνισω γυρισα και μετα τα εβαλα μεσα . Το γνωριζω αυτο απλα δεν καταλαβα τι εννοειτε. Απλα δεν εβαλα λιγο λιγο νερο . Αφου αφησα τη σακουλα μιση ωρα στο ενυδρειο τα εβαλα σιγα σιγα μεσα. Επισης το φιλτρο ειναι Xilong XL-F780 power 8W fmax 650l/h hmax 0.90m.Τελος το εχω κλειστο γιατι νομιζω ειναι πολυ δυνατο φυσαει παρα πολυ και τα πεταει μακρια και το κακο ειναι δεν εχει κουμπι η κατι να ρυθμιζεις τη ροη. Εκλεισα το καπακι στο σωληνακι εκτος που ειναι για το οξυγονο να μειωση λιγο τη ροη αλλα παλι οι μπουρμπουληθρες πεταγονται με πιεση και οταν το ψαρι παει στο ρευμα το πεταει στο τζαμι. Μηπως τα τραυματιζει αυτο? Έγινε επεξεργασία 25 Σεπτεμβρίου 2015 - AkisCH Link to comment Share on other sites More sharing options...
mpampis81 7 Δεκεμβρίου 2015 #13 Share 7 Δεκεμβρίου 2015 Τελικά τα καταφερανε τα ψαρακια σου; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος