Michalis Stavria 25 Σεπτεμβρίου 2015 #1 Share 25 Σεπτεμβρίου 2015 καλησπερα.εχω την εξης απορια ειναι καλυτερα να προσθεσουμε υπωστρωμα για φυτα μονο του? η να το προσθεσουμε αυτο για τα φυτα, και απο πανω να προσθεσουμε αμμο λεπτη ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 25 Σεπτεμβρίου 2015 #2 Share 25 Σεπτεμβρίου 2015 (edited) καλησπερα.εχω την εξης απορια ειναι καλυτερα να προσθεσουμε υπωστρωμα για φυτα μονο του? η να το προσθεσουμε αυτο για τα φυτα, και απο πανω να προσθεσουμε αμμο λεπτη ? Αμμο με υποστρωμα δεν μπαινει,η αμμος λογο κοκκομετριας δεν αφηνει να οξυγονωνεται το υποστρωμα και προκαλει αναεροβιες περιοχες,επισης μπορει και η αμμος να πετρωσει. Υποστρωμα βαζουμε μονο με ψιλο χαλικι κοκκομετριας 1-2mm. Υπαρχουν και υποστρωματα που μπαινουν μονα τους,οπως της seachem η το fluval stractum. Υπαρχουν και αλλα που ειναι σαν χωμα και αναγκαστικα μπαινει απο πανω χαλικι,δεν μπαινουν μονα τους. Αναλογα τι θελει ο καθενας και αναλογα την τσεπη του παιρνει. Δεν υπαρχει καλυτερο η χειροτερο δηλαδη.Απλα υπαρχουν καποια υποστρωματα που εναι καλυτερα απο αλλα. http://www.aquazone.gr/forums/topic/51697-%CF%86%CF%85%CF%84%CE%B5%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF-%CE%B5%CE%BD%CF%85%CE%B4%CF%81%CE%B5%CE%AF%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B2%CF%85%CE%B8%CF%8C%CF%82/ Έγινε επεξεργασία 25 Σεπτεμβρίου 2015 - rastafarian Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michalis Stavria 25 Σεπτεμβρίου 2015 Author #3 Share 25 Σεπτεμβρίου 2015 πχ αγορασω αυτο που ειναι σαν χωμα θα μπορω να προσθεσω απο πανω αυτο το υποστρωμα? http://prntscr.com/8kdetx Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 25 Σεπτεμβρίου 2015 #4 Share 25 Σεπτεμβρίου 2015 πχ αγορασω αυτο που ειναι σαν χωμα θα μπορω να προσθεσω απο πανω αυτο το υποστρωμα? http://prntscr.com/8kdetx Αφου σου γραφω πιο πανω,οτι υποστρωμα με αμμο δεν μπαινει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michalis Stavria 25 Σεπτεμβρίου 2015 Author #5 Share 25 Σεπτεμβρίου 2015 οκ φιλε σε ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 25 Σεπτεμβρίου 2015 #6 Share 25 Σεπτεμβρίου 2015 (edited) Επισης,για να ξερουμε για τι μιλαμε,αλλο υποστρωμα αλλο βυθος. Βυθος= το χαλικι ή η αμμος. Υποστρωμα= το 'χωμα' λιπασμα που υπαρχει κατω απο χαλικι η το χαλικι που ειναι εμπλουτισμενο με λιπασμα. Έγινε επεξεργασία 25 Σεπτεμβρίου 2015 - nicpapa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michalis Stavria 25 Σεπτεμβρίου 2015 Author #7 Share 25 Σεπτεμβρίου 2015 οκ φιλε. για καλυτερα αποτελεσματα μαλλον θα παρω αυτο που δεν χρειαζετε βυθο, οπως ειναι θα το ριξω μεσα και θα ειμαι κομπλε. στην αρχη θα εχει θολουρα το νερο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 25 Σεπτεμβρίου 2015 #8 Share 25 Σεπτεμβρίου 2015 οκ φιλε. για καλυτερα αποτελεσματα μαλλον θα παρω αυτο που δεν χρειαζετε βυθο, οπως ειναι θα το ριξω μεσα και θα ειμαι κομπλε. στην αρχη θα εχει θολουρα το νερο? Θα πρεπει να ξεστησεις τα παντα..θα πρεπει να βγει η αμμος τελειως απο μεσα.. Στην αρχη μπορει να εχει θολουρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michalis Stavria 25 Σεπτεμβρίου 2015 Author #9 Share 25 Σεπτεμβρίου 2015 εννοειτε αυτο. θα το ξεστεισω τελειος το ενυδρειο. τα ψαρια θα τα φιλοξενισω για καμια βδομαδα στο αλλο μου ενυδρειο ετσι ωστε να αρχισει το ενυδρειο να φερνει την φορμα του. και σε 2 εβδομαδες περιπου θα φτιαξω diy co2. εχω και 2 λαμπες χ 30 βαντ η μια ειναι συλβανα ιδικη για φυτα και η αλλη κηνος λαμπτηρας 6500 κ. ελπιζω πως ολα θα πανε καλα και δεν θα εχω προβληματα στο μελλον Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 25 Σεπτεμβρίου 2015 #10 Share 25 Σεπτεμβρίου 2015 To diy co2 δεν κανει για τοσα λιτρα,ειναι για ενυδρεια μεχρι 100-120 λιτρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michalis Stavria 25 Σεπτεμβρίου 2015 Author #11 Share 25 Σεπτεμβρίου 2015 αρα με αυτα που θα εχω θα ειμαι κομπλε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 25 Σεπτεμβρίου 2015 #12 Share 25 Σεπτεμβρίου 2015 Τι εννοεις με αυτα που θα εχεις αν θα εισαι κομπλε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michalis Stavria 25 Σεπτεμβρίου 2015 Author #13 Share 25 Σεπτεμβρίου 2015 υποστρωμα και ο φωτισμος που σου ανεφερα πιο πανω. οσο αφορα πια φυτα θα βαλω θα ειναι ευκολα Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 25 Σεπτεμβρίου 2015 #14 Share 25 Σεπτεμβρίου 2015 Τα 60 βατ στα 200 λιτρα ειναι παρα πολυ λιγα,μονο για παρα πολυ ευκολα φυτα εισαι,καμια ανουμπια και κανενα μικροσορουμ. Βαζοντας υποστρωμα,δεν λυνεις τα προβληματα σου. Ο φωτισμος,το co2,τα υγρα λιπασματα και το υποστρωμα ειναι αλυσιδα,αν δεν τα εχεις ολα αυτα δεν κανεις κατι. Θες παραπανω φως για μενα,αν θες και αλλα φυτα εκτος απο αυτα που σου γραφω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michalis Stavria 25 Σεπτεμβρίου 2015 Author #15 Share 25 Σεπτεμβρίου 2015 δεν μπορω να προσθεσω φυτα οπως ludwigia , bacopa caroliniana, cabompa caroliniana, hyhrophila? σε αυτο το σταδιο που ειμαι τωρα εχω μονο 3 ειδη cryptocoryne και βαλισνερια και σε 1.5 βδομαδα εχουν μεγαλοσει σε καλο βαθμο Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 25 Σεπτεμβρίου 2015 #16 Share 25 Σεπτεμβρίου 2015 δεν μπορω να προσθεσω φυτα οπως ludwigia , bacopa caroliniana, cabompa caroliniana, hyhrophila? σε αυτο το σταδιο που ειμαι τωρα εχω μονο 3 ειδη cryptocoryne και βαλισνερια και σε 1.5 βδομαδα εχουν μεγαλοσει σε καλο βαθμο Οχι δεν μπορεις,εχει παρα πολυ λιγο φως. Τα φυτα που εχεις τωρα ειναι τα πιο ευκολα που θα μπορουσες να εχεις.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michalis Stavria 25 Σεπτεμβρίου 2015 Author #17 Share 25 Σεπτεμβρίου 2015 οκ τοτε μολις τελιωσω με το στρωσιμο του ενυδρειο θα προσθεσω και αλλο φωτισμο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michalis Stavria 26 Σεπτεμβρίου 2015 Author #18 Share 26 Σεπτεμβρίου 2015 Μιλησα με ενα απο πετ σοπ απο αλλη επαρχια και αυτος γνωριζει για φυτεμενα ενυδρεια. εχει κανει set up για διαγωνισμους. θα μου στειλει στην περιοχη μου 3 5ltr basis και 2 5ltr manado και θα μου δωσει 500 ml δωρεαν λιπασμα συνταγη πρωταθλητη 2014. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος