Jump to content

Ξεκίνημα νέου ενυδρείου 450lt.

John_61266

Recommended Posts

Σε ένα ενυδρείο με χρυσόψαρα, θα πρέπει οι θερμοκρασίες να ακολουθούν τις θερμοκρασίες της εποχής, ζέστη το καλοκαίρι (μέχρι 25 βαθμούς) κρύο το χειμώνα. Τα funcy όντως δεν αντέχουν το πολύ κρύο, για αυτό καλό είναι να μη κατέβει η θερμοκρασία κάτω από τους 13, τα κλασσικά χρυσόψαρα αντέχουν και κάτω από τους 10, αρκεί να μη τα ταΐζεις, ο Γιάννης (tsala) φέτος μας έδειξε φωτογραφίες το χειμώνα με τα χρυσόψαρα του και η θερμοκρασία ήταν 0, τα κλασσικά χρυσόψαρα δεν έχουν πρόβλημα, ζουν και σε λίμνες που η επιφάνεια παγώνει.

Αν έχεις σύστημα ψύξης/θέρμανσης με κοντρολερ , ειδικά αν το ενυδρείο επηρεάζεται από εξωτερικές θερμοκρασίες δεν έχεις πρόβλημα, απλά θα καις ρεύμα.

Το ενυδρείο θα το έχεις σε εξωτερικό χώρο ;

Με τις γέννες δεν υπάρχει θέμα, μόλις μπει η άνοιξη θα γεμίσει αυγά το ενυδρείο σου :)

Δεν σκέφτομαι για funcy αλλά για common.

Το ενυδρείο μου είναι εσωτερικό μακριά από πηγές θερμότητας, τηλεόρασης και στην πλευρά του τοίχου που βρίσκεται δεν υπάρχει πόρτα να ανοιγοκλείνει. Από τα παράθυρα, που βρίσκονται περίπου 3,5m από το ενυδρείο, την άνοιξη το "βλέπει" ο ήλιος σε 2-3 σημεία και περίπου 1 με μιάμιση ώρα το πρωί. 

Χωρίς θέρμανση στο ενυδρείο η θερμοκρασία του νερού δεν έπεσε κάτω από 19 βαθμούς με θερμοκρασία χώρου 21 βαθμούς. Το καλοκαίρι χωρίς ψύξη του χώρου δεν ξεπέρασε η θερμοκρασία τους 33 βαθμούς. 

Μέχρι 25 βαθμούς μου γράφεις για το καλοκαίρι και για τα common πόσο είναι η ιδανική το χειμώνα; Αυτή η απόκλιση να έχει σταθερή κατάσταση (χειμώνα-καλοκαίρι) ή είναι καλό ανά εβδομάδες ή μήνες να έχει μείωση ή αύξηση κάποιων βαθμών;

takis_gt Σ' ευχαριστώ!

Καλησπερα φιλε μου...ειχα και τα 2 ειδη στο ενυδρειο μου εναλλαξ. Διαφορες στο κοστος συντηρισης πρακτικα δεν ειδα. Μονο το κοστος αγορας ψαριων εχει διαφορα.το μονο που αλλαξα ηταν οι ρουτινες συντηρησης γιατι τα χρυσοψαρα οταν μεγαλωσουν αφηνουν αρκετες βρωμιες...δηλαδη μια φορα την εβδομαδα απαραιτητα εκανα σκουπα βυθου ενω στις κιχλιδες μια φορα τον μηνα.αλλαγες νερου και στις 2 περιπτωσεις εκανα καθε 7-10 ημερες...

Ελπιζω να βοηθησα

Γιωργος

Υ.Γ. δεν θα σου πω τι να διαλεξεις αυτο εξαρταται απο εσενα...

1,5 ώρα να το βλέπει ο ήλιος δεν είναι θέμα, και ειδικά άνοιξη και πρωί, δεν θα του επηρεάζει ιδιαίτερα τη θερμοκρασία, μόνο άλγη μπορεί να προκαλέσει.

Το χειμώνα , αφού θα βάλεις common δεν θα κάνεις τίποτα, άσε τη θερμοκρασία ίδια με του χώρου, και όπως σου είπα και πιο πάνω με τα common ακόμα και κάτω από 10 να πέσει δεν υπάρχει θέμα, θα αφήσεις όμως τη θερμοκρασία να ακολουθεί εποχές, μόνο το καλοκαίρι δεν θα αφήνεις να ανεβαίνει ψηλά, και αν είναι δυνατόν να τη κρατάς στους 25 ή στους 26.

το μονο που αλλαξα ηταν οι ρουτινες συντηρησης γιατι τα χρυσοψαρα οταν μεγαλωσουν αφηνουν αρκετες βρωμιες...δηλαδη μια φορα την εβδομαδα απαραιτητα εκανα σκουπα βυθου ενω στις κιχλιδες μια φορα τον μηνα.αλλαγες νερου και στις 2 περιπτωσεις εκανα καθε 7-10 ημερες...

Βρε παιδιά αυτό με τη σκούπα βυθού πως το καταφέρνετε, μάλλον έχετε χαλίκι με μεγάλη κοκομετρία και τα χρυσόψαρα σας δεν μπορούν να σκάψουν, γιατί με χρυσόψαρα δεν χρειάζεται σκούπα βυθού. Δεν έχω βάλει ποτέ σκούπα βυθού και αν βάλω το χέρι και σηκώσω την άμμο δεν θα σηκωθεί σχεδόν τίποτα, τα χρυσόψαρα δεν αφήνουν τίποτα όρθιο, ανακατεύουν την άμμο συνέχεια και δεν μένει σκουπιδάκι στο βυθό, αφού λέω να βάλω ταμπέλα στο ενυδρείο που να λέει 'Εκτελούνται χωματουργικές εργασίες",

τον βυθό τον πάνε βόλτα :)

Τα σφουγγάρια όντως θέλουν τακτικά καθάρισμα, τίποτα άλλο

Καλησπερα φιλε μου...ειχα και τα 2 ειδη στο ενυδρειο μου εναλλαξ. Διαφορες στο κοστος συντηρισης πρακτικα δεν ειδα. Μονο το κοστος αγορας ψαριων εχει διαφορα.το μονο που αλλαξα ηταν οι ρουτινες συντηρησης γιατι τα χρυσοψαρα οταν μεγαλωσουν αφηνουν αρκετες βρωμιες...δηλαδη μια φορα την εβδομαδα απαραιτητα εκανα σκουπα βυθου ενω στις κιχλιδες μια φορα τον μηνα.αλλαγες νερου και στις 2 περιπτωσεις εκανα καθε 7-10 ημερες...

Ελπιζω να βοηθησα

Γιωργος

Υ.Γ. δεν θα σου πω τι να διαλεξεις αυτο εξαρταται απο εσενα...

Σ' ευχαριστώ Γιώργο!

1,5 ώρα να το βλέπει ο ήλιος δεν είναι θέμα, και ειδικά άνοιξη και πρωί, δεν θα του επηρεάζει ιδιαίτερα τη θερμοκρασία, μόνο άλγη μπορεί να προκαλέσει.

Το χειμώνα , αφού θα βάλεις common δεν θα κάνεις τίποτα, άσε τη θερμοκρασία ίδια με του χώρου, και όπως σου είπα και πιο πάνω με τα common ακόμα και κάτω από 10 να πέσει δεν υπάρχει θέμα, θα αφήσεις όμως τη θερμοκρασία να ακολουθεί εποχές, μόνο το καλοκαίρι δεν θα αφήνεις να ανεβαίνει ψηλά, και αν είναι δυνατόν να τη κρατάς στους 25 ή στους 26.

takis_gr σ' ευχαριστώ! 

Και θα σε παρακαλούσα να μου απαντήσεις σε μερικές απορίες ακόμα σχετικά με τι είναι καλύτερο για τον πυθμένα του ενυδρείου για τα common και σε περίπτωση τοποθέτησης κάποιων ανθεκτικών φυτών (ή είναι καλύτερα να μην βάλω) χρειάζεται καλύτερα τοποθέτηση υποστρώματος για τα φυτά;

Και μια ακόμα ερώτηση: διάβασα πως το υπόστρωμα καλό θα είναι αλλάζει κάθε 2-3 χρόνια γιατί χάνει τις ιδιότητές του και στην συνέχεια κάνει ζημιά στο ενυδρείο. Ισχύει κάτι τέτοιο;

Φίλε Θοδωρή είδα τα πολύ όμορφα, πραγματικά, ενυδρεία σου και διάβασα την παρουσίασή σου για το ψάρι  Cichlasoma Salvini.

Είδα και άλλων μελών ενυδρεία επίσης πολύ όμορφα!

Τελικά θα παραμείνω στα χρυσόψαρα και θα προσπαθήσω να στήσω ένα ενυδρείο υγιές.

Δεν είμαι των αλλαγών, δηλαδή να τα βαρεθώ και να βάλω κάτι άλλο μέσα. Εάν αποφασίσω μελλοντικά να ασχοληθώ και με κιχλίδες τότε θα αγοράσω άλλο ένα ενυδρείο. Αυτή τη στιγμή το αποβάλλω από τη σκέψη μου ώστε να συγκεντρωθώ σε αυτό που αποφάσισα να υλοποιήσω.

Σ' ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου αλλά και την προτροπή σου να δω τις κιχλίδες Αμερικής! 

Στα χρυσόψαρα θα βάλεις χοντρή χαλαζιακή άμμο ή ψιλό χαλαζιακό χαλίκι, πάρε ένα τηλέφωνο στη Χωματοτεχνική αν έφερε, έχει 5 Ευρώ τα 10 κιλά μαύρη χόντρη χαλαζιακή άμμο, την έχω στα δικά μου τα  χρυσόψαρα, πρόσεχε όμως γιατί μια περίοδο είχε κάνει λάθος και ήταν ασβεστολιθική.

Υπόστρωμα δεν χρειάζεται να αλλάξεις ποτέ, ακόμα και φυτεμένο να είχες και πάλι δεν χρειάζεται, και εσύ ειδικά που δεν θα κάνεις φυτεμένο δεν χρειάζεσαι κανένα ειδικό υπόστρωμα για φυτά. Και όχι δεν χρειάζεται να αλλάξεις ποτέ υπόστρωμα, το αντίθετο, και ειδικά σε φυτεμένο το απλό υπόστρωμα γίνεται ενεργητικό και κάνει καλό στα φυτά. Σε χρυσόψαρα όμως δεν το αλλάζεις ποτέ μα ποτέ, γιατί το σκάβουν και το κρατάνε καθαρό, ούτε σκούπα δεν θέλει

Από φυτά μπορείς να βάλεις ανουμπιες, Java Fern και ίσως να αντέξουν και βαλισνεριες, τις ανουμπιες και το Java fern δεν το φυτεύεις, θα το δέσεις σε κάποια πέτρα ή σε ξύλο. Και πάλι όμως δεν είναι και απόλυτο ότι δεν θα τα τσιμπήσουν, είναι στο χαρακτήρα των ψαριών, τα δικά μου  έφαγαν και το νούφαρο, το πολύσπερμα που έχω όμως τώρα δεν το τρώνε, που και που ξεριζώνουν κάποιο, είναι πως θα την δουν τα ψάρια, άλλα παιδιά έχουν πολλά φυτά και δεν τα πειράζουν , σε άλλους τα τσακίζουν, αν τρώνε τακτικά φυτικές τροφές μπορεί και να μη τα πειράξουν

δες πως είναι με μαύρη άμμο

τα φυτά μη τα κοιτάς, δεν υπάρχουν όλα, τα έφαγε η άλγη, άλλο ένα θέμα που μπορεί να υπάρξει στα χρυσόψαρα, λόγω χαμηλού φωτισμού μπορεί να υπάρξει καφέ άλγη, προσωπικά δεν με απασχολεί, με ενδιαφέρουν τα ψάρια μου

Τώρα κάτι άλλο, για τα παιδιά πριν που είπαν πως είναι κρίμα να μπουν χρυσόψαρα και όχι κάτι άλλο, γιατί βρε παιδιά ; Τι κακό έχουν τα χρυσόψαρα ; Κρίμα μου έλεγαν και εμένα γιατί δεν έβαλα κιχλίδες Αφρικής, μια χαρά είναι τα χρυσόψαρα, και είναι και pet, τελικά είναι πολύ παρεξηγημένο είδος ψαριού :(

Φίλε takis_gt, τί μέγεθος έχουν τα ψάρια στο συγκεκριμένο βίντεο και ποιες οι διαστάσεις του ενυδρείου; ετοιμάζω και εγώ το δικό μου χρυσοψαράδικο, να παίρνω ιδέες σιγά σιγά...

Φίλε takis_gt, τί μέγεθος έχουν τα ψάρια στο συγκεκριμένο βίντεο και ποιες οι διαστάσεις του ενυδρείου; ετοιμάζω και εγώ το δικό μου χρυσοψαράδικο, να παίρνω ιδέες σιγά σιγά...

1,20 Χ 50 Χ 50 το ενυδρείο

το μεγάλο ψάρι είναι περίπου 32 πόντους,

αλλά μη παίρνεται σαν παράδειγμα αυτό το ενυδρείο, οι αλλαγές σε αυτό το ενυδρείο ξεπερνούν τα 300-350 λίτρα την εβδομάδα, τα ψάρια είναι μεγάλα, οι αλλαγές δεν με απασχολούν όμως γιατί γίνονται αυτόματα, 3 φορές την εβδομάδα αυτήν την εποχή από 100 λίτρα περίπου η φορά, το χειμώνα λίγο λιγότερο, το καλοκαίρι πολύ περισσότερο, το καλοκαίρι βέβαια το νερό το χρησιμοποιώ για πότισμα και θα το χάλαγα έτσι και αλλιώς, και αλλάζω παραπάνω από όσο χρειάζεται για να ποτίζω, με τις μεγάλες ζέστες ο ταρατσόκηπος μου έτρωγε και 100 λίτρα την ημέρα, και το έπαιρνα από το ενυδρείο και συμπλήρωνα με φρέσκο, το καλοκαίρι τα νιτρικά είχαν κατέβει στο 5

Φίλε sturm με βάζεις σε σκέψεις. Είναι σαν να έχω κόψει το τσιγάρο και μετά 2 μήνες να με ρωτάς: θέλεις να καπνίσεις ένα;

Ενώ αποφάσισα χρυσόψαρα, μου λες πως είναι κρίμα και αυτό θα ήθελα να μου το διευκρινήσεις να το υποστηρίξεις δηλ. με μια επιχειρηματολογία αν θέλεις φυσικά…

Φιλε Γιαννη, οπως ειπα και πριν, η επιλογη ειναι δικη σου! Αυτο που εγω θεωρω κριμα, ειναι να αντικαθιστας αυτο που πραγματικα σου αρεσει με κατι αλλο, πιο "ευκολο"!

Οπως θα ειδες κι εσυ το να εχεις ενα ενυδρειο Αμαζονιου δεν ειναι και τιποτα επιστημονικο. Αρκει να κρατας το νερο καθαρο και να μην βαλεις ασυμβατα ειδη! Εγω στο ενυδρειο μου εχω αυτη την στιγμη δυο ειδων κιχλιδες, ενα ειδος τετρα και ενα ειδος κορυντορας! Εχουν περασει κι αλλα ψαρια απο αυτο το ενυδρειο οπως δισκοι, ancistrus και αλλα τετρα. Αυτο το ωραιο με τον Αμαζονιο, οτι εχει τεραστια ποικιλια και ειχα την χαρα να δω πολλα ειδη ψαριων. Οσον αφορα συμπεριφορες, γεννες και χρωματα, φανταζομαι οτι παει ο νους σου!

Για κοστος στα ειπα πιο πανω. Φιλτρα, πετρες, ξυλα, αμμο ολα αυτα τα βαζεις και σε ενυδρειο με χρυσοψαρα αλλα και σε ενυδρειο Αμαζονιου. Θες φυτα, βαζεις. Δεν θες δεν βαζεις! Θεμα κοστους δεν τιθεται. 

Τωρα εσυ φοβασαι και δεν ξερω τι φοβασαι γιατι δεν μου το κανεις συγκεκριμενο. Εγω υποθετω οτι στο προηγουμενο σου στησιμο θα ειχε γινει κακος χαμος και γιαυτο φοβασαι και ισως θα σε τρομαξε και κανενας "γνωστης" πως για να εχεις κιχλιδες πρεπει να εισαι η βιβλιοθηκη της Αλεξανδριας αλλα και εσυ και εκεινος κανετε λαθος και πιστευω οτι ακολουθωντας τα σωστα βηματα μπορεις να κανεις ενα στολιδι.

Οπως και να εχει, καλη συνεχεια σου ευχομαι!

Φιλε Γιαννη, οπως ειπα και πριν, η επιλογη ειναι δικη σου! Αυτο που εγω θεωρω κριμα, ειναι να αντικαθιστας αυτο που πραγματικα σου αρεσει με κατι αλλο, πιο "ευκολο"!

Οπως θα ειδες κι εσυ το να εχεις ενα ενυδρειο Αμαζονιου δεν ειναι και τιποτα επιστημονικο. Αρκει να κρατας το νερο καθαρο και να μην βαλεις ασυμβατα ειδη! Εγω στο ενυδρειο μου εχω αυτη την στιγμη δυο ειδων κιχλιδες, ενα ειδος τετρα και ενα ειδος κορυντορας! Εχουν περασει κι αλλα ψαρια απο αυτο το ενυδρειο οπως δισκοι, ancistrus και αλλα τετρα. Αυτο το ωραιο με τον Αμαζονιο, οτι εχει τεραστια ποικιλια και ειχα την χαρα να δω πολλα ειδη ψαριων. Οσον αφορα συμπεριφορες, γεννες και χρωματα, φανταζομαι οτι παει ο νους σου!

Για κοστος στα ειπα πιο πανω. Φιλτρα, πετρες, ξυλα, αμμο ολα αυτα τα βαζεις και σε ενυδρειο με χρυσοψαρα αλλα και σε ενυδρειο Αμαζονιου. Θες φυτα, βαζεις. Δεν θες δεν βαζεις! Θεμα κοστους δεν τιθεται. 

Τωρα εσυ φοβασαι και δεν ξερω τι φοβασαι γιατι δεν μου το κανεις συγκεκριμενο. Εγω υποθετω οτι στο προηγουμενο σου στησιμο θα ειχε γινει κακος χαμος και γιαυτο φοβασαι και ισως θα σε τρομαξε και κανενας "γνωστης" πως για να εχεις κιχλιδες πρεπει να εισαι η βιβλιοθηκη της Αλεξανδριας αλλα και εσυ και εκεινος κανετε λαθος και πιστευω οτι ακολουθωντας τα σωστα βηματα μπορεις να κανεις ενα στολιδι.

Οπως και να εχει, καλη συνεχεια σου ευχομαι!

Να είσαι καλά Θοδωρή και σ' ευχαριστώ!

Για λίγες ημέρες όντως δεν έχουν πρόβλημα, αυξάνονται πολύ όμως οι απαιτήσεις σε οξυγόνωση , αυξάνεται πολύ ο μεταβολισμός των ψαριών και μειώνεται το προσδόκιμο ζωής. Στους 30 βαθμούς , έχω διαβάσει, πως μπορουν να ζήσουν μέχρι και 1 μήνα.

Από προσωπικές παρατηρήσεις τα 2 τελευταία χρόνια που η θερμοκρασία δεν έχει ξεπεράσει τους 25 βαθμούς, τα ψάρια μου δεν έχουν καμία σχέση σε συμπεριφορά και σε φυσική κατάσταση με το 1ο χρόνο που η θερμοκρασία είχε ανέβει ίσως και πάνω από 32 βαθμούς

Τάκη δεν ξέρω αν τα διαβαδες από κάπου έγκυρα αλλά ή πράξη αλλά δείχνει.....στην λιμνούλα μου τον χειμώνα ζχουνε κάτω από τον πάγο για πάνω από μήνα και το καλοκαίρι με τον ήλιο να χτυπάει ή θερμοκρασία περνάει τους 32 σίγουρα! Σίγουρα δεν τους αρέσει, αλλά δεν νομίζω ότι απλά επιβιώνουν γιατί βλέπω γερννες και νέα μικρά κάθε χρόνο.οπότε σίγουρα το εύρος θερμοκρασιών είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που γραφείς.

Στα χρυσόψαρα θα βάλεις χοντρή χαλαζιακή άμμο ή ψιλό χαλαζιακό χαλίκι, πάρε ένα τηλέφωνο στη Χωματοτεχνική αν έφερε, έχει 5 Ευρώ τα 10 κιλά μαύρη χόντρη χαλαζιακή άμμο, την έχω στα δικά μου τα  χρυσόψαρα, πρόσεχε όμως γιατί μια περίοδο είχε κάνει λάθος και ήταν ασβεστολιθική.

Υπόστρωμα δεν χρειάζεται να αλλάξεις ποτέ, ακόμα και φυτεμένο να είχες και πάλι δεν χρειάζεται, και εσύ ειδικά που δεν θα κάνεις φυτεμένο δεν χρειάζεσαι κανένα ειδικό υπόστρωμα για φυτά. Και όχι δεν χρειάζεται να αλλάξεις ποτέ υπόστρωμα, το αντίθετο, και ειδικά σε φυτεμένο το απλό υπόστρωμα γίνεται ενεργητικό και κάνει καλό στα φυτά. Σε χρυσόψαρα όμως δεν το αλλάζεις ποτέ μα ποτέ, γιατί το σκάβουν και το κρατάνε καθαρό, ούτε σκούπα δεν θέλει

Από φυτά μπορείς να βάλεις ανουμπιες, Java Fern και ίσως να αντέξουν και βαλισνεριες, τις ανουμπιες και το Java fern δεν το φυτεύεις, θα το δέσεις σε κάποια πέτρα ή σε ξύλο. Και πάλι όμως δεν είναι και απόλυτο ότι δεν θα τα τσιμπήσουν, είναι στο χαρακτήρα των ψαριών, τα δικά μου  έφαγαν και το νούφαρο, το πολύσπερμα που έχω όμως τώρα δεν το τρώνε, που και που ξεριζώνουν κάποιο, είναι πως θα την δουν τα ψάρια, άλλα παιδιά έχουν πολλά φυτά και δεν τα πειράζουν , σε άλλους τα τσακίζουν, αν τρώνε τακτικά φυτικές τροφές μπορεί και να μη τα πειράξουν

δες πως είναι με μαύρη άμμο

τα φυτά μη τα κοιτάς, δεν υπάρχουν όλα, τα έφαγε η άλγη, άλλο ένα θέμα που μπορεί να υπάρξει στα χρυσόψαρα, λόγω χαμηλού φωτισμού μπορεί να υπάρξει καφέ άλγη, προσωπικά δεν με απασχολεί, με ενδιαφέρουν τα ψάρια μου

Τώρα κάτι άλλο, για τα παιδιά πριν που είπαν πως είναι κρίμα να μπουν χρυσόψαρα και όχι κάτι άλλο, γιατί βρε παιδιά ; Τι κακό έχουν τα χρυσόψαρα ; Κρίμα μου έλεγαν και εμένα γιατί δεν έβαλα κιχλίδες Αφρικής, μια χαρά είναι τα χρυσόψαρα, και είναι και pet, τελικά είναι πολύ παρεξηγημένο είδος ψαριού :(

Πολύ ωραία η μαύρη άμμος και βλέπω πως κάνει υπέροχη αντίθεση με τα χρώματα των ψαριών και των φυτών. Ψάρια πολύ όμορφα τελικά. Σ' ευχαριστώ takis_gr!

Τάκη δεν ξέρω αν τα διαβαδες από κάπου έγκυρα αλλά ή πράξη αλλά δείχνει.....στην λιμνούλα μου τον χειμώνα ζχουνε κάτω από τον πάγο για πάνω από μήνα και το καλοκαίρι με τον ήλιο να χτυπάει ή θερμοκρασία περνάει τους 32 σίγουρα! Σίγουρα δεν τους αρέσει, αλλά δεν νομίζω ότι απλά επιβιώνουν γιατί βλέπω γερννες και νέα μικρά κάθε χρόνο.οπότε σίγουρα το εύρος θερμοκρασιών είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που γραφείς.

Για τις χαμηλές θερμοκρασίες δεν υπάρχει θέμα, το έχω γράψει και πιο πάνω για θερμοκρασία 0 βαθμούς, στις μεγάλες θερμοκρασίες όμως την ακούνε κάπως, μη ξεχνάς βέβαια πως δεν είναι το ίδιο μια λίμνη με ένα ενυδρείο, σε μια λίμνη το χειμώνα, ανάλογα με το βάθος, μπορεί η επιφάνεια με το βυθό να έχουν ακόμα και 4 βαθμούς διαφορά, και κάτι αντίστοιχο , όχι βέβαια με την ίδια διαφορά, μπορεί να συμβεί και το καλοκαίρι, επίσης το χώμα λειτουργεί και σαν μονωτικό και επίσης συνήθως μια λίμνη έχει μεγάλο όγκο νερού και οι μεταβολές θερμοκρασίας είναι πολύ πιο ήπιες, θα έλεγα πως η χειρότερη λίμνη είναι σαν το καλύτερο ενυδρείο. Για το εύρος των θερμοκρασιών δε, το αναφέρουν τα περισσότερα site που έχουν profil ψαριών

Έγινε επεξεργασία - takis_gt
  • Like 2

Ισχυει αυτο που λεει ο Τακης.

Στάλθηκε από το LG-P710 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

• 3 months later...

Εγώ θα έβαζα μέσα 2 Oscar να το ευχαριστηθείς το ενυδρείο και εσύ και τα ψάρια σου :D τα λίτρα σου είναι μια χαρά

Έγινε επεξεργασία - Force

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...