manologreen 23 Σεπτεμβρίου 2015 #1 Share 23 Σεπτεμβρίου 2015 Καλημερα παιδια Σαν καινουργιος στην ομαδα και απειρος θα ηθελα αν καποιος μπορει να με βοηθησει να καταλαβω τι συνεβει στο ενυδρειο μου. Εχω ενα ενυδρειο 60χ60χ60 δηλαδη περιπου 200 λιτρα και πριν απο εναν μηνα περιπου ξεκινησα να βαζω ζωντανα μετα απο περιπου 2,5 μηνες στρωσιμο, Οι πρωτοι κατοικοι ηταν 2 γαριδες lysmata amboinesis ενω ακολουθησαν και καποια ψαρια οπωςκλοουν καρδιναλιοι ενα pufer μια stenopus hispidus γαριδα και καποια αλλα γενικα ηρεμα πραγματα.Το περιεργο λοιπον ειναι οτι εδω και 2 ημερες οι 2 γαριδες εχουν εξαφανιστει κυριολεκτικα.Δεν υπαρχει ουτε ιχνος τους στο ενυδρειο.Μαλιστα μετακινησα και καποια κομματια βραχου οχι ολο μηπως δω κατι αλλα τιποτα.Μηπως εχει καποιος καμμια ιδεα τι εχει συμβει?ακομη και κατι να τις εφαγε δεν ειναι περιεργο που χαθηκαν και οι 2 μαζι ?Δεν θα επρεπε να βρω εστω καποιο κελυφος? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chocolate_Puma 23 Σεπτεμβρίου 2015 #2 Share 23 Σεπτεμβρίου 2015 (edited) Καλησπέρα Θα σου απαντήσω επίσης ως άπειρος - Στο θαλασσινό ενυδρείο, "χανονται" πολύ πιο εύκολα ζωντανά απ ότι στο γλυκό 1. Ο ένας λόγος είναι πως κάποιες φορές κρύβονται τόσο καλά στα βράχια, που νομίζεις οτι δεν υπάρχουν 2. Ο άλλος λόγος ειναι ότι φαγώνονται από τα άλλα ζωντανά, όπως γαρίδες - καβούρια - σαλιγκάρια...λοιπά ζωντανά! Μέχρι σήμερα όταν αλλάζει κέλυφος η γαρίδα, το έβλεπες? Έγινε επεξεργασία 23 Σεπτεμβρίου 2015 - Chocolate_Puma Link to comment Share on other sites More sharing options...
sailor247 23 Σεπτεμβρίου 2015 #3 Share 23 Σεπτεμβρίου 2015 Μηπως το puffer??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
manologreen 23 Σεπτεμβρίου 2015 Author #4 Share 23 Σεπτεμβρίου 2015 Οι γαριδες ειχαν αλλαξει κελυφος πριν απο μερες και το ειχα βρει.Με το puffer ειναι αρκετες μερες μεσα και δεν τις ειχε ενοχλησει ισα ισα που τις αφηνε να το καθαρισουν κιολας.Δεν ξερω για την αλλη γαριδα την stenopus hispidus μηπως τις πειραξε παρολο που τις εχω μαζι περιπου 2 εβδομαδες αλλα παλι να τις καθαρισε και τις 2 σε ενα μεσημερι και να εξαφανιστουν τα παντα μου κανει εντυπωση.Γενικα μπαινουνε διαφορετικες γαριδες μαζι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chocolate_Puma 23 Σεπτεμβρίου 2015 #5 Share 23 Σεπτεμβρίου 2015 (edited) H stenopus hispidus διεκδικεί τον χώρο της και είναι δεδομένο πως θα επιτεθεί Ειναι επίσης δεδομένο πως θα φάει το νεκρό σώμα άλλης γαρίδας. Δεν ξέρω αν γίνεται τόσο επιθετική, ώστε να σκοτώσει άλλο είδος Η lysmata amboinesis ειναι ειρηνικό είδος - Προσωπικά θα έβγαζα την hispidus (αυτό έκανα στο δικό μου ενυδρειο, γιατί ενοχλούσε τα άλλα είδη) Έγινε επεξεργασία 23 Σεπτεμβρίου 2015 - Chocolate_Puma 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
submarine1981 23 Σεπτεμβρίου 2015 #6 Share 23 Σεπτεμβρίου 2015 Συμφωνώ με τον Puma. Γενικά να ξέρεις τα καρκινοειδή (γαρίδες, καβούρια, καραβίδες , αστακοί κλπ) έχουν έντονο το ένστικτο του κανιβαλισμού. Μερικά είδη ποιο έντονα και μερικά είδη λιγότερο. Η stenopus hispidus το έχει πολύ έντονα αυτό. Παλιά που είχα και εγώ έπεφτε πολύ κυνήγημά με την cleaner μου. Επίσης όταν αλλάζουν κέλυφος οι γαρίδες γίνονται πολύ ευάλωτες. Δεν αποκλείεται να έπεσε μάχη μέσα και λόγο του ότι δεν είχε σκληρύνει το κέλυφος να "έπεσαν στην μάχη " . Το περίεργο βέβαια είναι ότι και οι 2 χάθηκαν. Περίμενε λίγο μήπως και εμφανισθεί έστω η μια. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
teoxan 23 Σεπτεμβρίου 2015 #7 Share 23 Σεπτεμβρίου 2015 Συμφωνώ με τον Ευγένιο, να εχεις ομως και το νου σου στο Puffer. Τρωνε καρκινοειδή και για να συντηρουν τα δόντια τους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 2 Οκτωβρίου 2015 #8 Share 2 Οκτωβρίου 2015 Αν έχεις sump,τσέκαρε μήπως μετακόμισαν κάτω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος