Costantinos 22 Σεπτεμβρίου 2015 #1 Share 22 Σεπτεμβρίου 2015 Γενικές Πληροφορίες Διαστάσεις Ενυδρείου (ΜxΠxΥ):80*35*60Συνολικά Λίτρα:157Sump (λίτρα):ΟργανισμοίΦυτά:4 anubies και κάποια άλλα που δεν γνωρίζω Ψάρια:7 serpae tetraΆλλα είδη:Διακοσμητικά υλικάΦόντο:Πέτρες:4 γρανιτόπετρεςΞύλα:2 ρίζεςΆλλα διακοσμητικά :Υπόστρωμα:Βυθός:μαύρο χαλίκι μέτρια κοκκομετρίαςΦωτισμόςΠηγές φωτισμού (πλήθος και τύπος):2*τ5 26 wattΔιάρκεια φωτισμού:8 ώρεςΥποστήριξη οργανισμών Φίλτρανση: μαμά φίλτρο στο καπάκι με 1 λίτρο βιολογικό υλικό jblΘέρμανση/ Ψύξη:200 watt fluvalΛίπανση:api leaf zone,flourish ironΠαροχή CO2:Άλλες τεχνικές ευκολίες ή/και παρεμβάσεις:Διατροφή:jbl novo belΠαράμετροιpH:νερό βρύσης(7.2)Γενική σκληρότητα (GH):6Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):14Αμμωνία (ΝΗ3):0Νιτρώδη (ΝΟ2):0Νιτρικά (ΝΟ3):10Φωσφορικά (PΟ4):Μέση Θερμοκρασία (°C):26ΣυντήρησηΑλλαγές νερού:20 λίτρα εβδομδιαίωςΠροετοιμασία νερού/πρόσθετα:αντιχλώριο jblΆλλες ρουτίνες συντήρησης: το ενυδρείο είναι το οικονιζόμενο και έπεσα στα χέρια μου η μπουκάλα της φωτό. τι λέτε αξίζει να την βάλω και αν ναι τι θα χρειαστώ επιπλέον Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 22 Σεπτεμβρίου 2015 #2 Share 22 Σεπτεμβρίου 2015 Μικρομετρικη έχει? Δες πως ειναι τα μανομετρα που χρησιμοποιουμε για το co2 http://www.aquazone.gr/forums/topic/100134-διοξείδιο-του-άνθρακα-co2/?p=1034252 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antonis K 22 Σεπτεμβρίου 2015 #3 Share 22 Σεπτεμβρίου 2015 Εχω την εντύπωση οτι δεν θα σου γεμίσει κανείς CO2 σε μπουκάλα για οξυγόνο. Για τσέκαρε το. Και επιπλέον απο οτι βλέπω το μανόμετρο δεν κάνει. Πρώτον το CO2 παίζει σε πιο μεγάλες πιέσεις κ δεύτερον χρειάζεσαι μικρομετρικη βαλβίδα για να μπορεις να ρυθμίσεις την έξοδο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Costantinos 22 Σεπτεμβρίου 2015 Author #4 Share 22 Σεπτεμβρίου 2015 μικρομετρικη δεν εχει αλλά η έξοδος είναι βιδωτή.... το μανόμετρο είναι 300 bar μικρομετρική δεν υπάρχει στο εμπόριο? σε ποιό μαγαζί μπορώ να ρωτήσω Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 22 Σεπτεμβρίου 2015 #5 Share 22 Σεπτεμβρίου 2015 (edited) Αν και πιστευω οτι πας για μανομετρο,αυτο δεν κανει,υπολογισε κανα 40αρι για καινουριο μονο με μικρομετρικη πανω. http://olympia-p.gr/ Έγινε επεξεργασία 22 Σεπτεμβρίου 2015 - rastafarian Link to comment Share on other sites More sharing options...
Costantinos 22 Σεπτεμβρίου 2015 Author #6 Share 22 Σεπτεμβρίου 2015 θα δω διαφορά στα φυτά μου? μετά το μανόμετρο τι χρειάζομαι για να μετρλαω φυσσαλίδες? χρειάζομαι και διαχυτύρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 22 Σεπτεμβρίου 2015 #7 Share 22 Σεπτεμβρίου 2015 (edited) θα δω διαφορά στα φυτά μου? μετά το μανόμετρο τι χρειάζομαι για να μετρλαω φυσσαλίδες? χρειάζομαι και διαχυτύρα Το διάβασες το αρθρο ? http://www.aquazone....-co2/?p=1034252 Έγινε επεξεργασία 22 Σεπτεμβρίου 2015 - nicpapa Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 22 Σεπτεμβρίου 2015 #8 Share 22 Σεπτεμβρίου 2015 Χρειαζεσαι μετρητη φυσαλιδων και διαχυτηρα εκτος απο μανομετρο. Με το co2 μονο δεν θα δεις διαφορα.θες και λιπασματα αλλα και περισσοτερο φως,τα 50 βατ φως σε 150 λιτρα και με υψος 60εκ δεν ειναι τιποτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Costantinos 22 Σεπτεμβρίου 2015 Author #9 Share 22 Σεπτεμβρίου 2015 Το διάβασες το αρθρο ? http://www.aquazone....-co2/?p=1034252 το έχω διαβάσει ρε συ απλά καμια φορά διαβάζοντας κάτι και μην έχοντας τις απαιτούμενες γνώσεις μπορεί να παρερμηνεύσουμε και να δημιουργηθούμε σε λάθος συμπερασματα. για αυτό και οι ερωτήσεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 22 Σεπτεμβρίου 2015 #10 Share 22 Σεπτεμβρίου 2015 το έχω διαβάσει ρε συ απλά καμια φορά διαβάζοντας κάτι και μην έχοντας τις απαιτούμενες γνώσεις μπορεί να παρερμηνεύσουμε και να δημιουργηθούμε σε λάθος συμπερασματα. για αυτό και οι ερωτήσεις Απλα μου εκανε εντυπωση, αν δεν ειναι κατι κατανοητο να το πεις... Εσυ λοιπον που δεν εχεις τις γνωσεις, τι σε μπερδεψε στο αρθρο ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Costantinos 23 Σεπτεμβρίου 2015 Author #11 Share 23 Σεπτεμβρίου 2015 (edited) δεν με μπέρδεψε κάτι στο άρθρο. απλά διαβάζοντας το άρθρο σου(και του rastafarian, εκτιμώ που αφιερώσατε χρόνο) δεν μπορώ να οδηγηθώ σε συμπέρασμα για το αν κάνει η μπουκάλα, πόσα μπαρ πρέπει αν είναι τα μανόμετρα..... βλέπεις ένας φίλος μας έγραψε πως μάλλον δεν γεμίζει μπουκάλα οξυγόνου με co2 και ο rastafarian έγραψε πως με τον φωτισμό μου δεν θα κάνω κάτι(λιπάσματα βάζω ήδη) άρα αυτοί κατά ένα μέρος απαντάναι στο αρχικό μου ερώτημα για το αν αξίζει το εγχείρημα μου. και αυτό νομίζω απαντάται από την εμπειρία τον παιδιών. υγ. σε κανένα σημείο της συζήτησης δεν υποτίμησα το άρθρο και δεν υπονόησα ότι είναι ακαταλλαβήστικο...... Έγινε επεξεργασία 23 Σεπτεμβρίου 2015 - nicpapa Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 23 Σεπτεμβρίου 2015 #12 Share 23 Σεπτεμβρίου 2015 Μιας και δεν έχω τις απαραίτητες γνώσεις για να σου πω, αν υπάρχει η δυνατότητα να γεμίσει η μπουκάλα του οξυγόνου με co2, και εαν είναι ασφαλές θα προσπαθήσω να σου απαντήσω κατευθείαν στο αρχικό σου ερώτημα. Για τα συγκεκριμένα φυτά που έχεις δεν είναι απαραίτητη η φιάλη co2 όπως και για αρκετά είδη άλλων φυτών τα οποία μπορείς να προσθέσεις στο ενυδρείο σου. Και για να μην παρξηγηθώ από κανένα, δεν λέω οτι θα κάνει κακό απλά δεν είναι απαραίτητη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 23 Σεπτεμβρίου 2015 #13 Share 23 Σεπτεμβρίου 2015 δεν με μπέρδεψε κάτι στο άρθρο. απλά διαβάζοντας το άρθρο σου(και του rastafarian, εκτιμώ που αφιερώσατε χρόνο) δεν μπορώ να οδηγηθώ σε συμπέρασμα για το αν κάνει η μπουκάλα, πόσα μπαρ πρέπει αν είναι τα μανόμετρα..... βλέπεις ένας φίλος μας έγραψε πως μάλλον δεν γεμίζει μπουκάλα οξυγόνου με co2 και ο rastafarian έγραψε πως με τον φωτισμό μου δεν θα κάνω κάτι(λιπάσματα βάζω ήδη) άρα αυτοί κατά ένα μέρος απαντάναι στο αρχικό μου ερώτημα για το αν αξίζει το εγχείρημα μου. και αυτό νομίζω απαντάται από την εμπειρία τον παιδιών. υγ. σε κανένα σημείο της συζήτησης δεν υποτίμησα το άρθρο και δεν υπονόησα ότι είναι ακαταλλαβήστικο...... Ok ρε συ εγω ενημερωτικά το ρωτησα, για να δω αν ειναι κατανοητο απο καποιον ο οποιος δεν γνωριζει. Δεν νομιζω να παρεξήγησες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Costantinos 23 Σεπτεμβρίου 2015 Author #14 Share 23 Σεπτεμβρίου 2015 δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα....... το άρθρο σου είναι πολύ καλό. δε μου λες τώρα και τη γνώμη σου πάνω στο ενυδρείο γιατί έχω απογοητευτει με τα φυτά μου Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 23 Σεπτεμβρίου 2015 #15 Share 23 Σεπτεμβρίου 2015 (edited) Τις πετρες που εχεις μεσα τις εχεις ελενξει αν σου ανεβαζουν σκληροτητες? ΕΙναι περιεργο το kh να ειναι υψηλότερο απο την gh. Τα λιπάσματα σου ειναι σιδηρο και καλιο. Θα προτιμουσα ενα γενικο λιπασματακι. Οι λάμπες τι κελβιν ειναι? Με τι μετρας kno3 ,τα πισω φυτα egeria densa ειναι ? Ποσο καιρο τρεχει το ενυδρειο και ποσο εχεις τα φυτα ? Έγινε επεξεργασία 23 Σεπτεμβρίου 2015 - nicpapa Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 23 Σεπτεμβρίου 2015 #16 Share 23 Σεπτεμβρίου 2015 Μιας και δεν έχω τις απαραίτητες γνώσεις για να σου πω, αν υπάρχει η δυνατότητα να γεμίσει η μπουκάλα του οξυγόνου με co2, και εαν είναι ασφαλές θα προσπαθήσω να σου απαντήσω κατευθείαν στο αρχικό σου ερώτημα. Για τα συγκεκριμένα φυτά που έχεις δεν είναι απαραίτητη η φιάλη co2 όπως και για αρκετά είδη άλλων φυτών τα οποία μπορείς να προσθέσεις στο ενυδρείο σου. Και για να μην παρξηγηθώ από κανένα, δεν λέω οτι θα κάνει κακό απλά δεν είναι απαραίτητη. Αυτην την ερωτηση θα ηθελα να κανω κι εγω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 23 Σεπτεμβρίου 2015 #17 Share 23 Σεπτεμβρίου 2015 Αυτην την ερωτηση θα ηθελα να κανω κι εγω? Γιατι δεν ρωτατε το μαγαζι οπου τις γεμιζει? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Costantinos 24 Σεπτεμβρίου 2015 Author #18 Share 24 Σεπτεμβρίου 2015 Τις πετρες που εχεις μεσα τις εχεις ελενξει αν σου ανεβαζουν σκληροτητες?ναι με ακουαφορτε ΕΙναι περιεργο το kh να ειναι υψηλότερο απο την gh. οι μετρησεις εκτος αμμωνίας είναι με στικ Τα λιπάσματα σου ειναι σιδηρο και καλιο.νομίζω το απι είναι γενικό Θα προτιμουσα ενα γενικο λιπασματακι. Οι λάμπες τι κελβιν ειναι?6400, θα αλλαχτούν με καινούργιες 6400 μπροστά και 4500 πίσω Με τι μετρας kno3 ,τα πισω φυτα egeria densa ειναι ?ναι egeria densa Ποσο καιρο τρεχει το ενυδρειο και ποσο εχεις τα φυτα το ενυδρείο ένα χρόνο,οι ανούμπιες 2,τα λοιπά φυτά 8 μήνες, η egeria 1 μήνα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Costantinos 24 Σεπτεμβρίου 2015 Author #19 Share 24 Σεπτεμβρίου 2015 υπάρχει περίπτωση να μην άφρισαν οι πέτρες στο τεστ και παρόλα αυτά να δημιουργούν πρόβλημα? το μόνο μη φυσικό που είδα εγώ στο ενυδρείο μου είναι ότι με την πολή ζέστη έπιασα και 30 βαθμούς. αν βοηθάει. τώρα έχω 27 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 24 Σεπτεμβρίου 2015 #20 Share 24 Σεπτεμβρίου 2015 To api leaf εχει σιδηρο και καλιο. Τα στικακια εινα αναξιοπιστα οποτε οι μετρησεις που εκανε μην περιμενεις να ειναι και σωστες. Σιγουρα επαιξε ρολο η θερμοκρασια ,στους 30 βαθμους τα περισσοτερα φυτα λιωνουν. Παρε το γενικο της seachem και δωσε χρονο στα φυτα να συνελθουν, τωρα που θα κρυωσει και ο καιρος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Costantinos 24 Σεπτεμβρίου 2015 Author #21 Share 24 Σεπτεμβρίου 2015 οκ θα ακολουθήσω τις συμβουλές σου και θα ενημερώσω για τις εξελίξεις. ευχαριστώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος