Little.Goldfish 21 Σεπτεμβρίου 2015 #1 Share 21 Σεπτεμβρίου 2015 Γεια σας. Ως ένας αρχάριος χομπίστας <<του γυκού νερού>> θα ήθελα να ζητήσω τις συμβουλές σας ως προς τα παρακάτω ερωτήματα που με προβληματίζουν... 1) Για 2 χρυσόψαρα τι μεγέθους ενυδρείο θα χρειαστώ? ειναι καλό ένα 25λιτρο που ήδη μου χάρισε μια φίλη μου??? 2) Τι φίλτρο θα πρέπει να πάρω και γενικότερα τι υλικά για το φιλτρο, τι πρεπει να ξερω για την συναρμολογηση του κλπ 3) Τα αληθινά φυτά είναι απαραίτητα για το ενυδρείο μου? 4) πόσο θα μπορέσουν ζήσουν τα ψαράκια μου? θα ήμουν ευγνώμων αν μπορούσε κάποιος να μου εξηγήσει με απλά λόγια όλα τα παραπάνω καθώς και τι είναι η αμμωνία και όλες αυτές οι ουσίες που βλάπτουν ή ωφελούν τα ψαράκια μας, πως θα στρώσω σωστά το ενυδρείο μου και γενικότερα οποιαδήποτε άλλη πληροφορία είναι καλοδεχούμενη... Υ.Γ. Σας παρακαλώ να λάβετε υπό όψη σας πως οι οικονομικές καθώς και χωρητικές μου δυνατότητες είναι λίγο εως πολύ θα έλεγα περιορισμένες... Σας ευχαριστώ θερμά εκ των προτέρων... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Little.Goldfish 21 Σεπτεμβρίου 2015 Author #2 Share 21 Σεπτεμβρίου 2015 ααα και επίσης κατι που ξεχασα... είναι αληθεια οτι τα χρυσόψαρα σε καταλληλες συνθήκες μεγαλώνουν ως και 30 εκ.? πριν απο λιγες μερες το έμαθα και δεν λέω να το χωνέψω.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 21 Σεπτεμβρίου 2015 #3 Share 21 Σεπτεμβρίου 2015 Διάβασε εδω: http://www.aquazone.gr/forums/topic/79915-η-πρώτη-επαφή-με-το-ενυδρείο/#entry717028 Εχε υπόψη σου οτι τα λίτρα για 2 χρυσόψαρα πανε ανάλογα με τα είδη χρυσόψαρων που θα βάλεις αλλα υπολόγισε πολλα περισσότερα απο τα 25 που έχεις. Ξεκίνα δίαβασμα κι εδω είμαστε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 21 Σεπτεμβρίου 2015 #4 Share 21 Σεπτεμβρίου 2015 Καλώς ήρθες. Δυστυχώς 25 λίτρα δεν κάνουν ούτε για 1 χρυσόψαρο. Για κάθε κλασικό χρυσόψαρο είναι απαραίτητα τουλάχιστον 80 λίτρα νερό και μήκος ενυδρείου πάνω από 1,20, ενώ για α Funcy χρυσόψαρα (τα στρουμπουλά κοντόχοντρα με διπλή ουρά) χρειάζονται τουλάχιστον 40 λίτρα και μήκος ενυδρείου 80 εκατοστά. Τα χρυσόψαρα είναι ρυπογόνα ψάρια και χρειάζεται να έχουμε δυνατό φίλτρο. Στα ενυδρεία μας κάλο είναι να βάζουμε αληθινά φυτά , αλλά με χρυσόψαρα δεν έχουμε και πολλές επιλογές γιατί είναι ψάρια που σκάβουν συνέχεια αλλά τσιμπολογάνε και φυτά. Τα χρυσόψαρα σε ένα ενυδρείο μπορούν να ζήσουν άνετα πάνω από 25 χρόνια. Δεν φτάνουν μόνο 30 εκατοστά, μπορούν να φτάσουν και 35 με 40 εκατοστά. Το δικό μου μετά από 3 χρόνια πρέπει να είναι 32 εκατοστά τώρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 21 Σεπτεμβρίου 2015 #5 Share 21 Σεπτεμβρίου 2015 διάβασε εδώ για χρυσόψαρα θα βρεις πολλές χρήσιμες πληροφοριες http://www.aquazone.gr/forums/topic/94252-%CF%83%CF%84%CE%AE%CE%BD%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%82-%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CE%B5%CE%BD%CF%85%CE%B4%CF%81%CE%B5%CE%AF%CE%BF-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CF%8C%CF%88%CE%B1%CF%81%CE%B1/ http://www.aquazone.gr/forums/topic/77238-%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CF%8C%CF%88%CE%B1%CF%81%CE%B1/ και γενικα για ενυδρεία κρυου νερού http://www.aquazone.gr/forums/forum/23-%CF%88%CE%AC%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CE%BA%CF%81%CF%8D%CE%BF%CF%85-%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%BF%CF%8D/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Little.Goldfish 22 Σεπτεμβρίου 2015 Author #6 Share 22 Σεπτεμβρίου 2015 Σας ευχαριστώ πάρα πολύ.... μου δώσατε πληροφορίες που ούτε θα μπορούσα να φανταστώ...Η καθοδήγησή σας ήταν κάτι παραπάνω απο πολύτιμη. Καλή συνέχεια σας εύχομαι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ 22 Σεπτεμβρίου 2015 #7 Share 22 Σεπτεμβρίου 2015 Σας ευχαριστώ πάρα πολύ.... μου δώσατε πληροφορίες που ούτε θα μπορούσα να φανταστώ...Η καθοδήγησή σας ήταν κάτι παραπάνω απο πολύτιμη. Καλή συνέχεια σας εύχομαι... Επεσες ομως και στους ....ειδικους! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Little.Goldfish 24 Σεπτεμβρίου 2015 Author #8 Share 24 Σεπτεμβρίου 2015 (edited) Little.Goldfish, on 22 Sept 2015 - 23:55, said: Σας ευχαριστώ πάρα πολύ.... μου δώσατε πληροφορίες που ούτε θα μπορούσα να φανταστώ...Η καθοδήγησή σας ήταν κάτι παραπάνω απο πολύτιμη. Καλή συνέχεια σας εύχομαι... Επεσες ομως και στους ....ειδικους! Έγινε επεξεργασία 24 Σεπτεμβρίου 2015 - Little.Goldfish Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 24 Σεπτεμβρίου 2015 #9 Share 24 Σεπτεμβρίου 2015 Τελικά τι σκέφτεσαι να κάνεις ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Little.Goldfish 24 Σεπτεμβρίου 2015 Author #10 Share 24 Σεπτεμβρίου 2015 εμμμ να παρω πρωτον μεγαλυτερο ενυδρειο??? που νομιζω ειναι απο τα πιο σημαντικά... και μετα τον εξοπλισμο που θα χρειαστω... και φυσικα να πληροφορηθω οσο καλυτερα μπορω γυρω απο το συγκεκριμενο αντικειμενο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Little.Goldfish 24 Σεπτεμβρίου 2015 Author #11 Share 24 Σεπτεμβρίου 2015 έχετε τιποτα να μου προτεινετε??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 24 Σεπτεμβρίου 2015 #12 Share 24 Σεπτεμβρίου 2015 Αν τα κρατήσεις τα ψάρια σίγουρα θες πιο μεγάλο ενυδρείο με το ανάλογο φίλτρο, και το φίλτρο να είναι μεγαλύτερο απο το "αναλογο" του ενυδρείου, τα χρυσόψαρα είναι ρυπογονα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος