PanaGreco 29 Σεπτεμβρίου 2015 #76 Share 29 Σεπτεμβρίου 2015 (edited) Μία είναι η λύση. Άστο όπως είναι και πήγαινε μερικές ημέρες διακοπές. Όταν γυρίσεις θα είναι super. Έτσι και αλλιώς περισσότερα χρήματα θα χαλάσεις ψάχνοντας να βρεις τι είναι. Αν όμως έχεις φίλτρο UV βάλτο να δουλέψει. Έγινε επεξεργασία 29 Σεπτεμβρίου 2015 - PanaGreco Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 29 Σεπτεμβρίου 2015 #77 Share 29 Σεπτεμβρίου 2015 Πανο, αν εχεις θερμοκρασια ψηλη, μην μειωσεις τα ταισματα. Μειωσε την ποσοτητα. Στάλθηκε από το LG-P710 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 30 Σεπτεμβρίου 2015 Author #78 Share 30 Σεπτεμβρίου 2015 Τα ίδια και σήμερα. Αρκετά σωματίδια. Θα ανοίξω φίλτρα κάποια στιγμή να καθαρίσω το κεραμικό υλικό και μετά τα παρατάω και οτι γίνει......αν δε μου σπάσουν τα νεύρα και έχουμε αλλα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 1 Οκτωβρίου 2015 Author #79 Share 1 Οκτωβρίου 2015 Χθες το βραδυ άνοιξα (......για μια ακόμη φορά) τα φίλτρα. Έβγαλα απο τα καλάθια το βιολογικό υλικό και το έριξα σε λεκάνη με νερό απο το ενυδρειο και ακολούθως το έβαλα και πάλι στα καλάθια με τα δάχτυλα σχεδόν ενα ενα ώστε να μην αφήσω τίποτα πάνω τους. Το νερό ειναι η αλήθεια ψιλογέμισε με βρωμιές. Ξέπλυνα με αυτόν τον τροπο και τα τρία καλάθια με κεραμικό υλικο που έχω (Πρεπει κάποια στιγμή να αντικαταστήσω ενα μέρος του, χάλια έγινε). Ακολούθως άλλαξα το ενυδρειακό βαμβάκι με καινούριο, έβγαλα το Purigen και απο το δεύτερο φιλτρο και τα εθεσα σε λειτουργία ενώ έβαλα μέσα στο ενυδρειο ενα DIY εσωτερικό φιλτρο γεμάτο ενυδρειακό βαμβάκι και τέλος. Σημερα το μεσημέρι το είδα σχεδόν πεντακάθαρο το νερό και απο το πρωί είχα σε λειτουργία και τους δυο (2x3000lt/h) κυκλοφορητές. Έκανα και τις μετρήσεις μου και είμαι κομπλέ! Έκανα τόσα πολλα χθες που δε μπορω να κατασταλάξω στο τι έφταιξε τελικά που γέμισε το ενυδρειο μετεωρίτες και αλλα μπιχλιμπίδια. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και τις προτάσεις σας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 1 Οκτωβρίου 2015 #80 Share 1 Οκτωβρίου 2015 Εγω ειμαι προς το purigen.... Ποσο καιρο το ειχες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 1 Οκτωβρίου 2015 #81 Share 1 Οκτωβρίου 2015 Εγω μενω στην αρχικη μου αποψη πως το βιολογικο αναμεσα ειχε πιασει σκουλαμεντρα και καλκανι και τωρα που καθαριστηκε ειναι ολα κομπλε. Τελος καλο ολα καλα. Στάλθηκε από το LG-P710 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 1 Οκτωβρίου 2015 #82 Share 1 Οκτωβρίου 2015 Εγω μενω στην αρχικη μου αποψη πως το βιολογικο αναμεσα ειχε πιασει σκουλαμεντρα και καλκανι και τωρα που καθαριστηκε ειναι ολα κομπλε. Τελος καλο ολα καλα. Στάλθηκε από το LG-P710 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Αφου ρε συ πριν την εξοδο του νερου ειχε ενυδρειακο βαμβακι, και μαλιστα καμποσο ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 1 Οκτωβρίου 2015 Author #83 Share 1 Οκτωβρίου 2015 Εγω ειμαι προς το purigen.... Ποσο καιρο το ειχες? Ρε φίλε, μέσα στο μυαλό μου είσαι. Πάνω που θα σας έγραφα τη σκέψη μου γι' αυτό. Λοιπόν, το Purigen το έιχα βάλει στα φίλτρα πριν 16 μήνες περίπου. Από τότε το έιχα πλύνει μια φορά σε διάλυμα χλωρίνης όπως έγραφαν οι οδηγίες. Απο μαύρο που είχε γίνει, πήρε και πάλι το αρχικό του χ΄ρωμα. Πριν λίγες μέρες το έβγαλα για να το πλύνω πάλι θεωρώντας οτι τα σωματίδια είναι από αυτό. ήταν κατάμαυρο και το έβαλα και πάλι σε διάλυμα χλωρίνης αλλά μόλις τελείωσε η διαδικασία του καθαρισμού, ΔΕΝ είχε πάρει το αρχικό του χρώμα αλλά ήταν το μισό ακόμα μαύρο και άλλοι κόκκοι ήταν μπεζ. Παίζει να είχε λήξει η περίοδος "ζωής" του; Λέτε να έφταιγε αυτό τελικά; 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 1 Οκτωβρίου 2015 #84 Share 1 Οκτωβρίου 2015 Αφου ρε συ πριν την εξοδο του νερου ειχε ενυδρειακο βαμβακι, και μαλιστα καμποσο ...Εχεις ενα θεωρητικο δικιο σε αυτο αλλα ποτε δεν ξερεις. Βεβαια τωρα που μας ξεφουρνιζει τα του purigen... Στάλθηκε από το LG-P710 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 1 Οκτωβρίου 2015 Author #85 Share 1 Οκτωβρίου 2015 Αφου ρε συ πριν την εξοδο του νερου ειχε ενυδρειακο βαμβακι, και μαλιστα καμποσο ...Αφου ποτε δε διάβαζε τι έγραφα εδω μέσα. Μονο για να μου τη λέει μπαίνει και γράφει! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
diskus fan 1 Οκτωβρίου 2015 #86 Share 1 Οκτωβρίου 2015 Ρε φίλε, μέσα στο μυαλό μου είσαι. Πάνω που θα σας έγραφα τη σκέψη μου γι' αυτό. Λοιπόν, το Purigen το έιχα βάλει στα φίλτρα πριν 16 μήνες περίπου. Από τότε το έιχα πλύνει μια φορά σε διάλυμα χλωρίνης όπως έγραφαν οι οδηγίες. Απο μαύρο που είχε γίνει, πήρε και πάλι το αρχικό του χ΄ρωμα. Πριν λίγες μέρες το έβγαλα για να το πλύνω πάλι θεωρώντας οτι τα σωματίδια είναι από αυτό. ήταν κατάμαυρο και το έβαλα και πάλι σε διάλυμα χλωρίνης αλλά μόλις τελείωσε η διαδικασία του καθαρισμού, ΔΕΝ είχε πάρει το αρχικό του χρώμα αλλά ήταν το μισό ακόμα μαύρο και άλλοι κόκκοι ήταν μπεζ. Παίζει να είχε λήξει η περίοδος "ζωής" του; Λέτε να έφταιγε αυτό τελικά; Πόσες φορές φαντάζεσαι ότι... θα το καθαρίσεις; Και ένα 6μηνο... πολύ είναι. Μαύρο = για πέταμα.- Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 1 Οκτωβρίου 2015 #87 Share 1 Οκτωβρίου 2015 Αφου ποτε δε διάβαζε τι έγραφα εδω μέσα. Μονο για να μου τη λέει μπαίνει και γράφει! Α ετσι; μαλιστα!Στάλθηκε από το LG-P710 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 1 Οκτωβρίου 2015 Author #88 Share 1 Οκτωβρίου 2015 Α ετσι; μαλιστα! Στάλθηκε από το LG-P710 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Τι;......κρατάς μούτρα τωρα; Ενα αστειάκι κάναμε ρε φιλαράκι. Για να επανορθώσω, θα πω σε όλους οτι με πήρες τηλεφωνο και συζητήσαμε πολλά για το θέμα. Thanks! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 1 Οκτωβρίου 2015 #89 Share 1 Οκτωβρίου 2015 Τι;......κρατάς μούτρα τωρα; Ενα αστειάκι κάναμε ρε φιλαράκι. Για να επανορθώσω, θα πω σε όλους οτι με πήρες τηλεφωνο και συζητήσαμε πολλά για το θέμα. Thanks!Χαχαχα αυτα δεν τα λενε ρε συ. Τωρα κοκκινησα. Στάλθηκε από το LG-P710 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ 2 Οκτωβρίου 2015 #90 Share 2 Οκτωβρίου 2015 Ηθικό δίδαγμα. Όποιος χρησιμοποιεί το purigen να το ξεπλένει έγκαιρα..... ΥΓ κάνει πραγματική δουλειά αυτό; Είναι ας πούμε σαν ρητίνη; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ 3 Οκτωβρίου 2015 #91 Share 3 Οκτωβρίου 2015 Ηθικό δίδαγμα. Όποιος χρησιμοποιεί το purigen να το ξεπλένει έγκαιρα..... ΥΓ κάνει πραγματική δουλειά αυτό; Είναι ας πούμε σαν ρητίνη; ;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ 5 Οκτωβρίου 2015 #92 Share 5 Οκτωβρίου 2015 Οκ αφου δεν απανταει κανεις θα ανοιξω νεο θεμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 5 Οκτωβρίου 2015 Author #93 Share 5 Οκτωβρίου 2015 Οκ αφου δεν απανταει κανεις θα ανοιξω νεο θεμα.Παρασκευα εγω απάντησα φίλε αλλα για κάποιο λόγο δε νλεπω την απάντησή μου. Ίσως δε την πήρε. Το Purigen ειναι σε ψιλοδύσκολα κοκκούς. Είτε σε φακελάκια είτε σε βαζάκι χύμα. Το βάζεις σε κάλτσα (ή το φακελάκι αν ειναι σε αυτη τη μορφή) μέσα στο φιλτρο στο τελευταίο στάδιο. Καθαρίζει το νερο, το κάνει πιο διαυγές. Οταν το είχα βάλει εγω τότε, δούλεψε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ 5 Οκτωβρίου 2015 #94 Share 5 Οκτωβρίου 2015 Ευχαριστω ρε Παναγιωτη. Ψαχνοντας στο ιντερνετ για το προιον ειδα οτι ειναι σε κοκους οπως λες στο φακελακι. Ελεγε οτι ειναι σαν ρητινη καθαρισμου και οτι επαναφορτιζεται οταν χασει τις ιδιοτητες του βουτωντας το σε νερο με χλωρινη και μετα μουλιαζοντας το σε νερο με αντιχλωριο. Ισχυει ρε φιλε αυτο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 5 Οκτωβρίου 2015 Author #95 Share 5 Οκτωβρίου 2015 Ευχαριστω ρε Παναγιωτη. Ψαχνοντας στο ιντερνετ για το προιον ειδα οτι ειναι σε κοκους οπως λες στο φακελακι. Ελεγε οτι ειναι σαν ρητινη καθαρισμου και οτι επαναφορτιζεται οταν χασει τις ιδιοτητες του βουτωντας το σε νερο με χλωρινη και μετα μουλιαζοντας το σε νερο με αντιχλωριο. Ισχυει ρε φιλε αυτο;Ναι αλλά όχι όπως το έκανα εγω που είχα να το καθαρίσω κανα χρόνο. Διάλυμα νερου χλωρίνης 1:1. Το αφήνεις μέσα για 24 ώρες. Μετα το ξεπλένεις με νερο και το αφήνεις σε νερο με μπόλικο prime για κανα 8ωρο ή τόσο ώστε να μη μυρίζει πλέον χλωρίνη. Οταν το βάλεις πάλι στο φιλτρο θα έχει πάρει πάλι το αρχικο του χρωμα (με τη χρήση γίνεται μαύρο). Τωρα δε θυμάμαι ποσο ζωή έχει. Κάποια στιγμη όπως έγινε σε μένα, η μαυρίλα θα παραμένει οπότε θέλει αλλαγή με άλλο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 5 Οκτωβρίου 2015 #96 Share 5 Οκτωβρίου 2015 Αυτό δεν έπρεπε να αναγράφεται στις οδηγίες; Ότι δεν επαναφορτίζεται για πάντα; Αλλά θα μου πεις όλα πλέον είναι θέμα μάρκετινγκ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giannis_X 5 Οκτωβρίου 2015 #97 Share 5 Οκτωβρίου 2015 Αυτό δεν έπρεπε να αναγράφεται στις οδηγίες; Ότι δεν επαναφορτίζεται για πάντα; Αλλά θα μου πεις όλα πλέον είναι θέμα μάρκετινγκ...Ολλα τα πράγμα έχουν μία ημερομηνία λήξης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 5 Οκτωβρίου 2015 #98 Share 5 Οκτωβρίου 2015 Ναι αλλά άλλο να σου πουν ότι μετά από ένα Χ διάστημα το καθαρίζεις και ξαναδουλεύει (με αυτό τον τρόπο σκέφτεσαι: α ωραία θα το έχω για πάντα) και άλλο να σου πουν θέλει πέταμα κάθε χρόνο. Εκεί σκέφτεσαι: ώπα, πρέπει να έχω και αυτό στο νου μου; Μήπως να μην το πάρω; Άσε μωρέ, θα κάνω την δουλειά μου με το βαμβάκι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ 5 Οκτωβρίου 2015 #99 Share 5 Οκτωβρίου 2015 Δλδ δεν επαναφορτιζεται οταν καθαριστει; Παντα μιλαμε για μετα την διαρκεια που δινουν οι οδηγιες της εταιριας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 5 Οκτωβρίου 2015 Author #100 Share 5 Οκτωβρίου 2015 Επαναφορτίζεται αλλα προφανώς μετα απο πολλά καθαρίσματα κάποια στιγμή θα χάσει την ιδιότητά του. Πόσα χρόνια θα έχεις ενα φακελάκι στο φίλτρο; Οι οδηγίες δε λένε κάτι τέτοιο αλλα δε νομίζω να ειναι πλαίσια πάντα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος