Safarpn 28 Σεπτεμβρίου 2015 Author #51 Share 28 Σεπτεμβρίου 2015 Αι δικαί μου βουλαί ειναι να πάρω ενα ρόπαλο και να το κανω glassless! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 28 Σεπτεμβρίου 2015 #52 Share 28 Σεπτεμβρίου 2015 Να πω τωρα κατι εις ατοπον επαγωγη. Αφου ειναι καθαρα τα φιλτρα μεσα, μηπως δεν ρουφανε; Στάλθηκε από το LG-P710 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ 28 Σεπτεμβρίου 2015 #53 Share 28 Σεπτεμβρίου 2015 Αφου εχει κυκλοφορια με τους κυκλοφοριτες στο off ....αρα ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 28 Σεπτεμβρίου 2015 #54 Share 28 Σεπτεμβρίου 2015 Αφου εχει κυκλοφορια με τους κυκλοφοριτες στο off ....αρα ;Δεν σε πιανω.Στάλθηκε από το LG-P710 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 28 Σεπτεμβρίου 2015 Author #55 Share 28 Σεπτεμβρίου 2015 Να πω τωρα κατι εις ατοπον επαγωγη. Αφου ειναι καθαρα τα φιλτρα μεσα, μηπως δεν ρουφανε; Στάλθηκε από το LG-P710 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Θοδωρή, αν και το θεώρησα περιττό να το κανω, έβαλα τις κεφαλές σε λεκάνη με νερό. Το πέταξαν στο ταβάνι. Άντε και να μη ρουφανε.....και τα δυο ταυτόχρονα την πέθανε τη ζημιά; Απο τα σπρέι μπαρ το νερό πετάγεται κανονικότατα, με δύναμη όπως πάντα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 28 Σεπτεμβρίου 2015 #56 Share 28 Σεπτεμβρίου 2015 Μαζι σου, αλλα νομιζω οτι πρεπει να εστιασεις στα φιλτρα. Για καποιο λογο δεν απορροφανε τα σωματιδια τα φιλτρα. Στάλθηκε από το LG-P710 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 28 Σεπτεμβρίου 2015 #57 Share 28 Σεπτεμβρίου 2015 Πανο τι βιολογικο υλικο εχεις και ποσο καιρο τρεχει? Εχεις βεβαιωθει με καποιο τροπο οτι τα σκουπιδια δεν βγαινουν απο τα φιλτρα? Μηπως μαδαει καποιο σφουγγαρι πχ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 28 Σεπτεμβρίου 2015 Author #58 Share 28 Σεπτεμβρίου 2015 (edited) Μιχάλη στο αρχικό μηνυμα γράφω τι έχω στο κάθε φιλτρο απο υλικά. Το βιολογικό υλικό έχει αλλαχθεί μια φορά στα δυο χρόνια τμηματικά, όχι όλο μαζί. Πριν κανα 2μηνο, πρόσθεσα στα καλάθια που έχω το κεραμικό υλικό και ελαφρόπετρα όσο μπορούσε να χωρέσει. Η ελαφρόπετρα ήταν πολυ καλά πλυμένη και καθαρή απο ξένα σώματα. Τα σφουγγαρια δε μαδάνε, τα έχω ελέγξει και μάλιστα το ενα το έχω αντικαταστήσει τελευταία γιατι ηταν λίγο μικρότερο απο το καλάθι και άφηνε κενό (βέβαια στο ίδιο καλάθι είχα ταυτόχρονα και δεύτερο σφουγγάρι). Τα σωματίδια απο όσο μπορω να διακρίνω εχουν καφετί χρωμα. Ειναι διαφόρων μεγεθών αλλα κυρίως πολυ πολύ μικρά. Φυσαλίδες δεν ειναι πάντως. Δε μπορώ να ξέρω αν τα σωματίδια βγαίνουν απο τα φίλτρα ή τα φίλτρα τα μαζεύουν αλλα απο κάποια αιτία "γεννώνται" καινούρια και γίνεται ενας κύκλος. Σημερα έβγαλα άλλη μια ανούμπια απο μέσα της οποίας τα φύλλα άρχισαν να μαδάνε. Ειναι η τριτη ανούμπια που διαλύεται και οι 3 ηταν αγορασμένες απο επαρχιακό μαγαζί πριν κανα 3μηνο ( τι τις τάιζε ο παίχτης; ). Όλες οι υπόλοιπες ειναι μια χαρά. Έγινε επεξεργασία 28 Σεπτεμβρίου 2015 - Safarpn Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 28 Σεπτεμβρίου 2015 #59 Share 28 Σεπτεμβρίου 2015 Η μηπως στο βαθος του βιολογικου εχει σκουπιδια. Στάλθηκε από το LG-P710 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ 28 Σεπτεμβρίου 2015 #60 Share 28 Σεπτεμβρίου 2015 Δεν σε πιανω. Στάλθηκε από το LG-P710 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Εννοω οτι αφου κυκλοφορει το νερο τα φιλτρα ρουφανε, εστω και λιγο (αν υποθεσουμε οτι εχουν καποιο προβλημα). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 28 Σεπτεμβρίου 2015 Author #61 Share 28 Σεπτεμβρίου 2015 Η μηπως στο βαθος του βιολογικου εχει σκουπιδια. Στάλθηκε από το LG-P710 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Τι εννοείς; Ανάμεσα στο βιολογικό να υπάρχουν σκουπίδια; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 28 Σεπτεμβρίου 2015 #62 Share 28 Σεπτεμβρίου 2015 Ναι. Δηλαδη αναμεσα στην μαζα στο βαθος και οχι επιφανειακα. Στάλθηκε από το LG-P710 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 28 Σεπτεμβρίου 2015 Author #63 Share 28 Σεπτεμβρίου 2015 Οταν είχα βρει ενα ψαράκι στο φιλτρο, τότε είχα δει σχεδόν ενα ενα τα "μακαρόνια" και τα εριχνα σε νερό ενυδρειου μήπως βρω και δεύτερο. Αυτο βέβαια το έκανα στο ενα φίλτρο. Στο άλλο ξέπλυνα το υλικό με τον πατροπαράδοτο τροπο, βούτηγμα του καλαθιού σε νερό ενυδρειου και ελαφριά ανάδευση. Θα με κάνεις τωρα να ανοίξω πάλι τα φίλτρα αύριο και να κανω πιο σχολαστικό καθάρισμα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 28 Σεπτεμβρίου 2015 #64 Share 28 Σεπτεμβρίου 2015 Χαχαχαχα! Για το καλο σου το λεω. Στάλθηκε από το LG-P710 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 28 Σεπτεμβρίου 2015 Author #65 Share 28 Σεπτεμβρίου 2015 Χαχαχαχα! Για το καλο σου το λεω. Στάλθηκε από το LG-P710 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Έχω φτάσει στο αμήν! Είμαι ικανός να τα ανοίξω πάλι και τα δυο, να βγάζω ενα ενα τα "μακαρόνια" να τα γυαλίζω στο πέτο μου και με αγάπη και προδέρμ να τα τοποθετώ και πάλι στο καλάθι το ενα διπλα στο άλλο!!! Θα το κανω ρε φίλε, θα το κανω αύριο το μεσημέρι......ΝΑΙΙΙΙΙ....ΕΙΜΑΙ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΕΝΟΣ!!!!!! .....Θεέ μου, χάζεψα! 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mary74 29 Σεπτεμβρίου 2015 #66 Share 29 Σεπτεμβρίου 2015 Παναγιώτη μιας και θα κάνεις τέτοια δουλειά να σου προτείνω και κάτι ακόμα (μη φωνάξεις!!) Υπάρχει τρόπος να βάλεις να φίλτρα να δουλέψουν σε κάποιο δοχείο χωρίς υλικά έτσι ώστε να καθαριστούν οι σωλήνες με πίεση? Το λέω μήπως μετά την καθαριότητα στα λάστιχα, και ενώ έχει φύγει η βρώμα, έχει αρχίσει τώρα να μαλακώνει και να ξεκολλάει η γλίτσα που δημιουργείται στα τοιχώματα από το νερό με αποτέλεσμα να πετάγεται μέσα στο ενυδρείο. Εκτός και αν είναι πιο εύκολο να αλλαχτούν οι σωλήνες των φίλτρων έτσι ώστε να είσαι σίγουρος πως δεν ξερνάνε τίποτα μέσα στο ενυδρείο. Τα λέω αυτά γιατί μου έκανε εντύπωση πως γέμισες ξανά μετά την καθαριότητα των σωλήνων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 29 Σεπτεμβρίου 2015 Author #67 Share 29 Σεπτεμβρίου 2015 Μαίρη, σου λέω οι σωλήνες ειναι καινούριοι. Έχω καθαρίσει τα πάντα. Τα φίλτρα και τα εξαρτήματά τους ειναι όπως οταν τα αγόρασα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 29 Σεπτεμβρίου 2015 #68 Share 29 Σεπτεμβρίου 2015 Αφου πειαραξες τα φιλτρα και εγινε χειροτερο τοτε εκει πρεπει να κοιταξεις. Και στα δυο φιλτρα εχεις βαλει σαν τελευταιο σταδιο ενυδρεικο βαμβακι σωστα? Ποιο χρησιμοποιεις ? Απο οτι ειδα εχεις και στα 2 purigen στο τελευταιο σταδιο, δεν το βγαζει να βαλεις περισσοτερο βαβμακι? Το νερο της βρυσης σου το ελενξες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
PanaGreco 29 Σεπτεμβρίου 2015 #69 Share 29 Σεπτεμβρίου 2015 Πάνο δεν διαβάζεις τα σημάδια. Το ενυδρείο σου μιλάει αλλά δεν ακούς. Σου φωνάζει. Κάνε με θαλασσινό. Κάνε με θαλασσινό. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 29 Σεπτεμβρίου 2015 Author #70 Share 29 Σεπτεμβρίου 2015 Αφου πειαραξες τα φιλτρα και εγινε χειροτερο τοτε εκει πρεπει να κοιταξεις. Και στα δυο φιλτρα εχεις βαλει σαν τελευταιο σταδιο ενυδρεικο βαμβακι σωστα? Ποιο χρησιμοποιεις ? Απο οτι ειδα εχεις και στα 2 purigen στο τελευταιο σταδιο, δεν το βγαζει να βαλεις περισσοτερο βαβμακι? Το νερο της βρυσης σου το ελενξες? Λοιπόν, η χειρότερη αυτή κατάσταση σημερα το πρωί δεν υπήρχε. Τα σωματίδια έφτασαν στα συνηθισμένα επίπεδα. Παρα πολλά μεν, όχι ο όμως ο χαμός που είδα χθες. Νίκο, το ενυδρειακό βαμβάκι στο τελευταίο καλάθι των φίλτρων ειναι τόσο ώστε να γεμίζει όλο το καλάθι μέχρι πάνω. Υπολόγισε περίπου 4 εκ. πάχος. Το Purigen το αφαίρεσα, ασε που το σακουλάκι του δεν έπιανε τόσο χώρο να πεις οτι θα μπορούσα να βάλω κι άλλο βαμβάκι. Αυτο που χρησιμοποιώ ειναι αυτο της φωτογραφίας. Ανέκαθεν αυτο χρησιμοποιούσα. Σημερα παρήγγειλα σφουγγάρι. Θα τα αλλάξω στο Sunsun και θα τα κόψω λίγο πιο μεγάλα ώστε να μην αφήνουν απολύτως κανένα κενο περιμετρικά. PanaGreco, δε πας μέχρι τη γωνία να δεις αν ερχομαι;;;; 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 29 Σεπτεμβρίου 2015 #71 Share 29 Σεπτεμβρίου 2015 Μια χαρα ειναι αυτο και εγω αυτο εχω. Το ξεπλένεις πριν το βάλεις σωστα? Περιεργο ρε συ ακομη και οι βρωμιες να φευγανε απο τα φιλτρα θα τα κρατουσε αυτο . Στο δικο μου 180λτ εχω 2 εξωτερικα φιλτρα και μονο στο ενα εχω ενυδρειακο βαμβακι, παρολα τα συχνα ξεφυτεματα δεν αντιμετωπισα ποτε τπτ τετοιο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 29 Σεπτεμβρίου 2015 #72 Share 29 Σεπτεμβρίου 2015 Λοιπόν, η χειρότερη αυτή κατάσταση σημερα το πρωί δεν υπήρχε. Τα σωματίδια έφτασαν στα συνηθισμένα επίπεδα. Παρα πολλά μεν, όχι ο όμως ο χαμός που είδα χθες. Νίκο, το ενυδρειακό βαμβάκι στο τελευταίο καλάθι των φίλτρων ειναι τόσο ώστε να γεμίζει όλο το καλάθι μέχρι πάνω. Υπολόγισε περίπου 4 εκ. πάχος. Το Purigen το αφαίρεσα, ασε που το σακουλάκι του δεν έπιανε τόσο χώρο να πεις οτι θα μπορούσα να βάλω κι άλλο βαμβάκι. Αυτο που χρησιμοποιώ ειναι αυτο της φωτογραφίας. Ανέκαθεν αυτο χρησιμοποιούσα. image.jpg Σημερα παρήγγειλα σφουγγάρι. Θα τα αλλάξω στο Sunsun και θα τα κόψω λίγο πιο μεγάλα ώστε να μην αφήνουν απολύτως κανένα κενο περιμετρικά. PanaGreco, δε πας μέχρι τη γωνία να δεις αν ερχομαι;;;; Χαχαχαχαχαχαχα! Ε μα του χρειαζοταν! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 29 Σεπτεμβρίου 2015 #73 Share 29 Σεπτεμβρίου 2015 Κανα νεο; Στάλθηκε από το LG-P710 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 29 Σεπτεμβρίου 2015 #74 Share 29 Σεπτεμβρίου 2015 Κανα νεο; Στάλθηκε από το LG-P710 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Μαλλον θα το πέταξε... 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 29 Σεπτεμβρίου 2015 Author #75 Share 29 Σεπτεμβρίου 2015 Δε πείραξα φίλτρα, δε πείραξα τίποτα. Η κατάσταση σημερα ηταν η ίδια. Πριν κανα μισάωρο έριξα μια ακόμα δόση Clarity. Αν και ειναι λίγο ακόμη θολό απο τη δόση (20ml έριξα) βλέπω οτι έχει καθαρίσει κάπως. Μόλις τωρα έσβησαν και τα φώτα και δε πρόλαβα να πάω κοντά να δω περισσότερα πράγματα. Θα φανει αύριο. Τάισα μια φώτα σημερα όπως και χθες και κανω συχνα σκούπα βυθού, περνώντας την ελάχιστα πάνω απο την άμμο ώστε να μη την ανακατευω μεν αλλα να μαζεύω βρωμια δε. Σημερα έκανα 5-6 φορες σκούπα γιατι κάθε φορά η ροή του νερού μέσα στο ενυδρειο, εμφάνιζε συνέχεια σκουπίδια σε 3-4 σημεία μπροστά στην άμμο και κοντα στις πέτρες. Τα μαζευα εγω και σε καμία ωρα το πολυ γέμιζε πάλι. Θα το πάω με ενα τάισμα καθημερινα με μικρή ποσότητα τροφής και συχνή σκούπα στο βυθό για μερικές μέρες για να καθαρίσει λίγο γιατί φαίνεται οτι μέσα στο ενυδρειο υπάρχει η Άρτα και τα Γιάννενα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος