nicpapa 22 Σεπτεμβρίου 2015 #26 Share 22 Σεπτεμβρίου 2015 Έκανα και μεγάλη αλλαγή νερού, έκλεισα και κυκλοφορητή αλλα πάλι τα ίδια. Δεν είναι στο χάλι που φαίνεται στο βίντεο αλλά παραμένει αρκετό σκουπιδαριό. Μου την έχει δώσει στα νεύρα. Θα το αφήσω έτσι, κουράστηκα να ασχολούμαι με αυτό το θέμα.Το ενυδρείο φάινεται μια αηδία αλλά εκεί που θα το σπάσω καμιά ώρα, το αφήνω ως έχει. Kαλά εκανες , αφησε μονο τα φιλτρα να δουλευουν. Αν εχεις προφιλτρα με σφουγγαρι βφαλε τα. Και αστο στην ησυχια του σε 1-2 εβδομάδες θα στρωσει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dankannn 23 Σεπτεμβρίου 2015 #27 Share 23 Σεπτεμβρίου 2015 Πανο βαλε Seachem Clarity και σε 2-3 ωρες θα ειναι πεντακαθαρο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 23 Σεπτεμβρίου 2015 Author #28 Share 23 Σεπτεμβρίου 2015 Το περιμένω αύριο. Μόλις τωρα που είδα το ενυδρειο, κάπως σα να καθάρισε λίγο ακόμα. Αύριο όμως θα του ρίξω clarity μονο και μονο επειδη μου την έχει δώσει στα νεύρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 26 Σεπτεμβρίου 2015 Author #29 Share 26 Σεπτεμβρίου 2015 Τελικά στο δικο μου ενυδρειο ούτε clarity πιάνει ούτε τίποτα. Εξακολουθώ να έχω σωματίδια στο νερό και τα νεύρα μου πιο τεντωμένα κι απο χορδές κιθάρας. Σίγουρα δεν ειναι όπως στο βίντεο που έχω ανεβάσει αλλα η παρουσία τους ειναι τέτοια που ειναι πραγματικά ενοχλητική. Έχω εδώ και 4 μέρες που έχω ρίξει το clarity, με περισσότερες μέρες με τον κυκλοφορητή κλειστό (απο την αρχή του προβλήματος συγκεκριμένα) και με μεγάλες αλλαγές νερού και καθημερινές μικρότερες αλλαγές αλλα φως δε βλέπω στο βάθος του τούνελ. Έκανα και υπομονή μπας και φτιάξει ως δια μαγείας απο μονο του αλλα τίποτα. Βαρέθηκα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 26 Σεπτεμβρίου 2015 #30 Share 26 Σεπτεμβρίου 2015 (edited) Πολυ περιεργο ρε φιλε... Τι μπορει να εχει γινει? Βαλε και καμια πανοραμικη του ενυδρειου μπας και δει καποιος κατι που δεν φανταζομαστε οτι μπορει να συμβαινει. Έγινε επεξεργασία 26 Σεπτεμβρίου 2015 - argy1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 26 Σεπτεμβρίου 2015 Author #31 Share 26 Σεπτεμβρίου 2015 Πολυ περιεργο ρε φιλε... Τι μπορει να εχει γινει? Βαλε και καμια πανοραμικη του ενυδρειου μπας και δει καποιος κατι που δεν φανταζομαστε οτι μπορει να συμβαινει. Θα βάλω μια πανοραμική την ώρα που θα πέφτει από το μπαλκόνι για να φαίνεται και από απόσταση. Τι να πω ρε Μιχάλη και τι δεν έχω δοκιμάσει. Πριν λίγες μέρες ήταν κρύσταλλο το νερό και τώρα σιχαίνομαι να το βλέπω. Χθές αφαίρεσα (επιφανειακά 2 πόντους ) άμμο και την έπλυνα, σήμερα έκανα μια σκούπα (γενικά σκούπα δε κάνω, τσάμπα την έχω) γιατι είδα λιγα σκουπιδάκια στην επιφάνεια..... Σκέφτομαι να σταματήσω το τάισμα για καμια βδομάδα γιατί ίσως αυτό που μπορεί να φταίει είναι οι κουβάδες τροφής που ρίχνω που σημαινει περισσοτερη τροφή να μένει αφάγωτη και να αιωρείται ενδεχομένως, περισσότερα περιττώματα, αφού τρώνε του σκασμού κτλ. Πάντα όμως πολύ τάιζα, δε ξεκίνησα τώρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 26 Σεπτεμβρίου 2015 #32 Share 26 Σεπτεμβρίου 2015 Πανο, χρησιμοποιεις προφιλτρα σφογγφαρια; Στάλθηκε από το LG-P710 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 26 Σεπτεμβρίου 2015 Author #33 Share 26 Σεπτεμβρίου 2015 Πανο, χρησιμοποιεις προφιλτρα σφογγφαρια; Στάλθηκε από το LG-P710 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Τα έβγαλα οταν είδα τα σωματίδια με τη λογική να τα ρουφήξουν τα φίλτρα καλύτερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ 27 Σεπτεμβρίου 2015 #34 Share 27 Σεπτεμβρίου 2015 Θα μου κανεις μια χαρη σε παρακαλω; Θα σταματησεις να ασχολεισαι με το " προβλημα "! Θα δεις οτι θα περασει ΜΟΝΟ του. Αν ειναι να το πεταξεις απο το μπαλκονι, βαλτο σε μια μεταφορικα και στειλε πμ να σου γραψη δνση και περιοχη να το στειλεις. Το εχω παθει ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ. Μπορα ειναι θα περασει.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 27 Σεπτεμβρίου 2015 Author #35 Share 27 Σεπτεμβρίου 2015 Παρασκευά, να σταματήσει απο μονο του χωρίς έχω να κανω κάτι νωρίτερα, να αλλάξω κάτι κτλ, δε νομίζω. Γιατι ποιό λόγο ξεκίνησε αυτό; Κάτι θα φταίει άρα πρεπει να το διορθώσω. Είπα να μη του δίνω σημασία αλλα δεν άντεξα και κάθε φορα που το βλέπω μου 'ρχεται να το στείλω πράγματι πακέτο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 27 Σεπτεμβρίου 2015 #36 Share 27 Σεπτεμβρίου 2015 Πανο εχεις παρατηρησει καμια περιεργη συμπεριφορα στα ψαρια σου, οπως χτυπιουνται κατω, σκαβουν κτλ; Ρε φιλε ειναι ψιλοανεξηγητο και δεν βαζεις κι ενα βιντεο να δουμε. Αυτα τα σωματιδια τι ειναι; τροφη, απορριματα, τι ειναι; παρακολουθω το θεμα απο την αρχη και εχω σπασει το κεφαλι μου. Στάλθηκε από το LG-P710 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 27 Σεπτεμβρίου 2015 Author #37 Share 27 Σεπτεμβρίου 2015 (edited) Αυτα που αιωρούνται ειναι καφετιά στο χρωμα. Τελευταία παρατηρώ αρκετα περιττώματα (δεν ειναι αυτα που αιωρούνται) κάτω απο πέτρες. Εκει εχουν σκάψει συνήθως τα ψάρια και βρίσκονται εκεί τα περιττώματα λες και κάποιος πήγε και τα ξεφόρτωσε εκεί. Ειναι μαζεμένα σε 2-3 σημεία τουλάχιστον που βλέπω εγω. Βάζω ένα βιντεο στο οποιο δε φαίνονται τόσο καλα τα σωματίδια αλλα προς το τέλος φαίνονται οι βρωμιές που σου λέω οτι ειναι μαζεμένες. Έγινε επεξεργασία 27 Σεπτεμβρίου 2015 - Safarpn Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 27 Σεπτεμβρίου 2015 Author #38 Share 27 Σεπτεμβρίου 2015 Τα σωματίδια φαίνονται στην αρχη; Είμαι απο κινητό και δεν έχω καλη εικονα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 27 Σεπτεμβρίου 2015 #39 Share 27 Σεπτεμβρίου 2015 Κι εγω απο κινητο ειμαι και δεν με αφηνει να το δω. Γιατι; Ρε συ τα φιλτρα δουλευουν κανονικα; Στάλθηκε από το LG-P710 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 27 Σεπτεμβρίου 2015 Author #40 Share 27 Σεπτεμβρίου 2015 Τα φίλτρα δουλεύουν κανονικά και ειναι και καθορισμένα. Το βίντεο δε παίζει σε κινητά (αν και το τράβηξα με το κινητο). Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 27 Σεπτεμβρίου 2015 #41 Share 27 Σεπτεμβρίου 2015 Σε αυτο το βιντεο δεν φαινεται τπτ παρα φυσαλλιδες... Χαλαρωσε το ταισμα ,μηπως δεις τπτ . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 27 Σεπτεμβρίου 2015 Author #42 Share 27 Σεπτεμβρίου 2015 Πίστεψέ με Νίκο, φυσαλίδες δεν είναι αλλα δεν έχω και καλή κάμερα στο κινητό, τι να δεις; Θα μειώσω το τάισμα σίγουρα και βλέπουμε. Αύριο θα ανοίξω φίλτρα να δω τι γίνεται μέσα και τι έχουν μαζέψει τα ενυδρειακά βαμβάκια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ 28 Σεπτεμβρίου 2015 #43 Share 28 Σεπτεμβρίου 2015 Καλημέρα. Καλή κίνηση μια γενική καθαριότητα στα φίλτρα και νεα ενυδρειακα βαμβάκια. Στο βίντεο που ανέβασες φαίνονται καποια φύλλα ανούβιας σε αποσύνθεση ή είδα λάθος; Πάιζει να σου χαλάνε και να δυαλύονται μέσα στο νερό; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 28 Σεπτεμβρίου 2015 Author #44 Share 28 Σεπτεμβρίου 2015 Καλημέρα. Καλή κίνηση μια γενική καθαριότητα στα φίλτρα και νεα ενυδρειακα βαμβάκια. Στο βίντεο που ανέβασες φαίνονται καποια φύλλα ανούβιας σε αποσύνθεση ή είδα λάθος; Πάιζει να σου χαλάνε και να δυαλύονται μέσα στο νερό;Παρασκευά καθαριότητα στα φίλτρα έχει ήδη γίνει την περασμένη εβδομάδα και μάλιστα ήταν πεντακάθαρα σχεδόν οταν τα είχα ανοίξει γιατι είχα βάλει τότε και τα προφίλτρα και έκαναν δουλειά. Δυο ανούμπιες είχαν πράγματι διαλυθεί αλλα είχα απομακρύνει τα απομεινάρια τους. Αυτό πίστευα οτι ηταν το πρόβλημα γι' αυτο και τις έβγαλα απο μέσα αλλα ακόμα και τωρα το πρόβλημα παραμένει. Στο βίντεο δε φαίνονται οι ανούμπιες, μάλλον τις είχα ήδη βγάλει οταν το τράβηξα. Δεν έχω άλλες με πρόβλημα. Σημερα όπως και να 'χει θα ανοίξω πάλι τα φίλτρα και μπορει να καθαρίσω και τα λάστιχα αν και ειναι αρκετά καθαρά, υπήρξαν και πολυυυυυ πιο βρώμικα στο παρελθόν, χωρίς ωστόσο να έχω σωματίδια στο νερό. Παίζει να ειναι και απο την πολλη τροφή που ρίχνω. Θα μειώσω σε ενα τάισμα την ημερα και απο λίγη ποσότητα για καμία δεκαριά μέρες μήπως δω βελτίωση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mary74 28 Σεπτεμβρίου 2015 #45 Share 28 Σεπτεμβρίου 2015 Καλημέρα!!! Να ρωτήσω και εγώ κάτι? Μήπως άλλαξες ή έριξες καμιά καινούργια τροφή? Οι ακαθαρσίες τους άρχισαν να μαζεύονται σε αυτά τα σημεία από την στιγμή που έκλεισες τους κυκλοφορητές σου και άλλαξαν οι ροές στο ενυδρείο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 28 Σεπτεμβρίου 2015 Author #46 Share 28 Σεπτεμβρίου 2015 Καμία καινουρια τροφή Μαίρη. Οι ακαθαρσίες δε κατάλαβα ποτε άρχισαν να μαζεύονται εκει, ίσως οταν έκλεισα τον κυκλοφορητή και άλλαξε η ροή του νερού και τις έστειλαν εκει τα φίλτρα ναι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 28 Σεπτεμβρίου 2015 #47 Share 28 Σεπτεμβρίου 2015 Πανο, μην μειωσεις το ταισμα σε 1. Εχει ακομη ζεστες και τα ψαρια θελουν μπολικο φαγακι. Απλα μειωσε την ποσοτητα. Κανα νεο απο τα φιλτρα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 28 Σεπτεμβρίου 2015 Author #48 Share 28 Σεπτεμβρίου 2015 Θοδωρή τα άνοιξα και ήταν πολύ καθαρά. Δουλεύουν κανονικότατα και γενικά είναι σε άριστη κατάσταση. Πριν λίγα λεπτά τελείωσα και το καθάρισμα των λάστιχων. Τα έκανα και τα 4 και τους σωλήνες εισόδου - εξόδου, λάμπουν όλα. Τα έχω βάλει σε λειτουργία και περιμένω μπας και δω αποτέλεσμα. Θα ενημερώσω σε λίγη ώρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 28 Σεπτεμβρίου 2015 Author #49 Share 28 Σεπτεμβρίου 2015 Μετά από μια ώρα που δουλεύουν τα φίλτρα και αφου έγινε προηγουμένως το καθάρισμα του ενός απο αυτα και όλα τα λάστιχα και απο τα δυο φίλτρα, βλέπω μια τρισχειρότερη κατάσταση μέσα στο ενυδρειο. Τα σωματίδια αυξήθηκαν κατα μερικές εκατοντάδες χιλιάδες θα έλεγα! Πριν λίγες μέρες νόμιζα οτι είχα πρόβλημα.....όχι, ΤΩΡΑ έχω πρόβλημα. $*£#%@*&%$**£¥+***#% Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ 28 Σεπτεμβρίου 2015 #50 Share 28 Σεπτεμβρίου 2015 Τις περισσοτερες φορες που εχω ανοιξει φιλτρα, μη σου πω ολες, αντιμετωπιζω αυτο το θεμα. Δεν ξερω απο τι προερχεται ουτε πως καταπολεμειται , περαν της υπομονης. Ειναι αποριας αξιον πως ενω καθαριζονται τα φιλτρα, εμφανιζονται αυτα τα τρισκαταρατα σωματιδια. Η αληθεια ειναι πως και εγω τα ειχα παρει οταν το αντιμετωπισα. Οταν επαψα να πολυκοιταω το ενυδρειο, σταματησα να τσιτωνομαι. Το φαινομενο υποχωρησε μονο του σε μια εβδομαδα περιπου. Αγνωσται αι βουλαι του Υψιστου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος