Jump to content

Αιωρούμενα σωματίδια στη στήλη του νερού

Safarpn

Recommended Posts

Εδώ και 3 μέρες έχω πολλά αιωρούμενα σωματίδια στη στήλη του νερού σκουπιδαριό κανονικό. Δεν έκανα τίποτα διαφορετικό από τις υπόλοιπες φορές κατά την αλλαγή νερού (το Σάββατο) ή κάτι καινούριο τέλος πάντων. Έχω δυο φίλτρα:
1) Jebao 1200lt/h από κάτω προς τα πάνω 4 καλάθια : σφουγγάρι - βιολογικό υλικό - βιολογικό υλικό  - υαλοβάμβακας με Purigen
2) Sunsun HW-303 1400lt/h με 3 καλάθια : 2 σφουγγάρια - βιολογικό υλικό - υαλοβάμβακα με Purigen
και έναν κυκλοφορητή με δυο εξόδους, 3000lt/h στη μια πλευρά του ενυδρείου λίγο κάτω από την επιφάνεια, να χτυπάει παράλληλα με το βυθό η μια έξοδος και διαγώνια και λίιιιιγο χαμηλά η άλλη.

Μέχρι το Σάββατο το νερό μου ήταν πεντακάθαρο αλλά από τότε γίνεται ο κακός χαμός μέσα (το Σάββατο έκανα και την αλλαγή νερού 30% χωρίς κάτι άλλο). Τα δυο φίλτρα τα καθάρισα την 6/9/2015  (υλικά, κάδους, impellers κτλ) ενώ τα λάστιχα είχαν καθαριστεί τον Μάϊο και είναι ακόμη πάρα πολύ καθαρά. Έβαλα και κράτησα για 2 μέρες μέσα στο ενυδρείο ένα αυτοσχέδιο εσωτερικό φίλτρο μόνο με υαλοβάμβακα αλλά δουλειά δεν έγινε ούτε για δείγμα αν και ο υαλοβάμβακας μάζεψε καλή βρώμα. Σήμερα πήρα τα φίλτρα και τους έριξα ένα καθάρισμα και έβαλα και στα δυο περισσότερη ποσότητα υαλοβάμβακα από πριν, τον οποίο "έξασα" κι όλας για να είναι πιο αφράτος. Τα βάζω σε λειτουργία κάνω και μια δεύτερη αλλαγή νερού 30%....χαμός ακόμα.
Bacterial bloom δεν είναι, το νερό δεν είναι θολό, διαυγές είναι αλλά έχεις αρκετά σκουπιδάκια και σχετικά μεγάλα σε μέγεθος, οχι σα σκόνη. Κάποια άλγη δεν είναι γιατί βλέπω κομματάκια να κόβουν βόλτες ενώ έξαρση κάποιας άλγης δεν έχω γενικά. Να φταίει η τροφή που ρίχνω με το τσουβάλι; Το κάνω δυο χρόνια αυτό και μάλιστα εδω και μερικές μέρες έχω κόψει και ένα τάισμα και έχω πάει στα δυο την ημέρα από τρία που έκανα. Τελευταία μου διαλύονταν μέσα στο ενυδρείο δυο ανούμπιες μεγάλες που είχα. Να είναι από αυτές τα σωματίδια μιας και από τα φυτά έμειναν μόνο τα κοτσάνια και δεν υπάρχουν πουθενά φύλλα; Εχω δοκιμάσει τα πάντα αλλά αποτέλεσμα δε βλέπω.

Συνοψίζω:

1. Έκανα αλλαγές νερού 30% το Σάββατο, 10% την Κυριακή, 10% σήμερα το μεσημέρι, 30% το απόγευμα

2. Καθάρισα και τα δυο φίλτρα και έβαλα περισσότερο ενυδρειακό βαμβάκι

3. Σωλήνες είναι καθαροί

4. Έβαλα εσωτερικό φίλτρο μόνο με υαλοβάμβακα για 2 μέρες

Έχετε καμία ιδέα;

Ε βαλε να το δουμε ρε συ Πανο;

Στάλθηκε από το LG-P710 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Αδελφε και εγω το εχω περασει αυτο μετα απο ανοιγμα και καθα ρισμα φιλτρων. Μετα εγινε χαμος αλλα περασε μονο του. Οτιβκαι να εκανα (εσωτ φιλτρο με υαλοβαμβακα πχ) με ακυρωσε και ηταν σαν να μην εκανε τιποτα. Η μονη μουβυπονοια μηπως για καποιο λογο ανακατευτηκε η αμμος / βυθος και μεχρι ξα κατσει παλι.....

Α και περασε μονο του (το δικο μου εννοω) μετα απο σιγουρα μια εβδομαδα (μη σου πω και περισσοτερο).

Καλημέρα. Παρασκευά η άμμος δεν ανακατευτηκε καθόλου. Οταν γεμίζω νερό το κανω με τέτοιο τροπο ώστε να μη συμβαίνει κάτι τέτοιο. Παλιά το είχα ξαναπάθει αλλα τότε είχα το Jebao και ενα Fluval 205 και ηταν ο λόγος για να αντικαταστήσω το Fluval με ενα πιο δυνατο φιλτρο και ετσι πήρα το Sunsun. Λίγο πριν σβήσουν τα φώτα χθες είδα οτι εχουν μειωθεί τα σωματίδια αλλα ελάχιστα. Όλα καθαρά ειναι, σωλήνες, φίλτρα κτλ. δε καταλαβαίνω γιατι μπορει να συμβαίνει. Το μυαλο μου παει μονο στις δυο ανούμπιες που διαλύθηκαν. Βίντεο έχω ενα στο κινητό μου αλλα μάλλον θα το ανεβάσω οταν επιστρέψω στο σπίτι, απο το κινητό δε μπορω να το κανω.

Ναι το ειδα κανονικα το video.

Πάνο αυτό το έχω πάθει μόνο μια φορά που καθάρισα τις σωλήνες.

Δεν βάζεις Seachem   Clarity και να δεις πως θα πάει.

Κάνα σφουγγάρι μπας και δεν έκατσε καλά κατά την τοποθέτηση??

Έγινε επεξεργασία - dankannn

Θα περιμένω κανά 2ήμερο και θα δοκιμάσω και το Clarity. Τς σφουγγαρια ειναι ok και μάλιστα χθες άλλαξα το ενα με καινούριο (έχω δυο σφουγγαρια στο ενα φιλτρο)

Θα περιμένω κανά 2ήμερο και θα δοκιμάσω και το Clarity. Τς σφουγγαρια ειναι ok και μάλιστα χθες άλλαξα το ενα με καινούριο (έχω δυο σφουγγαρια στο ενα φιλτρο)

Φαινεται ρε συ σαν θολο το νερο.

Δοκίμασε  αυτο πρωτα, που ειναι και φυσικο προιον.

Αν δεν σου κανει κατι στην αρχη δοκιμασε 2-3πλη δοση.

http://www.easylife.nl/en/freshwater/easy-life-fluid-filter-medium

Νίκο δεν είναι θολό, ειναι η παλιοκάμερα του χοζοiPhone που το δείχνει έτσι. Καθαρό ειναι και έχει μέσα μονο το σκουπιδαριό. 3 ώρες μετα τη λήψη του βίντεο, πολλα σωματίδια εξαφανίστηκαν αλλα εξακολουθούν αρκετά να κόβουν βόλτες και μερικά ειναι μεγάλα σα μετεωρίτες.

Νίκο δεν είναι θολό, ειναι η παλιοκάμερα του χοζοiPhone που το δείχνει έτσι. Καθαρό ειναι και έχει μέσα μονο το σκουπιδαριό. 3 ώρες μετα τη λήψη του βίντεο, πολλα σωματίδια εξαφανίστηκαν αλλα εξακολουθούν αρκετά να κόβουν βόλτες και μερικά ειναι μεγάλα σα μετεωρίτες.

Να δοκιμασεις να κλεισεις τον κυκλοφορητη.

Έγινε επεξεργασία - nicpapa

Να δοκιμασεις να κλεισεις τον κυκλοφορητη.

Τα έχω δοκιμάσει όλα, απλα αν κλείσω τον κυκλοφορητή κολυμπάνε πιο αργά. Μέχρι πριν λίγες μέρες είχα και δεύτερο κυκλοφορητή ίδιας κυκλοφορίας και τέτοιο πρόβλημα δεν είχα. Δε νομίζω οτι φταίει ο κυκλοφορητής, ασε που δε χτυπάει βυθο να πεις οτι σηκώνει βρωμιά απο κάτω, τον έχω πολυ ψηλα και χτυπάει παράλληλα με το βυθό και η άλλη έξοδος χτυπάει με μια ελάχιστη μικρη κλήση προς τα κάτω αλλα βαράει στην πλάτη του ενυδρειου.

Πανο σου λεει να κλεισεις τον κυκλοφορητη ωστε να μην περιφερονται αλλα να μαζευτουν πιο γρηγορα απο τα φιλτρα σου.

Θελει λιγο υπομονη και ειναι υπολοιματα απο τα λαστιχα,οταν τα καθαριζεις καντο με βουρτσα και μετα βαλτα κατω απο τη βρυση με πιεση,το εχω παθει και εγω.

Για τωρα θα ελεγα να κλεισεις τους κυκλοφορητες να αφησεις μονο τα φιλτρα και αν δεν βαριεσαι κανε και μια ακομα αλλαγη νερου μεγαλη,αν βαριεσαι αστο ετσι και θα μαζευτουν απο τα φιλτρα και μετα αλλαξε μαλι.

• Like 1

Τα έχω δοκιμάσει όλα, απλα αν κλείσω τον κυκλοφορητή κολυμπάνε πιο αργά. Μέχρι πριν λίγες μέρες είχα και δεύτερο κυκλοφορητή ίδιας κυκλοφορίας και τέτοιο πρόβλημα δεν είχα. Δε νομίζω οτι φταίει ο κυκλοφορητής, ασε που δε χτυπάει βυθο να πεις οτι σηκώνει βρωμιά απο κάτω, τον έχω πολυ ψηλα και χτυπάει παράλληλα με το βυθό και η άλλη έξοδος χτυπάει με μια ελάχιστη μικρη κλήση προς τα κάτω αλλα βαράει στην πλάτη του ενυδρειου.

Aπλα βλεπω στο βιντεο οτι οπως το εχεις στησει εχεις ροη.

Και βλέπω τα σωματιδια να στροβιλιζονταιι.

Συμφωνω με τα τον Νικο και τον Μιχαλη! Παντως ειναι λες και βλεπω ποταμι!

Αυτη τη στιγμη έχω μονο τον ενα κυκλοφορητή. Χθες τον είχα κλειστό απο το πρωί μέχρι το απόγευμα αργά. Τα σωματίδια υπήρχαν στη στήλη του νερού, παντού απλα πήγαιναν πιο αργά, δε στροβιλίζονταν. Τα λάστιχα τα καθαρισα και τα 4 με βουρτσα και τα έκανα λαμπίκο. Σημερα ειναι ακόμα τόσο καθαρά όσο σχεδόν απο τότε που τα καθάρισα και τα έβαλα στη θέση τους. Δεν εχουν πιάσει σχεδόν τίποτα μέσα. Τότε που τα είχα βγάλει για καθάρισμα ηταν μαύρα απο τη μπίχλα και σωματίδια στο νερό δεν είχα. Υποπτεύομαι τις ανούμπιες αλλα αφου χθες έβγαλα απο μέσα οτι είχε απομείνει απο αυτές (κορμό, ενα δυο διαλυμένα φυλλα και καμία 10αριά κοτσάνια) μπορει μόλις πάω στο σπίτι το μεσημέρι να το δω κάπως καλύτερα. Αν όχι, θα κανω πάλι μια καλή αλλαγή νερού και βλέπουμε.

Απο τις ανουμπιες θα ειναι Πανο....στο πρωτο ποστ δεν ειπες οτι τις εβγαλες...απο εκει μαλλον θα σηκωθηκαν τα σκουπιδακια....

Τις έβγαλα μετα απο την έναρξη του θέματος. Εννοείς οτι σηκώθηκαν τα σωματίδια απο τη διαδικασία αφαίρεσης των φυτών; Όχι βρε, δυο πέτρες έβγαλα και τις έβαλα πάλι. Οι πέτρες πατούσαν πάνω σε άλλες πέτρες και όχι στην άμμο, τίποτα δεν έγινε μεσα στο ενυδρειο.

Γιατί δεν κλίνεις πάλη και τον αλο κυκλοφορητή να ανέβουν στην επιφάνεια και να μαζέψεις τα χοντρά με την απόχη και ότι μίνι θα τα ρουφήξουν τα φίλτρα ;)

Γιατί δεν κλίνεις πάλη και τον αλο κυκλοφορητή να ανέβουν στην επιφάνεια και να μαζέψεις τα χοντρά με την απόχη και ότι μίνι θα τα ρουφήξουν τα φίλτρα ;)

Δε με διαβάζεις......δε με διαβάζεις!

Έχω καιρό τωρα με έναν κυκλοφορητή όχι δυο. Τον εκλεισα αυτόν το έγραψα παραπάνω. Στην επιφάνεια δεν ανεβαίνει τίποτα έτσι κι αλλιώς, υπάρχει και η κυκλοφορία απο τα φίλτρα εχε υπόψη σου και πάλι δε θα ανέβαιναν στην επιφάνεια, στο βυθό θα καθόταν.

μου εχει τυχει τα ψάρια να αναταραξουν σωματίδια από το βυθό κ να γίνει χαμός στο ενυδρείο. δε νομίζω ότι το φυτό μπορεί να ευθύνεται, σύμφωνα με όσα είδα στο βίντεο, αλλά ποιος ξέρει κιόλας.. επίσης μετά από καθαρισμό φίλτρου έχω δει πανικό κ όταν ασχολούμαι με τα φυτά. μετά από λίγες μέρες (κ καινούργιο βαμβάκι) εξαφανίζονται

Τα μπαστουνια εισαγωγης/εξαγωγης τα καθαρισες; Παιζει να ειναινκαι μπιχλα απο εκει;

Έκανα και μεγάλη αλλαγή νερού, έκλεισα και κυκλοφορητή αλλα πάλι τα ίδια. Δεν είναι στο χάλι που φαίνεται στο βίντεο αλλά παραμένει αρκετό σκουπιδαριό. Μου την έχει δώσει στα νεύρα. Θα το αφήσω έτσι, κουράστηκα να ασχολούμαι με αυτό το θέμα.Το ενυδρείο φάινεται μια αηδία αλλά εκεί που θα το σπάσω καμιά ώρα, το αφήνω ως έχει.

Η καλύτερη απόφαση.

Άστο, μην το ξυπνάς, αστο να κοιμηθεί....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...