Eleftherios Sairidis 21 Σεπτεμβρίου 2015 #1 Share 21 Σεπτεμβρίου 2015 Καλημερα κ καλη βδομαδα να εχουμε, εχω αυτο το drop checker, μηπως γνωριζει κανενας πως μπορω να το χρησιμοποιησω ακριβως; Το χρησιμοποιω βασικα αλλα εχω ακουσει πολλα, αλλος λεει νερο ενθδρειου κ αλλος λεει νερο οσμωσης μεσα στο dropchecker και μετα ενννοειται οι 4 σταγονες που λεει, ποια ειναι ακριβως η διαδικασια που πρεπει να ακολουθησω; Νερο ενυδρειου η ερο οςμωςης κατευθειαν μεςα m στο dropchecker? Ευχαριστω πολυ Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 21 Σεπτεμβρίου 2015 #2 Share 21 Σεπτεμβρίου 2015 Δες εδω. http://www.aquazone.gr/forums/topic/100134-διοξείδιο-του-άνθρακα-co2/?p=1054322 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antonis K 21 Σεπτεμβρίου 2015 #3 Share 21 Σεπτεμβρίου 2015 Στο Drop Checker της Sera που χρησιμοποιώ, αναφερει στις οδηγιες οτι βαζουμε νερο απο το ενυδρειο κ μετα προσθετουμε τις σταγονες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 21 Σεπτεμβρίου 2015 #4 Share 21 Σεπτεμβρίου 2015 Στο Drop Checker της Sera που χρησιμοποιώ, αναφερει στις οδηγιες οτι βαζουμε νερο απο το ενυδρειο κ μετα προσθετουμε τις σταγονες. Το έχω πάρει και εγώ αυτό, μου έδειχνε ότι ήθελε, πάντα ήταν πράσινο γιατί το νερό του ενυδρείου μου είναι όξινο λόγω τύρφης, για αυτό κράτησα τη συσκευή και έβαζα νερό ΚΗ4 και τεστ PH της API και έκανα τη δουλεία μου, μέχρι που χάλασε το λαστιχάκι της συσκευής και το πέταξα, πήρα ένα γυάλινο drop-checker από ebay και ησύχασα. Ένας βασικός τρόπος για να δεις ότι ο drop-checker δουλεύει καλά είναι όταν κάνεις τις αλλαγές νερού , γιατί με την αλλαγή νερού η στάθμη συνήθως κατεβαίνει κάτω από τον drop-checker αλλά και το φρέσκο νερό έχει πολύ λίγο CO2, τότε το υγρό στον drop-checker γίνεται μπλε , και μετά το τέλος της αλλαγής μετά από λίγες ώρες ξανά γίνεται πράσινο. Μπορείς ακόμα να τον δοκιμάσεις βγάζοντας για λίγο τον drop-checker έξω από το νερό , τότε το υγρό θα γίνει πάλι μπλε, και βάζοντας το στο ενυδρείο και υπάρχει ικανοποιητικό CO2 θα γίνει πάλι πράσινο ή ακόμα μπορεί και να κιτρινίσει , ανάλογα με το πόσο CO2 υπάρχει στο νερό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antonis K 21 Σεπτεμβρίου 2015 #5 Share 21 Σεπτεμβρίου 2015 Και εγω το dropchecker το εχω για σημαδι για τις αλλαγες νερου. Ετσι μολις βγει εκτος σταματαω να αδειαζω. Κ μεσα σε λιγα λεπτα το χρωμα του γινεται μπλε. Μετα απο αρκετες ωρες ( κ λογω φρεσκου νερου) ξανά πρασινίζει. Αρα οσον αφορα σ αυτό που ρωταει ο φιλος Sirex (διορθώστε με αν εχω λαθος) το checker δουλευει μια χαρα με νερο ενυδρείου αρκει να μην υπαρχουν αλλοι παραγοντες που επηρεάζουν την οξυτητα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 21 Σεπτεμβρίου 2015 #6 Share 21 Σεπτεμβρίου 2015 Και εγω το dropchecker το εχω για σημαδι για τις αλλαγες νερου. Ετσι μολις βγει εκτος σταματαω να αδειαζω. Κ μεσα σε λιγα λεπτα το χρωμα του γινεται μπλε. Μετα απο αρκετες ωρες ( κ λογω φρεσκου νερου) ξανά πρασινίζει. Αρα οσον αφορα σ αυτό που ρωταει ο φιλος Sirex (διορθώστε με αν εχω λαθος) το checker δουλευει μια χαρα με νερο ενυδρείου αρκει να μην υπαρχουν αλλοι παραγοντες που επηρεάζουν την οξυτητα. Μπορει να δουλέψει αλλά υπάρχει περίπτωση αυτο που σου δείχνει να μην είναι το σωστό, γιατι μπορει να σου δείχνει πράσινο και το ΚΗ του ενυδρείου σου να είναι 6 και όχι 4 , τότε συμφωνα με το πίνακα το επιπεδο του CO2 είναι πολύ υψηλό, για να δειχνει σωστα θα πρέπει και το νερό του ενυδρείου να έχει ΚΗ=4 . πχ με ΚΗ4 και PH 6,7 (που το νερό θα έχει χρώμα πρασινο) το CO2 έχει περιεκτικότητα 23,9, αν το ΚΗ=6 και το PH πάλι 6,7, το χρώμα θα είναι πρασινο αφου έχει το ιδιο PH αλλα το CO2 θα είναι 35,9, πολύ δηλαδή. Για αυτο δεν θα σου το προτεινα, δεν είναι αξιοπιστο ή θα πρέπει να είναι το PH διαφορετικό για να έχεις τη σωστη περιοεκτικοτητα σε CO2 . Στη πραγματικότη ο drop-checker είναι ένας μετρητης PH που όμως έχει σταθερο ΚΗ και το PH δεν επηρεάζεται απο κάτι άλλο, επομενως σύμφωνα με το πινακα που υπάρχει εδώ ξέρεις πόσο CO2 υπάρχει Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 21 Σεπτεμβρίου 2015 #7 Share 21 Σεπτεμβρίου 2015 Oπως ειπε και ο Τακης. Αν βαλουμε νερο του ενυδρειου τοτε ειναι σαν να μετραμε το ph. Εχει επιλεγει επιτηδες το διαλυμα 4 kh ωστε να να εχουμε τα χρωματα αυτα . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος