Jump to content

Προσθήκη νέου ζωντανού στο Kiddo Reef DIY Project (157 λίτρα)

Ilias Halk

Recommended Posts

Δεν ξέρω για όλα τα ψάρια αλλά ο Μανδαρίνος είναι πολύ δύσκολο να τον κρατήσεις ζωντανό.

Απο αυτα που εβαλες Ηλια ψηφιζω gramma loreto

Οι ανθιες ζουν σε ομαδες και ειναι δυσκολο ψαρι

Εγω θα προτεινα gramma loreto (3) σιγουρα μιας και το εχω.Δινει πολυ χρωμα στο ενυδρειο. Επισης Dispar Anthias(5) και αυτο πολυ ωραιο ψαρι ζει σε ομαδες αλλα πολες φορες τα χανουμε λογο στο οτι δεν τρωει ευκολα flakes κτλ.Οσο για τα (4,6,) δεν θα τα προτεινα μιας και ειναι φρεσκο ακομα το ενυδρειο σου γιατι τρεφονται με κοπυποδα.(Εκτος και αν εισαι διαθετιμενος να βαζεις το χερι στην τσεπη καθε εβδομαδα) ειναι ψαρια που χρειαζονται ωριμο ενυδρειο.

Δεν ξέρω για όλα τα ψάρια αλλά ο Μανδαρίνος είναι πολύ δύσκολο να τον κρατήσεις ζωντανό.

Απο αυτα που εβαλες Ηλια ψηφιζω gramma loreto

Οι ανθιες ζουν σε ομαδες και ειναι δυσκολο ψαρι

Σίγουρα το gramma loreto θα ήταν μια πολύ όμορφη επιλογή, αλλά μην περιορίζομαστε σε ένα ζωντανό.

Η ψαροσύνθεση μου από προχθες έχει ως εξής:

• 2 ocellaris ζεύγος (5 & 6 πόντους αντίστοιχα)
  • 1 ocellaris μόνο του που τον τραμπουκίζουν και είναι τιμωρία σε μια γωνιά μέστα βράχια...
  • 1 Kaudern's Cardinalfish (ΝΕΑ ΠΡΟΣΘΗΚΗ)
  • 1 Coral Banded Shrimp
  • 1 Peppermint Shrimp

Θα ήθελα να ακούσω τις γνώμες σας με το βλέμμα λίγο πιο μετά από την άποψη που μπορεί να φτάσει η ιχθυόφορτωση, με ποιά σειρά να μπούνε τα ζωντανά κ.α.

Παραδείγματος χάρην εγώ σκεφτόμουν πχ το εξής πλάνο:

• επόμενη προσθήκη θα μπορούσε να είναι ένα bicolor blenny, που είναι φιλήσυχο,
  • κάποια στιγμή ένα royal gramma, γιατί λέγεται ότι είναι πιο τσαμπουκάς και άρα καλύτερα να μπει προς το τέλος,
  • ένας  μανταρίνος είναι γοητευτικός αλλά όπως είπατε θέλει λίγο δουλίτσα (να ωριμάσει και άλλο το ενυδρείο, να πάρω ζωντανά κοπίποδα να αποικίσουν στο χάετο) ώστε να μπορεί να σταθεί στο ενυδρείο χωρίς να χρειάζεται να ταίζω ζωντανή τροφή ο ίδιος συνέχεια...
  • το green clown goby έπεσα πάνω του κατά τύχη και μου φαίνεται πολύ όμορφο και η περιγραφή του δείχνει ήρεμο ψαράκι, ίσως με παραγγελία να μπορεί να έρθει... το έχει δει κάποιος?

Αυτά από μένα...

Θα σου πρότεινα να αποφύγεις το green clown goby. Εχει τη κακη συνήθεια να χώνεται στις ακροπορες με αποτελεσμα να τις στρεσάρει και τελικά να νεκρώνουν. Ειχα κάποτε 1. Γιατι δεν κοιτάς ενα rainfordi goby?? ειναι πολυ ομορφο ψαρακι

Sent from my iPhone using Tapatalk

Το  gramma οχι ειναι αρκετα ηρεμο φιλε το επιθετικο ειναι η Pictichromis paccagnellae....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...