Jump to content

Eνυδρειο γλυκου νερου και ψαρια-Αρχαριος

Recommended Posts

Καλησπερα ειμαι νεος στον φορουμ και ψαχνω βοηθεια 

Πηρα ενα ενυδρειο haquoss 60 open 13gallon 49lt 

μαζι με φιλτρο της haquoss και θερμοστατη 

Αφησα να τρεξει το ενυδρειο μια εβδομαδα με βιολογικο υλικο perl haquoss και μετα απο αυτη την εβδομαδα εριξα και βακτηρια και αντιχλωριο το αφησα μια μερα και εβαλα τα ψαρια 2 κυχλιδες νομιζω ειναι ετσι μουειπαν στο petshop

Aυτο που με προβληματιζει ειναι οτι καθονται στον πατο συνηθως και το ενα διπλα στο φιλτρο συνεχεια επισης παραθετω φωτογραφιες 

κολυμπανε που και που σημερα τα ταισα το ενα εφαγε κανονικα το αλλο λιγο 

Αυτο που με φοβιζει ειναι τα βραχγια του ψαριου οπως θα δειτε στην φωτο ειναι μοβ και ειναι και λιγο χοντρουλη το ενα

Η θερμοκρασια ειναι στους 25 σταθερα και αυριο θα κανω αλλαγη νερου περιπου το 40%

Απλα επειδη ειμαι νεος θελω να μαθω αν εχει κατι η αν δεν εχει συνηθισει ακομα το ενυδρειο 

Για τεστ δεν εκανα αμμωνια και νιτριδιων 

Σορρυ για την κακη αναλυση δεν μπορουσα να την βγαλω καλυτερα

Ευχαριστω

post-61392-0-70725900-1442402008_thumb.jpg

post-61392-0-11163200-1442402016_thumb.jpg

Καλως ηρθες στο φορουμ μας.

Δυστυχως χωρις μετρησεις δεν μπορεις να ξερεις αν εχει στρωσει το ενυδρειο σου και αν ηταν ετοιμο για ψαρια.

Κατα πασα πιθανοτητα,ειναι αστρωτο το ενυδρειο.

Επισης,τα ψαρια αυτα δεν κανουν για το ενυδρειο σου,πρεπει να ειναι κιχλιδες Αφρικης και αν οντως ειναι εκτος του οτι θελουν πολυ παραπανω λιτρα,θελουν και αλλη διακοσμηση.

Κανε μετρησεις να δουμε τι γινεται με το νερο και εν συνεχεια να δουμε τι θα κανεις με τα ψαρια,εκει παντως δεν μπορουν να μεινουν.

Ξεκινα και διαβασμα εδω και ειδικα στον κυκλο του αζωτου.

καλησπερα και ευχαριστω για τις συμβουλες στο πετ σοπ που πηγα μου εδωσε αυτα τα ψαρια πολυ φθηνα διοτι γεννησε ενα αλλο και μου ειπε πως κανει για το ενυδριεο μου αν και εγω αμφιβαλλω διοτι εχεις δικιο οταν μεγαλωσουν θελουν περισσοτερα λιτρα απο διακοσμηση μου ειπε παρε πετρες και λιγα φυτα ξεκινησα με μια πετρα και λιγα φυτα μιας και το budget που ειχα δεν ηταν μεγαλο 

και τελος οταν πηγα στο μαγαζι της ειπα θελω αντιχλωριο βακτηρια και τεστ αμμωνιας και μου ειπε το τεστ γιατι το θες; ειναι θολο το ενυδρειο σου; της ειπα οχι εε τοτε μου λεει μην πεταξεις τσαμπα τα λεφτα σου

Οπως σου ειπα,χωρις μετρησεις δεν μπορεις να ξερεις τιποτα.

Αφου στα εδωσε και σου ειπε οτι κανουν για το ενυδρειο σου,τωρα και εσυ πηγαινε τα της πισω γιατι αυτη που στα εδωσε ειναι απλα ασχετη...

Δωσε τα ψαρια πισω και ξεκινα διαβασμα ωστε να ξεκινησεις σωστα.

Τα τεστ χρειαζονται παντα ειδικα για εναν αρχαριο στην αρχη του ενυδρειου.

Μαλλον καιγονται απο την αμμωνια που εχεις στο ενυδρειο λογο του οτι ειναι αστρωτο και ακαταλληλο για ψαρια ακομα.

θα προσπαθησω να τα βγαλω και να τα επιστρεψω για το καλο τους δεν με νοιαζει το ενυδρειο η τιποτα αλλο ζωη εχουν και αυτα και θελουν να ζησουν 

Τωρα για το τεστ ειμαι εκτος δεν μπορω να δωσω τοσα για αυτα τα τεστ 

Θα μου προτεινατε μπολι η τιποτα αλλο;

Μπολι μπορεις να βαλεις απο καποιον συνχομπιστα αλλα τα τεστ θα σου χρειαστουν για να δεις αν επιασε το μπολι...

Χωρις τεστ θα πηγαινεις παντα στα τυφλα.

Ενταξει ευχαριστω θα προσπαθησω να αγορασω τα τεστ και να παρω και μπολι απο καποιον συνχομπιστα που ειπατε ευχαριστω πολυ να στε καλα

το πρώτο που πρέπει να κάνεις για μένα είναι να επιστρέψεις τα ψάρια.......

Αυτό θα προσπαθήσω αυριο δεν θελω να υποφέρουν απλά τώρα προσπαθώ να βρω μπολι και να αγοράσω τεστ για αμμωνία και νιτριδιων

Τα ιδια μου ειχαν πει και εμενα στο πετ σοπ οτι δεν χρειαζονται τεστ και μονο αμα δεις κατι στραβο και αλλα πολλα.

Αν δεν ειχα παρει τα τεστ τωρα θα ειχαν χαιρετησει πολλα ψαρακια. Ειμαι 30 ημερες σημερα και ακομα στρωνω καθως χαρι στα τεστ βλεπω καθημερινα τι σημβαινει στο ενυδρειο μου.

Επειδή δεν έχω χρήματα να δώσω τώρα για τεστ και επειδή δεν μπορώ να βάλω αγγελία για μπολι ακόμα οποίος μπορει παιδιά ας μου δώσει μπολι και κάποιο τεστ να δοκίμασω αν γινετε

Αν σε βολευει να περάσεις από Νέα Ερυθραία, κάποιο απόγευμα, θα βρεθεί μπόλι

Φέρε κι ένα ποτήρι με νερό απ το ενυδρείο σου και την επομενη μέρα θα έχεις τα αποτελέσματα

Το ιδανικό είναι να ξανακάνουμε μέτρησεις 2-3 μέρες, αφού βάλεις το μπόλι στο φίλτρο

Τα υπόλοιπα - αν σε βολευει η περιοχή - με πμ

• Like 1

Για μπόλι ρίξε μια ματιά και εδώ

Επίσης οι προλαλήσαντες αν θέλετε αφήστε ένα μήνυμα στο συγκεκριμένο topic το οποίο θα φροντίσω με την πρώτη ευκαιρία να καθαριστεί και να

οργανωθεί λίγο καλύτερα. . . :)

• Like 1

Τελικά δεν πήρα μπολι αλλα πήρα τεστ και έχουμε τώρα την 4η μέρα που μετραω

NH4=0

NO2=0

NO3=30

Μου φαίνονται υψηλά τα νιτρώδη άλατα και νομίζω πρέπει να κάνω αλλαγη νερού αν δεν κάνω λαθος

Τα no3 τα οποια ειναι 30 ειναι τα νιτρικα και οχι τα νιτρωδη.

Στάλθηκε από το LG-P710 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Δεν το γνωριζω. Αν εχει γινει ο κυκλος και τωρα μετρας νιτρικα μονο, κανεις μια αλλαγη και εισαι ετοιμος. Βεβαια αυτο το ξερεις εσυ.

Στάλθηκε από το LG-P710 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...