Jump to content

Λίπασμα σε δόσεις ή εβδομαδιαία;

Safarpn

Recommended Posts

Αν και δεν έχω φυτεμενο, στο αφρικάνικό μου έχω αρκετές ανούμπιες (μεγάλη λατρεία αυτο το φυτό) και επειδη κάποιες απο αυτές παρουσίασαν προβλήματα, ξεκίνησα τη χορήγηση γενικού λιπάσματος μετα απο συμβουλές κάποιων "φυτεμένων" μελών. Η δόση ειναι 10ml ανά 100 λίτρα που σημαίνει οτι εγω ρίχνω περίπου 30 - 35ml την εβδομάδα. Αρκετοί εχουν συστήσει να σπάμε τη δόση αναλογικά κατα ημέρα και να ρίχνουμε κάθε μέρα το 1/7. Για ποιο λόγο θεωρείτε οτι ειναι καλυτερο αυτο απο το να ρίχνουμε όλη τη δόση μια φορα την εβδομάδα;

Γιατι οταν σπας τη δοση σε καθημερινη,η αφομειωση του λιπασματος απο τα φυτα ειναι καλυτερη.

Γιατι δεν είναι καλύτερη η αφομοίωση των ουσίων που περιέχει το λίπασμα, οταν αυτο βρίσκεται μέσα στο νερό σε μεγαλύτερη δόση;

Γιατι δεν είναι καλύτερη η αφομοίωση των ουσίων που περιέχει το λίπασμα, οταν αυτο βρίσκεται μέσα στο νερό σε μεγαλύτερη δόση;

Ειναι σαν να μου λες, ταιζω τα ψαρια μια φορα την εβδομαδα αλλα ριχνω παραπανω και για τις άλλες ημέρες. :P

Δεν ειναι σωστο παραδειγμα :)

Τα λιπασματα χαλάνε, ναι μεν καποια μενουν στο νερο αλλα τα περισσοτερα αλλαζουν μορφές.

Το να σπας τις δοσεις κρατας την ισοροποια στο ενυδρειο.

Αν σου δουλευει το λιπασμα εβδομαδιαιως τοτε κρατησε το ως εχει.

Μπορεις να το σπασεις και σε 2 φορες την εβδομάδα.

Ρε συ σαν πολυ ριχνεις , οι δοσεις που γραφει ειναι για πυκνοφυτεμένα ενυδρεια.

Για αφρικάνικο είναι αρκετά πυκνοφυτεμένο απο ανούμπιες! Χαχαχαχα.

Δε ξέρω αν το παράδειγμα με την τροφή ειναι σωστό γιατι εδω μιλάμε για άλλο πράγμα. Όλα τα λιπάσματα ωστόσο, στις οδηγίες τους γράφουν για χρήση σε εβδομαδιαία βάση (τουλάχιστον όσα έχω πιάσει στα χέρια μου και απο τότε που είχα φυτεμένο). Δε διαφωνω οτι σε δόσεις ειναι καλύτερα αλλα ήθελα να μάθω τους λόγους. Απλα τον δικηγόρο του διαβόλου κανω.

.......Πολύ ευέξαπτοι είστε εσείς οι φυτεμένοι ρε παιδάκι μου!

Για αφρικάνικο είναι αρκετά πυκνοφυτεμένο απο ανούμπιες! Χαχαχαχα.

Δε ξέρω αν το παράδειγμα με την τροφή ειναι σωστό γιατι εδω μιλάμε για άλλο πράγμα. Όλα τα λιπάσματα ωστόσο, στις οδηγίες τους γράφουν για χρήση σε εβδομαδιαία βάση (τουλάχιστον όσα έχω πιάσει στα χέρια μου και απο τότε που είχα φυτεμένο). Δε διαφωνω οτι σε δόσεις ειναι καλύτερα αλλα ήθελα να μάθω τους λόγους. Απλα τον δικηγόρο του διαβόλου κανω.

.......Πολύ ευέξαπτοι είστε εσείς οι φυτεμένοι ρε παιδάκι μου!

χαχα :P

Ναι ρε το πχ ετσι μου ηρθε και το εγραψα δεν ειναι το ιδιο.

Έμένά τό μάγάζί μόύ έίπέ νά σπάώ τήν δόσόλόγίά στά 3 γίά νά άπόρόφάνέ τά φύτά τό λίπάσμά κάί νά έχώ λίγότέρές άλγές.

Δέν ξέρώ κάτά πόσό ύσχίέί άύτό.

οτι δε προλαβουν να αποροφησουν τα φυτα και στην συγκεκριμενη περιπτωση οι anubies που ειναι αργης αναπτυξης θα δοσει εναυσμα σε αλγες θεωρητικα...

οποτε καλυτερα ειναι να σπας τις δοσεις κατεμε.

Πυκνοφυτεμένο από ανούμπιες, χαχα :P.

Οι ανούμπιες μιας και όπως γνωρίζεις είναι αργής ανάπτυξης, δεν θα τραβήξουν και τα 10ml λιπάσματος που τους ρίχνεις εσύ. Εδώ θέλουν σκιά γιατί πιάνουν άλγη τα φύλλα τους απ' το φωτισμό γιατί φωτοσυνθέτουν πολύ αργά, πόσο μάλλον να τραβήξουν τόσα θρεπτικά.

Και επειδή μέχρι να περάσουν 2-3 μέρες που θα ξαναρίξεις εσύ την επόμενη δόση, πολλά ιχνοστοιχεία θα έχουν αλλάξει μορφή (όπως ο σίδηρος) καταλαβαίνεις ότι δεν γίνεται σωστή αφομοίωση.

Γνώμη μου πάντως μείωσε τη δόση στο μισό αφού έχεις μόνο ανούμπιες για να μην έχεις πρόβλημα με άλγες.

να κάνω και εγώ μια ερώτηση. 

μου έδωσαν flourish iron και μου είπαν ένα καπάκι στα 160 λίτρα ανά δύο μέρες.

στο ενυδρείο έχω καμία δεκαριά εύκολα φυτά......

σωστό ή λάθος , βάζω και γενικό εβδαμαδιαίως.

Φιλε Πανο,εμενα η γνωμη μου ειναι να μην ριξεις τιποτα.Καλυτερα να κανεις λιγο πιο συντομα αλλαγη νερου με φρεσκο νερακι,η ανουμπιες θα ειναι οκ με αυτο και ακομα περισσοτερο τα ψαρακια σου.

Αφου εισαι ψαροπατερας,γιατι πας να το χαλασεις και να δωσεις βαση στα μαρουλια? :P

Το γενικο περιεχει σιδηρο... Αν δεν στο ζητησουν τα φυτα που απ οτι καταλαβαινω δεν εχεις εξοπλισμο φυτεμενου(co2, πολυ φωτισμο) καλο ειναι να μην βαζεις πολυ extra σιδηρο.

Επισης τα προιοντα γραφουν αναλογιες για φουλ φυτεμενα με πυκνη βλαστηση ενυδρεια οποτε συνισταται η μιση η το 1/3 της αναλογιας που αναγραφεται.

Θα συμφωβισω και με τον argy τιποτα αντε κανα ποτασιο που δεν φερνει και αλγες και η δικες μου ανουμπιες κατα καιρους ειχαν ελλειψη σε αυτο.

Έγινε επεξεργασία - retard20

να κάνω και εγώ μια ερώτηση. 

μου έδωσαν flourish iron και μου είπαν ένα καπάκι στα 160 λίτρα ανά δύο μέρες.

στο ενυδρείο έχω καμία δεκαριά εύκολα φυτά......

σωστό ή λάθος , βάζω και γενικό εβδαμαδιαίως.

1 καπακι ειναι για 200 λιτρα,διαβασε τις οδηγιες πανω.

Εσυ θα ριξεις λιγοτερο απο το μισο που αντιστοιχει στα λιτρα σου,δηλαδη αν εχεις 160 λιτρα ενυδρειο,θα ριχνεις μισο καπακι,αυτα που γραφουν πανω ειναι για φουλ φυτεμενο ενυδρειο.

Το γενικο,σπασε τη δοσολογια δια 6 και ριχνε καθε μερα εκτος απο την ημερα της αλλαγης νερου.

το σίδηρο όμως δεν γράφει συχνότητα χρήσης.

το πήρα λόγω κίτρινων φύλων

Μερα παρα μερα καλα ειναι αλλα οπως σου ειπα,τη μιση δοση που θα βγει για τα λιτρα σου.

Εισαι σιγουρος οτι ειναι ελλειψη σιδηρου?

Διαβασε και εδω.

Φιλε Πανο,εμενα η γνωμη μου ειναι να μην ριξεις τιποτα.Καλυτερα να κανεις λιγο πιο συντομα αλλαγη νερου με φρεσκο νερακι,η ανουμπιες θα ειναι οκ με αυτο και ακομα περισσοτερο τα ψαρακια σου.

Αφου εισαι ψαροπατερας,γιατι πας να το χαλασεις και να δωσεις βαση στα μαρουλια? :P

Αλλαγές νερού κανω το 1/3 κάθε Κυριακή και απο Δευτέρα μέχρι Σάββατο αλλάζω το 1/8. Πόσες περισσότερες να κάνω, δε γίνεται και πολλες ειναι αυτές που κανω.

.......αφού ξέρεις οτι αν και Αφρικάνος, τα μαρούλια μου αρέσουν πολύ ρε φιλαράκι.

• Like 1

Κιτρινα φυλλα μπορει να εχεις και απο αλλους παραγωντες.. Ποτασιο , νιτρικα , καινουρια φυτα που προσαρμοζονται στο νεο τους περιβαλλον η και λογω ζεστης απο αλλαγη μεταβολισμου. Sry για τα οφ τοπικ :),

κάθε μέρα αλλαγή νερού?

χαράς το κουράγιο σου.

rastafarian έχω διαβάσει το 'αρθρο και νομίζω πως είναι σίδηρος. θα δούμε....

κάθε μέρα αλλαγή νερού?

χαράς το κουράγιο σου.

rastafarian έχω διαβάσει το 'αρθρο και νομίζω πως είναι σίδηρος. θα δούμε....

Είναι πολύ γρηγορη η διαδικασία. 38 λίτρα αλλάζω περίπου και γεμίζω με λάστιχο απο τη βρύση απευθείας.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...