Jump to content

Σχετικά με φυτεμένο ενυδρείο

AquaNewbie

Recommended Posts

Καλημέρα. Μια απορία έχω που αν και διαβάζοντας τα άρθρα περί φυτεμένου πιο πάνω δεν βρήκα κάτι αντίστοιχο. Η απορία μ είναι η εξής.

Στρωμένο φίλτρο απο ψαράκια. Θέλω να βάλω σε ένα ενυδρείο μόνο φυτά καθόλου ψάρια.

Το φίλτρο πρέπει να το καθαρίσω?

Χρησιμοποιώ ταμπλέτες βυθού.

Οι αλλαγές που θα γίνονται θα περιέχουν και prime?

Και θα έχει μέσα έναν pleko μόνο

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας

Αφού θα έχει μέσα έστω και ένα ψάρι θα ακολουθείς όλες τις διαδικασίες που περιγράφεις.

Δηλαδή στρωμένο φίλτρο, αλλαγες νερού με prime κλπ

Έγινε επεξεργασία - SOTIRIS

Αφού θα έχει μέσα έστω και ένα ψάρι θα ακολουθείς όλες τις διαδικασίες που περιγράφεις.

Δηλαδή στρωμένο φίλτρο, αλλαγες νερού με prime κλπ

Ευχαριστώ. Οι αλλαγές ανά εβδομάδα?

Τι φυτα θα εχεις?

Θα ριχνεις λιπασματα? Αν ναι πως κανεις λιπανση?

Οπως και να εχει απο τη στιγμη που υπαρχει μεσα εστω και ενα ψαρι,ισχυουν οσα ειπε ο Σωτηρης πιο πανω.

Ευχαριστώ. Οι αλλαγές ανά εβδομάδα?

Δεν μπορεί να σου απαντήσει κανείς μονολεκτικά.

Με δεδομένο οτι έχεις στρωμένο φίλτρο, φυτά και μόνο ένα ψάρι σαν κάτοικο ίσως θα μπορούσες να κάνεις τις αλλαγές και πιο αραιά. Τώρα αν μετρας νιτρικά NO3 ανεβασμένα, τότε θα πρέπει να κάνεις πιο συχνά αλλαγές. Θα βρεις σιγά-σιγα μόνος σου τις ρουτίνες που είναι απαραίτητες για το συστημά σου.

Παντως οι αλλαγες νερου δεν βλάπτουν έτσι κι αλλιώς. :) 

Δεν μπορεί να σου απαντήσει κανείς μονολεκτικά.

Με δεδομένο οτι έχεις στρωμένο φίλτρο, φυτά και μόνο ένα ψάρι σαν κάτοικο ίσως θα μπορούσες να κάνεις τις αλλαγές και πιο αραιά. Τώρα αν μετρας νιτρικά NO3 ανεβασμένα, τότε θα πρέπει να κάνεις πιο συχνά αλλαγές. Θα βρεις σιγά-σιγα μόνος σου τις ρουτίνες που είναι απαραίτητες για το συστημά σου.

Παντως οι αλλαγες νερου δεν βλάπτουν έτσι κι αλλιώς. :)

Σαφώς. Σε ευχαριστώ πολύ :)))))))))) Ε ναί στην ουσία περισσότερο το γεγονός ότι ο πλέκο θέλει να βρίσκει και κάτι για να τρώει για αυτό

Σαφώς. Σε ευχαριστώ πολύ :)))))))))) Ε ναί στην ουσία περισσότερο το γεγονός ότι ο πλέκο θέλει να βρίσκει και κάτι για να τρώει για αυτό

Εφόσον κρατήσεις τον πλέκο, πρέπει να τον ταίζεις με ταμπλέτες για αλγοφάγα ή diy τροφές

Μην θεωρείς πως γλύφει τζάμια ή τρέφεται μόνο με άλγες

Τι φυτα θα εχεις?

Θα ριχνεις λιπασματα? Αν ναι πως κανεις λιπανση?

Οπως και να εχει απο τη στιγμη που υπαρχει μεσα εστω και ενα ψαρι,ισχυουν οσα ειπε ο Σωτηρης πιο πανω.

Βασικα τα ερωτηματα μου ειναι πολυ σχετικα μ αυτα που ρωτας..αλλα δεν απαντησες...

Αν ριχνεις λιπασματα στο ενυδρειο,θα πρεπει να κανεις αλλαγες νερου καθε εβδομαδα γιατι αλλιως θα γεμισεις αλγες..

Αναλογα με τα φυτα που θα εχεις,θα πρεπει η οχι να κανεις και λιπανση..

Ναι εννοείται ταμπλέτες θα ρίχνω. Βέβαια είναι κούτσικος ακόμη :) Θα βρω έναν τρόπο για την δοσολογία. Και έχω γράψει και στην αρχή λίπασμα ταμπλέτες κοντα στις ρίζες

Με ταμπλετες μονο δεν θα κανεις δουλεια.

Γι αυτο ρωταω,τι φυτα θα εχεις?

Δεν είναι δύσκολα φυτά. Είναι αυτά εδώ. Γιατί τα είχα πάρει παλιά οπότε δεν θυμάμαι όνομα. Αλλά είμαι σίγουρος πως με τις ταμπλέτες και μόνο κάνουν δουλειά. ΑΑΑΑΑΑ μην λέω ψέματα το ένα το ξέρω είναι ανούμπια :)

ΥΓ, Με την μόνη διαφορά ότι τα φυτά αυτά ειναι x2 πλέον

Έγινε επεξεργασία - AquaNewbie

Κανονικά δεν γνωρίζω αν πρεπει να ανοίξω θέμα καινούριο αλλά επειδή αφορά το ίδιο ενυδρείο και έχω ανοίξει αυτό το θέμα εδω θα το παραθέσω εδω. Έβγαλα το χρυσοψαρο που είχα φύτεψα παραπάνω και χρησιμοποίησα αυτές τις ταμπλέτες της seachem. To θέμα είναι ότι πάνω στην επιφάνεια νερού έχει δημιουργηθεί αυτό το λευκό φίλμ. Πρίν δεν είχα βέβαια ποτέ τέτοιο πρόβλημα. Το φίλτρο χτυπάει την επιφάνεια του νερού. δημιουργεί ορατό ρεύμα πάνω στην επιφάνεια. όχι παφλασμό αλλά είναι αισθητό και ορατό. Επίσης έχω βάλει έναν πλέκο. Αυτός μια χαρά τον βρίσκω απροβλημάτιστο υπερκινητικό. Εξάλλου μόνος είναι κάνει τα δικά του. Τώρα έριξα μια ταμπλέτα και για πλέκο και μου είπαν απο εκεί που τις πήρα να βάζω μια ανα βδομάδα. (δεν γράφει και το κουτάκι καμία οδηγία για δοσολογία). Η ταμπλέτα την βρήκα διαλυμένη σε κομματάκια πράγμα που σημαίνει ότι την τίμησε. Δεν τον είδα αλλά το φαντάζομαι. Τώρα το θέμα είναι επίσης ότι εκεί που έχουν μείνει κομματάκια έχουν αρχίσει να πιάνουν μια λευκή κρούστα. Τώρα είναι γλίτσα? ιστός? φαίνεται ότι έχουν καλυφτεί τα κομματάκια απο αυτό το λευκό. Συμβαίνει κάτι με αυτό? Το νερό το υπόλοιπο στο ενυδρείο είναι όπως πάντοτε κρύσταλλο. Απλώς με προβληματίζουν τα δύο παραπάνω που ανέφερα. Θα πρέπει να ανησυχίσω για κάτι?

Συγνώμη για την έκταση του μηνύματος. Προσπάθησα να είμαι όσο το δυνατόν συνεκτικός και σύντομος. Ευχαριστώ για οποιαδήποτε απάντηση συμβουλή

Καλημέρα

1. Παίζει ρόλο πόσες ταμπλέτες έβαλες και σε απόσταση

2. Τα υπολείματα τροφών είναι καλό να μην παραμένουν στον βυθό. Μπορείς να σπας την ταμπλέτα σε μικρά κομμάτια και να ριχνεις 1-2 κι όχι να την ρίχνεις ολόκληρη

Καλημέρα

1. Παίζει ρόλο πόσες ταμπλέτες έβαλες και σε απόσταση

2. Τα υπολείματα τροφών είναι καλό να μην παραμένουν στον βυθό. Μπορείς να σπας την ταμπλέτα σε μικρά κομμάτια και να ριχνεις 1-2 κι όχι να την ρίχνεις ολόκληρη

Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Στις οδηγίες για τις ταμπλέτες της seachem έλεγε ανά 10-15 εκατοστά χρειάζεται μια. Εγώ έχω δύο φυτά στις άκρες μπροστά που η απόσταση ξεπερνάει τα 50 εκατοστά οπότε έβαλα μια στο καθένα. Και ένα πίσω που σε σχέση με το μπροστά ξεπερνά τα 20 εκατοστά οπότε έβαλα και σε εκείνο άλλη μια.

Δηλαδή τις ταμπλέτες του πλέκο εννοείς να την σπάω κομματάκια και να του ρίχνω λίγο καθημερινά? Τώρα το υπόλειμμα αυτού που έριξα να το μαζέψω με σκούπα?

Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Στις οδηγίες για τις ταμπλέτες της seachem έλεγε ανά 10-15 εκατοστά χρειάζεται μια. Εγώ έχω δύο φυτά στις άκρες μπροστά που η απόσταση ξεπερνάει τα 50 εκατοστά οπότε έβαλα μια στο καθένα. Και ένα πίσω που σε σχέση με το μπροστά ξεπερνά τα 20 εκατοστά οπότε έβαλα και σε εκείνο άλλη μια. Κι αυτές τις ταμπλέτες μπορείς να τις σπας. Νομιζω πως ειναι υπερβολή μία ταμπλέτα ανά φυτό, αλλά περίμενε κι άλλες γνώμες - δεν τις χρησιμοποιώ πλέον σε κανενα ενυδρείο

Δηλαδή τις ταμπλέτες του πλέκο εννοείς να την σπάω κομματάκια και να του ρίχνω λίγο καθημερινά? Ναι, αυτό εννοω Τώρα το υπόλειμμα αυτού που έριξα να το μαζέψω με σκούπα? Ναι

....

Έγινε επεξεργασία - Chocolate_Puma

Καταρχην,οι ταμπλετες δεν μπαινουν σε ολα τα φυτα.Ταμπλετες βαζουμε στα φυτα που τρεφονται απο τις ριζες. Αν βαλεις σε φυτα που τρεφονται απο την στηλη του νερου δεν θα κανεις κατι,ισα ισα που θα επιβαρινεις στο συστημα σου. Εσυ σε ποια φυτα εβαλες? Καλο θα ειναι να βαζεις μιση ταμπλετα και οχι ολοκληρη.

Για τον πλεκο,το ψαρι θα πρεπει να ταιζεται καθημερινα και οχι μια φορα την εβδομαδα.

Θα σπας την ταμπλετα σε μικροτερα κομματια και θα ριχνεις καθε μερα.

Επισης,θα πρεπει να ταιζεις διαφορες τροφες οπως και λαχανικα.

Οτι τροφη εχει μεινει μαζεψε την.

Το φιλμ που βλεπεις στην επιφανεια μπορει να ειναι και απο αυτο.

Καταρχην,οι ταμπλετες δεν μπαινουν σε ολα τα φυτα.Ταμπλετες βαζουμε στα φυτα που τρεφονται απο τις ριζες. Αν βαλεις σε φυτα που τρεφονται απο την στηλη του νερου δεν θα κανεις κατι,ισα ισα που θα επιβαρινεις στο συστημα σου. Εσυ σε ποια φυτα εβαλες? Καλο θα ειναι να βαζεις μιση ταμπλετα και οχι ολοκληρη.

Για τον πλεκο,το ψαρι θα πρεπει να ταιζεται καθημερινα και οχι μια φορα την εβδομαδα.

Θα σπας την ταμπλετα σε μικροτερα κομματια και θα ριχνεις καθε μερα.

Επισης,θα πρεπει να ταιζεις διαφορες τροφες οπως και λαχανικα.

Οτι τροφη εχει μεινει μαζεψε την.

Το φιλμ που βλεπεις στην επιφανεια μπορει να ειναι και απο αυτο.

Με είχες ξαναρωτήσει και παραπάνω για τα φυτά και είχα βάλει παράθεση απο την παρουσίαση του ενυδρείου. Πρέπει να είναι Εχινόδορος και Ludwigia repens. Λαχανικά δεν θα μπορώ να ταίζω μιας και θα απουσιάζω για να έχω πλήρη έλεγχο του τι γίνεται. Αλλά θα δοκιμάσω να σπάω τις ταμπλέτες του. Φίλμ δεν είχα ποτέ εν το μεταξύ και προφανώς λόγω των ταμπλετών λιπάσματος δημιουργήθηκε αυτό.

Ο εχινοδορος θελει ταμπλετα,η Ludwigia θελει υγρο λιπασμα.

Τα λαχανικα μπορεις να τα αφηνεις μεσα μεχρι 6 ωρες,μετα τα αφαιρεις.

Θα πρεπει να εχεις διαφορες τροφες για να ταιζεις.

Ο εχινοδορος θελει ταμπλετα,η Ludwigia θελει υγρο λιπασμα.

Τα λαχανικα μπορεις να τα αφηνεις μεσα μεχρι 6 ωρες,μετα τα αφαιρεις.

Θα πρεπει να εχεις διαφορες τροφες για να ταιζεις.

Πάντως από ότι είδα την ταμπλέτα την εσπασα σε κομματάκια και έριξα σήμερα λίγο από ότι την βλέπω είναι λίγο διαλυμένη αλλά δεν έχει πάει ο κύριος. Ελπίζω να μην πρέπει πάλι να κάνω σκούπα. Γιατί αυτός πάει μόνος στα ξύλα στα φυτά. Τι τρώει απο εκεί δεν ξέρω. Πάντως και σαν μέγεθος είναι λίγο πιο μεγάλος απο το μικρό νύχι του χεριού μας. (Τρομερή περιγραφή)

Να προτιμάς να του ρίχνεις το βράδυ την τροφή ή γενικά όταν είναι κλειστά τα φώτα.

Ξέρουμε ονομασία του κυρίου ??

Να προτιμάς να του ρίχνεις το βράδυ την τροφή ή γενικά όταν είναι κλειστά τα φώτα.

Ξέρουμε ονομασία του κυρίου ??

Θα σε γελάσω. Η αλήθεια δεν μεγαλώνει νομίζω αυτός. Αλλά είναι κούτσικος τώρα. και αυτή είναι η καλύτερη φωτό που κατάφερα γιατί δεν τον πιάνεις κιόλας τον ατιμο που πάει.

post-61365-0-50499900-1442679432_thumb.jpg

Έγινε επεξεργασία - AquaNewbie

ancistrus cf. cirrhosus ειναι... περιπου 10cm θα φτασει...

προτιμαει μαλακο νερο και θερμοκρασια  24 - 26

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...