manologreen 13 Σεπτεμβρίου 2015 #1 Share 13 Σεπτεμβρίου 2015 Παιδια καλησπερα.Ειμαι νεος στο θαλασσινο ενυδρειο και θα χρειαστω την βοηθεια σας.Εχω ενα ενυδρειο 60χ60χ60 και πριν απο 2 περιπου εβδομαδες πηρα εναν μανδαρινο synchiropus picturatus ο οποιος πηγαινε μια χαρα αφου τρεφονταν απο τον βραχο αλλα σημερα απο το πρωι δεν μπορω να τον βρω μεσα στο ενυδρειο και προσπαθω να καταλαβω τι εχει συμβει.Επειδη πριν απο λιγες μερες εβγαλα 2 καβουρια μαυρα απο τον βραχο ειναι πιθανον να υπαρχει και αλλο καβουρι μεσα και να τον εφαγε το βραδυ;Δεν θα επρεπε κατι να βρω;Αν καποιος εχει καποια ιδεα τι πρεπει να κανω παρακαλω βοηθηστε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.Puff 13 Σεπτεμβρίου 2015 #2 Share 13 Σεπτεμβρίου 2015 Καλησπέρα. Το ίδιο θέμα είχα και εγώ πριν λίγο καιρό. Χάθηκε ο μανδαρίνος εντελός ξαφνικά χωρίς να υπάρχει σίγουρα θέμα διατροφής αφού έχω αμέτρητα κοπίποδα στο βράχο. Έχω και εγώ ένα μαύρο καβούρι που μπήκε "λαθρεπιβάτης". Ξέρω όμως ότι τα επιθετικά καβούρια συνήθως έχουν κυρτές προς τα μέσα δαγκάνες. Αν οι δαγκάνες είναι ίσιες μάλλον είναι οκ. Δεν ξέρω αν ισχύει πάντα αυτό αλλά είναι μια ένδειξη. Το δικό μου είναι με ίσιες δαγκάνες κυκλοφορεί περισσότερο το βράδυ και δεν το έχω δει να πειράζει κάτι. Το μόνο που κάνει είναι να καθαρίζει το βράχο. Οπότε ναι έχω κάποιες υποψίες ότι ίσως πείραξε τον μανδαρίνο αλλά το πιο πιθανό είναι ότι δεν το έκανε. Δεν έχει πειράξει μέχρι τώρα ούτε γαρίδα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
manologreen 13 Σεπτεμβρίου 2015 Author #3 Share 13 Σεπτεμβρίου 2015 Το θεμα ειναι τι πρεπει να κσνω τωρα.Δεν ξερω αν πρεπει να αρχισω να ξεστεινω βραχο μεχρι να βρω τον μανδαρινο η να περιμενω.Εσυ φιλε Λουκα εβγαλες ακρη που χαθηκε ο μανδαρινος σου;Η αληθεια ειναι πως δεν εχω δει αλλο καβουρι και σιγουρα αν ξεστεισω τον βραχο θα δημιουργηθει μια αναστατωση στο συστημα αλλα απο την αλλη αν δεν καταλαβω τι εχει συμβει πως να βαλω αλλον μανδαρινο μεσα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasilis4x4 13 Σεπτεμβρίου 2015 #4 Share 13 Σεπτεμβρίου 2015 Εγω βρει ψοφιο ψαρι μετα απο καιρο κατα τυχη κολλημενο και αλοιωμενο στην πισω πλευρα του κυκλοφορητη Μην ξεστησεις ενυδρειο, θα εχεις αλλα θεματα μετα, αν δεν βρεθει θα το εχουν αναλαβει οι καθαριστες(γαριδες σαλιγκαρια) αν εχεις....... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.Puff 13 Σεπτεμβρίου 2015 #5 Share 13 Σεπτεμβρίου 2015 Όχι δεν έβγαλα άκρη με τον μανδαρίνο. Συγνώμη λάθος μου δεν κατάλαβα καλά από την αρχή το θέμα σου. Για πές μου δηλαδή τα καβούρια τα έβγαλες πριν χάσεις τον μανδαρίνο? Παρατήρησες αυτό που σου είπα για τις δαγκάνες τους όταν τα έβγαλες? Άλλη ανεξήγητη απώλεια είχες από τότε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
manologreen 13 Σεπτεμβρίου 2015 Author #6 Share 13 Σεπτεμβρίου 2015 Τα καβουρια τα ειχα βγαλει και ηταν αυτα με τις γυριστες δαγκανες .Βεβαια δεν ξερω αν υπαρχει αλλο.Παντως αν δεν ξεστησω βραχο να βρω τον μανδαρινο αυτο δεν ειναι επικυνδηνο αν εχει πεθανει για το νερο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
petrossol 13 Σεπτεμβρίου 2015 #7 Share 13 Σεπτεμβρίου 2015 Μέτρα αμμωνία και ΝΟ2, αν δεν δεις κάποια άνοδο τις επόμενες μέρες είσαι οκ. Δεν είμαι σίγουρος για το αν ο μανδαρίνος πηδάει, αλλά τσέκαρες μήπως παίζει κάτι τέτοιο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
manologreen 13 Σεπτεμβρίου 2015 Author #8 Share 13 Σεπτεμβρίου 2015 Μολις το τσεκαρα και ειχες δικιο τον βρηκα πισω απο το ενυδρειο.Κριμα αλλα δεν ειχα ακουσει οτι οι μανδαρινοι πηδανε εξω.Το καπακι το ειχα λιγο ανοιχτο για τις θερμοκρασιες.Οπως και να χει ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.Puff 13 Σεπτεμβρίου 2015 #9 Share 13 Σεπτεμβρίου 2015 Ούτε και εγώ ήξερα ότι πηδάνε έξω. Και δεν τους φαίνεται!! Κρίμα το ψαράκι. Θα κοιτάξω και εγώ καλύτερα μην έχει πεθάνει κάτω από τη βάση... Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 13 Σεπτεμβρίου 2015 #10 Share 13 Σεπτεμβρίου 2015 (edited) Κατι το κυνηγησε και πηδηξε.Ποσο καιρο τρεχει το ενυδρειο? Δες εδω (αναφερει ηρεμο ενυδρειο) https://en.m.wikipedia.org/wiki/Picturesque_dragonet Έγινε επεξεργασία 13 Σεπτεμβρίου 2015 - niknik Link to comment Share on other sites More sharing options...
manologreen 13 Σεπτεμβρίου 2015 Author #11 Share 13 Σεπτεμβρίου 2015 Το ενυδρειο τρεχει τρεισιμιση μηνες αλλα ψαρια εχω βαλει το τελευταιο 20ημερο.Παντως δεν νομιζω οτι εχω κατι επιθετικο στο ενυδρειο γιατι τα παρατηρω τα ψαρια και δεν ειχα δει κατι.Εχω 2 clown 2 Pterapogon Kauderni 2 Sphaeramia Nematoptera 5chromis viridis 1Canthigaster Valentini 1Labroides Dimidiatus και εναν salarias fasciatus.Αν και ειναι αρκετα ψαρια σε μικρο χρονικο διαστημα δεν μπορω να φανταστω ποιο μπορει να τον κυνηγησε.Αν εχετε καποια ιδεα βοηθηστε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 13 Σεπτεμβρίου 2015 #12 Share 13 Σεπτεμβρίου 2015 Το ενυδρειο ειναι καινουργιο η υπερφορτωση του.το τελευταιο 20μερο ισως να προκαλεσε στρες.Η αντιδραση μπορει να ειναι απο αυτο.Τα ψαρια σου θεωρω οτι δεν κυνηγησαν τρομαξαν τον μανταρινο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος