Jump to content

270 l. Tanganyika

DEX

Recommended Posts

Γενική κατηγορία ενυδρείου 
Λίμνη Τανγκανίκα

Γενικές Πληροφορίες
Διαστάσεις Ενυδρείου (ΜxΠxΥ): 120x 50 x 45
Συνολικά Λίτρα: 270
Sump (λίτρα): 

Οργανισμοί
Φυτά: κερατόπτερις
Ψάρια: 4 N. Similis, 3 J. Transcriptus, 2 Calvus gold head
Άλλα είδη:

Διακοσμητικά υλικά
Φόντο: DIY
Πέτρες: από ποτάμι
Ξύλα:
Άλλα διακοσμητικά :
Υπόστρωμα: 
Βυθός: άμμος θαλάσσης

Φωτισμός
Πηγές φωτισμού (πλήθος και τύπος): 2 λεντ 
Διάρκεια φωτισμού: 8 ώρες

Υποστήριξη οργανισμών 
Φίλτρανση: μικρό εσωτερικό σαμπ 20 λίτρων 1200 λ/ω
Θέρμανση/ Ψύξη: θερμοστάτης 200W
Λίπανση:
Παροχή CO2:
Άλλες τεχνικές ευκολίες ή/και παρεμβάσεις:
Διατροφή:

Παράμετροι
pH: -
Γενική σκληρότητα (GH): 22
Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ): 11
Αμμωνία (ΝΗ3): 0
Νιτρώδη (ΝΟ2): 0
Νιτρικά (ΝΟ3): 10
Φωσφορικά (PΟ4):
Μέση Θερμοκρασία (°C):

Συντήρηση
Αλλαγές νερού: 25% κάθε εδομάδα (προς το παρόν)
Προετοιμασία νερού/πρόσθετα: αντιχλώριο
Άλλες ρουτίνες συντήρησης: Λειτουργεί 2 εβδομάδες

Φωτογραφίες:11223530_10206756127014412_3075976849662

Βίντεο:

• Like 1

Όμορφα πράγματα , άντε να πιάσουν άλγη η πέτρες να δείξει ! :)

Πολύ όμορφο φιλαράκι!! Να σου ζήσουν και οι μπόμπιρες!

Σκέφτεσαι να βάλεις και τίποτα άλλο, όπως κάποιο είδες επιφανείας?

Πολύ όμορφο και οι κάλβοι από τα αγαπημένα μου ψάρια. :)

Ευχαριστώ παιδιά!

Για ψηλά, Nigripinnis θα έβαζα ευχαρίστως αλλά μένω Χίο και είναι δύσκολα τα πράγματα...

Τις άλγες περιμένω κι εγώ!

Όσο για τους Κάλβους, μου άρεσαν πάντα πάρα πολύ και -αν και δεν είναι ό,τι καλύτερο για τα μωρά- τους πήρα. 

Έγινε επεξεργασία - DEX

Παρα πολύ "φυσικο" δειχνει,μπραβο!Να φανταστω η πλατη είναι DIY κ το σαμπ είναι καπου εκει μεσα κρυμενο?Τα φυτα τα πηρες από πετ σοπ ή από τη φυση?Εγω ειχα για ψαρια επιφανείας τα cyprichromis leptosoma κ αποδειχθηκαν καπως ευαίσθητα μιας κ μεσα σ ένα ετος πα τα τρια ζευγάρια εχει μεινει μονο το ένα...Σου ευχομαι να το χαρεις.Κ παλι ευγε!

Παρα πολύ "φυσικο" δειχνει,μπραβο!Να φανταστω η πλατη είναι DIY κ το σαμπ είναι καπου εκει μεσα κρυμενο?Τα φυτα τα πηρες από πετ σοπ ή από τη φυση?Εγω ειχα για ψαρια επιφανείας τα cyprichromis leptosoma κ αποδειχθηκαν καπως ευαίσθητα μιας κ μεσα σ ένα ετος πα τα τρια ζευγάρια εχει μεινει μονο το ένα...Σου ευχομαι να το χαρεις.Κ παλι ευγε!

Ευχαριστώ πολύ! 

Ναι, το σαμπ είναι κρυμμένο από το diy backround. 

Τα φυτά έχουν τα χάλια τους  :thumbsd:  γιατί τα είχα για ένα διάστημα σε άλλο ενυδρείο που ήταν έξω. Έχουν πιάσει πολύ άλγη αλλά ήδη πετάνε νέα φύλλα που είναι όμορφα. Γενικά είναι γρήγορης ανάπτυξης.

• 4 weeks later...

Ένα μικρό update

• Like 1

Πολυ ωραιο φιλε μου μπραβο.

Περνω ιδεες γιατι το επομενο ενυδρειο μου θα ειναι τανγκανικα σιγουρα. Εχει φοβερα ψαρακια.

Και παλι καλοριζικο.

Ομορφιές ! Την ντοματιά που δεν φαίνεται να την παλεύει και πολύ , θα την έβγαζα. :)

• 4 weeks later...

Τα 5 μωρά σίμιλις έχουν πάρει το δρόμο τους. Ειδικά ένα έχει απομακρυνθεί αρκετά. Νεότερες γέννες δεν έχω δει αλλά η θηλυκιά μοιάζει έτοιμη.

Τα 2 Τζούλις τα έχουν βρει μεταξύ τους και είναι μαζί συνήθως. Πολύ φοβάμαι όμως ότι μας βγήκαν Τζούλιες... θα δείξει.

Από άλγες έχουμε ... τα πάντα.

Και ένα βιντεάκι:

• Like 1

Παρα πολυ ομορφο σκηνικο εχεις φτιαξει. Το μονο που με χαλαει ειναι αυτα τα ρημαδια τα φυτα. Τι τα κρατας και ετσι οπως εχουν γινει;

Τα μικρα που τα βρισκεις εκει που ειναι χωμενα! Να σου ζησουν!

Ναι, τα φυτά έχουν γινει σκ....! Πρόσφατα έβαλα κερατοφυλλο για τη γνωστή δουλειά και πάει με 1000, μεγαλώνει τρελά. Την κερατοπτερη (ντοματιά) θα τη βγάλω μάλλον αλλά περιμένω να γίνει ποσότητα κερατόφυλλο πρώτα. 

Εμενα το κερατοφυλλο το ξεκανουν...

Πολυ ωραιο το εχεις κανει και ειδα και ενα καβουρα???

Εχεις μια νανοκιχλιδα με κίτρινο ανω πτερύγιο?

Εμενα το κερατοφυλλο το ξεκανουν...

Πολυ ωραιο το εχεις κανει και ειδα και ενα καβουρα???

Εχεις μια νανοκιχλιδα με κίτρινο ανω πτερύγιο?

:lolu: ζήλευε... εμένα δεν πειράζουν το κερατόφυλλο.

Αυτό με το κίτρινο πτερύγιο δεν είναι αυτό που νομίζεις... ένα μωρό σίμιλις είναι απλώς! (θυμίζει λίγο αυτό που ψάχνεις  :thumbsu:  )

Κοίτα, κάβουρα δεν έχω, αλλά από ΣΚ θα ξεκινήσω μάλλον ένα πρότζεκτ - πείραμα με καβουράκια από ποταμάκι του χωριού μου σε ένα 60λιτρο που έχω και τρέχει.Να δούμε.

• Like 1

Κάτι που με προβληματίζει και θέλω γνώμες παρακαλώ είναι το εξής. Η πράσινη άλγη που έχω σε κάποιες πέτρες και είναι σαν χορτάρι έχει προέλθει από μια λεπτή δέσμη ήλιου που "σκανάρει" το ενυδρείο το πρωί. Να την ανακόψω ή όχι; Μου αρέσει αυτή η πρασινίλα. Δεν μιλάμε για κυανό αλλά για "χορτάρι" κανονικό.

:lolu: ζήλευε... εμένα δεν πειράζουν το κερατόφυλλο.

Αυτό με το κίτρινο πτερύγιο δεν είναι αυτό που νομίζεις... ένα μωρό σίμιλις είναι απλώς! (θυμίζει λίγο αυτό που ψάχνεις  :thumbsu:  )

Κοίτα, κάβουρα δεν έχω, αλλά από ΣΚ θα ξεκινήσω μάλλον ένα πρότζεκτ - πείραμα με καβουράκια από ποταμάκι του χωριού μου σε ένα 60λιτρο που έχω και τρέχει.Να δούμε.

Ενταξει αν ηταν αυτο που νομιζα θα ερχομουν με οπλο και κουκουλα να στα κλεψω!!!!!  :sword:  :ballistic:

τωρα για την αλγη εγω θα την μαζευα γιατι εχω καει και φυσαω και το γιαουρτι (που λεει ο λαος) αν σου αρεσει τωρα απλα προσεχε την γιατι σιγα σιγα θα αυξηθει και η αιωρουμενη που δεν ξερεις που θα κατσει και τι θα κανει....

Ενταξει αν ηταν αυτο που νομιζα θα ερχομουν με οπλο και κουκουλα να στα κλεψω!!!!!  :sword:  :ballistic:

τωρα για την αλγη εγω θα την μαζευα γιατι εχω καει και φυσαω και το γιαουρτι (που λεει ο λαος) αν σου αρεσει τωρα απλα προσεχε την γιατι σιγα σιγα θα αυξηθει και η αιωρουμενη που δεν ξερεις που θα κατσει και τι θα κανει....

Εννοώ τη δέσμη ήλιου αν πρέπει να μαζέψω. Την ήδη υπάρχουσα πράσινη δεν θέλω να τη χάσω. Έχει πιάσει και τα κελύφη και είναι σούπερ. Βέβαια με τη χαζοκάμερα που έχω δεν φαίνονται και πολλά. Για την αιωρούμενη που λες, τι εννοείς; Μπορεί να προκαλέσει προβλήματα; Πάντως εμφανισιακά τη θέλω την άλγη. Το σπαστικό είναι ότι πρέπει να καθαρίζω το μπροστινό τζάμι συχνα, που και πάλι καθαρό δεν το λες!

η αλγη απλωνεται με σπορια που αιωρουνται μεσα στο νερο (και δεν ειναι ο μονος τροπος) και χανεις ετσι την διαυγια του νερου.. εγω θα την μαζευα την δεσμη αν το χτυπουσε πολυ ωρα...

η αλγη απλωνεται με σπορια που αιωρουνται μεσα στο νερο (και δεν ειναι ο μονος τροπος) και χανεις ετσι την διαυγια του νερου.. εγω θα την μαζευα την δεσμη αν το χτυπουσε πολυ ωρα...

Νομίζω μισή με μια ώρα. Αλλά είναι μια πολύ λεπτή δέσμη. Δηλαδή πολύ λίγα λεπτά το κάθε κομμάτι του ενυδρείου. Σήμερα είχα κλείσει το πατζούρι.

Νομίζω μισή με μια ώρα. Αλλά είναι μια πολύ λεπτή δέσμη. Δηλαδή πολύ λίγα λεπτά το κάθε κομμάτι του ενυδρείου. Σήμερα είχα κλείσει το πατζούρι.

κοίτα την άλγη στην Αφρική την θέλουμε για την αληθοφάνεια του περιβάλλον αλλα εγω δεν την προτιμώ... γιατί μπορεί να γεμίσεις χωρίς να πάρεις χαμπάρι και δεν μαζεύεται εύκολα.... 

Και μια νέα φωτογραφία αφού αφαίρεσα τις περισσότερες ντοματιές, μια και είχαν γίνει χάλια.

100_1312.jpg

Έγινε επεξεργασία - DEX
  • Like 1

Εγω να φανταστεις το εβαλα επιτηδες σε σημειο που το χτυπαει ο ηλιος.

Εγω να φανταστεις το εβαλα επιτηδες σε σημειο που το χτυπαει ο ηλιος.

:thumbsu:

Την πράσινη άλγη πλέον τη θεωρώ φυτά!  :bigemo_harabe_net-171:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...