Soulaki1 11 Σεπτεμβρίου 2015 #1 Share 11 Σεπτεμβρίου 2015 Παιδιά καλησπερα, ελπιζω να είστε όλοι καλά, και να περάσατε όμορφα το καλοκαιράκι..... Για να μπω στο θεμα όμως γιατί επείγει. Ο δευτερος μονομαχος που αγορασα την ανοιξη φέτος, έχει 1 εβδομαδα τώρα που δεν είναι καλά.Τι εννοώ... Ξυπνησα ενα πρωι, και τον βρηκα να καθεται κατω, σαν να κοιμαται, απο περιεργεια χτυπησα ελαφρα το ενυδρειακι για να δω αντίδραση, και αρχησε να τρεχει σαν τρελός...... Παρατηρησα οτι αρχησαν να μαδανε τα πτερυγιά του, αλλα τον αφησα 3-4 μερες έτσι, να ηρεμησει, και εννοώ χωρίς θεραπεία, με την προσδοκία οτι θα καλμάρει, και θα συνελθει απο μονος του. Φυσικα συνεχιζα να ταιζω, και ετρωγε αλλά λίγο. Στην συνεχεια, ξεκίνησα θεραπεία με μπακτοπουρ, και αφου τελειωσε έβαλα και ανθρακα, για να φυγει τελειως το φαρμακο.Και έκανα ότι με εχετε διδάξει, όλο αυτό το διάστημα που είμαι μέλος στο φόρουμ. Εκανα και μετρησεις, και αλαγές νερου, καλου-κακου που λένε.... Τωρα όμως αντί να καλυτερέψει χειροτέρεψε......... .1. με βλέπει και εξαφανίζετε κυριολεκτικά 2 δεν τρώει καθόλου.Σήμερα είναι η 2η μέρα νηστικός. 2 έχει πια κάτσει στον πάτο και δεν κουνάει ρούπι.( μήπως δεν μπορει να ανέβει επιφάνεια ? ) Τι να κάνω ? το λυπάμαι το καημένο, και όσο σκέφτομαι ότι έτρωγε από το χέρι μου κυριολεκτικά ......... υ.γ.το ενυδρειο ειναι 20 λτ οι μετρησεις ειναι οκ θα σας βάλω και φωτό σε λίγο βιταμινες πως να χορηγησω αφου δεν τρώει ? μπορω να ρίξω μέσα στο νερο του ενυδρείου ? και αν ναι πόσσες σταγόνες ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 11 Σεπτεμβρίου 2015 #2 Share 11 Σεπτεμβρίου 2015 Που ειναι οι φωτο και η φορμα; Η κοιλια του ειναι πρησμενη; Bactopur γιατι εβαλες; Βιταμινες μπορεις να βαλεις τις fishtamin στο νερο, οσο λενε οι οδηγιες! Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 11 Σεπτεμβρίου 2015 #3 Share 11 Σεπτεμβρίου 2015 Οι βιταμινες της sera στις οδηγιες γραφουν μονο για εμποτισμο φαγητου.Ετσι χυμα μονο ζημια μπορει να κανουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 11 Σεπτεμβρίου 2015 #4 Share 11 Σεπτεμβρίου 2015 Μιχαλη, τι λες; Στάλθηκε από το LG-P710 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soulaki1 11 Σεπτεμβρίου 2015 Author #5 Share 11 Σεπτεμβρίου 2015 Προέκυψε κάτι έκτακτο, και δεν μπόρεσε να μου βάλει ο σύζυγος την φωτό.Μπακτοπουρ έβαλα για το Φίν ρότ προληπτικά. Η κοιλιά του είναι όπως συνήθως...λίγο φουσκωμένη, αλλα και ο άλλος που έχω έτσι είναι η κοιλιτσα του. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soulaki1 11 Σεπτεμβρίου 2015 Author #6 Share 11 Σεπτεμβρίου 2015 Ωραία, fishtamin έχω, θα του ρίξω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 11 Σεπτεμβρίου 2015 #7 Share 11 Σεπτεμβρίου 2015 Οτι γραφουν οι οδηγιες λεω.Επισης μετα το backtopur δεν υπαρχει βιολογια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 11 Σεπτεμβρίου 2015 #8 Share 11 Σεπτεμβρίου 2015 Aυτη τη στιγμη δεν εχω μπροστα μου μπουκαλακι αλλα να θυμαμαι καλα, λεει κατι τετοιο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 11 Σεπτεμβρίου 2015 #9 Share 11 Σεπτεμβρίου 2015 Το γραφει μονο στην επικεφαλιδα για εμπορικους λογους.Στις δοσολογιες δεν αναφερει πουθενα τη χορηγηση απ'ευθειας στο νερο και στην συγκεκριμενη περιπτωση μετα τη χρηση backtopur και χωρις βιολογια νομιζω μονο ζημεια μπορει να κανει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 11 Σεπτεμβρίου 2015 #10 Share 11 Σεπτεμβρίου 2015 Soulaki, σε παρακαλω, για ριξε μια ματια στις οδηγιες και δες αν το γραφει να μπαινει απευθειας στο νερο γιατι απ οτι θυμαμαι το γραφει. Βιταμινες ειναι, δεν ειναι φαρμακο! Τι ζημια να κανει; Ειδικα το γραφει για τα ψαρια που δεν τρωνε! Απλα πρεπει να ειναι με κλειστα φωτα γιατι ειναι φωτοευαισθητες οταν ειναι στο νερο! Τωρα οσο για το bactopur, θεωρω πως ειναι ενα πολυ βαρυ φαρμακο και δεν πρεπει να δινεται ελαφρα την καρδια! Αν δεν δω την φωτο να δω ποσο χαλια ειναι το ψαρι, θεωρω πως εκανες λαθος που του εβαλες bactopur! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soulaki1 12 Σεπτεμβρίου 2015 Author #11 Share 12 Σεπτεμβρίου 2015 Παιδιά του έριξα βιταμίνες εχθές την νύχτα, βρήκα και την δοσολογία, και βλέπουμε.Τωρα για την βιολογία , δεν ήξερα ότι την καταστρέφει, αλλα μπορώ να βάλω μπόλι από το άλλο ενυδρείο. Την φόρμα που μου ζητάτε δεν ξέρω πως να την βρω και να την βάλω εδώ για να συμπληρωθεί. συμπληρωματικά με τα παραπάνω, κάνω 1/3αλαγη νερού κάθε εβδομάδα. Βάζω τώρα φωτό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soulaki1 12 Σεπτεμβρίου 2015 Author #12 Share 12 Σεπτεμβρίου 2015 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soulaki1 12 Σεπτεμβρίου 2015 Author #13 Share 12 Σεπτεμβρίου 2015 DSC_0146.jpgDSC_0147.jpg Παιδιά έτσι ήταν εχθές το ψαράκι μου. Λέω ήταν γιατί πριν λίγο το βρήκα νεκρό. Είναι το πρώτο ψαράκι που χάνω, και νόμιζα ότι θα καταφέρω να το σώσω. Τώρα δεν ξέρω τι να κάνω με το ενυδρειάκι του.Το ξεστήνω ή να βάλω άλλον ? πόσο συντομα πρέπει να αποφασίσω , για να μην στήνω-ξεστήνω ? Μπορει να μείνει , κενό και για πόσο ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 12 Σεπτεμβρίου 2015 #14 Share 12 Σεπτεμβρίου 2015 Το backtopour συμφωνω με τον Θοδωρη οτι δεν επρεπε να το ριξεις.Ειναι απο τα πιο ισχυρα αντιβιωτικα και καταστρεφει την βιολογια οχι μονο του φιλτρου αλλα παντου μεσα στο ενυδρειο! Μετα το backtopur δεν επρεπε να ταισεις καθολου μεχρι να μπει μπολι.Ηταν που ηταν το ψαρακι αυτο το αποτελειωσε.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soulaki1 12 Σεπτεμβρίου 2015 Author #15 Share 12 Σεπτεμβρίου 2015 Από την στιγμή όμως που του το έβαλα, είδα βελτίωση, όσον αφορά την κινητικότητα και την όρεξη. Δεν θέλω να πω ότι είστε λάθος....φυσικά πολλά παραπάνω ξέρετε... Με το ενυδρείο, τι κάνω τωρα ? σε περίπτωση νέου ένοικου ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 12 Σεπτεμβρίου 2015 #16 Share 12 Σεπτεμβρίου 2015 Αυτο θα πρεπει να το αποφασισεις εσυ. Θες καινουριο ψαρι η οχι; Οσο για το bactopur, επειδη ειναι πολυ ισχυρο, το βαζουμε σε περιπτωσεις που οι πληγες και η σηψη ειναι προχωρημενη. Οταν λες καλυτερεψε, τι εννοεις; Στάλθηκε από το LG-P710 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soulaki1 12 Σεπτεμβρίου 2015 Author #17 Share 12 Σεπτεμβρίου 2015 Εννοώ άρχισε να κολυμπάει, και να τρώει λίγο.ΤΟ φάρμακο το χορήγησα μετά από τρεις μέρες, αφού είδα ότι χειροτέρευε. Τι πρέπει να κάνω για να βάλω καινούργιο ψάρι? να το ξεστησω και ξανά στήσω? Να απολυμανω με κάποιο τροπο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 12 Σεπτεμβρίου 2015 #18 Share 12 Σεπτεμβρίου 2015 Αν δεν υπαρχουν αλλοι οργανισμοι (σαλιγκαρια κτλ) κανε 100% αλλαγη νερου,βαλε ανθρακα στο φιλτρο και αστο για μερικες μερες να δουλευει ωστε να μαζεψει οτι εμεινε απο το φαρμακο και ξεκινα στρωσιμο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soulaki1 12 Σεπτεμβρίου 2015 Author #19 Share 12 Σεπτεμβρίου 2015 Όσον αφορά για τις πληγές και την σήψη ήταν από κάποιο σημείο και μετά όπως στις φωτό....που έβγαλα εχθές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soulaki1 12 Σεπτεμβρίου 2015 Author #20 Share 12 Σεπτεμβρίου 2015 Οκ.Ευχαριστω πολύ, για την βοήθεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mary74 19 Σεπτεμβρίου 2015 #21 Share 19 Σεπτεμβρίου 2015 Οκ.Ευχαριστω πολύ, για την βοήθεια. Soulaki τώρα είδα το θέμα σου. Κρίμα για το ψαράκι. Τελικά τι έκανες με το ενυδρείο? Δεν είναι απαραίτητο να το ξεστήσεις. Για να ζήσουν τα παράσιτα χρειάζεται απαραιτήτως να υπάρχουν και οι ξενιστές (στην προκειμένη περίπτωση τα ψάρια). Οπότε αφήνεις το ενυδρείο κενό για 15 μέρες τουλάχιστον, αλλάζεις το νερό και βάζεις άνθρακα για να μαζέψει ότι υπάρχει στο νερό όπως σου είπε ο Μιχάλης. Μετά βγάλε τον άνθρακα και βάλε μπόλι και το νέο σου ψαράκι (βοήθα το μπόλι με έτοιμα βακτήρια αν έχεις....) Τις περισσότερες φορές πάμε όλοι στα τυφλά. Γενικά συνήθως ξεκινάμε με απλά φάρμακα - βιταμίνες και στο τέλος βάζουμε τα δραστικά και ισχυρά φάρμακα και αυτό γιατί αν δεν γίνει σωστά η θεραπεία κάνεις τους μικροοργανισμούς ανθεκτικούς στα φάρμακα και μετά δεν είναι αποτελεσματικά. Για να φύγει τόσο γρήγορα το ψαράκι δεν νομίζω πως θα μπορούσες να κάνεις κάτι για να το σώσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 22 Σεπτεμβρίου 2015 #22 Share 22 Σεπτεμβρίου 2015 Σε 20 λίτρα ενυδρείο και να φύγει έτσι γρήγορα το ψάρι μου κάνει εντύπωση . Πια τροφή τάιζες ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος