Jump to content

Fluval 206 ή Eheim ecco pro 200 ?

raven77

Recommended Posts

Καλησπέρα κι από μένα. Νέος στο χώρο και πρώτο post. Λοιπόν έχω ένα 60αρι Hailea με καπάκι. To ενυδρείο έιναι φυτεμένο έχει guppies, 2 ξιφοφόρους και λίγες γαρίδες. Το φίλτρο εσωτερικό της μαμάς Hailea 400. Σκέφτομαι να βάλω ένα εξωτερικό γιατί μου αναβάζει από την αρχή (μετά απο στρώσιμο βέβαια πριν μπουν τα ψάρια) αμμωνία στα 0.5mg/lt.
Έχω βρει τα φίλτρα Fluval 206 και Eheim ecco pro 200 στην ίδια περίπου τιμή. Επίσης και τα Fluval 106 και Eheim ecco pro 130 με 10 € διαφορά. Εχω διαβάσει διάφορα αρθρα και ποιο πολύ μπερδεύτηκα παρά βοήθησαν. Ετσι έχω τις εξής ερωτήσεις
1) Να πάρω ένα απο τη μικρή σειρά (106,130) ή την μεγαλύτερη(206,200)?

2) Δεν έχω πολύ χρόνο να ασχοληθώ με την συχνή συντήρηση των φίλτρων και μένω σε επαρχεία, άρα θέλω το ποιό εύκολο και αξιόπιστο (ανταλλακτικά, συντήρηση, θόρυβος,στήσιμο).
3) Από τα post που διάβασα κατάλαβα πως και οι δυο εταιρίες είναι πάρα πολύ καλές. Απλά θέλω να ξέρω ποιά είναι καλύτερη για τα λίτρα μου και τα ψάρια μου.
4) Η σειρά ecco της eheim έχει ρυθμιστή ροης όπως της fluval? Μη γίνει πλυντήριο το ενυδρείο.
5) Τέλος επειδή το καπάκι του ενυδρείου δε μπορώ να το βγάλω (έχω κάνει πατέντα κι έχω αλλάξει φωτισμό) δε ξέρω αν τα λάστιχα τα spiral της fluval χωράνε απο τις τρύπες που έχει πίσω. Της Eheim μου φαίνονται πιο λεπτά. Ισχύει? 

Συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις αλλά είμαι τελείως άσχετος και δεν υπάρχουν και λεφτά για πέταμα :)

Στο δικο μου το 60αρι τρεχει ενα eco pro 130 κ το νερο ειναι κρυσταλλο. Απο οτι ξερω η Eheim  εχει τα παντα απο ανταλλακτικα κ η συντηρηση του, αν ειναι ευκολα προσβασιμο το φιλτρο, ειναι παιχνιδακι. ξεκουμπωνεις βανες, ανοιγεις καπακι κ πλενεις σφουγγαρι κ βιολογικο υλικο. Και υπαρχει κ πακετακι με το ανταλλακτικο βαμβακι ετοιμο για να μη παιδευεσαι. ( 3 τεμ περιπου 10 ευρω). Για το αντιστοιχο της Fluval δε ξερω να σου πω.

Καλησπέρα φίλε έχω το ecco pro 200 σε 100 λίτρα και στο προτείνω αφοβα είναι ποιοτικά πολλή Καλό αθορυβο εύκολο στο στησιμο και στη συντήρηση. Εαν επιτρέπεται σε ποια τιμή το βρηκες?

Eχω το flouval 206 σε 100 λιτρα και εχω και 2 ecco pro 2036 στα 180λιτρα.

Το fluval ειναι πιο δυνατο , δεν μπουκωνουν οι σωληνες του, βασικα δεν εχω καθαρισει ποτε τους σωληνες , στα μειον ειναι οτι αν βάλεις ενυδρειακο βαμβακι μπουκωνει γρηγορα, και δεν μου αρεσει το στησιμο του.

Τα ecco ειναι ωραια στημενα σαν φιλτρα αλλα απο ροή δεν.

Οι σωληνες τους θελουν συχνο καθαρισμα γιατι μειωνεται γρηγορα η ροη .

• Like 2

Στο 60αρι το δικό μου αρκει και ενα 106 ή Καλυτερα το 206 και να μειώσω τη ροη; Διάβασα οτι τα fluval εχουν ρυθμιστή ροής ενώ τα Ecco πρεπει να κανεις πατέντες. Ειναι αθόρυβο το fluval ?

Ναι ειναι. Και επαρκει ενα 106.

Στάλθηκε από το LG-P710 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Τα λάστιχα έχουν το ίδιο πάχος στο fluval και στο Ecco; Ρωτάω γιατι η τρύπα π εχει το καπάκι ειναι 2cm δίαμετρο. Θα χρειαστεί πατέντες η κάνουν τα λάστιχα π εχουν τα φίλτρα;

Αν δεν κανουν, μπορεις με μια φαλτσετα να κοψεις το καπακι.

Τι ψαρια θα βαλεις μεσα ειπαμε;

Συντομα θα χρειαστεις μεγαλυτερο ενυδρειο αν αρχισουν οι γεννες. Οποτε ισως το 206 να ειναι καλυτερη επιλογη. Βεβαια, γιαυτο το ενυδρειο ισωςειναι υπερβολη ακομη και το 106. Δεν ξερω αν με καταλαβαινεις;

Μην τα συγκρινεις,καμια σχεση το εσωτερικο φιλτρακι με το σφουγγαρι με εξωτερικο οποιο και αν ειναι αυτο.

Το οτι ανεβαζει αμμωνια καθε 3-4 ημερες σημαινει οτι δεν υπαρχει βιολογια.

Το ειχα και έτρεχε με

Μπόλι 20 μερες και τροφή καθε μερα. Τα ψαρια τα πήρα αφου ειχε μηδενίσει η αμμωνία. Χωράει πολυ λιγο βιολογικό το φιλτρο αυτο. Μονο σφουγγαράκι άφησα κ το γέμισα με μπόλι βιολογικό π μου ειχε δωσει φιλος. Αλλα ανεβάζει 0.5mg/lt. Aν ειναι να κανω κατι να φτιάξει η δουλεια ακομα καλυτερα να μη δίνω κ ποσα λεφτα

Αν παρεις ενα εξωτερικο φιλτρο θα βρεις την υγεια σου για πολλους λογους. Απλα επειδη το ενυδρειο ειναι μικρο και ισως σε βαθος χρονου παρεις μεγαλυτερο και να χρειαστεις τα λεφτα σου, υπαρχουν και πιο φθηνα εξωτερικα απο τα fluval και τα eheim.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...