Mixalis_60312 10 Σεπτεμβρίου 2015 #1 Share 10 Σεπτεμβρίου 2015 Καλησπερα παιδια, νεος στο φορουμ και εδω και 8-9 μηνες τρεχω ενα θαλασσινο. Δεν ξερω αν ειναι προβλημα αλλα εχω αρκετη κοραλινη στο ενυδριο μου και δεν μπορω να την σταματησω με τιποτα. Ολα γινονται μοβ. Ενεχει κινδυνους η ειναι φυσιολογικο; Επισεις εχω πρασινη και καφε αλγη κυριως στο πισω ντζαμι.Απο τεστ εχω μονο ΝΟ2=0, ΝΟ3=0 και αμμωνια=0.Δεν εχω κανει ποτε αλλο τεστ. Τι αλλο χρειαζομαι απο τεστ; Επισεις εχω 2 αστεριες απο την δικια μας θαλασσα. Τρεφονται με κατι συγκεκριμενο; Το ενυδριο ειναι 200 λιτρα με 15 κιλα ζβ και μερικες πετρες απο την δικια μας θαλασσα που ελπιζω να ζωντανεψουν. Περιμενω τις συμβουλες σας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 10 Σεπτεμβρίου 2015 #2 Share 10 Σεπτεμβρίου 2015 Καλως ηρθες,θελουμε φωτο και περιγραφη υλικων οπωσδηποτε,εχεις φωσφωρικα σιγουρα απο την περιγραφη σου ,οπωσδηποτε βαλε αντιφωσφωρο,χρειαζεσε τεστ φωσφωρικων κατα πρωτιμηση το αντιδραστηριο τις hanna low nutriens,ακριβο λιγο αλλα ασφαλη.Οταν λες πετρες εννοεις βραχο?τραγανα?Η κοραλινη δεν νομιζω να σου διμιουργηση θεμα,εξαλου καποια στιγμη θα κοψει ρυθμο.Αλατοτητα ποσο εχεις? θερμοκρασια?αλλαγη νερου κανεις απο θαλασσα ?αλγοφαγους οργανισμους εχεις?πχ,σαλιγκαρια,turbo?αραγονιτης υπαρχει?κοραλια ψαρια?Επισεις θα χρειαστεις τεστ kh,ca,mg.Τι φωτισμο εχεις και ποσες ωρες?τι κοραλια και ποσα και ποια ψαρια?. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mixalis_60312 10 Σεπτεμβρίου 2015 Author #3 Share 10 Σεπτεμβρίου 2015 ας τα παρω ενα ενα γιατι ειναι πολλα. αλατοτητα εχω 1022, 15 κιλα ειναι ζβ φιντζι, αραγωνητη μου ειπε αυτος απο το πετ-σοπ δεν χρειαζεται μιας και εχω μονο ψαρια. α/ο παλι το ιδιο καθως και σκιμμερ.θερμοκρασια ειναι απο 24 μεχρι 27 τις πολυ ζεστες μερες.αλλαγη νερου κανω απο την βρυση φτιαχνω την αλοτοτητα και προσθετω αντιχλωριο.εχω 5 σαλιγκαρια και μια γαριδα(ερυθρολευκη-δεν ξερω ονομασια).απο ψαρια εχω 3 clown και 3 "κιτρινοπτερα;;"-τουλαχιστον ετσι μου τα ειπε.εχω μεσα και ενα μοβ φυτο το οποιο το εβαλα απο εναν φιλο μου που ειχε ο βραχος του και τωρα εχει βγαλει πολλα ακομα. φωτο: Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 10 Σεπτεμβρίου 2015 #4 Share 10 Σεπτεμβρίου 2015 Αρα μιλαμε για ενα ενυδρειο fish only.Λοιπον τα κιτρινοπτερα που σου ειπαν στο μαγαζι (χαχαχα)λεγονται damsel.Εδω θα χρειαστεις αντιφωσφωρο.τεστ νιτρικων να υπαρχει να μετρας μια φορα την εβδομαδα. ΤΩΡΑ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΣΚΙΜΕΡ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΙΣ ΨΑΡΙΑ ΜΟΝΟ?????Θα μπορουσα να πω πααααρα πολλα αλλα δεν εχω ορεξη.Βαλε ενα καλο σκιμερ απο χτες.Η γαριδα που εχεις ειναι η boxer.Αλατορητα οκ και θερμοκρασια.Τωρα το μωβ (φυτο)δεν καταλαβαινω τι εννοεις? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
teoxan 10 Σεπτεμβρίου 2015 #5 Share 10 Σεπτεμβρίου 2015 Καλως ήρθες φίλε, οπως στα είπε ο Νίκος ( niknink ). Σκίμμερ οπωσδήποτε και αντιφώσφορο, αν μπορεις οικονομικά να βάλεις στο πρόγραμα και μια αντίστροφη όσμωση για το νερό του ενυδρείου σου. Με νερό βρύσης θα έχεις συνέχεια πρόβλημα με άλγες και φωσφορικά. Οι αστερίες πολυ όμορφοι, δεν χρειάζονται έξτρα φαγητό, αλλα δεν ξερω κατα ποσο θα αντέξουν. Οι δικές μας θάλασσες εχουν αλατότητα 1030-1032 και το χειμώνα θερμοκρασία το πολυ 18 βαθμούς. Τα μανιταράκια που εχεις καλο ειναι να τα κατεβάσεις στον πάτο. Με προσοχή στην επιλογή ψαριών μπορεις να κάνεις πολυ όμορφο fish-only. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mixalis_60312 10 Σεπτεμβρίου 2015 Author #6 Share 10 Σεπτεμβρίου 2015 μπορειτε να προτεινετε ενα σκιμερ? ειναι 200 λιτρα. τους αστεριες τους εχω περιπου 3 μηνες. βαζω και κατεψυγμενο και ελπιζω πως τρωνε. παντως ειναι αρκετα δραστηριοι.ειχα και ενα τανγκ καφε αλλα εκανα θεραπια για ικ και δεν μου ειπε οτι το φαρμακο ανεβαζει την αμμωνια και τεζαρε το ψαρακι. δεν ξερω αν ειναι τυχαιο αλλα οταν το ειχα ειδικα η αλγη πανω σε πετρες δεν υπηρχε(μονο κοραλινη υπηρχε.). απο ψαρακια τι εχετε να προτεινετε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 10 Σεπτεμβρίου 2015 #7 Share 10 Σεπτεμβρίου 2015 Αν και δεν ειμαι θαλασσινος θα σου προτεινα σε πρωτη φαση να ασχοληθεις διορθωνοντας τα προβληματα που υπαρχουν στο ενυδρειο σου και να αφησεις τα ζωντανα σε δευτερη φαση. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
PanaGreco 10 Σεπτεμβρίου 2015 #8 Share 10 Σεπτεμβρίου 2015 Γιατί θέλεις να την βγάλεις την κοραλίνη? Εγώ κάνω ότι μπορώ να μου βγει και εμένα και εσύ θέλεις να την βγάλεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mixalis_60312 10 Σεπτεμβρίου 2015 Author #9 Share 10 Σεπτεμβρίου 2015 Γιατί θέλεις να την βγάλεις την κοραλίνη? Εγώ κάνω ότι μπορώ να μου βγει και εμένα και εσύ θέλεις να την βγάλεις? εχει παραγινει το κακο... μου αρεσε καλυτερα με το φυσικο χρωμα της πετρας και 2-3 με κοραλινη. το κακο ειναι οτι δεν φευγει με την καμια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
teoxan 10 Σεπτεμβρίου 2015 #10 Share 10 Σεπτεμβρίου 2015 Αν βάλεις αχινό θα κανει τρομερή δουλειά και με τις άλγες και με την κοραλλίνη (εφόσον θελεις να τη μειώσεις). Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasilis4x4 11 Σεπτεμβρίου 2015 #11 Share 11 Σεπτεμβρίου 2015 (edited) Να μετρησεις Kh και Ca οπωσδηποτε Tο αυξημενο ασβεστιο λογω βρυσης βοηθαει στην αναπτυξη της κοραλινης Έγινε επεξεργασία 11 Σεπτεμβρίου 2015 - vasilis4x4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pan_Oz 11 Σεπτεμβρίου 2015 #12 Share 11 Σεπτεμβρίου 2015 φίλε μου καλώς ήρθες κι απο μένα! ένα ενυδρείο στα λίτρα σου μπορεί να γίνει πολύ όμορφο οίτε το πας σε reef ή το κρατήσεις fish only. κατ αρχάς ο βράχος απο τις θάλασσες μας είναι είναι απλός βράχος ή τραγάνα? ανέφερες οτι πρώτα φτιάχνεις την αλατότητα και μετά προσθέτεις αντιχλώριο. Νομίζω οτι κανονικά πρώτα βάζεις αντιχλώριο και μετά προσθέτεις το αλάτι. σε κάθε περίπτωση πάντως το καλύτερο θα ναι να βάλεις στο πρόγραμμα μια Α/Ο. θα βοηθήσει για να βάλεις κάποιο κοραλλάκι πιο μετά αφου το ενυδρείο έρθει στα μέτρα που πρέπει αλλα θα σε βοηθήσει πολύ και με τις άλγες. για φίστρανση του ενυδρείου χρησιμοποιείς κάτι άλλο εκτός του βράχου?? σκιμμερ πάντως χρειάζεσαι οπωσδήποτε. καλό είναι να παρακολουθείς τις αγγελίες ωσπου να βρείς κατι καλό. ενα δυνατό σκιμμερ είναι επένδυση στο ενυδρείο και δεν θέλει τσιγγουνιές. αλατότητα με τι μετράς? τεστάκια κατα την γνώμη μου δεν θέλεις μεχρι να αποφασίσεις να βάλεις μέσα κοράλλια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mixalis_60312 11 Σεπτεμβρίου 2015 Author #13 Share 11 Σεπτεμβρίου 2015 για αχινο το σκεφτομαι σοβαρα να πω την αληθεια. αλλα θελω να ειναι μικρος καιδεν βρισκω. την αλλατοτητα την μετραω με ενα πυκνομετρο(σαν θερμομετρο μεγαλο που ανεβαινει κατεβαινει αναλογα με την αλατοτητα).οσον αφορα τις πετρες δεν ειναι λειες εχουν πορους που αποροφουν νερο εκτος απο τις ασπρες που βλεπεις στις φωτογραφιες που ειναι πετρες λειες αλλα με πολλες σπηλιες για τα ψαρακια. για φιλτρο εχω ενα 900-αρι εσωτερικο που το εχω κυριως για κυκλοφοριτη(κυμα στην επιφανεια του νερου) και ενα εξωτερικο της eihem 500 με βιολογικο υλικο ανθρακα και υαλοβαμβακα για φιλτρανση. τα φιλτρα τα καθαριζω καθε 15 μερες και αλλαγη νερου μια το μηνα. τεστ χρησιμοποιω της απι και ειναι ολα στο 0. σκεφτομουν να παρω ph ,PO Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος