George K 10 Σεπτεμβρίου 2015 #1 Share 10 Σεπτεμβρίου 2015 Γεια σας,μιας και είμαι σχετικά νέος στο χόμπι θα ήθελα να σας κάνω μερικές ερωτήσεις. Έχω ένα ενυδρείο 120 λίτρων όπου αποφάσισα να βάλω κιχλίδες αφρικής και έχω καταλήξει σε πολλά ψάρια που μου άρεσαν, όμως πριν λίγο καιρό ανακάλυψα ένα άλλο είδος τα nimbochromis venustus. Ενθουσιάστηκα με αυτά τα ψάρια όμως δεν είμαι σίγουρος αν μπορώ να τα συντηρήσω σε αυτό το ενυδρείο. Έτσι θα ήθελα να σας ρωτήσω μπορώ να βάλω ψάρια αυτού του είδους στο ενυδρείο (αν και νομίζω πως είναι μικρό), και αν ναι πόσα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
MfJones 10 Σεπτεμβρίου 2015 #2 Share 10 Σεπτεμβρίου 2015 Καλα πιστευεις φιλε μου... λιγα τα 120 λιτρα για τετοια ψαρια.. μεγαλωνουν πολυ, θες μια βαση τουλαχιστον 120χ40-45, ειναι ψαρι που μπορει να φτασει τα 25 εκατοστα.. Εχεις ομως αλλες επιλογες, ριξε μια ματια στο φορουμ σε αλλα προφιλ, κυριως κοχυλοψαρα απο τη λιμνη τανγκανικα η καποια νανοκιχλιδα απο μαλαουι ισως... Link to comment Share on other sites More sharing options...
George K 10 Σεπτεμβρίου 2015 Author #3 Share 10 Σεπτεμβρίου 2015 Εντάξει σε ευχαριστώ πολύ για την γρήγορη απάντηση μάλλον θα αναζητήσω ξανά τα πρώτα είδη που είχα επιλέξει και θα καταλήξω σε κάποιο. Σε ευχαριστώ πολύ πάντως, αν και ήμουν σχεδόν σίγουρος ότι δεν γίνεται αλλά δεν πειράζει καλύτερη είναι μια γνώμη ειδικού. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MfJones 10 Σεπτεμβρίου 2015 #4 Share 10 Σεπτεμβρίου 2015 (edited) Κοιτα και μονος σου αδερφε για να μη νομιζεις οτι σου λεω και εξυπναδες.. χεχε τσεκαρε το προφιλ στο seriously fish η οποιο αλλο σαιτ θελεις.. νομιζω και το ακουαζοουν το εχει.. Ειναι ψαρια που γινονται μεγαλα... βεβαια ειναι πανεμορφα αλλα στα 120 λιτρα δεν θα ειναι ανετα και δυσκολο απο αποψη επιθετικοτητας,κρυψωνας. Έγινε επεξεργασία 10 Σεπτεμβρίου 2015 - MfJones Link to comment Share on other sites More sharing options...
George K 10 Σεπτεμβρίου 2015 Author #5 Share 10 Σεπτεμβρίου 2015 Ναι εντάξει τα έψαξα τα ψάρια και διαπίστωσα ότι όντως είναι αλήθεια αυτά που λες,γίνονται πολύ μεγάλα για τόσα λίτρα αφού φτάνουν τα 20-30 εκ., δεν πιστεύω ότι λες εξυπνάδες ίσα ίσα αφού ξέρεις πολλά παραπάνω από εμένα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
George K 10 Σεπτεμβρίου 2015 Author #6 Share 10 Σεπτεμβρίου 2015 Και πιστεύω πως θα καταλήξω στα hemichromis lifalili που είχα επιλέξει αρχικά, και θα στήσω ένα ενυδρείο με λίγα εύκολα φυτά και διάφορα άλλα διακοσμητικά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MfJones 10 Σεπτεμβρίου 2015 #7 Share 10 Σεπτεμβρίου 2015 http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Fish/Hemichromis_lifalili.htm Ριξε μια ματια... τα 120 λιτρα ειναι καλα για αυτα τα ψαρια.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
George K 10 Σεπτεμβρίου 2015 Author #8 Share 10 Σεπτεμβρίου 2015 Μμμμ ναι σωστά, θα ψάξω να βρω ένα ζευγάρι και θα στήσω ένα ενυδρείο με λίγες πέτρες,μπορεί λίγες ρίζες και από φυτά, βαλισνέριες και ανούμπιες! Πιστεύω πως θα είναι καλό για αυτά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MfJones 10 Σεπτεμβρίου 2015 #9 Share 10 Σεπτεμβρίου 2015 Nαι, θες σκληρα φυτα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
George K 10 Σεπτεμβρίου 2015 Author #10 Share 10 Σεπτεμβρίου 2015 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος