ReaperX 10 Σεπτεμβρίου 2015 #1 Share 10 Σεπτεμβρίου 2015 Καλημέρα σε όλους!! Ο καιρός πλησιάζει να μπουν τα πρώτα ψάρια και πρέπει επιτέλους να καταλήξω στην τελική ψαροσύνθεση που θα ακολουθήσω οπότε θα χρειαστώ τη βοήθειά σας.. Το ενυδρείο είναι 200 λίτρα. Τα ψάρια που θα μπουν σίγουρα είναι Rummy-nose tetra x10-12 Ancistrus/Clown Pleco/Peckoltia αναλόγως τι θα καταφέρω να βρω x2 Corydoras Sterbai x8-10 Kαι τώρα είμαι μεταξύ Cardinal Tetra Melanotaenia praecox Harlequin rasbora Eπίσης θα ήθελα μια βοήθεια όσο αφορά και την ποσότητα απ' το κάθε είδος.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ 10 Σεπτεμβρίου 2015 #2 Share 10 Σεπτεμβρίου 2015 Αφου συζητας για κοπαδοψαρα ουσιαστικα, γιατι δεν αυξανεις το κοπαδι των rummy nose? Εγω ια εβαζα τα διπλασια μαζι με τα υπολοιπα (πλεκο+κορυ). Η απλοτητα δινει μεγαλειο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 10 Σεπτεμβρίου 2015 #3 Share 10 Σεπτεμβρίου 2015 Θα επεξεργαζεσαι το νερο της βρυσης σου για να γινεται μαλακο? Αν ναι με ποιον τροπο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ReaperX 10 Σεπτεμβρίου 2015 Author #4 Share 10 Σεπτεμβρίου 2015 Α\Ο Πήρα προχτές το Chromis από waterwaves. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 10 Σεπτεμβρίου 2015 #5 Share 10 Σεπτεμβρίου 2015 Για μενα κανε τα ροδοστομα 20 και τα κορυ 15 και εισαι κομπλε. Μη μπλεκεις πολλα διαφορετικα κοπαδοψαρα,δεν θα δεις ποτε κοπαδιασμα ετσι. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ 10 Σεπτεμβρίου 2015 #6 Share 10 Σεπτεμβρίου 2015 +100 στον αποπανω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ReaperX 10 Σεπτεμβρίου 2015 Author #7 Share 10 Σεπτεμβρίου 2015 Καταλαβαίνω αλλά θέλω τουλάχιστον 2 είδη,δε θα ήθελα να περιοριστώ μόνο σε ένα σε αυτά τα λίτρα. Τα κορυ δεν τα μετράω φυσικά ως 2ο είδος αφού θα είναι στο βυθό. 10-12 δεν κάνουν καλό κοπάδι;Γιατί ψάχνοντας διαφορα βιντεάκια ώστε να δω πώς κινούνται μου φάνηκαν οκ και σε αυτά τα νούμερα..Με εξαίρεση τα cardinal ίσως,που απ' ότι εχω καταλάβει τους αρέσει να κινούνται πιο "διάσπαρτα".. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 10 Σεπτεμβρίου 2015 #8 Share 10 Σεπτεμβρίου 2015 Με 2 κοπαδοψαρα δεν θα δεις κοπαδιασμα. Καλο ειναι να εχουμε ενα ειδος κοπαδοψαρου σε μεγαλο αριθμο ωστε να αισθανονται ασφαλεια και να κοπαδιαζουν.Μονο ετσι βλεπεις τις πραγματικες συμπεριφορες. Θα μπορουσες να βαλεις και ενα ειδος νανοκιχλιδας στα λιτρα σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ReaperX 10 Σεπτεμβρίου 2015 Author #9 Share 10 Σεπτεμβρίου 2015 Οι μελανοταινίες που είναι πιο μεγάλες;Aν έβαζα πχ 6 μελανοταινίες και 15 ροδόστομους; Νανοκιχλίδα σε συνδυασμό με τα ροδόστομα εννοείς;Κάποιο παράδειγμα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ 10 Σεπτεμβρίου 2015 #10 Share 10 Σεπτεμβρίου 2015 Νανοκιχλιδας παραδειγμα: Microgeophagus ramirezi Bolivian ram Apistogramma Kribensis Και αλλα που μου διαφευγουν τωρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 10 Σεπτεμβρίου 2015 #11 Share 10 Σεπτεμβρίου 2015 Οι μελανοταινίες που είναι πιο μεγάλες;Aν έβαζα πχ 6 μελανοταινίες και 15 ροδόστομους; Νανοκιχλίδα σε συνδυασμό με τα ροδόστομα εννοείς;Κάποιο παράδειγμα; 6 μελανοταινιες δεν ειναι κοπαδι...εγω δεν θα τις εβαζα. Θα εκανα τον συνδιασμο που ειπα πιο πανω μαζι με ενα ζευγαρι απο νανοκιχλιδες απο αυτες που σου εγραψε ο Παρασκευας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ReaperX 10 Σεπτεμβρίου 2015 Author #12 Share 10 Σεπτεμβρίου 2015 (edited) Ok ευχαριστώ. Θα το κοιτάξω κ για νανοκιχλιδες αν κ η εμφάνισή τους δε μου πολυκολλάει με τα υπόλοιπα.. Έγινε επεξεργασία 10 Σεπτεμβρίου 2015 - ReaperX Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ 10 Σεπτεμβρίου 2015 #13 Share 10 Σεπτεμβρίου 2015 Φιλε μου τη γνωμη μας λεμε. Η τελικη αποφαση ειναι δικη σου, αφου ειναι δικο σου το ενυδρειο και εσυ θα το βλεπεις συνεχεια..... Το βασικο ειναι να ταιριαζουν τα ψαρια απο αποψη συνθηκων και λιτρων. Καλη επιλογη σε οτι και αν αποφασισεις και περιμενουμε σε λιγο καιρο να μας παρουσιασεις το στολιδι σου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 10 Σεπτεμβρίου 2015 #14 Share 10 Σεπτεμβρίου 2015 Καλημέρα σε όλους!! Ο καιρός πλησιάζει να μπουν τα πρώτα ψάρια και πρέπει επιτέλους να καταλήξω στην τελική ψαροσύνθεση που θα ακολουθήσω οπότε θα χρειαστώ τη βοήθειά σας.. Το ενυδρείο είναι 200 λίτρα. Τα ψάρια που θα μπουν σίγουρα είναι Rummy-nose tetra x10-12 Ancistrus/Clown Pleco/Peckoltia αναλόγως τι θα καταφέρω να βρω x2 Corydoras Sterbai x8-10 Kαι τώρα είμαι μεταξύ Cardinal Tetra Melanotaenia praecox Harlequin rasbora Eπίσης θα ήθελα μια βοήθεια όσο αφορά και την ποσότητα απ' το κάθε είδος.. Γεια σου φιλε! Θα συμφωνησω απολυτα με τα υπολοιπα παιδια για την ψαροσυνθεση σου! Αυτο που σκοπευεις να κανεις θα ειναι μια ψαροσουπα και δυστυχως προερχεται απο το συνδρομο του αρχαριου οπου ολα μας αρεσουν και ολα θελουμε να τα βαλουμε, πετωντας τα λεφτακια μας και φτανοντας σε ενα αποτελεσμα οπου στο τελος δεν μας ικανοποιει. Φυσικα ολα αυτα τα γραφω χωρις να θελω να σε προσβαλω. Για μενα η καλυτερη κινηση σου θα ηταν να διαβασεις τα προφιλ των ψαριων, να δεις ποια πραγματικα σου αρεσουν και αυτα να βαλεις. Η προταση ενα κοπαδι τετρα, ενα κοπαδι κορυ και νανοκιχλιδες ειναι απο τις πιο κλασικα και πετυχημενα στησιματα. Απλα θα πρεπει να προσεξεις τους συνδιασμους. Πχ εγω τα kribensis δεν θα τα εβαζα με κορυ γιατι ειναι παρα πολυ επιθετικα οταν γεννανε! Βεβαια οπως ειπε και ο Παρασκευας η επιλογη ειναι δικη σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 10 Σεπτεμβρίου 2015 #15 Share 10 Σεπτεμβρίου 2015 Σε καποια φαση που ειχα στα 240 λιτρα kribensis με ροδοστομα ενα καλο μεσημερι τα δευτερα εζησαν τραυματικη εμπειρια. Ουτε η αποχη δεν σταματαγε την επιθεση των kribensis Μπορει να ετυχε δεν ξερω αλλα δεν θα τα ξανασυνδιαζα με τετρα η κοπαδοψαρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
ReaperX 10 Σεπτεμβρίου 2015 Author #16 Share 10 Σεπτεμβρίου 2015 (edited) Ευχαριστώ για τις απαντησεις σας!! Δέκτες οι απόψεις σας,μιλάμε ανοιχτά άλλωστε γι αυτό έγραψα κ εδώ. Προφίλ εννοείται έχω ψάξει για όλα αυτά κ μετά από πολύ ψάξιμο ουσιαστικά κατέληξα σε μια λίστα συμβατών.Κι ήδη περιοριστηκα γιατί στην αρχή σκεφτόμουν για κανονική "ψαρόσουπα" με περισσότερα είδη. Απ ότι έχω καταλάβει οι νανοκιχλιδες έχουν τον τσαμπουκα τους οπότε δεν θέλω να μπλεχτω για ευνόητους λόγους.. Επειδή το ενυδρείο είναι καινούριο κ δεν προκειται να μπουν ολα μαζί λέω να ξεκίνησω σε πρώτη φάση με 10-12 ροδοστομους να δω πώς συμπεριφέρονται κ μετά να πραξω αναλόγως.. Τα βυθόψαρα έτσι κ αλλιώς θα μπουν πιο μετά με καμια γαριδα αφού στρωθεί κ ο βυθός.. Έγινε επεξεργασία 10 Σεπτεμβρίου 2015 - ReaperX Link to comment Share on other sites More sharing options...
ReaperX 25 Οκτωβρίου 2015 Author #17 Share 25 Οκτωβρίου 2015 Για να μην ανοίγω νέο θέμα.. Πόσες γαρίδες amano θα ήταν το ιδανικό να βάλω; (σκεφτόμουν για 6) Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 25 Οκτωβρίου 2015 #18 Share 25 Οκτωβρίου 2015 Μια χαρά είναι οι 6 και παραπάνω να βάλεις δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα στα 200 λιτρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος