Nikos@ 9 Σεπτεμβρίου 2015 #1 Share 9 Σεπτεμβρίου 2015 καλημέρα σε όλους . Ξέρετε εάν η Ρητίνη απορρόφησης νιτρικών επηρεάζουν την ποιότητα του θαλασσινού νερού αρνητικά ??απ'οτι διάβασα στα χαρακτηριστικά κάποιου προϊόντος λέει ότι ρίχνει απότομα τα νιτρικά και για αυτό τον λόγω θα πρέπει να μετράμε συχνά εάν χρησιμοποιείτε στο ενυδρείο απευθείας.Προσωπικά έχω θέμα με το νερό της γεωτρήσεως που έχουμε και πίνουμε γιατί έχει νιτρικά κοντά στο 10-15 αποδεχτά όρια για πόσιμο με τα δεδομένα τον χημικών εργαστηριών αλλά όχι για ενυδρείο με κοράλλια!!>σκεφτόμουνα να έβαζα Ρητίνη σε ένα εξωτερικό φίλτρο για να επεξεργάζομαι το νερό που θα μαζεύω από την α/ο και όταν τα μηδένιση τα νιτρικά να προσθέσω το αλάτι, διαδικασία θα μου πει κάποιος αλά προκειμένου να έχω θέμα με την ποιότητα τι να κάνω....θα ήθελα να ακούσω μερικές γνώμες σχετικά με αυτό που αναφέρω.!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chocolate_Puma 9 Σεπτεμβρίου 2015 #2 Share 9 Σεπτεμβρίου 2015 Καλημέρα Ποια ρητίνη εννοείς? Αν εννοείς αυτη που πουλάει το water waves, ειναι για γλυκό νερό Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikos@ 9 Σεπτεμβρίου 2015 Author #3 Share 9 Σεπτεμβρίου 2015 Αυτή εννοώ και εγώ . άπλα θα επεξεργάζομαι το νερό της α/ο πρώτα και μετά θα βάζω το αλάτι σωστα?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chocolate_Puma 9 Σεπτεμβρίου 2015 #4 Share 9 Σεπτεμβρίου 2015 Καλημέρα Ποια ρητίνη εννοείς? Αν εννοείς αυτη που πουλάει το water waves, ειναι για γλυκό νερό Είσαι σίγουρος πως κάνει για το θαλασσινό? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikos@ 9 Σεπτεμβρίου 2015 Author #5 Share 9 Σεπτεμβρίου 2015 ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ 100% άλα Πέζι ρόλο εφόσον θα επεξεργαστώ πρώτα το νερό της βρύσης??αφήνει τίποτα στο νερό που επηρεάζει τους θαλάσσιους οργανισμους?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chocolate_Puma 9 Σεπτεμβρίου 2015 #6 Share 9 Σεπτεμβρίου 2015 Γιατί δεν μιλάς απευθείας με την water waves? Στο site τους πάντως ειναι ξεκαθαρο πως προορίζεται για γλυκό νερό Χωρις να σου χαλασω το θεμα : Κάνει απιστευτη δουλεια σε γλυκό νερό! Την ειχα χρησιμοποιήσει τις μέρες που έλειπα διακοπες σε συνδιασμό με αυτόματη ταιστρα και τα νιτρινα παρέμειναν ιδιαίτερα χαμηλα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 9 Σεπτεμβρίου 2015 #7 Share 9 Σεπτεμβρίου 2015 (edited) Γιατί δεν μιλάς απευθείας με την water waves? Στο site τους πάντως ειναι ξεκαθαρο πως προορίζεται για γλυκό νερό Χωρις να σου χαλασω το θεμα : Κάνει απιστευτη δουλεια σε γλυκό νερό! Την ειχα χρησιμοποιήσει τις μέρες που έλειπα διακοπες σε συνδιασμό με αυτόματη ταιστρα και τα νιτρινα παρέμειναν ιδιαίτερα χαμηλα... Σορυ αν συνεχιζω το offtopic ρε παλικαρια,Σακη πως την δουλεψες στο ενυδρειο? Εβαλες τα υλικα της μεσα σε φιλτρο? Έγινε επεξεργασία 9 Σεπτεμβρίου 2015 - argy1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chocolate_Puma 9 Σεπτεμβρίου 2015 #8 Share 9 Σεπτεμβρίου 2015 Στο συγκεκριμένο ενυδρείο έχω φίλτρο πλάτης (τύπου Αμβούργου) Βρήκα ένα μικρό σακουλάκι με πολύ μικρές τρύπες (σαν αυτά που βάζουν ζαχαρωτα σε βαφτίσεις!!!) - Η συγκεκριμένη ρητίνη ειναι τόσο λεπτόκοκκη, που περνούσε από οτιδήποτε άλλο δοκίμασα Την έβαλα δίπλα στον κυκλοφορητήσε ποσότητα 5 gr (αυτό που είπαν από την εταιρεία για τα 150λ λιτρα) Σε 2 εβδομάδες που γύρισα, τα νιτρικά ήταν στο 15 - Άλλες φορές με αυτόματη ταιστρα ανέβαιναν μεχρι 30 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikos@ 9 Σεπτεμβρίου 2015 Author #9 Share 9 Σεπτεμβρίου 2015 Γιατί δεν μιλάς απευθείας με την water waves? Στο site τους πάντως ειναι ξεκαθαρο πως προορίζεται για γλυκό νερό Χωρις να σου χαλασω το θεμα : Κάνει απιστευτη δουλεια σε γλυκό νερό! Την ειχα χρησιμοποιήσει τις μέρες που έλειπα διακοπες σε συνδιασμό με αυτόματη ταιστρα και τα νιτρινα παρέμειναν ιδιαίτερα χα λέει Όντος ότι προορίζετε για ενυδρείο γλυκού εάν τοποθετηθεί μέσα στο φίλτρο και η όλη διαδικασία διαδραματίζεται απευθείας στο ενειδρειο!! εγώ αυτό που ρωτάω και λέω είναι να κάνω μονό το νερό της α/ο όχι απευθείας στο φίλτρο του ενυδριου!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chocolate_Puma 9 Σεπτεμβρίου 2015 #10 Share 9 Σεπτεμβρίου 2015 λέει Όντος ότι προορίζετε για ενυδρείο γλυκού εάν τοποθετηθεί μέσα στο φίλτρο και η όλη διαδικασία διαδραματίζεται απευθείας στο ενειδρειο!! εγώ αυτό που ρωτάω και λέω είναι να κάνω μονό το νερό της α/ο όχι απευθείας στο φίλτρο του ενυδριου!! Πόσα νιτρικά μετράς στο νερό της ΑΟ????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikos@ 9 Σεπτεμβρίου 2015 Author #11 Share 9 Σεπτεμβρίου 2015 ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΞΙ 10> / <25 ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ SALIFERT Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chocolate_Puma 9 Σεπτεμβρίου 2015 #12 Share 9 Σεπτεμβρίου 2015 Προσωπικά έχω θέμα με το νερό της γεωτρήσεως που έχουμε και πίνουμε γιατί έχει νιτρικά κοντά στο 10-15 αποδεχτά όρια για πόσιμο με τα δεδομένα τον χημικών εργαστηριών αλλά όχι για ενυδρείο με κοράλλια!!> ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΞΙ 10> / <25 ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ SALIFERT Δλδ στο νερό της βρύσης μετράς νιτρικά 10-15 και στο νερό της ΑΟ 10-25! Sorry αλλά το έχω χάσει ως θέμα οπότε περίμενε κι άλλες γνώμες Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikos@ 9 Σεπτεμβρίου 2015 Author #13 Share 9 Σεπτεμβρίου 2015 ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΞΙ ΛΕΩ ΤΟΝ ΔΥΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΓΡΑΨΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ 15..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mouseman 9 Σεπτεμβρίου 2015 #14 Share 9 Σεπτεμβρίου 2015 ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΞΙ ΛΕΩ ΤΟΝ ΔΥΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΓΡΑΨΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ 15..... Μην γραφεις με κεφαλαια ειναι σαν να φωναζεις. φιλικα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikos@ 9 Σεπτεμβρίου 2015 Author #15 Share 9 Σεπτεμβρίου 2015 soryy. αθελα μου πατισα ξανα το caps lock Link to comment Share on other sites More sharing options...
submarine1981 9 Σεπτεμβρίου 2015 #16 Share 9 Σεπτεμβρίου 2015 Μιλά με την water waves. Ισως να βάλεις ενα D.Ι και να στα δεσμεύσει. Αλλα καλύτερα να πεις το θέμα σου εκει. Προσωπικά πιστεύω οτι δεν θα έχεις πρόβλημα αν φιλτράρεις το νερο της Α/Ο με το συγκεκριμένο φιλτρο και μετα βάλεις αλάτι. Αλλα ρώτα την εταιρία καλού κακου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikos@ 9 Σεπτεμβρίου 2015 Author #17 Share 9 Σεπτεμβρίου 2015 ok ευχαριστώ. θα πάρω τηλεφωνώ αύριο να ρωτήσω.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος