Jump to content

Ερωτηση για υαλοβαμβακα και βακτηρια

Recommended Posts

Πηγα σε γνωστο μαγαζι με ενυδρειακα να παρω υαλομβαβακα για να βαλω πανω πανω στο φιλτρο και σφουγγαρι για κατω...δεν ειχε ομως να μου δωσει σφουγγαρι!Μου εδωσε μια συσκευασια υαλοβαμβακα 100γρ και μου ειπε να βαλω και απο κατω υαλοβαμβακα αντι για σφουγγαρι και απο πανω υαλοβαμβακα...κανει την ιδια δουλεια με το σφουγγαρι μου ειπε και ειναι και πιο οικονομικος!!! Ισχυει αυτο??

Μου εδωσε και βακτηρια haquoss dm2 alive και μου ειπε βαζο 1 καπακι καθε μερα(60 λιτρα ειναι το ενυδρειο) για 4 μερες και μετα βαζω ψαρια μεσα....

Για τον υαλοβαμβακα-filterwool-ενυδρειακο βαμβακι και φυσικα δεν ισχυει αυτο που σου ειπε.

Για τα βακτηρια ακολουθεις τις οδηγιες που γραφει πανω το μπουκαλι.

Θυμισε μας ποιο φιλτρο εχεις?

εχω ενα eheim 2213 ,ενα fluval 405 και ενα εσωτερικο γωνιακο το μαμα που εχει το juwel το 60λιτρα....

λεω να ξεκινησω πρωτα το 1 απο τα 3 ενυδρεια και να βαλω το 2213 για αρχη...

αρα να παω να βρω και σφουγγαρι μπλε???

Καλό θα είναι για να έχεις καλύτερη μηχανική φίλτρανση.

Το filterwool το χρησιμοποιούμε για να πιάνουμε τα μικροσωματίδια που δεν μπορούν να πιάσουν τα υπόλοιπα σφουγγαρια.

Για 60 λιτρα θα βαλεις 3 φιλτρα;

Τωρα για την μηχανικη φιλτρανση, δηλαδη σφουγγαρι και βαμβακι, εκτος αυτου που ειπε ο Βασιλης απο πανω καποια στιγμη αποικιζονται απο βακτηρια αλλα σε αντιθεση με το σφουγγαρι, το βαμβακι στουμπωνει και το πεταμε. Οποτε, οχι δεν κανουν την ιδια δουλεια.

Στάλθηκε από το LG-P710 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Όχι απλά έγραψα τι έχω και ποιο επιλέγω.....επέλεξα το eheim φαντάζομαι για να μην σχολιάστηκε είναι οκ!

Κατάλαβα τον υαλοβάμβακα τον πετάω όταν στουμπώσει οπότε θέλω σφουγγάρι μπλε...πουλάνε σφουγγάρι και χύμα η ψάχνω για το συγκεκριμένο φίλτρο??

Για το συγκεκριμένο φιλτρο υπάρχει αλλα ειναι τσιμπιμενο. Υπάρχει κι άλλο να αγοράσεις και το κόβεις στις διαστάσεις που θέλεις εσύ σε πολυ χαμηλη τιμή και σου μένει καλή καβάτζα. Εχει ηλεκτρονικό κατάστημα με είδη του χόμπι απο τη Θεσσαλονίκη, δε ξέρω ποια αλλα εχουν.

Αυτό με βολεύει γιατι σύντομα σκέφτομαι να στίσω και το αλλο ενυδρείο οποτε θα εχω καβατζα σφουγγάρι και με συμφέρει και οικονομικά!!

Εαν θες πες μου ποιο συγκεκριμένα για πιο σφουγγάρι μιλάς και απο που το παίρνεις??Εαν θεωρείτε διαφήμιση και απαγορεύετε καντο μου πμ

Για το συγκεκριμένο φιλτρο υπάρχει αλλα ειναι τσιμπιμενο. Υπάρχει κι άλλο να αγοράσεις και το κόβεις στις διαστάσεις που θέλεις εσύ σε πολυ χαμηλη τιμή και σου μένει καλή καβάτζα. Εχει ηλεκτρονικό κατάστημα με είδη του χόμπι απο τη Θεσσαλονίκη, δε ξέρω ποια αλλα εχουν.

Ναι αλλά αυτό είναι στα 5 εκατοστά, δε το χρειάζεσαι τόσο χοντρό, ασε που ειναι πανάκριβο. Σου έστειλα πμ, δε το άνοιξες;

Με μικρές τρύπες (fine) http://www.petcumulus.gr/50x50x3cm-30ppi-blue-f

Με μεγαλούτσικες τρύπες http://www.petcumulus.gr/50x50x3cm-10ppi-blue-c

Προσωπικά έχω αυτό με τις μεγαλούτσικες τρύπες μπροστά να μαζεύει τη χοντρή βρωμιά και μετά έχω αυτό με τις μικρές τρύπες για τη ψιλή βρωμιά

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...