Jump to content

Το νεο μου ενυδρειο 300 λιτρα (παρουσιαση)

Recommended Posts

Τωρα να την βαλεις για να οξυγονονεται το νερο.

Στάλθηκε από το LG-P710 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

θα πουλισω και το αλλο μου ενυδρειο για να εχω την δυνατοτητα να αγορασω καινουριο φιλτρο

για αρχη θα ηταν καλυτερα να εβαζα το φιλτρο που δουλευει στο αλλο μου ενυδρειο? ειναι εσσωτερικο αλλα μεχρι να ερθει το αλλο

Επρεπε να το ειχες βαλει ηδη ;)

• Like 1

Μπορείς να συμπληρώσεις Prime της Seachem που καθαρίζει τα νιτρώδη και τα νιτρικά.

Τα νιτρωδη και την αμμωνια εννοεις οτι τα "δεσμευει" .

τους εβαλα το ammonia & nitrite της waterlife και ξεκινησα την μεγαλη αεραντλια, καλα εκανα?

και το δευτερο μιλησα με αυτον του πετ σοπ και ειδε τις φωτογραφειες που του εστειλα για το φιλτρο και ειπε οτι φταιει η φλαντζα(οπως ακριβως μου ειπατε εσεις) και οτι θα μου δωσει αυριο μια αλλη δωρεαν

http://prntscr.com/8ep676 μια εχθεσινη φωτογραφια

σε λιγη ωρα θα προσθεσω το εξωτερικο φιλτρο και θα καθαρισω το τζαμι απο μεσα

την αλλη βδομαδα προσθεσω και αλλα φυτα οπως, βαλισνερια, capompa caroliniana, pacopa caroliniana και ακομη ενα ευκολο φυτο

το φιλτρο ειναι εντελως χαλασμενο και θα το επιστρεψω σημερα πισω. Ηδη παρηγγειλα αυτο το εξωτερικο φιλτρο και την αλλη βδομαδα θα το εχω σπιτι μου

http://shop.wiltec.info/product_info.php/info/p14003_SunSun-HW-403A-Aquarium-External-Canister-Filter-1400l-h-with--3-Stage.html 

με βαση αυτο.οταν θα ερθει το φιλτρο, μπορω να το βαλω στο ενυδρειο μου οταν ειναι τα ψαρια μεσα ,και ετσι οπως ειναι το ενυδρειο μου τωρα?

Φιλε μου,ηταν μεγαλο λαθος να δωσεις το αλλο ενυδρειο πριν παρεις το φιλτρο..

Τωρα τα ψαρια ειναι χωρις φιλτρο και θα μεινουν ετσι αλλη 1 εβδομαδα?

Φιλαρακι κανε το σταυρο σου να αντεξουν τα ψαρακια γιατι πραγματικα εμπλεξες. Ακου τα παιδια εδω που ξερουν και κανε οτι σου πουν μπας και βρεις καμια ακρη.

• Like 1

Ας μην περιοριζόμαστε σε τέτοια σχόλια. Φίλε μου έχεις κάποιον να σου φιλοξενήσει τα ψάρια μέχρι να βάλεις φιλτρο; Στο πετ σοπ μπορείς να τα πας μέχρι τότε; Κανε μια ερώτηση στο κατάστημα, στο κάτω κάτω εκείνος σου εδωσε προβληματικό φίλτρο και σε έμπλεξε σε αυτό. Δώσε εκεί τα ψάρια μέχρι να πάρεις το φιλτρο. Μετα θα βρείς μπόλι ή στη χειρότερη να βρεις βακτήρια και στο επόμενο 24ωρο να βάλεις τα ψάρια.

• Like 1

Τα ψάρια νομίζω οτι μπορούν να αντέξουν χωρίς φίλτρο για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εφόσον γίνονται συχνές αλλαγές νερού κι εφόσον δεν ταίσεις καθόλου (ή ταίσεις 1-2 φορές το πολύ)

Φυσικά το σωστό είναι να μην ταλαιπωρηθούν καθόλου, αλλά αυτό δεν νομίζω να μπορεί να επιτευχθεί!

• Like 2

Συμφωνω με τον puma. Καθημερινες αλλαγες χωρις ταισμα, ενας κυκλοφορητης και αεραντλια.

σας ευχαριστω ολους για τις συμαντικες πληροφορειες! θα κανω πραξη αυτα που μου ειπε ο θωδωρος και ο θεος βοηθος! ειμαι αισιοδοξος και ολα θα πανε καλα ! θα σας ενημερωνω

• 3 weeks later...

καλησπερα. εχω δωσει τα ψαρια σε αλλο που εχει ενυδρεια για να τα φροντιζει μεχρι να στρωσω το δικο μου. το φιλτρο σημερα εχει ερθει κυπρο (δεν ξερω γιατι καθιστερισε τοσο)

το ενυδρειο θα το στρωσω απο την αρχη ξεκινοντασ με αυτα τα υποστρωματα http://prntscr.com/8lt19i aquabasis και manado και με συνδιασμο το λιπασμα που θα μου φτιαξει ενας φιλος για να  μην δημιουργειτε αλγη στο ενυδρειο και να μεγαλωνουν γρηγορα τα φυτα (συνταγη πρωταθλητη 2014)

και στην συνεχεια θα προσθεσω τις ριζες και τα διαφορα φυτα που θα βαλω

ολα αυτα θα γινουν οταν θα παρω το φιλτρο

Τι συνταγη ειναι αυτη; πρωταθλητης ποιανου; τι εννοεις θα στρωσεις με υποστρωμα;

θα φυγω την ασπρη αμμο και θα προσθεσω αυτα που εβαλα στην φωτογραφια πιο πανω.. ειναι το   aquabasis και  manado της jbl

το υγρο λιπασμα θα μου το φτιαξει ενας που εχει πετ σοπ και φτιαχνει φυτεμενα για διαγωνισμους. απο τι μου ειπε εχει δικη του συνταγη (προσθετει διαφορες σκονες) ετσι ωστε να μην εχω αλγη στο ενυδρειο και να μεγαλονουν πιο γρηγορα τα φυτα μου

Μιχαλη, δεν θελω να λεω μεγαλα λογια αλλα μαλλον τετοια συνταγη δεν πρεπει να υπαρχει. Δεν ξερω πως μπορει καποιος να σου εγγυηθει οτι δεν θα βγαλεις ποτε αλγες.

Χωρις να θελω να σε προσβαλω, εγω θα κοιταγα να στρωσω το φιλτρο ωστε να μπορουν να ζησουν ψαρια και μετα θα ασχολουμουν με πραγματα πιο συνθετα οπως διοξειδια, λιπασματα κτλ.

Μην βιαζεσαι και μην τρελλενεσαι. Υπομονη και συνεση.

• Like 1

θεοδωρε φυσικα και δεν θα παρεξηγηθω, γιαυτο ειμαι εδω για να περνω συμβουλες απο πιο εμπειρους και να συζητω.

το φιλτρο θα το στρωσω με τον πιο σωστο και καλυτερο τροπο . αυτος που μιλαω εχει  πετ σοπ σε μια αλλη επαρχια και εχει τις πιο πολλες πολησεις στην κυπρο. του εξηγισα την κατασταση στην οπιοια βρισκομαι και μου ειπε οτι θα με βοηθισει να στρωσουμε μαζι το ενυδρειο τοσο καλυτερα για τα ψαρια και τα φυτα.  τον εμπιστευομαι διοτι εκανε πολλα πειραματα σχετικα με τα φυτα και τα λιπασματα. αυτη η συνταγη που μου προτεινει ειναι δοκιμασμενη στα δικα του ενυδρεια και θα μου την δωσει δωρο απο αυτον

μιλησα απο φεισπουκ μαζι του και μιλησαμε και απο τηλεφωνο. μου ειπε το ιδιο πραγμα

οριστε τι μου ειπε To lipasma den exis provlima me algae ke anaptisis fita grigoora ke igies .

οσοι δεν γνωριζουν greekenglish. με το λιπασμα δεν θα εχεις προβλημα με αλγες και θα αναπτηξεις τα φυτα σου πιο γρηγορα και πιο υγιες

απο τι βλεπω και απο φωτογραφιες απο τα δικα του φυτεμενα δεν εχουν ιχνος απο αλγη. ωριστε μερικες φωτο

http://prntscr.com/8lvsrd

http://prntscr.com/8lvtep

http://prntscr.com/8lvtv5

http://prntscr.com/8lvujx

Λοιπον ακου για να μη σε πιανουν κοροιδο...λιπασμα που να μην πιανεις αλγη δεν υπαρχει.

Η αλγη ερχεται απο πολλα πραγματα οταν δεν ειναι σε ισορροπια.

Επισης,ο κυριος που μιλας εχει φουλ co2 στο ενυδρειο του με μπουκαλα και γι αυτο δεν εχει αλγη πες του..δεν ειναι το λιπασμα που ριχνει...

Κατα 95% των αλγεων φτιαει το co2,αν εχεις σωστο co2 δεν εχεις αλγη..και εσυ δυστοιχος δεν εχεις.Μη σε παραμυθιαζει τζαμπα.

Και τωρα θα μου πεις πως ξερω εγω πως αυτος εχει μπουκαλα co2...υπαχουν σημαδια στις φωτο που το δειχνουν.

δικαιο εχεις μου το ειπε και ο ιδιος αυτα που ειπες περι co2 και ισοροπιασ . αλλα δεν ξερω για πιο λογο μου ειπε αυτο για το λιπασμα. ισως για να πουλησει.

οπως και να εχει μαθαινω καινουρια πραγματα. θα στρωσω το ενυδρειο οσο πιο καλα μπορω και στην συνεχια θα ανεβασω φωτογραφιες.

Χωρις μπουκαλα co2 δεν υπαρχει περιπτωση να μην εχεις αλγη,δεν θα φταιει το λιπασμα γι αυτο. Οτι λιπασμα και αν ριχνεις,το ιδιο πραγμα κανει,ειτε σε υγρο λιπασμα,ειτε σε σκονη.Απλα η σκονη βγαινει φθηνοτερα μακροπροθεσμα.

Την διαφορα την κανει η μπουκαλα co2.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...