Jump to content

Το νεο μου ενυδρειο 300 λιτρα (παρουσιαση)

Recommended Posts

το εξωτερικο μου φιλτρο το κανει αυτο εννοω την αναταραξη της επιφανειας. αλλα για να ειμαστε επφυλαχτικοι θα μπορω να το ανοιγω το οξυγονο για λιγες ωρες της ημερας? η θα επιρεαζει τα φυτα?

Βρε συ, ειπαμε δεν ειμαστε επιστημονες αλλα ειναι απλο: τα φυτα φωτοσυνθετουν, ρουφανε διοξειδιο και παραγουν οξυγονο. Αν τους παρεχεις και διοξειδιο και οξυγονο τι θα γινει;

Στάλθηκε από το LG-P710 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

δεν ξερω γιαυτο αλλοστε ρωταω  :P

αυτο που γνωριζω ειναι οτι αν εχω co2 θα μειωνει το οξυγονο στο νερο απο κει και περα δεν ξερω τι πρεπει να κανω :)

Συν ένα και από εμένα στα λεγόμενα των παιδιών.

οκ παιδες καταλαβα. λοιπον το ενυδρειο ειναι ετοιμο.αυριο η το σαββατο θα προσθεσω το συστημα c02 μαζι με 10kg μπουκαλα.

μενουν τα φυτα που θα προσθεσω απο βδομαδας

καλησπερα και παλι. σημερα ειμαι ετοιμος στο θεμα co2.

εχω 18 κιλα μπουκαλα μαζι με ph controller και επαγγελματικο ρολοι. το θεμα τωρα ειναι οτι δεν ξερω πως να ρυθμισω το κοντρολλερ.

το kH μου ειναι 8 και το pH ειναι 7.5

ωριστε μια φωτογραφια για το κοντρολερ --> http://prntscr.com/8qlt4q

η φωτογραφια του ενυδρειου μου για το πως ειναι αυτη την στιγμη --> http://prntscr.com/8tclk9

εχω μεσα 8 αγγελοψαρα τα 4 μικρου μεγεθους 3 μεσεου και 1 μεγαλο

απο φυτα εχω μεχρι στιγμης: rubra, valisneria,anubia nana kai anubia gold και διαφορα ειδη cryptocorine

αποψε θα προσθεσω το τεστ co2 και αυριο με το αναμα του φωτισμου θα ανοιξω και το co2 μου

αναμενετε αυριο η την πεμπτη να προσθεσω νεα ευκολα φυτα οπως  : bacopa caroliniana,cabompa caroliniana, egeria densa, diafora idi hygrophilla,ludgiwia και αλλα ευκολα φυτα

θα στολισω και τις ριζες με διαφορα moss

Οι μετρησεις του νερου μου ειναι

ΚΗ 8

PH 7.5

αμμονια  καθαρη απο τι μου ειπε στο πετ σοπ..λογικα ειναι 0

Βρε συ, τι εχεις κανει εκει μεσα με τα φυτα; οταν φουντωσουν θα γινει χαος.

Ωραιες οι ριζες αλλα ειναι πρακτικες για μικρα ψαρια. Οταν μεγαλωσουν τα σκαλαρια δεν θα τους παρεχουν κρυψωνες.

Στάλθηκε από το LG-P710 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μακαρι να μεγαλοσουν και να φουντοσου. Θα τα κλαδευω τακτικα και θα τα δινω σε συγχομπιστες. Η μαρκα ειναι jbl basic και απο πανω απο το bacic παλι ειναι jbl

Εχει σπασει το bubble counter λογο οτι εβαλα πολυ διοξειδιο και δεν αντεξε την πιεση. Θα αγορασω αλλο καινουριο και θα το ριθμισω 1 φουσκαλα ανα δευτερο

• 1 month later...

καλησπερα και παλι στην ομορφη παρεα. το ενυδρειο μου μετα απο 2 μηνες σχεδον--> http://prntscr.com/9f0z8j

το Ph ειναι σταθερο 7.20 εχω ηλεκτρονικη βαλβιδα που σταματαει στο co2 ακριβως στο 7.20

το κΗ του νερου ειναι 12.. (πολυ σκληρο) αλλα δεν εχω προβλημα μεχρι στιγμης

προσθετω καθημερινος 10 ml micro και 10 ml macro. ακομη προσθετω  pottasium 3 φορες την εβδομαδα. κανω καθε εβδομαδα 25 % αλλαγη νερου. απο ψαρια εχω 6 αγγελοψαρα.

σκευτηκα επισεις να προσθεσω μερικα γλαστρακια πανω στο αριστερο τζαμι και να βαλω μεσα ενα ειδος απο anubias και bacopa caroliniana ετσι ωστε να μεγαλωσουν εξω απο το ενυδρειο.

ακουω γνωμες σχετικα με το ολο θεμα  :) :) :)

• 2 weeks later...

Σε γενικές γραμμές είναι όμορφο ενυδρείο.

Τα φυτά σου μπροστά φαίνεται να έχουν πρόβλημα με το φως. Ιδιαίτερα οι cabompa.

Τα κόκκινα φυτακια, βαλτα όλα μαζί σε μια ομαδούλα στη μέση ή ακόμα καλύτερα στο πίσω μέρος του ενυδρείου. Πιστεύω θα δείξουν ακόμα καλύτερα!

Το μπροστινό μέρος του ενυδρείου, εκτός από το δεξιό κομμάτι, δείχνει περισσότερο με φυτώριο. Χωρίς παρεξήγηση, έτσι; :) Δεν είναι ανάγκη να καλυφθεί όλος ο βυθός από φυτά. Εκτός και αν πας για φουλ φυτεμένο.

Τι φωτισμό έχεις;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...