AgMa 21 Οκτωβρίου 2015 Author #76 Share 21 Οκτωβρίου 2015 100άρα είναι. Πωπω ρε παιδιά την περίμενα κάπως πιο γρήγορη. Χάθηκε να είναι το καθαρό στη ροή του βρώμικου; Σας ευχαριστώ για την βοήθεια Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 21 Οκτωβρίου 2015 #77 Share 21 Οκτωβρίου 2015 Στήσε και ένα ενυδρείο με αφρικάνες, ετσι ώστε να μην πηγαίνει χαμένο το βρώμικο νερό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 21 Οκτωβρίου 2015 Author #78 Share 21 Οκτωβρίου 2015 Θα μου φέρεις τα τζάμια; Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 21 Οκτωβρίου 2015 #79 Share 21 Οκτωβρίου 2015 Θα μου φέρεις τα τζάμια; Είσαι και μακρυά ρε σύντεκνε, αλλιώς όλο και κάτι θα γινόταν. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 22 Οκτωβρίου 2015 Author #80 Share 22 Οκτωβρίου 2015 Μιας και με 35 νιτρικά βρύσης δεν μπορώ να κάνω μείξη Α/Ο με βρύση, λέω να κάνω ολόκληρο το ποσοστό των αλλαγών με όσμωση. Εκτός από ιχνοστοιχεία και ηλεκτρολύτες, τι άλλο πρέπει να προσέξω; Σκληρότητα; Και την ανεβάζω με σόδα αν θυμάμαι καλά; Τι ηλεκτρολύτες να πάρω; Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 22 Οκτωβρίου 2015 Author #81 Share 22 Οκτωβρίου 2015 (edited) Και ναι, η όσμωση δεν κατάφερε να αφαιρέσει το 100% των νιτρικών. Νιτρικά 5 μετά την μεμβράνη. Σε επικοινωνία με τα παιδιά στην water waves (επειδή πλέον θέλω να το έχω και για πόσιμο και για μαγείρεμα) μου είπαν: Για το καλό του ενυδρείου (όχι πως είναι επικίνδυνα τόσα νιτρικά) να μπει ρητίνη απιονισμού. Βέβαια αυτό το νερό μετά δεν πίνεται. Για το καλό το δικό μας, ρητίνη απονιτροποίησης (η οποία βέβαια θα κάνει δουλειά και στα νιτρικά του ενυδρείου). Η ανησυχία μου όμως είναι, μήπως υπάρχουν και άλλες βλαβερές ουσίες εκτός των νιτρικών που δεν μπορώ να μετρήσω ή να σκεφτώ; Να είμαι δηλαδή 0 νιτρικά και να πω ααα οκ το πίνω και αυτό να περιέχει και άλλες ακατάλληλες ουσίες. Δεν παίζει ε; Το σίγουρο είναι ότι θα πάρω ιχνοστοιχεία για να το κάνω πόσιμο, γιατί έτσι όπως είναι τώρα λένε ότι είναι απλά πιο πικρό. Επίσης σχετικά με τις αλλαγές μόνο με Α/Ο. Το έψαξα λίγο και σε γενικές γραμμές: Ιχνοστοιχεία (πχ. discus trace): το μεγαλύτερο ποσοστό το λαμβάνουν τα ψάρια απ' την τροφή και το περιβάλλον. Τα άλλα είναι απλώς συμπλήρωμα (για να μην πω τίποτα παραπάνω). Ηλεκτρολύτες (πχ. seachem equilibrium για φυτεμένα): χρειάζονται για να ρυθμίσουμε ΜΟΝΟ την gh μιας και το συγκεκριμένο ρυθμίζει μόνο γενική σκληρότητα. Ανθρακική θα την ρυθμίσουμε με σόδα. Υπάρχουν βέβαια και άλλα προϊόντα που ρυθμίζουν και gh και kh σε αλλά δεν είναι και ότι καλύτερο να θες να ανεβάσεις gh και να ανεβαίνει και η kh. Πάλι σε αδιέξοδο είμαι... Έγινε επεξεργασία 22 Οκτωβρίου 2015 - AgMa Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 23 Οκτωβρίου 2015 #82 Share 23 Οκτωβρίου 2015 Γιατί δεν βγάζεις ένα δείγμα από το νερό σου να το πας σε κάποιο χημείο να σου κάνει ανάλυση? Μιλάμε πάντα για το νερό που σκέφτεσαι να πίνεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 23 Οκτωβρίου 2015 Author #83 Share 23 Οκτωβρίου 2015 Δεν ξέρω και αν υπάρχει χημείο εδώ. Δημόσια είναι αυτά; Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 23 Οκτωβρίου 2015 #84 Share 23 Οκτωβρίου 2015 Δεν ξέρω και αν υπάρχει χημείο εδώ. Δημόσια είναι αυτά; Υπάρχουν και ιδιωτικά, εκει που μετρανε κρασί και λάδι ή ακομα νερό απο γεωτρήσεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 23 Οκτωβρίου 2015 #85 Share 23 Οκτωβρίου 2015 Και ναι, η όσμωση δεν κατάφερε να αφαιρέσει το 100% των νιτρικών. Νιτρικά 5 μετά την μεμβράνη. Σε επικοινωνία με τα παιδιά στην water waves (επειδή πλέον θέλω να το έχω και για πόσιμο και για μαγείρεμα) μου είπαν: Για το καλό του ενυδρείου (όχι πως είναι επικίνδυνα τόσα νιτρικά) να μπει ρητίνη απιονισμού. Βέβαια αυτό το νερό μετά δεν πίνεται. Για το καλό το δικό μας, ρητίνη απονιτροποίησης (η οποία βέβαια θα κάνει δουλειά και στα νιτρικά του ενυδρείου). Η ανησυχία μου όμως είναι, μήπως υπάρχουν και άλλες βλαβερές ουσίες εκτός των νιτρικών που δεν μπορώ να μετρήσω ή να σκεφτώ; Να είμαι δηλαδή 0 νιτρικά και να πω ααα οκ το πίνω και αυτό να περιέχει και άλλες ακατάλληλες ουσίες. Δεν παίζει ε; Το σίγουρο είναι ότι θα πάρω ιχνοστοιχεία για να το κάνω πόσιμο, γιατί έτσι όπως είναι τώρα λένε ότι είναι απλά πιο πικρό. Επίσης σχετικά με τις αλλαγές μόνο με Α/Ο. Το έψαξα λίγο και σε γενικές γραμμές: Ιχνοστοιχεία (πχ. discus trace): το μεγαλύτερο ποσοστό το λαμβάνουν τα ψάρια απ' την τροφή και το περιβάλλον. Τα άλλα είναι απλώς συμπλήρωμα (για να μην πω τίποτα παραπάνω). Ηλεκτρολύτες (πχ. seachem equilibrium για φυτεμένα): χρειάζονται για να ρυθμίσουμε ΜΟΝΟ την gh μιας και το συγκεκριμένο ρυθμίζει μόνο γενική σκληρότητα. Ανθρακική θα την ρυθμίσουμε με σόδα. Υπάρχουν βέβαια και άλλα προϊόντα που ρυθμίζουν και gh και kh σε αλλά δεν είναι και ότι καλύτερο να θες να ανεβάσεις gh και να ανεβαίνει και η kh. Πάλι σε αδιέξοδο είμαι... Περα του νερου για να πινεις... Τι νερο θελεις να εχεις στο ενυδρειο ? gh kh? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 23 Οκτωβρίου 2015 Author #86 Share 23 Οκτωβρίου 2015 Neon tetra θα βάλω στο 77άρι αλλά δεν ξέρω αν βάλω τίποτα άλλο. Επίσης το θέλω και για τον μονομάχο. Άρα ph 6.5-7 και gh 4-8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 4 Νοεμβρίου 2015 Author #87 Share 4 Νοεμβρίου 2015 (edited) Και εκεί που μετρούσα πριν την εβδομαδιαία αλλαγή 20 νιτρικά, στην προηγούμενη αλλαγή και σε αυτή μετράω 0. Μέτρηση ενυδρείου πριν την αλλαγή! Το java fern άρχισε να κιτρινίζει. Έβαλα μπουκάλα co2 αλλά η προηγούμενη μέτρηση που ήταν 0, ήταν πριν μπει η μπουκάλα. Έλεγξα τα τεστ (api) στο νερό της βρύσης μου και βγαίνουν πάνω από 20, όσο έβγαιναν δηλαδή. Τι έγινε; Έγινε επεξεργασία 4 Νοεμβρίου 2015 - AgMa Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 12 Νοεμβρίου 2015 Author #88 Share 12 Νοεμβρίου 2015 Καμιά εξήγησε σε αυτό μπορείτε να σκεφτείτε; Δεν άλλαξα κάτι στις ρουτίνες να πω ότι με αυτό που έκανα πήραν μπροστά τα φυτά. Το java fern είναι σχεδόν για πέταμα και να μείνουν μόνο οι γέννες. Δεν πίστευα ότι θα το έλεγα ποτέ, μήπως να πάρω nitrogen; Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 15 Νοεμβρίου 2015 Author #89 Share 15 Νοεμβρίου 2015 (edited) Νομίζω ότι βρήκα τι φταίει και μηδένισαν απότομα τα νιτρικά μου. Πριν περίπου 2 μήνες, είχα ξεχάσει το φίλτρο εκτός ρεύματος για καμιά 10ρια ώρες και το κατάλαβα την επαύριο πρωί που πήγα να ταΐσω. Αποτέλεσμα ήταν να χαθεί η βιολογία, να πάθει fungus ο μονομάχος και να παρουσιαστεί αμμωνία στο ενυδρείο. Σαν να το ξαναέστρωνα δηλαδή. Αυτό το διάστημα, μετρούσα νιτρικά επειδή είχα αμμωνία! Τι θέλω να πω; Τα φυτά ως γνωστόν προτιμάνε να τρέφονται με αμμωνία επειδή χρειάζεται να καταβάλουν λιγότερη ενέργεια. Μετά απ' τα νιτρώδη και τέλος απ' τα νιτρικά επειδή ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ να στραφούν εκεί αν δεν υπάρχουν τα προαναφερθέντα. Εγώ λοιπόν είχα αμμωνία (μπορεί και νιτρώδη, δεν είχα τεστ) και έτσι δεν προτιμούσαν τα νιτρικά. Τώρα που ξαναέστρωσε το φίλτρο, δεν υπάρχουν αμμωνία και νιτρώδη και στράφηκαν στα νιτρικά όπου και τα μηδένισαν Έγινε επεξεργασία 15 Νοεμβρίου 2015 - AgMa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος