AgMa 18 Σεπτεμβρίου 2015 Author #51 Share 18 Σεπτεμβρίου 2015 Έχω κάνει 2 αλλαγές 50% νερού μέχρι τώρα από τότε που ανακάλυψα ότι η βρύση μου μου δίνει 35 νιτρικά και ακόμη μετράω μεταξύ 40-80 ( αυτά τα κ...τεστ της api δεν έχει διαφορά το 10 με το 20 και το 40 με το 80 ). Οι αλλαγές έγιναν με νερό Α/Ο και λίγο βρύσης χωρίς νιτρικά (όχι της δικής μου). Τι να κοιτάξω; Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 18 Σεπτεμβρίου 2015 #52 Share 18 Σεπτεμβρίου 2015 Έχω κάνει 2 αλλαγές 50% νερού μέχρι τώρα από τότε που ανακάλυψα ότι η βρύση μου μου δίνει 35 νιτρικά και ακόμη μετράω μεταξύ 40-80 ( αυτά τα κ...τεστ της api δεν έχει διαφορά το 10 με το 20 και το 40 με το 80 ). Οι αλλαγές έγιναν με νερό Α/Ο και λίγο βρύσης χωρίς νιτρικά (όχι της δικής μου). Τι να κοιτάξω; Προσπάθησε να μετρήσεις και με άλλα τεστ, από κάποιον φίλο ή γνωστό σου ή σε κάποιο πετ-σοπ, μη τυχόν έχουν πρόβλημα και τεστ που έχεις. Κάνε μια δοκιμή να μετρήσεις με τα τεστ σου εμφιαλομένο νερό να δεις τι θα σου δειξουν Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 18 Σεπτεμβρίου 2015 Author #53 Share 18 Σεπτεμβρίου 2015 Της Α/Ο που μέτρησα (φίλου, όχι δική μου εγώ δεν έχω πάρει ακόμη) ήταν 0. Άρα μετράνε σωστά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 18 Σεπτεμβρίου 2015 #54 Share 18 Σεπτεμβρίου 2015 (edited) Αρα έχεις πολλά νιτρικά και θα πρέπει να κάνεις πολλές και διαδοχικες αλλαγες για να μειωθούν Έγινε επεξεργασία 18 Σεπτεμβρίου 2015 - takis_gt Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 18 Σεπτεμβρίου 2015 Author #55 Share 18 Σεπτεμβρίου 2015 Γιατί όμως; Με 1 ψάρι μόνο και προσοχή στο τάισμα (τίποτα δεν πάει στον πάτο, όλα τα τρώει). Μήπως κάποιο απ' τα λιπάσματα που ρίχνω; Μπορεί κάποιο απ' αυτά να ανεβάζει τα νιτρικά; Έχω όλη τη σειρά, εκτός από nitrogen. Αν όμως αρχίσω τις απανωτές αλλαγές νερού, δεν θα έχω πρόβλημα με τα φυτά μου μετά; Τι θα μένει σε αυτά; Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 18 Σεπτεμβρίου 2015 #56 Share 18 Σεπτεμβρίου 2015 Δεν θα πάθουν κάτι τα φυτά σου, τις αλλαγές θα τις κάνεις αμέσως, διαδοχικά, κάνεις απανωτά πχ 2 αλλαγές 80% και είναι σαν να αλλάζεις 96% του νερού, 2 αλλαγές από 50% είναι 75% συνολική αλλαγή, 3 από 50% είναι 87,5%, μετά από αυτές τις αλλαγές μετράς μετά από κανα μισάωρο να δεις πως τα νιτρικά σου είναι χαμηλά και βάζεις τα λιπάσματα. Μετά φυσικά για κανα 2 εβδομάδες θα κάνεις τακτικές μετρήσεις να δεις που βρίσκεσαι μήπως υπάρχει και κάτι άλλο που ανεβάζει τα νιτρικά σου, αλλά οι αλλαγές σου θα είναι με νερό που θα έχει μηδενικά νιτρικά. Στις αλλαγές πρόσεξε η θερμοκρασία του νερού να είναι ίδια με του ενυδρείου Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 18 Σεπτεμβρίου 2015 Author #57 Share 18 Σεπτεμβρίου 2015 Τελευταία πήρα ένα apple snail και παρατήρησα ότι έχει χέσει τον κόσμο . Μήπως αυτός είναι ο υπαίτιος; Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 18 Σεπτεμβρίου 2015 #58 Share 18 Σεπτεμβρίου 2015 Τελευταία πήρα ένα apple snail και παρατήρησα ότι έχει χέσει τον κόσμο . Μήπως αυτός είναι ο υπαίτιος; Οχι βρε απο ένα σαλιγκάρι, είναι ρυπογονο αλλά όχι και και έτσι Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 18 Σεπτεμβρίου 2015 Author #59 Share 18 Σεπτεμβρίου 2015 Καλά, άμα σου βγάλω φώτο τον βυθό θα καταλάβεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 18 Σεπτεμβρίου 2015 #60 Share 18 Σεπτεμβρίου 2015 Για να δεις αν τα νιτρικά οφείλονται απο το ενυδρείο αλλά και τον ρυθμο δημιουργείας τους, τα μηδενίζεις στο ενυδρείο και μετρας καθημερινά να δεις τη προοδο τους Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 18 Σεπτεμβρίου 2015 Author #61 Share 18 Σεπτεμβρίου 2015 Θα πάω αύριο λίγο νερό σε φίλο να μετρήσω με τεστ sera που έχει. Αν επαληθευτούν με τα δικά μου θα κάνω αυτό που είπες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jimi 18 Σεπτεμβρίου 2015 #62 Share 18 Σεπτεμβρίου 2015 (edited) Προσοχη με τις μεγαλες αλλαγες νερου στις αποτομες μεταβολες παραμετρων PH GH KH ακομα και νιτρικων (αν ηταν τα ψαρια πολυ καιρο σε πολλα νιτρικα) (εννοειται και θερμοκρασιας) Μικροτερες και πιο συχνες αλλαγες, ειναι προτιμοτερες. Έγινε επεξεργασία 18 Σεπτεμβρίου 2015 - Jimi Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 20 Οκτωβρίου 2015 Author #63 Share 20 Οκτωβρίου 2015 Παράγγειλα Α/Ο την chromis με flush kit και ένα tds meter. Οφείλω να πω ότι τα παιδιά εκεί, παρόλο που τους ζάλισα με τις ερωτήσεις μου, ήταν πολύ εξυπηρετικοί και πρόθυμοι να βοηθήσουν. Η γνώμη τους ήταν να μην δώσω κατευθείαν χρήματα για ρητίνη απιονισμού ή απονιτροποίησης αλλά να πάρω την όσμωση, να μετρήσω TDS και να τους πάρω ξανά τηλ. να μου πουν τι μπορούμε να κάνουμε. Ίσως μόνο η Α/Ο να λύσει το πρόβλημά μου. Το θέμα τώρα είναι, πως το συνδέουμε αυτό το πράμα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 20 Οκτωβρίου 2015 #64 Share 20 Οκτωβρίου 2015 ή διαβάζεις το εγχειρίδιο εγκατάστασης ή πληρώνεις υδραυλικό Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 20 Οκτωβρίου 2015 Author #65 Share 20 Οκτωβρίου 2015 Διαβάζω το εγχειρίδιο εγκατάστασης Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 21 Οκτωβρίου 2015 Author #66 Share 21 Οκτωβρίου 2015 Ήρθε η όσμωση. Απ' το μεσημέρι την παλεύω (άσχετος με τα υδραυλικά αλλά τα κατάφερα). Στις οδηγίες λέει στην πρώτη χρήση, να την αφήσουμε να τρέξει 30 λεπτά, χωρίς να χρησιμοποιήσουμε το καθαρό νερό ώστε να καθαριστούν τα φίλτρα και η μεμβράνη. Δεν λέει όμως τι γίνεται σε περίπτωση που έχεις flush kit. To αφήνεις ανοιχτό συνέχεια να καθαρίσει η μεμβράνη υποθέτω; Έτσι το έχω τώρα πάντως, σωστό είναι; Επίσης έχω άλλη μια απορία. Το παραγόμενο νερό βγαίνει με αρκετή πίεση (έχω πολύ πίεση στο σπίτι μου έτσι κι αλλιώς) αλλά το βρώμικο βγαίνει σαν γρήγορες σταγόνες. Είναι σωστό; Είχα ακούσει ότι έχεις μεγαλύτερο ποσοστό βρώμικου νερού απ' ότι καθαρού Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 21 Οκτωβρίου 2015 #67 Share 21 Οκτωβρίου 2015 Ήρθε η όσμωση. Απ' το μεσημέρι την παλεύω (άσχετος με τα υδραυλικά αλλά τα κατάφερα). Στις οδηγίες λέει στην πρώτη χρήση, να την αφήσουμε να τρέξει 30 λεπτά, χωρίς να χρησιμοποιήσουμε το καθαρό νερό ώστε να καθαριστούν τα φίλτρα και η μεμβράνη. Δεν λέει όμως τι γίνεται σε περίπτωση που έχεις flush kit. To αφήνεις ανοιχτό συνέχεια να καθαρίσει η μεμβράνη υποθέτω; Έτσι το έχω τώρα πάντως, σωστό είναι; Επίσης έχω άλλη μια απορία. Το παραγόμενο νερό βγαίνει με αρκετή πίεση (έχω πολύ πίεση στο σπίτι μου έτσι κι αλλιώς) αλλά το βρώμικο βγαίνει σαν γρήγορες σταγόνες. Είναι σωστό; Είχα ακούσει ότι έχεις μεγαλύτερο ποσοστό βρώμικου νερού απ' ότι καθαρού Δεν νομίζω πως είναι φυσιολογικό αυτό. Η δικιά μου όσμωση μου βγάζει περίπου 1 λιτρο καθαρό και 3 βρώμικο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 21 Οκτωβρίου 2015 #68 Share 21 Οκτωβρίου 2015 Mηπως τα εχεις βαλει αναποδα? Η αναλογια με μια μεβρανη συνηθως ειναι 1 καθαρο προς 3 βρωμικο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 21 Οκτωβρίου 2015 Author #69 Share 21 Οκτωβρίου 2015 (edited) Και εγώ έτσι ξέρω. Δείτε το βίντεο που τράβηξα τώρα: https://vid.me/1kfF Στις οδηγίες εγκατάστασης, δείχνει ότι συνδέεται έτσι όπως το έχω. Έγινε επεξεργασία 21 Οκτωβρίου 2015 - AgMa Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 21 Οκτωβρίου 2015 #70 Share 21 Οκτωβρίου 2015 Ρε συ τα εχεις συνδεσει αναποδα... !!! Δες στο μανουαλ. πως ειναι ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 21 Οκτωβρίου 2015 Author #71 Share 21 Οκτωβρίου 2015 Εσύ τα λες ανάποδα Νίκο. Στο manual λέει ότι το κάτω απ' τα 2 μαζεμένα ρακόρ είναι το βρώμικο και το πάνω το καθαρό. Για κοίτα καλύτερα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 21 Οκτωβρίου 2015 #72 Share 21 Οκτωβρίου 2015 Εσύ τα λες ανάποδα Νίκο. Στο manual λέει ότι το κάτω απ' τα 2 μαζεμένα ρακόρ είναι το βρώμικο και το πάνω το καθαρό. Για κοίτα καλύτερα... Ρε συ μπερδεύεσαι , βαλε την μεβρανη οπως φαινεται και στο μανουαλ και δες ποια ειναι η κατω μερια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 21 Οκτωβρίου 2015 Author #73 Share 21 Οκτωβρίου 2015 Ωχ έχεις δίκιο ρε 'συ, με μπέρδεψε που είναι τα ρακόρ μου απ' την άλλη. Με αυτές τις σταγόνες δηλαδή παίζετε και εσείς; Την κάτσαμε! Η ροή του καθαρού νερού πως σας φαίνεται; Μήπως θα έπρεπε να είναι μεγαλύτερη; Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 21 Οκτωβρίου 2015 #74 Share 21 Οκτωβρίου 2015 Δυστυχώς έτσι είναι η ροή του καθαρού. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 21 Οκτωβρίου 2015 #75 Share 21 Οκτωβρίου 2015 Mια χαρα ειναι ,ετσι τρεχει, εξαρταται απο το ποσο μεγαλη μεβρανη εχεις βαλει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος