Jump to content

Αυξημένα νιτρικά σε νερό βρύσης

AgMa

Recommended Posts

Σας ευχαριστώ.

Λοιπόν οι μετρήσεις που μου έδειξαν τα υγρά, ήταν πιο σκούρο από 20 βαθμούς το χρώμα, αλλά δεν πίστευα ότι η βρύση θα είχε τόσα νιτρικά και θεώρησα ότι δεν διάβαζα καλά τα χρώματα. Τα τεστ είναι σωστά!Ορίστε τα περσινά αποτελέσματα της περιοχής που μένω:

capture9.jpg

Καμαρώστε νερό για να κάνω αλλαγές!Πιο λίγα νιτρικά έχω αν ΔΕΝ κάνω αλλαγή :P

Έγινε επεξεργασία - AgMa

Χαχα τραγικο πες τους να πεταξουν κερατοφυλλα στις δεξαμενες πριν φτασει το νερο στα σπιτια!!

Να πινεις απο το ενυδρειο!!

• Like 1

Χαχαχαχα  :bigemo_harabe_net-163: .

Και έκανα λέει και εγώ αλλαγές νερού 50% αντί 30% για να κατεβάσω τα νιτρικά τρομάρα μου.

Λοιπόν όπως καταλάβατε ψάχνω Α/Ο ενυδρειακή. Την θέλω για το 15άρι που έχω τώρα και για το 77άρι που ετοιμάζω με neon tetra. Άρα δεν χρειάζομαι μεγάλη. Απλά θα προτιμούσα να έχει αναλογία μικρότερη του 1:3.

Οι compact επιλογές της waterwaves τι λένε;

Καλο ειναι να φτιαξεις ενα σοβαρο συστημα που θα λυσεις μια για παντα το προβλημα.

Το προβλημα του ποσιμου, ειναι ακομα σοβαροτερο απο του ενυδρειου.

Εκτος απο την ΑΟ,δηλαδη, να παρεις και μια δεξαμενη (αντλια, σωληνωσεις κλπ) που θα συλλεγεται το νερο που πεταει η ΑΟ, αφου εκτος του ποσιμου και του μαγειρεματος, θα χρησιμοποιεις και 100% ΑΟ στο ενυδρειο και θα μαζευεται αρκετο νερο για να κανεις ολες τις δουλειες σου, χωρις επιπλεον κοστος (καζανακι, ποτισμα, πλυσιμο κλπ).

Πολυ γρηγορα θα γινει αποσβεση του κοστους και θα εχεις 100% αγνο νερο για να πινεις, χωρις να το χρυσοπληρωνεις σε εμφιαλωμενα, που ειναι και αμφιβολου ασφαλειας λογω κακης διατηρησης, εκτος οτι στα πιο πολλα βρηκαν εξασθενες χρωμιο.

Λιγη ερευνα αγορας μονο, γιατι καποιοι πουλανε ακομα οσο θελουν.

Ριξε και μια ματια στη waterweaves.gr, ή καλυτερα παρε τηλεφωνο και ρωτα. Ειναι πολυ εξυπηρετικοι και γνωριζουν και το αντικειμενο (ενυδρειο)

Έγινε επεξεργασία - Jimi

Όσο και να έχεις δίκιο, δεν παίζει να πληρώσω για οικιακή Α/Ο. Είμαστε 2 άτομα μόνο και η εξάδα τα εμφιαλωμένα μας κρατάνε μήνα. Άρα σκέψου σε πόσο καιρό θα κάνω απόσβεση. Αυτό με το εξασθενές χρώμιο είναι άλλο θέμα, πας αλλού.

Ενυδρειακή αναγκαστικά θα πάρω, αφού δεν γίνεται να συντηρήσεις τίποτα με 35 νιτρικά. Εκτός και αν το πλακώσω στα κερατόφυλλα όπως είπε και ο φίλος παραπάνω που δεν είναι και αυτή λύση.

Τα χρήματα δυστυχώς τέτοιες μέρες δεν περισσεύουν από κανέναν και για να μην εγκαταλείψω το χόμπι για αυτό το εμπόδιο, θα πάρω την Α/Ο ( χώρια την γκρίνια της γυναίκας, αυτή που την βάζεις; :D ).

Άρα θα πάρω μια φθηνή για το ενυδρείο και όλα καλά.

Έγινε επεξεργασία - AgMa

Απ' το πρωί παίρνω στην water waves και δεν το σηκώνει κανείς. Βέβαια στην καρτέλα επικοινωνία, δεν γράφουν κάτι για τηλεφωνική εξυπηρέτηση Δευτέρα  :umm:

Απ' το πρωί παίρνω στην water waves και δεν το σηκώνει κανείς. Βέβαια στην καρτέλα επικοινωνία, δεν γράφουν κάτι για τηλεφωνική εξυπηρέτηση Δευτέρα  :umm:

Είναι κλειστά τη Δευτέρα

Είναι απίστευτοι επαγγελματίες κι έχουν βοηθήσει αρκετούς από εμάς

Να είσαι σίγουρος πως για ότι γνωρίζουν, θα σου απαντήσουν

Υπομονή μέχρι αύριο

• Like 1

Εν το μεταξύ πήγα σε ένα κατάστημα με Α/Ο εδώ στη γειτονιά μου για να ρωτήσω λέει τιμές.

Δεν θα πω για την τιμή που μου έδωσαν, θα σας πω την συνομιλία μας:

Εγώ: Ψάχνω Α/Ο για ενυδρείο, γιατί το νερό της βρύσης μου μου δίνει νιτρικά 35.

Πωλητής: Λίτρα;

Εγώ: Όχι, βαθμούς (ppm)   :bigemo_harabe_net-163:

Έγινε επεξεργασία - AgMa

Με τόσα λίτρα νιτρικά, μόνο μονομάχο μπορείς να βάλεις!!!! :bigemo_harabe_net-163:

Τους πήρα τηλ. αλλά το παλικάρι που με εξυπηρέτησε μου είπε να πάρω καλύτερα το απόγευμα που θα είναι εκεί ένας άλλος να μου εξηγήσει τι γίνεται σε περίπτωση πολλών νιτρικών.

Πάντως μου είπε ότι θα χρειαστώ στην Α/Ο ρητίνη απονιτροποίησης.

Πως λέμε:

Wifi;

Ό,τι έχει στο ψυγείο.

Έτσι έκανα και εγώ  :bigemo_harabe_net-163:

Έγινε επεξεργασία - AgMa

Καλο ειναι να φτιαξεις ενα σοβαρο συστημα που θα λυσεις μια για παντα το προβλημα.

Το προβλημα του ποσιμου, ειναι ακομα σοβαροτερο απο του ενυδρειου.

Εκτος απο την ΑΟ,δηλαδη, να παρεις και μια δεξαμενη (αντλια, σωληνωσεις κλπ) που θα συλλεγεται το νερο που πεταει η ΑΟ, αφου εκτος του ποσιμου και του μαγειρεματος, θα χρησιμοποιεις και 100% ΑΟ στο ενυδρειο και θα μαζευεται αρκετο νερο για να κανεις ολες τις δουλειες σου, χωρις επιπλεον κοστος (καζανακι, ποτισμα, πλυσιμο κλπ).

Πολυ γρηγορα θα γινει αποσβεση του κοστους και θα εχεις 100% αγνο νερο για να πινεις, χωρις να το χρυσοπληρωνεις σε εμφιαλωμενα, που ειναι και αμφιβολου ασφαλειας λογω κακης διατηρησης, εκτος οτι στα πιο πολλα βρηκαν εξασθενες χρωμιο.

Λιγη ερευνα αγορας μονο, γιατι καποιοι πουλανε ακομα οσο θελουν.

Ριξε και μια ματια στη waterweaves.gr, ή καλυτερα παρε τηλεφωνο και ρωτα. Ειναι πολυ εξυπηρετικοι και γνωριζουν και το αντικειμενο (ενυδρειο)

Συμφώνω απόλυτα με τον Jimi και θα σου έλεγα πρώτα να ενδιαφερθείς για την υγεία σου και το πόσιμο νερό του σπιτιού σου και δευτερευόντως θα έχεις κατάλληλο νερό και για το ενυδρείο. Λογικά τα νιτρικά στην περιοχή σου είναι τόσο ανεβασμένα γιατί κοντά στις πηγές του πόσιμου νερού θα απορρίπτουν τα υγρά τους "απόβλητα" κάποιες μικρές ή και μεγάλες βιομηχανίες όπως: ελαιουργία, τυροκομεία, κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και τα λοιπά. Επίσης από τα υγρά από τα σταγύλια που κάνουν όλοι κρασιά και τσίπουρα αυτή την εποχή! Έχεις τέτοιες εγκαταστάσεις?

Δεν ξέρω αν έχω, αλλά τι σημασία έχει; Το αποτέλεσμα μετράει.

Μίλησα με water waves και μου είπαν ότι θα μπορώ να χρησιμοποιήσω την φθηνή Α/Ο στο μαγείρεμα, αρκεί να μην βιάζομαι να γεμίσει η κατσαρόλα. Απ'την βρύση δεν πίνω, άρα το πρόβλημα λύθηκε.

Τελείως ενημερωτικά και με τη λογική πως πρέπει να ψάχνουμε τις ευκαιρίες, χθες έλαβα ενημερωτικό email από το aquavivere για έκπτωση στην παρακάτω Α/Ο

Aquili Reverse Osmosis Kit RO Classic

Τιμή καταστήματος:
59,99 €
47,99 €

Η απόφαση είναι δική σου εννοείται!

• Like 1

Τελείως ενημερωτικά και με τη λογική πως πρέπει να ψάχνουμε τις ευκαιρίες, χθες έλαβα ενημερωτικό email από το aquavivere για έκπτωση στην παρακάτω Α/Ο

Τιμή καταστήματος:

59,99 €

47,99 €

Η απόφαση είναι δική σου εννοείται!

Το ιδιο του έδειξα και εγω παραπάνω στο link που εδωσα. Είναι πολύ καλη ευκαιρία όντως!

Σε ευχαριστώ για την ενημέρωση!

Την είχα δει και αυτή αλλά έχω έναν δισταγμό στο κατά πόσο εύκολα θα βρίσκω προφίλτρα και μεμβράνες για το συγκεκριμένο (δεν μου αρκεί μόνο να το φέρει το κατάστημα, θέλω να είμαι σίγουρος ότι θα βρίσκω ό,τι θέλω και όποτε το θέλω).

Πχ. εγώ θα χρειαστώ και ρητίνη απιονισμού. Μπορώ να την βάλω έξτρα σε αυτό το σύστημα; Υπάρχει; Θα υπάρχει μετά από 6 μήνες που θα χρειαστεί να ξανασυμπληρώσω;

Flush kit δεν έχει. Κάνει όποιο να 'ναι;

Είναι 50 γαλόνια, ενώ η chromis της water waves είναι 100. Δεν ξέρω, είναι καλή η τιμή αλλά...

Έγινε επεξεργασία - AgMa

Εχω και αυτην εγω εκτος απο την μεγαλη  που εχω με τα 10" προφιλτρα.

http://waterwaves.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=30170

Μια χαρά είναι την εχω γιατα γαριδάδικα.

Μου γεμιζει ενα 80λιτρο την εβδομάδα.

Ρε συ τα νιτρικά δεν τα αφερεί η μεβράνη?

Εχω και εγω λιγα νιτρικα στο δικτυο περιπου 10-15 αλλα τα αφερεί.

Εχω και αυτην εγω εκτος απο την μεγαλη  που εχω με τα 10" προφιλτρα.

http://waterwaves.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=30170

Μια χαρά είναι την εχω γιατα γαριδάδικα.

Μου γεμιζει ενα 80λιτρο την εβδομάδα.

Αντε να το γράψει ένας χριστιανός επιτέλους...!!!

Γιατί σε άλλο θέμα για 10-15 νιτρικά, συζητάμε για ρητίνη....

http://www.aquazone.gr/forums/topic/101503-%CF%81%CE%B7%CF%84%CE%AF%CE%BD%CE%B7-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%81%CF%81%CF%8C%CF%86%CE%B7%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%BD%CE%B9%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD/

Καλησπερα και απο εμενα!!

Νομιζω πως το θεμα μας αφορα ολους γλυκους μετριους η αλμυρους!!

Πρωτον πως μπορω να βρω και εγω αυτες της μετρησεις για τη γειτονια μου?

Δευτερον για σοβαρη α/ο ειναι παντα απαρετητη.και οι δικη μου εμπειρια πανω σε αυτο..παρατηρω εδω και παραπολλα χρονια ( επειδη τα ενυδρεια σπιτι ηταν πριν γεννηθω) πως καθε καλοκαιρακι ενα διαστημα μεταξυ ιουλιου και τελος σεπτεμβρη οπως και κοντα στα χριστουγεννα το νερο της βρυσης μας εχει νιτρικα τσιμπιμενα οπως πολλα αλλα..

Ο παλιος δισκας της οικογεννιας μου εμαθε πως εκεινες της περιοδους η ευδαπ κανει καπιες συντηρησεις στους σωληνες της (λογικο ειναι) ..

Αυτες της μετρησεις φιλε μου της βγαζει σε ολο το χρονο το νερο βρυσης σου???

Τα παιδιά στην water waves μου είπαν ότι αφαιρεί το 80-85% των νιτρικών σκέτη η Α/Ο. Άρα καταλαβαίνετε ότι άλλο το 85% στα 15 νιτρικά και άλλο στα 35.Επίσης μου είπαν ότι για αφαίρεση νιτρικών, καλύτερα η ρητίνη απιονισμού παρά απονιτροποίησης. Το γιατί δεν το ξέρω. Λέω να πάρω την chromis και εγώ με flush kit αλλά δεν ξέρω αν βάλω ρητίνη απιονισμού (+20ευρώ).

1 μήνα έχω μετακομίσει φίλε μου και δεν ξέρω να σου πω αν είναι έτσι όλο τον χρόνο.

Έγινε επεξεργασία - AgMa

Τι εννοείς diy είναι ο απιονιστήρας;Μόνος σου τον έφτιαξες;

Αντε να το γράψει ένας χριστιανός επιτέλους...!!!

Γιατί σε άλλο θέμα για 10-15 νιτρικά, συζητάμε για ρητίνη....

http://www.aquazone.gr/forums/topic/101503-%CF%81%CE%B7%CF%84%CE%AF%CE%BD%CE%B7-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%81%CF%81%CF%8C%CF%86%CE%B7%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%BD%CE%B9%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD/

Υπαρχει διαφορετικο ποσοστο προσροφησης για καθε οργανικη χημικη ουσια απο την ωσμωση.

Για τα νιτρικα ειναι 90% περιπου.

Αν εχουμε παρα πολλα νιτρικα που πρεπει να αφαιρεθουν, χρειαζεται και ρυτινη ετσι ωστε αυτα που θα μεινουν να ειναι ανεκτα,

Αλλα μπορει να χρειαζεται να εχουμε και μηδενικα νιτρικα. Αναλογα την περιπτωση.

Έγινε επεξεργασία - Jimi

Υπαρχει διαφορετικο ποσοστο προσροφησης για καθε οργανικη χημικη ουσια απο την ωσμωση.

Για τα νιτρικα ειναι 90% περιπου.

Αν εχουμε παρα πολλα νιτρικα που πρεπει να αφαιρεθουν, χρειαζεται και ρυτινη ετσι ωστε αυτα που θα μεινουν να ειναι ανεκτα,

Αλλα μπορει να χρειαζεται να εχουμε και μηδενικα νιτρικα. Αναλογα την περιπτωση.

Συμφωνώ...σε όλα!

Επομένως βάσει τω αναγκών μας και των νιτρικών που βγάζει το νερό της βρύσης, κάνουμε τις επιλογές μας

Έγινε επεξεργασία - Chocolate_Puma
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...