Jump to content

Αυξημένα νιτρικά σε νερό βρύσης

AgMa

Recommended Posts

Καλησπέρα,

Το νερό βρύσης μου, έχει νιτρικά (20). Μπορώ να κάνω κάτι για αυτό; Οι αλλαγές νερού γίνονται με αυτό το νερό και όπως καταλαβαίνετε είναι πρόβλημα.

Καλησπερα εισαι σιγουρος για τα νιτρικα? μου φενεται περιεργο γιατι δεν εισαι σε περιοχη που εχει καποιο προβλημα η υδρευση μηπως να ελεγξεις το τεστακι σου μπας και εχει ληξει η δεν μετρας σωστα.....

πως τα μετρας ?

πες μας 2 λογια  να καταλαβουμε

μετρα με διαφορα υγρα τεστ ... αν το σιγουρεψεις , μονο με Α/Ο λυνεται το προβλημα.

• Like 1

αν δεν μετρας με υγρα ξεχασε το είναι εντελως αναξιοπιστα. αν στα υγρα εχεις αποκλειση 2 από ότι ψηφιακα στα αλλα εχεις 10.

Μπορεις να βαλεις ΖΕΟΛΙΘΟ.(καλο καθαρισμα πριν).

Oταν χασει καποια στιγμη την ιδιοτητα του ,κανει και σαν βιολογικο υλικο.

Πετρος :thumbsu:

Καταρχήν σας ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις. Μετράω με υγρά τεστ Api και λήγουν το 2020.

Ναι και εμένα μου φάνηκε περίεργο γιατί στο προηγούμενο σπίτι (έχω μετακομίσει 1 μήνα τώρα) δεν είχα θέμα με το νερό βρύσης.

Ο ζεόλιθος είναι μπλέξιμο, τον χρησιμοποιούσα παλιότερα γιατί επεξεργαζόμουν το νερό με τύρφη σε βαρέλι για να τραβάει την αμμωνία.

Ο ζεόλιθος δεν αφαιρεί νιτρικά, μόνο αμμωνία αφαιρεί, άρα δεν κάνει. Αν τα τεστ είναι σωστά μόνο Α/Ο, δεν υπάρχει άλλη λύση, και αν πίνεις νερό από αυτο τότε να κάνεις κάτι και για εσένα , δεν μπορείς να πίνεις ή να βάζεις στα φαγητα νερό με νιτρικά

Έγινε επεξεργασία - takis_gt
  • Like 2

Δεν πίνω απ' την βρύση ποτέ. Αλλά στο φαγητό ναι μπαίνει. Έχω και εκεί πρόβλημα δηλαδή;

Καλά, εγώ το πήρα χαμπάρι γιατί ασχολούμαι με αυτά, οι υπόλοιποι που δεν το ξέρουν και μαγειρεύουν με αυτό; Τι μπορεί να πάθουν;

Υπάρχει κάποιο όριο για τα νιτρικά, δεν θυμάμαι πόσο, αλλά αυτό που φοβάμαι περισσότερο είναι πως για να έχει νιτρικά ίσως να υπάρχουν και άλλοι οργανικοί ρύποι και ίσως και παθογόνοι οργανισμοί, μπορείς να πας στη τοπική εταιρία ύδρευσης και να τους το πεις , όχι ότι μπορεί να γίνει κάτι, για σένα όμως βάλε Α/Ο , και αν μπορείς ενημέρωσε και γείτονες μπας και κάνετε κάτι όλοι μαζί, στη χειρότερη να γίνει και δημοσιοποίηση σε τοπικό τύπο ή ακόμα και σε κανάλι, δυστυχώς μόνο έτσι πλέον αρχίζουν να βάζουν λίγο μυαλό, ίσως για να μη χάσουν ψήφους

Για σενα το μονο που μπορεις να κανεις σε οικονομικο επιπεδο ειναι να βαλεις κανενα φιλτρο παγκου.Εχω και κανει δουλεια παρολο που δεν εχω καποιο προβλημα στην περιοχη.

Για σενα το μονο που μπορεις να κανεις σε οικονομικο επιπεδο ειναι να βαλεις κανενα φιλτρο παγκου.Εχω και κανει δουλεια παρολο που δεν εχω καποιο προβλημα στην περιοχη.

Δυστυχώς τα φίλτρα πάγκου δεν κρατάνε τα νιτρικά, εκτος και αν έχουν κάνιστρο με ειδικες ρητινες. Τα νιτρικά είναι παράξενο θεμα στο πόσιμο νερό

Δυστυχώς τα φίλτρα πάγκου δεν κρατάνε τα νιτρικά, εκτος και αν έχουν κάνιστρο με ειδικες ρητινες. Τα νιτρικά είναι παράξενο θεμα στο πόσιμο νερό

Κατι υπαρχει οπως λες και εσυ .

Οτι πληρωνεις παιρνεις.

Επειδή είναι κάπως να βάλω Α/Ο για το ενυδρείο μόνο και να αφήσω το μαγείρεμα στην τύχη του, θα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτό το νερό για μαγείρεμα; Σκέφτομαι για Α/Ο ενυδρειακή, φθηνή δηλαδή.

Για πόσιμο νερό απ' τη βρύση ξεφεύγουμε πολύ ε;

Έγινε επεξεργασία - AgMa

Το να βάλεις οσμωση για να χρησιμοποιείς το νερο για φαγητό ή να το πινεις δεν θα έλεγα πως είναι το σωστό.

Ή οσμωση βγάζει αρκετά συστατικά που τα χρειαζεται ο οργανισμός μας.αν θες παρε ένα τηλ στην water waves που είναι ή δουλειά τους μίλα για το πρόβλημα σου και σίγουρα θα σου βρουν μια λύση.

Γεια σας παιδιά .
Υπάρχουν στο εμπόριο φίλτρα πάγκου που κρατάνε και νιτρικά βάζεις και χρησιμοποιείς το νερό και για κατανάλωση και για το ενυδρείο !!! 

Οι ενυδρειακές κάνουν για πόσιμο; Δεν θέλω να ξεφύγω σε χρήματα, 2ψήφιος αριθμός:)

Έγινε επεξεργασία - AgMa

Είτε πας απευθείας σε Οικιακή Μονάδα ΑΟ

http://waterwaves.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=30207

είτε μετατρέπεις την ενυδρειακή σε οικιακή

http://waterwaves.gr/index.php?dispatch=categories.view&category_id=197

με αυτή την ΑΟ http://waterwaves.gr/index.php?dispatch=categories.view&category_id=189

ή αυτή http://waterwaves.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=30122

Διψήφιο νούμερο, πολύ δύσκολο να πετύχεις!

Έγινε επεξεργασία - Chocolate_Puma

Μάλιστα. Άρα λύνω το θέμα του ενυδρείου αλλά όχι της καθημερινότητάς μου.

Υπάρχει κάποιο όριο για τα νιτρικά, δεν θυμάμαι πόσο, αλλά αυτό που φοβάμαι περισσότερο είναι πως για να έχει νιτρικά ίσως να υπάρχουν και άλλοι οργανικοί ρύποι και ίσως και παθογόνοι οργανισμοί, μπορείς να πας στη τοπική εταιρία ύδρευσης και να τους το πεις , όχι ότι μπορεί να γίνει κάτι, για σένα όμως βάλε Α/Ο , και αν μπορείς ενημέρωσε και γείτονες μπας και κάνετε κάτι όλοι μαζί, στη χειρότερη να γίνει και δημοσιοποίηση σε τοπικό τύπο ή ακόμα και σε κανάλι, δυστυχώς μόνο έτσι πλέον αρχίζουν να βάζουν λίγο μυαλό, ίσως για να μη χάσουν ψήφους

Αν εχω διαβασει σωστα πρεπει να ειναι:

Ανώτατη συγκέντρωση σύμφωνα με την ΚΥΑ Υ2/2600/2001  Νιτρικά : 50mg/lt

Αν εχω διαβασει σωστα πρεπει να ειναι:

Ανώτατη συγκέντρωση σύμφωνα με την ΚΥΑ Υ2/2600/2001  Νιτρικά : 50mg/lt

Αρα το νερό των ενυδρείων μας που κάνουμε αλλαγές για να ειναι τα νιτρικα <= 20 είναι μέσα στα όρια για το πίνουμε :)

Αρα το νερό των ενυδρείων μας που κάνουμε αλλαγές για να ειναι τα νιτρικα <= 20 είναι μέσα στα όρια για το πίνουμε :)

Λογικά ναι.. :)

Να και το λινκ με τα υπολοιπα επιτρεπτα ορια.

Δεν ξερω αν ισχυουν ή αν εχουν αλλαξει κατι, ειναι απο τον χημειο στο νερο μας.

http://www.deyar.gr/pagebuilder.asp?pageID=27

Φίλε Agma για δες εδώ

έχει μετρήσεις από το Δήμο Ηρακλείου (απο εκει είσαι αν δεν κάνω λάθος)

http://www.deyah.gr/index.php/piotitanerou 

Έγινε επεξεργασία - takis_gt

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...