Jump to content

Φυτό για γκαζόν

Nikolson

Recommended Posts

Φιλε ξερεις ποτε μπηκε η κουμπα ; ξερεις ποτε τραβηχτηκε η φωτο ; ξερεις μετα απο ποσο καιρο ανεβηκε η φωτο ; ξερεις πως ειναι τωρα ; ..εγω δεν βλεπω χαλικι παντως..βλεπω ασπρη κ μαυρη αμμο με fluval stratum

To fluval stratum τι ειναι αμμο? Χαλικι ειναι...εμπλουτισμενο με λιπασμα..αρα καταρχην η κουμπα δεν ειναι σε αμμο..αλλα σε stratum...

Βαλε μας λοιπον μια νεα φωτο αυριο να δουμε την αναπτυξη και βαλε και αλλη μια σε 2-3 μηνες να την ξαναδουμε..γιατι βλεπω και αλλα φυτα μεσα τα οποια δεν την παλευουν και πολυ που ειναι και πιο ευκολα...θα δουμε και την κουμπα.

Για να μη χαλαμε αλλο το θεμα του φιλου,περιμενουμε αυριο να μας βαλεις φωτο να δουμε την κουμπα και μετα παλι σε 2-3 μηνες αλλα να δουμε και κατα ποσο θα γινει χαλι :)

Facebook... 10??? Τι εγινε επεσε συρμα? χαχαχαχαχαχα Παντως κουμπα χωρις διοξειδιο πολυ δυσκολα... απο προσωπικη εμπειρια

πληροφοριακα σου λεω οτι η κουμπα δεν αναπτυσσεται μονο σε αμμο οπως επιμενεις αλλα και σε πετρες λαβας κ στην επιφανεια.και τελος δεν εχω να σου αποδειξω κατι,βλεπω τι γινεται εδω μεσα..φωτο θα ανεβασω οταν το θελησω εγω οχι οταν μου το επιβαλλεις εσυ..καληνυχτα  και καλη εβδομαδα

πληροφοριακα σου λεω οτι η κουμπα δεν αναπτυσσεται μονο σε αμμο οπως επιμενεις αλλα και σε πετρες λαβας κ στην επιφανεια.και τελος δεν εχω να σου αποδειξω κατι,βλεπω τι γινεται εδω μεσα..φωτο θα ανεβασω οταν το θελησω εγω οχι οταν μου το επιβαλλεις εσυ..καληνυχτα  και καλη εβδομαδα

Ειδες εσυ να γραφω καπου εγω οτι η κουμπα αναπτυσσεται μονο σε αμμο?Και επιμενω κιολας?

Εσυ επιμενεις οτι δεν εχεις χαλικι και τελικα εχεις stractum που ειναι χαλικι με λιπασμα μαζι..

Και γινεται εδω μεσα δηλαδη? Επειδη δεν ειναι fb εδω για να γραφει ο καθενας οτι γουσταρει και να παραπλανει τα μελη,σας ενοχλει? Να με συγχωρεις αλλα εδω ειμαστε φορουμ και αυτα που λεγονται πρεπει να φιλτραρονται.

Βαλε οπωτε θες φωτο,απλα μεσα σε μερικες μερες δεν μπορεις να εχεις αποψη για το αν θα παει η κουμπα ετσι η οχι,αυτο δεν καταλαβαινεις και τσαντιζεσαι.

Ειναι σαν να μου λες οτι σε ενα ενυδρειο εχω εδω και μερικες μερες πιρανια με χρυσοψαρα και ολα ειναι καλα..

Μην τσαντιζεσαι και μην επιμενεις σε κατι που δεν ξερεις ακομα. :)

Έγινε επεξεργασία - rastafarian

Ενταξει ειναι γνωστο εδω και καιρο οτι τα ξερεις ολα..δεν τσαντιζομαι απλα απανταω..οσο για τα υπολοιπα παλι δεν θα σου απαντησω..

Ενταξει ειναι γνωστο εδω και καιρο οτι τα ξερεις ολα..δεν τσαντιζομαι απλα απανταω..οσο για τα υπολοιπα παλι δεν θα σου απαντησω..

Ινα δεν ειναι οτι ο Κωστης τα ξερει ολα , απλα εχει δοκιμασει την cuba με excel στην αρχη και μετα αφου εβαλε μπουκαλα ειδε την διαφορα.

Οταν απλα μεγαλωσει και αν πυκνωσει η Cuba σου τοτε βαλε μας μια φωτο ,και πες μας οτι με αυτον το φωτισμο αυτο το υποστρωμα καταφερα να κανω το χαλι.

Απλα δεν ειναι σωστο χωρις να εχουμε μια εμπειρα, στην συγκερκιμένη περιπτωση την cuba να προτεινουμε σε καποιον αλλο....

Έγινε επεξεργασία - nicpapa

Καλο θα ειναι να μιλας καλυτερα και να μην ειρωνευεσαι οπως δεν σε ειρωνευομαι.

Θα δουμε σε λιγο καιρο ποιος τα ξερει ολα και ποιος οχι γιατι επιμενεις.

Δεν γινεται να στο λεμε τοσοι και να ειμαστε ολοι λαθος και εσυ να εισαι η σωστη και σε πραγμα που το εχουμε δοκιμασει πριν απο σενα.

Ινα δεν ειναι οτι ο Κωστης τα ξερει ολα , απλα εχει δοκιμασει την cuba με excel στην αρχη και μετα αφου εβαλε μπουκαλα ειδε την διαφορα.

Οταν απλα μεγαλωσει και αν πυκνωσει η Cuba

Πες τα ρε φιλε γιατι νομιζουν οτι τους δουλευουμε.

Εχω πειραματιστει με την κουμπα και με με εξελ και χωρις τιποτα και με μπουκαλα.

Ε χωρις μπουκαλα ΔΕΝ παει,πως να το κανουμε.

Αλλα οταν δεν συμφωνεις με καποιον που επιμενει σε κατι,γινεσαι ο ξερολας!

με 20.594 εισα ξερολας απο μονος σου...και θα ανεβασω φωτο για να σου αποδειξω τα λεγομενα μου.-

με 20.594 εισα ξερολας απο μονος σου...και θα ανεβασω φωτο για να σου αποδειξω τα λεγομενα μου.-

αχαχαχααχαχ σοβαρα μιλας,τα ποστ μου με κανουν ξερολα? αχαχαχαχαχχ εχεις πολυ πλακα τελικα μ αυτα που πιστευεις..

Επειδη εσυ δεν γραφεις εισαι η σωστη και εμεις που γραφουμε στο φορουμ ειμαστε οι ξερολες..αχαχαχαχαχ μπραβο,ωραια λογικη εχεις.

Στο θέμα μας τελικά χαλί χωρίς co2 απο οτι καταλαβαίνω δεν θα δω :-( ..... μου φαίνεται θα αγοράσω και co2 και έλεγα οτι θα το γλιτώσω το έξοδο αυτό!!!

Στο θέμα μας τελικά χαλί χωρίς co2 απο οτι καταλαβαίνω δεν θα δω :-( ..... μου φαίνεται θα αγοράσω και co2 και έλεγα οτι θα το γλιτώσω το έξοδο αυτό!!!

Φιλε μου,επειδη εχω δοκιμασει αρκετα γρασιδια και ο Νικος ακομα περισσοτερα απο μενα.Θα σου πω απο την εμπειρια μου και απο τα πειραματα που εχω κανει οτι χωρις co2,λιπανση και καλο φως,χαλι μη περιμενεις.

Να σου δωσω να καταλαβεις,εχω ελεοχαρις σε γαριδαδικο που θεωρειτε απο τα πιο ευκολα γρασιδια,εχω φως πανω απο 0.5βατ ανα λιτρο,ριχνω που και που λιπασματα και εξελ και η ελεοχαρις παει ποοοοοολλλλλυυυυυυ αργα και ακομα χαλι δεν εχω δει.Φαντασου δηλαδη την κουμπα που ειναι απο τα πιο απαιτητικα φυτα.

Οπωτε η γνωμη μου αν θες να φτιαξεις χαλι,χρειαζεσαι αυτα τα 3 που σου ειπα.

Από τα 5 παρακάτω ποιο είναι ποιο εύκολο απο την εμπειρία σας?Χωρίς co2 θα την παλέψω?

glossostigma
marsilea hirsuta
eleocharis parvula
Echinodorus Tenellus
cuba

Επειδη δεν ειναι ωραιο να συζηταμε μονο τι χρειαζομαστε γιατι και οι καιροι ειναι δυσκολοι μπορεις να πας σε μια λυση οπως java moss να την δεσεις σε πετρες η ακομα και ταπιτα ( αν και κανει βουρκο απο κατω αν το στρωσεις ολο) ειναι πολυ ομορφη και καλη επιλογη ειδικα για γαριδες...

Επισης δε ξερω αν θα μπορουσες Sagittaria Subulata - marsilea hirsuta κατι τετοιο δεν ειναι και τοσο απαιτητικα ειδικα το δευτερο :)

φανταζομαι μπορεις αλλα οπως λενε και οι υπολοιποι δε θα δεις την τρελη αναπτυξη σε καποιο κοντο φυτο τωρα αν θες αισθητικα αν παρεις καποια ποσοτητα και το στρωσεις μπορεις να το συντηρήσεις.

Από τα 5 παρακάτω ποιο είναι ποιο εύκολο απο την εμπειρία σας?Χωρίς co2 θα την παλέψω?

glossostigma

marsilea hirsuta

eleocharis parvula

Echinodorus Tenellus

cuba

Χωρις co2 ισως να σου πηγαινε το tenellus αλλα δεν το εχω δοκιμασει ποτε σαν γρασιδι.

Η marsilea ειναι περιεργο φυτο,μπορει να σου παει μπορει και οχι.Θελει ομως co2 και θελει και φωσφορικα αλλιως μαυριζουν τα φυλλα.

Glossostigma εχει απαιτησεις,θελει και αυτα τα παντα.

cuba στα ειπα πιο πανω,την εχω δοκιμασει με εξελ,χωρις τιποτα και με τα παντα.Με το πρωτο ισα που την παλευε,με το τιποτα δεν πηγαινε και με τα παντα πηγαινε σουπερ αλλα ειχα αλλο προβλημα,το οποιο ηταν το χοντρο υποστρωμα της seachem,η κουμπα θελει ψιλοκοκκο βυθο γιατι δεν κανει μεγαλες ριζες και ξηλωνεται ευκολα.

Ελεοχαρις,την εχω δοκιμασει σε μετριο φως με λιγο λιπασμα και λιγο εξελ,παει παρα πολυ αργα,σεχδον στασιμη.Τωρα εβαλα και στο αλλο ενυδρειο εκει που εχω την μπουκαλα και ριχνω τα παντα γιατι εβγαλα την κουμπα,εκει σιγουρα θα παει καλα γιατι εχω πολυ φως,ριχνω τα παντα και εχω και μπουκαλα.

glossostigma

marsilea hirsuta

eleocharis parvula

Echinodorus Tenellus

cuba

Aπο το ευκολοτερο στο πιο απαιτητικο. 

Τα πρωτα δυο ισως να τα καταφέρεις και χωρις co2.

Echinodorus Tenellus

marsilea hirsuta

glossostigma

eleocharis parvula

cuba

Προσεξε ομως τωρα,ο tenellus δεν γινεται κοντος,φτανει τους 10 ποντους υψους,σε μικρο ενυδρειο ας πουμε μπορει να μη φαινεται καλο.Σε ενα μεγαλο ενυδρειο που εχει μεγαλο υψος,οι 10 ποντοι δεν φαινονται ασχημα. Διαβασε και εδω το προφιλ του.

Ειδες εσυ να γραφω καπου εγω οτι η κουμπα αναπτυσσεται μονο σε αμμο?Και επιμενω κιολας?

Εσυ επιμενεις οτι δεν εχεις χαλικι και τελικα εχεις stractum που ειναι χαλικι με λιπασμα μαζι..

Και γινεται εδω μεσα δηλαδη? Επειδη δεν ειναι fb εδω για να γραφει ο καθενας οτι γουσταρει και να παραπλανει τα μελη,σας ενοχλει? Να με συγχωρεις αλλα εδω ειμαστε φορουμ και αυτα που λεγονται πρεπει να φιλτραρονται.

Βαλε οπωτε θες φωτο,απλα μεσα σε μερικες μερες δεν μπορεις να εχεις αποψη για το αν θα παει η κουμπα ετσι η οχι,αυτο δεν καταλαβαινεις και τσαντιζεσαι.

Ειναι σαν να μου λες οτι σε ενα ενυδρειο εχω εδω και μερικες μερες πιρανια με χρυσοψαρα και ολα ειναι καλα..

Μην τσαντιζεσαι και μην επιμενεις σε κατι που δεν ξερεις ακομα. :)

Κωστα το ξερεις οτι σε συμπαθω πολυ και αυτα που γραφεις ειναι 99% των περιπτωσεων σωστα και αυτο ειναι κατι σπανιο αλλα αυτο που λες για το φορουμ δεν ισχυει. Εδω μεσα εχω διαβασει τις χειροτερες κοτσανες.. και εχω και πολλα προσφατα παραδειγματα... Και πολλοι πανε πασο φιλε.. και αυτο ειναι ακομα χειροτερο. Να ειμαστε ακριβοδικαιοι. Προφανως και το ποσοστο σωστων πραγματων που λεγονται ειναι μεγαλυτερο, το τονιζω αν και ειναι προφανες, μη πεταχτει κανας crusader που εμφανιζεται μια φορα το χρονο στο φορουμ παλι.... 

Κωστα το ξερεις οτι σε συμπαθω πολυ και αυτα που γραφεις ειναι 99% των περιπτωσεων σωστα και αυτο ειναι κατι σπανιο αλλα αυτο που λες για το φορουμ δεν ισχυει. Εδω μεσα εχω διαβασει τις χειροτερες κοτσανες.. και εχω και πολλα προσφατα παραδειγματα... Και πολλοι πανε πασο φιλε.. και αυτο ειναι ακομα χειροτερο. Να ειμαστε ακριβοδικαιοι. Προφανως και το ποσοστο σωστων πραγματων που λεγονται ειναι μεγαλυτερο, το τονιζω αν και ειναι προφανες, μη πεταχτει κανας crusader που εμφανιζεται μια φορα το χρονο στο φορουμ παλι.... 

Κοιτα να σου πω τι πιστευω,οσα χρονια ειμαι στο φορουμ,δεν εχω δει να γραφονται κοτσανες και αν γραφτει κατι λαθος καποιος θα παρεβει και θα το διορθωσει.

Τουλαχιστον στα θεματα που γνωριζω εγω,γιατι σε αυτα που δεν γνωριζω δεν μπορω να πω αν γραφονται λαθος πραγματα η οχι.

Επεισης,οπως πολυ καλα ξερεις,δεν ειναι ολοι συνεχεια μεσα στο φορουμ και φυσικο ειναι να μπορει να ξεφυγει κατι,ομως οσο ειναι δυνατων τις ανακριβειες τις διορθωνουμε και δε τις αφηνουμε να περασουν. :)

Κανονίστηκε για αρχή θα αγοράσω το Fluval Mini Pressurized CO2 20 Kit!

Αν ειναι να παρεις κατι τετοιο,τοτε καλυτερα να κρατησεις τα λεφτα σου..ειναι αχρηστο..το εδω δοκιμασει παλιοτερα.

Εκτος οτι μακροπροθεσμα βγαινει ακριβοτερα απο ενα ολοκληρομενο συστημα co2,δεν σου κρατα και σταθερη την ροη με αποτελεσμα να εχεις σκαμπανευασματα και αλγες.

Οσο η μπουκαλιτσα αδειαζει,τοσο λιγοτερο ριχνει.

Μη το παρεις,ολα αυτα τα μικρα συστηματα δεν κανουν δουλεια.

...μη πεταχτει κανας crusader που εμφανιζεται μια φορα το χρονο στο φορουμ παλι.... 

1. Έγώ είμαι ο σταυροφόρος που γράφω που και που αλλά διαβάζω σχεδόν μέρα παρά μέρα.

Σε όλα τα φόρουμ λέγονται κουλά και ευτράπελα δεν είναι προνόμιο του ΑΖ αυτό,όπως και σε όλα τα φόρουμ υπάρχουν κουλοί και ευτράπελοι.-

2. δεν είναι κακό να αποδεικνύουμε της θέσεις μας με κάποιες φωτογραφίες όταν ο άλλος έχει της αμφιβολίες του αν δεν το κάνουμε τότε ενισχύουμε της αμφιβολίες του άλλου και των άλλων. 

θα πεις -και τη με νοιάζει εμένα.... 

Δεν είναι όμως έτσι όταν  θέλουμε να βοηθήσουμε και να βγάλουμε μια νέα πληροφορία προς τα έξω πρέπει να την ενισχύουμε με όσες περισσότερες αποδείξεις έχουμε ώστε να πάει μπροστά το χόμπι και όχι να ενεργούμαι παιδικίστικα.

3 Καθαρά πληροφοριακά το γρασιδακι που επιβιώνει στης περισσότερες αντίξοες συνθήκες πχ πολύ λίγο φως, καθόλου CO2 και πενιχρή λίπανση είναι η cryptocoryne parva, αν σε κάποια φάση ο  φίλος αποφασίσει να μην βάλει γαρίδες στο ενυδρείο του είναι το ιδανικότερο γρασίδι, προσωπικά για εμένα δεν υπάρχει καλύτερο, μπορεί να υπάρχουν ομορφότερα αλλά όχι καλύτερα. Το βασικό του μειονέκτημα είναι ότι γενικά μεγαλώνει πολύ αργά και όσο αντίξοες είναι η συνθήκες τόσο ποιο αργά μεγαλώνει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...