Jump to content

2ο Restart ενυδρειο και μετατροπη

Recommended Posts

Καλησπερα παιδια και καλο φθηνοπορο αν και με 40oC μαλλον καλο καλοκαιρι θα πρεπει να συνεχισουμε να λεμε.

Μπαινω με τη μια στο θεμα για να μη χανουμε χρονο:

Ενυδρειο 60lt το οποιο το Μαρτιο του 14 μετα απο restart εγινε ετσι http://www.aquazone.gr/forums/topic/93365-restart-aaioaenaaeio/?p=922816

Λεω στα γρηγορα:

Χαλικι 0.8 σε ολο το ενυδρειο παχους περιπου 5cm

Στην μια ακρη ειχε γινει ανυψωση με βοτσαλο, μπηκε υποστρωμα 3cm και απο πανω το χαλικι ετσι ωστε να κανει λοφο.

Μπηκαν 3 κρυπτοκορυνες wentii green και 2 anubias η οποιες λογο ασχετοσυνης χαλασαν και τις εβγαλα. Οποτε τωρα ειμαι με τις 3 κρυπτοκορυνες.

Φιλτρο εσωτερικο eheim με δυνατοτητα ανακυκλωσης 600lt το οποιο εχει σφουγγαρι- 2x siporax mini -σφουγγαρι

Φωτισμος led 30w εκ των οποιων 15w 3000k / 15w 5000k αν θυμαμαι καλα (warm & daylight)

Ψαρακια αυτη τη στιγμη =0

1 amano γαριδα

3 helena

Μερικα melanoides thanks to takisgt

Ποιος ο λογος του 2ου restart? μου αρεσε το κυβοενυδρειο του Τακη :)

Οι προβληματισμοι μου

1. Οπως ειχαν προβλεψει οι εμπειροτεροι στο τοτε θεμα μου, το λοφακι στην γωνια σιγα σιγα υποχωρει με αποτελεσμα οι ριζες απο τις κρυπτοκορινες να εχουν βγει εξω. Αυτο συμαινει οτι ο βυθος θελει ανακατασκευη

2. Υποστρωμα υπαρχει μονο σε εκεινο το σημειο του βυθου αρα για να μπουν και αλλα φυτα θα πρεπει να γινει μια μεγαλυτερη ανακατασκευη του βυθου και να μπει υποστρωμα παντου και απο πανω το χαλικι 0.8

Η πρωτη ερωτηση που γεννατε ειναι η εξης:

Η γαριδα και τα σαλιγκαρια απ οτι εχω καταλαβει, θελουν το βυθο να στρωσει καμποσουν μηνες πριν μπουν. Οπως ακριβως ειναι τωρα. Με την ανακατασκεύη που θα γινει, τι γινετε με αυτα τα κακομηρα; Θα ειναι οκ μιας και το μεγαλυτερο μερος θα ειναι απο το ιδιο το υλικο ή απο τι στιγμη που θα βγει για να μπει το υποστρωμα, "χαλαει" η οριμανση;

Δεδομενο 2ο:

Καποια στιγμη το ενυδρειο θα βγει απο την κουζινα και θα μπει ταρατσα! Στην ταρατσα θα υπαρχει περγολα αλλα και παλι για ενα αρκετο διαστημα της ημερας και ιδιαιτερα στην ανατολη θα το βλεπει ο ηλιοσ. Αν αποφασισω το ενυδρειο να ειναι 1 οψη, τοτε μιλαμε μονο για ανατολη. Αλλοιος μιλαμε και για δυση.

Θα υπαρχει προβλημα με την απευθεια εκθεση στον ηλιο; Μιλαω για αλγες παντα

Δεδομενο 3:

Εχοντας υποψιν το παραπανω λεω να βαλω συνεφακια για να αντεχουν και το χειμωνα. Για το καλοκαιρι παιζει elitech stc-1000 και 2 ανεμιστηρες

Συμφωνα με τα παραπανω, τι φυτα θα μπορουσα να βαλω για να αντεχουν στις καιρικες συνθηκες, με αυτο το φωτισμο? υποψιν οτι CO2 δεν υπαρχει αυτη τη στιγμη. Αν μπορω να το αποφυγω καλος. Ο λογος ειναι οτι μεχρι να παει ταρατσα, στο σπιτι δεν υπαρχει χωρος για CO2 (εξου και το εσωτερικο φιλτρο)

Υ.γ. Καπου ειδα οτι οι κρυπτοκορινες μπορουν να καλιεργηθουν και εκτος νερου. Υπαρχουν καπου οδηγιες; Αν ειναι τοτε να βγαλω τη 1 και να την καλιεργησω ετσι ωστε να βαλω κι αλλες. Βεβαια δε ξερω ποσο γρηγορα πολαπλασιαζετε...

Ευχαριστω εκ των προτερων!!

Καλή αρχή :)

Θα σου πρότεινα προσέξεις λίγο το θέμα του ήλιου, όχι τόσο για το θέμα της άλγης , αλλά ειδικά τώρα το καλοκαίρι αλλά και το χειμώνα θα σου ανεβάζει τη θερμοκρασία. Το βλέπω στο δικό μου , γιατί το πρωί που το χτυπάει ο ήλιος γυρω στις 8 με 8:30 ανεβάζει πάνω από 0,5 βαθμό μέσα σε μισή ώρα, τα ανεμιστηράκια βέβαια δουλευουν του σκοτωμού αλλά αν το βλέπει πολλές ώρες ο ήλιος σίγουρα θα ανεβει ψηλά η θερμοκρασία. Για την άλγη τα ramshorn κάνουν άψογη δουλειά, άλγη δεν ξέρω τι είναι σε αυτό το ενυδρείο.

Επίσης να έχεις υποψη σου πως το Χειμώνα δεν θα πρέπει να κατέβει η θερμοκρασία κάτω από 14-15 βαθμούς, θα το καις το ρευματάκι σου. Μια λύση που κάνω και εγω είναι να το ντύσεις εξωτερικά με ένα 2ο τζαμι χωρίς να ακουμπάνε στα υπάρχοντα τζαμια, με κενό ανάμεσα. Θα προσπαθήσω να σου βγάλω φωτογραφείες από τα δικά μου να τα δεις, είναι πολύ εύκολη και απλη κατασκευή, αισθητικα δεν είναι ότι καλύτερο αλλά το χειμώμα δεν το βλέπει κανείς :)

Παίρνεις 4 κομμάτια τζάμι με μήκος το μήκος των πλευρών του ενυδρείο + το πάχος του dow,

κολλάς με σιλικονη περιφερειακά φιλετάκια dow και είναι έτοιμο

23112014327_zps08aee216.jpg

23112014328_zps53b462ba.jpg

και το ενυδρείο είναι ετσι το χειμώνα

24112014331_zpsf55ffb83.jpg

24112014330_zpsa41d5476.jpg

με αυτό το τρόπο μειώνεται κατα πολύ η απώλεια θερμοκρασίας

• Like 1

Καλημέρα

Το συγκεκριμένο ενυδρείο τρέχει μερικά χρόνια σε εξωτερικό χώρο

Με ελάχιστη κάλυψη για τις βροχές και καμία κάλυψη απ τον ήλιο

Την πρώτη χρονιά είχα θέμα με τις άλγες. Με τη βοήθεια φυτών και με εβδομαδιαία χρήση excel, πλεον δεν υπάρχει ίχνος άλγης

Τα τζάμια ειναι καθαρά και το νερό κρύσταλλο

Νομίζω πως περισσότερο θέμα παίζει το ότι το ενυδρείο ωρίμασε και λιγότερο θέμα παίζει ο ήλιος

Τον χειμώνα το καλύπτω με dow κι αφήνω  μόνο την πάνω επιφάνεια ανοιχτή

Τρέχει με 2 θερμαντήρες των 500 watt συνολικά

Το καλοκαίρι έχω ρυθμίσει τη θερμοκρασία να μην ξεπερνά τους 25C

Δουλεύουν 3 120άρια ανεμιστηράκια και φέτος μόνο μια μέρα δούλεψαν αρκετά

Μέχρι πέρυσι, δούλευαν άλλα 2 80άρια, αλλά κατάλαβα πως ήταν πλεονασμός

Εννοείται πως υπάρχει αυτόματη αναπλήρωση με 70λιτρο βαρέλι

Συμφωνώ απόλυτα με τον Τάκη, στο θέμα της μόνωσης

Όσο καλύτερη προετοιμασία κάνεις τώρα, τόσο λιγότερο θα "τρεχεις" στα μεγάλα κρύα και στις πολλές ζέστες...

Έγινε επεξεργασία - Chocolate_Puma

Ωραια. Αρα φροντιζω για μονωση, ψυξη και αναπληρωση νερου οταν το ενυδρειο θα βγει εξω.

Chocolate_puma γιατι βαρελι; Αφου ειναι κρυου νερου, αν συνδεες με τη βρυση απευθειας τι προβλημα θα ειχες;

Το ενυδρειο Θα ηταν σωστο να στηθει σε εσωτερικο χωρο και να μεταφερθει αργοτερα εξω η καλυτερα να κανω υπομονη να ετοιμαστει η ταρατσα και μετα το ενυδρειο να γινει εξω με τη μια?

Απο φυτα τι παιζει; Επισης καλο ειναι να μπουν ολα μαζι η σιγα σιγα;

Με τους υπαρχοντες κατοικους θα εχω προβλημα με την ανακατοσουρα του βυθου (βγαλε χαλικι, βαλε υποστρωμα, ξανα βαλε χαλικι)

Ωραια. Αρα φροντιζω για μονωση, ψυξη και αναπληρωση νερου οταν το ενυδρειο θα βγει εξω.

Chocolate_puma γιατι βαρελι; Αφου ειναι κρυου νερου, αν συνδεες με τη βρυση απευθειας τι προβλημα θα ειχες;

Το ενυδρειο Θα ηταν σωστο να στηθει σε εσωτερικο χωρο και να μεταφερθει αργοτερα εξω η καλυτερα να κανω υπομονη να ετοιμαστει η ταρατσα και μετα το ενυδρειο να γινει εξω με τη μια?

Με τους υπαρχοντες κατοικους θα εχω προβλημα με την ανακατοσουρα του βυθου (βγαλε χαλικι, βαλε υποστρωμα, ξανα βαλε χαλικι)

Καλημέρα

Βαρέλι γιατί

1ον Δεν θέλω να δεσμεύω μια βρύση μόνιμα

2ον Γιατί η θερμοκρασία της βρύσης παίζει τον χειμώνα από 10 βαθμούς μέχρι 30+ το καλοκαίρι

3ον Ξεχνάς το αντιχλώριο που πρέπει να μπει στο νερό

Καλυτερα να κάνεις υπομονή και να βάλεις το ενυδρείο εξ αρχής στη θέση που το θες

Τα φυτά - εγώ θα επέλεγα να τα βάλω σταδιακά. Τα χρυσόψαρα μπορεί να στα κάνουν σαλάτα, μπορεί να πειράξουν συγκεκριμένα είδη κλπ

Ποιοι ειναι οι υπάρχοντες κάτοικοι?

Καλο ειναι να μη βαζουμε απεθειας νερο απο τη βρυση στο ενυδρειο.

Υπαρχουν πολλα στο νερο της βρυσης μας που μπορει να κανουν κακο στα ψαρια.Εκτος απο το χλωριο,υπαρχουν βαρεα μεταλλα και αλλα στο νερο της βρυσης που δεν τα θελουμε στο ενυδρειο.

Το βαρέλι προετοιμασίας το θεωρώ και εγώ απαραίτητο και για αποχλωρίωση αλλά και για να φέρω τη θερμοκρασία στο ίδιο επίπεδο με του ενυδρείου. Βάζω και από τη βρύση κατευθείαν στο χρυσοψαράδικο αλλά έχω οικιακό φίλτρο άνθρακα και έχω πολύ αργή ροή νερού , γύρω στα 20 λεπτά για 60 λίτρα νερό, για να μην έχω απότομες αυξομειώσεις θερμοκρασίας , και το χειμώνα κάνω πολλές και μικρές δόσεις, στο κύβο όμως που είναι λίγα τα λίτρα βάζω από το βαρέλι.

Ίσως είναι καλύτερα να το στήσεις κατευθείαν στη θέση του, οι θερμοκρασίες είναι σχετικά καλές (άσχετα αν το Σ/Κ θα έχουμε μίνι-καύσωνα), οι μετακινήσεις δεν είναι ότι καλύτερο και ευκολότερο.

Με τα φυτά μη το φορτώσεις αμέσως, και μη βιαστείς, σιγά σιγά θα πάρουν τα πάνω τους, και στην αρχή βάλε και καμια ταμπλέτα

Το νερο της βρύσης το φιλτράρεις και με ενα απλο οικιακό φίλτρο. Αρα νομιζω μεγαλύτερη σημασία στο βαρέλι είναι η θερμοκρασία.

Αρα θα πρέπει το βαρελι να εχει και αυτο ψήξη / θέρμανση για να είναι ίδια η θερμοκρασία με το ενυδρείο?

Επίσης να ρωτήσω, η χρήση του βαρελιού είναι για να αναπληρώνει το νερο που εξατμίζετε το καλοκαίρι ή είναι απλά το δοχείο που ετοιμάζεις το νερο για τις αλλαγές?

Στην περιπτωση της αναπλήρωσης, υπάρχει καποιος αυτόματος τρόπος? δηλαδη να βλέπει τη χαμηλη στάθμη και να δινει κάποια εντολή να γεμίσει?

Το νερο της βρύσης το φιλτράρεις και με ενα απλο οικιακό φίλτρο. Αρα νομιζω μεγαλύτερη σημασία στο βαρέλι είναι η θερμοκρασία.

Αρα θα πρέπει το βαρελι να εχει και αυτο ψήξη / θέρμανση για να είναι ίδια η θερμοκρασία με το ενυδρείο?

Επίσης να ρωτήσω, η χρήση του βαρελιού είναι για να αναπληρώνει το νερο που εξατμίζετε το καλοκαίρι ή είναι απλά το δοχείο που ετοιμάζεις το νερο για τις αλλαγές?

Στην περιπτωση της αναπλήρωσης, υπάρχει καποιος αυτόματος τρόπος? δηλαδη να βλέπει τη χαμηλη στάθμη και να δινει κάποια εντολή να γεμίσει?

Το βαρελι το χρησιμοποιεις για τις αλλαγες νερου που θα κανεις,εκει θα προετοιμαζεις το νερο σου.

Μπορεις να το χρησιμοποιεις και για αναπληρωση για την εξατμιση.

Σωστά, μπορείς και με ένα οικιακό φίλτρο άνθρακα.

Μπορείς να έχεις θερμαντήρα ή ακόμα και βραστήρα χειρός (προσωπικά έχω και απο τα 2)

Μπορείς όμως να χρησιμοποιείς το βραστήρα που πιθανώς έχεις σπίτι για καφέ, βάζεις νερό απο το φίλτρο άνθρακα (πίνεται μια χαρά το νερό αυτό) και ζεσταίνεις 1 με 2 βραστήρες να το φέρεις εκει που θες (έτσι κάνω αν δεν έχω βάλει από πιο νωρίς να φτιάξω νερό). Για το καλοκαίρι μπορείς να έχεις στο ψυγείο ένα μπετονάκι με 5-10 λίτρα νερό πάλι απο το φίλτρο άνθρακα, έτσι μπορείς να φέρεις το νερό στη θερμοκρασία που θες. Απλες και εύκολες λύσεις :)

Προσωπικά επειδη έχω 3 ενυδρεία , πήρα και έναν 4ον STC για εφεδρικό αν πάθει κάποιος από τους άλλους 3 κάτι αλλά και για το βαρέλη τις αλλαγής, έτσι βάζω τον STC με θερμαντήρα από το προηγούμενο βράδυ ή βάζω τον STC με τον βραστήρα χειρός καμια ώρα πριν την άλλαγή. 

Το βαρέλι για δοχείο αναπλήρωσης μπορείς πολύ εύκολα να το έχεις με κυκλωματάκια και αντλία που υπάρχουν σχεδόν έτοιμα

δες εδώ ένα ωραίο του Γιάννη http://www.aquazone.gr/forums/topic/99492-diy-aooiiaoc-aiadhecnuoc-by-stanisalus18/

Λογικα Το νερο θα πρεπει να κυκλοφωρει μεσα στο βαρελι και να μην ειναι στασιμο, σωστα;

Αρα θελω και μια αντλια να αναδευει;

Μεχρι στιγμης θελω:

Μονωση

Βαρελι

Θερμανση/ψηξη για βαρελι

By the way το βαρελι εκτος απο νερο τι θα εχει μεσα; Πως θα κανει τη φιλτρανση;

Θες και κυκλοφορητη για το βαρελι για να μη μενει στασιμο το νερο.

Το νερο στο βαρελι θα εχει μονο αντιχλωριο,τιποτα αλλο,δεν θα φιλτραρεται το νερο εκει,απλα θα γινεται αποχλωριωση και θερμενεται πριν μπει στο ενυδρειο.

Λογικα Το νερο θα πρεπει να κυκλοφωρει μεσα στο βαρελι και να μην ειναι στασιμο, σωστα;

Αρα θελω και μια αντλια να αναδευει;

Μεχρι στιγμης θελω:

Μονωση

Βαρελι

Θερμανση/ψηξη για βαρελι

By the way το βαρελι εκτος απο νερο τι θα εχει μεσα; Πως θα κανει τη φιλτρανση;

Μόνωση δεν χρειάζεται.

Θα το ζεσταίνεις λίγο πριν το χρησιμοποιήσεις, αν το έχεις σε εξωτερικό χώρο θα είναι θεματάκι, το χειμώνα θα καις πιο πολύ ρεύμα να το ζεστάνεις, το καλοκαίρι θα βάζεις παγάκια να το παγώνεις. Αν το έχεις μέσα στο σπίτι και το Χειμώνα έχεις θερμαντήρα μέσα στο βαρέλι οι απώλειες είναι πολύ μικρές, το ενυδρείο που είναι από τζάμι έχει περισσότερες απώλειες

Σίγουρα θα πρέπει να υπάρχει μόνιμα κίνηση στο βαρέλι, αυτό γίνεται με μια αντλία ή με μια αεραντλία, αν έχεις αεραντλία και έχει λειτουργήσει μερικές ώρες πριν το χρησιμοποιήσεις δεν είναι απαραίτητο αντιχλώριο, το χλώριο θα έχει εξατμιστεί.

Δεν χρειάζεται κάποιο είδος φίλτρανσης, δεν έχεις κάτι να φιλτράρεις

Παρεξηγησης... Μονωση ενοουσα τη μονωση για το ενυδρειο. Απλα εκανα μια λιστα του τι θελω...

Παραπανω δεν ειπαμε οτι το νερο της βρυσης εχει διαφορα επικυνδηνα για τα ψαρια και οτι θελει φιλτρο? η μια εκδοχη ειναι το οικιακο φιλτρο.

Η δευτερη;;

Η αεραντλια τη ειναι? π.χ. Το eheim εχει ενα σωληνακι το οποιο το συνδεεις και ριχνει μπουρμπουληθρες μεσα στο ενυδρειο. Αυτο ειναι η αεραντλια?

Παρεξηγησης... Μονωση ενοουσα τη μονωση για το ενυδρειο. Απλα εκανα μια λιστα του τι θελω...

Παραπανω δεν ειπαμε οτι το νερο της βρυσης εχει διαφορα επικυνδηνα για τα ψαρια και οτι θελει φιλτρο? η μια εκδοχη ειναι το οικιακο φιλτρο.

Η δευτερη;;

Η αεραντλια τη ειναι? π.χ. Το eheim εχει ενα σωληνακι το οποιο το συνδεεις και ριχνει μπουρμπουληθρες μεσα στο ενυδρειο. Αυτο ειναι η αεραντλια?

Ειπαμε εμεις οτι θελει φιλτρο καπου?

Εμεις ειπαμε οτι πρεπει να εχεις βαρελι για να προετοιμαζεις το νερο της αλλαγης,οπου εκει θα χρειαστεις εναν κυκλοφορητη για να μη μενει στασιμο το νερο.

Δεν μιλησαμε για φιλτρο.

Αυτα που εχει το νερο της βρυσης,τα δεσμευει ειτε το αντιχλωριο,ειτε το οικιακο φιλτρο.

Η δευτερη;;

Το σωλινακι που λες συστημα Βεντουρι νομιζω λεγεται, βοηθαει και αυτο στην οξυγονωση του νερου.

Ειπαμε εμεις οτι θελει φιλτρο καπου?

Εμεις ειπαμε οτι πρεπει να εχεις βαρελι για να προετοιμαζεις το νερο της αλλαγης,οπου εκει θα χρειαστεις εναν κυκλοφορητη για να μη μενει στασιμο το νερο.

Δεν μιλησαμε για φιλτρο.

Αυτα που εχει το νερο της βρυσης,τα δεσμευει ειτε το αντιχλωριο,ειτε το οικιακο φιλτρο.

Α μαλιστα... Δε γνωριζα οτι το αντιχλωριο κανει γενικο καθαρισμο. Νωμιζα οτι απλα καθαριζει το χλωριο.

Αρα αυτο που λεμε παραπανω για την αεραντλια οτι τοτε δε θελει αντιχλωριο, αυτος ο τροπος επισησ εξαφανιζει και τα υπολοιπα;

Α μαλιστα... Δε γνωριζα οτι το αντιχλωριο κανει γενικο καθαρισμο. Νωμιζα οτι απλα καθαριζει το χλωριο.

Αρα αυτο που λεμε παραπανω για την αεραντλια οτι τοτε δε θελει αντιχλωριο, αυτος ο τροπος επισησ εξαφανιζει και τα υπολοιπα;

Ποιος ειπε οτι δεν θελει αντιχλωριο? Οτι και αν βαλεις,ειτε κυκλοφορητη ειτε αεραντλια,αντιχλωριο χρειαζεται.

Εκτος απο το χλωριο,το αντιχλωριο δεσμευει βαρεα μεταλλα απο το νερο της βρυσης και αλλα που δεν τα θελουμε.

Την αεραντλια η τον κυκλοφορητη,το βαζουμε για να μη μενει στασιμο το νερο στο βαρελι.

Καπου τα εχεις μπερδεψει τα πραγματα..

Στο θέμα αντιχλώριο και αεραντλία οι απόψεις διίστανται. Πολλοί χομπίστες αφαιρούν το αντιχλώριο μόνο με αεραντλία και δεν βάζουν αντιχλώριο, είμαστε και τυχεροί γιατί το νερό της Αθήνας είναι απο τα καλύτερα παγκοσμίως , θεωρείται το καλύτερα ποιοτικό νερό σε μεγάλα αστικο κέντρο. Επομένως είναι θέμα δικιάς σου επιλογής αν θα βάλεις αντιχλώριο ενώ έχεις αεραντλία. Επίσης να έχεις υποψη σου πως αν βάζεις το νερό με πιεση στο νερό και δημιουργείς μεγάλη ανατάραξη ή αν το ρίχνεις με πίεση σε μορφή σπρέϊ, ένα μεγάλο μέρος το χλώριου εξατμίζεται τη στιγμή που βάζεις το νερό στο βαρέλι. Το έχω διαβάσει και στην ιστοσελίδα του Stendker.

http://diskuszucht-stendker.de/gb/586,0,waterchange,index,0.html

Chlorine can be removed from tap water simply by holding the shower head 10 - 20 centimetres away from the bucket or the aquarium. The chlorine will escape from the water and not be introduced into the aquarium. This is especially important because chlorine is injurious to fish or, depending on the dose, can even be fatal. As the water flows through the shower head the water jet separates and each drop of water comes into contact with air, allowing the chlorine to escape. We always recommend this method as a precaution.

Και αυτή είναι η μετάφραση από Ελληνικό site

Το χλώριο μπορεί να αφαιρεθεί από το νερό της βρύσης απλά κρατώντας την κεφαλή του ντους μακριά από τον κουβά ή από το ενυδρείο. Έτσι το χλώριο θα απελευθερωθεί από το νερό και δεν θα καταλήξει μέσα στο ενυδρείο. Αυτό είναι ιδιαιτέρως σημαντικό καθώς το χλώριο βλάπτει τα ψάρια ή, ανάλογα τη δόση, μπορεί να επιφέρει και το θάνατο. Καθώς το νερό τρέχει από την κεφαλή του ντους ο ψεκαστήρας διαχωρίζει την κάθε σταγόνα, οι οποίες ερχόμενες σε επαφή με τον αέρα απελευθερώνουν το χλώριο. Συστήνεται αυτή η μέθοδος ως προφύλαξη.

Έγινε επεξεργασία - takis_gt

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...