panagiotis_dms 1 Σεπτεμβρίου 2015 #1 Share 1 Σεπτεμβρίου 2015 Καλησπέρα στην ομάδα, Τελευταία μου έχει κινήσει αρκετά το ενδιαφέρον στησίματος αφρικάνικου ενυδρείου με multis. Λόγω του ότι προηγουμένως είχα φυτεμένο και αποδείχθηκε μπελάς (άλγες, ph και γενικότερα πολλά έξοδα) αποφάσισα να δοκιμάσω αφρική. Σαν αρχάριος στην αφρική το είδος αυτό είναι κατάλληλο για αρχάριους ή να προτιμήσω κάτι άλλο? Το ενυδρείο είναι περίπου 50 λίτρα καθαρά 60x30x30. Στη διακόσμηση πέρα από κοχύλια σκέφτομαι να βάλω και λίγες πέτρες. Μιας και θα τα πάρω από πετ σοπ χρειάζονται υποχρεωτικά βράσιμο? Ευχαριστώ προκαταβολικά!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 1 Σεπτεμβρίου 2015 #2 Share 1 Σεπτεμβρίου 2015 Δεν ξέρω να σε βοηθήσω αν το είδος αυτό είναι κατάλληλο για 'σένα, αλλά απ' όπου και να τα πάρεις να τα βράζεις πάντα και να τα ξεπλένεις αρκετές φορές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 1 Σεπτεμβρίου 2015 #3 Share 1 Σεπτεμβρίου 2015 Να πάρεις πέτρες και κελύφη σαλιγκαριών απο πετ σοπ; Γιατι βρε; Πέτρες βρίσκεις στη φύση δόξα τω Θεώ όσες θέλεις και κελύφη αν δε μπορείς να βρεις μόνος σου, ζήτα μέσω αγγελίας απο κάποιον συνχομπίστα. Στα πετ σοπ συνήθως ακόμα και σε αυτα τα είδη που ειναι εύκολο να βρεις στη φύση, βαράνε στ' αυτιά (Βασικα για κελύφη δε ξέρω αν πουλάνε κι όλας). 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chocolate_Puma 1 Σεπτεμβρίου 2015 #4 Share 1 Σεπτεμβρίου 2015 Καλημέρα Ξεκίνα μ αυτό http://www.aquazone.gr/forums/topic/37916-neolamprologus-multifasciatus-boulenger-1906/#entry336494 Για κελύφη, αν δεν βρεις από αγγελία, ρίξε μια ματιά εδώ (Εννοείται ότι αποφεύγεις τα βαμμένα κλπ) http://www.noveltex.gr/ Επίσης μπορείς να βρεις κελύφη από βρώσιμα σαλιγκάρια (πχ σε λαική αγορά) Εσυ τρως το περιεχόμενο και τα ψάρια αποκτούν σπίτι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 1 Σεπτεμβρίου 2015 #5 Share 1 Σεπτεμβρίου 2015 Εγω πετρες δεν εβρασα,αγορασα βεβαια απο μαντρα γιατι ειμαι στην Αθηνα και για να βρω αυτες που μου αρεσαν απο την φυση επρεπε να κανω πολλα χιλιομετρα,καλο ξεπλυμα με καθαρο νερακι και μεσα.Τριψτες με το χερι σου καλα οταν τις πλενεις ή με μια βουρτσα και θα ειναι οκ.Τα κοχυλια αν τα παρεις απο βρωσιμα σαλιγκαρια (και εγω αυτα εχω μια χαρα κανουν) θελουν παρα πολυ καλο βρασιμο και καλο καθαρισμα μεσα. Γενικα στην αφρικη τα πραγματα ειναι ευκολα γιατι το νερακι μας ειναι πολυ κοντα,αντιχλωριο και λιγο προσοχη στην θερμοκρασια (σε λογικα πλαισια). Σε 60 λιτρα εχω σιμιλις που μοιαζουν πολυ με τα μουλτις αλλα τελικα ενα ζευγαρι εδραιωθηκε με πολλα μικρα.Τα υπολοιπα αρσενικα θυληκα ειχαν προβλημμα και το λεω μονο για θεμα διαστασης βυθου και οχι τοσο λιτρων.Δεν γνωριζω αν τα μουλτις ειναι πιο ησυχα παντως εγω θα ηθελα ενα μεγαλυτερο να τα βαλω καποια στιγμη. Αυτα απο εμενα,καλο γεμισμα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 1 Σεπτεμβρίου 2015 #6 Share 1 Σεπτεμβρίου 2015 Αν πάρεις πέτρες απο τη φύση, ρίξε ενα καλο πλύσιμο με ζεστό νερό και πρόσεξε να μη πάρεις απο σημείο που υπάρχουν κοντά λύματα, μολυσμένες περιοχές, βιομηχανικές ζώνες κτλ. (με λίγα λόγια ανέβα σε κανα βουνό). Το βράσιμο δεν ειναι απαραίτητο αλλα κακό δε κάνει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 1 Σεπτεμβρίου 2015 #7 Share 1 Σεπτεμβρίου 2015 Για μενα μη βαλεις καθολου πετρες σε τοσο μικρο ενυδρειο,ετσι και αλλιως αυτα τα ψαρια δεν τις χρησιμοποιουν καθολου. Πηγαινε σε μια καθαρη παραλια,παρε αμμο θαλασσης,πλυντη καλα και ριχτη μεσα. Παρε παρα πολλα κελυφη σαλιγκαριων και ριχτα και αυτα,βαλε και καμια βαλισνερια και εισαι κομπλε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panagiotis_dms 7 Σεπτεμβρίου 2015 Author #8 Share 7 Σεπτεμβρίου 2015 ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια!!! δεν φανταζόμουν οτι και η άμμος τις θάλασσας θα έκανε δουλειά... μάλλον θα με περάσουν για τρελό στη παραλία ... και όντως το ενυδρείο είναι αρκετά μικρό για να χωρέσουν και πέτρες έστω και σαν διακόσμηση αλλα δεν με πειράζει ιδιαίτερα. όσον αφορά τα ψαράκια με μία πρόχειρη γύρα στα μαγαζιά σαν να υπάρχει έλλειψη στο είδος, μήπως κάποιος πουλάει-χαρίζει γέννες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 7 Σεπτεμβρίου 2015 #9 Share 7 Σεπτεμβρίου 2015 ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια!!! δεν φανταζόμουν οτι και η άμμος τις θάλασσας θα έκανε δουλειά... μάλλον θα με περάσουν για τρελό στη παραλία ... και όντως το ενυδρείο είναι αρκετά μικρό για να χωρέσουν και πέτρες έστω και σαν διακόσμηση αλλα δεν με πειράζει ιδιαίτερα. όσον αφορά τα ψαράκια με μία πρόχειρη γύρα στα μαγαζιά σαν να υπάρχει έλλειψη στο είδος, μήπως κάποιος πουλάει-χαρίζει γέννες? Τα ψαρια αυτα δεν θα τα βρεις σε πετ σοπ,τουχαλιστον εγω δεν τα εχω πετυχει ποτε σε οσα πετσοπ εχω παει. Οπως σου ειπα,παρε αμμο απο καθαρη παραλια,πλυντη πολυ καλα και ριχτη μεσα,βαλε παρα πολλα κοχυλια καμια βαλισνερια και εισαι αρχοντας. Οταν εισαι ετοιμος,βαλε αγγελια στο φορουμ μηπως βρεις απο χομπιστα,γιατι σε πετ σοπ μη περιμενεις. Αν δεν βρεις multies μπορεις να βαλεις similis,ειναι σχεδον τα ιδια ψαρια.Παλι απο χομπιστα ομως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος