aquanator 30 Αυγούστου 2015 #1 Share 30 Αυγούστου 2015 Γεια σας παιδιά! Πριν λίγες μέρες αγόρασα ένα ενυδρείο 30 λίτρων της Hailea. Θέλω λοιπόν να βάλω μέσα έναν μονομάχο. Το συγκεκριμένο ενυδρείο είχε μέσα ένα φίλτρο και μία λάμπα ενσωματωμένη στο καπάκι του και τίποτα άλλο. Λοιπόν, μπορείτε να μου πείτε τι άλλο χρειάζομαι για να φτιάξω ένα ωραίο εμφανισιακά και σωστά βιολογικά ενυδρείο (. Τι χαλίκι να αγοράσω; Ποια πέτρα ή ποιο ξύλο είναι κατάλληλα για ένα τέτοιο ενυδρείο; Ποια φυτά;Αν μπορείτε γράψτε από κάτω και ένα link με τα όσα προτείνετε έτσι ώστε να τα αγοράσω από το διαδίκτυο. Αν γίνεται να μου προτείνετε την οικονομικότερη δυνατή λύση. Σας ευχαριστώ για την προσοχή και τον χρόνο σας. Υ.Γ.: γνωρίζω ότι ο θερμοστάτης είναι απαραίτητος για ένα betta fish aquarium. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 30 Αυγούστου 2015 #2 Share 30 Αυγούστου 2015 (edited) Τα περισσότερα από όσα θέλεις να μάθεις, τα λεει εδώ. http://www.aquazone.gr/forums/topic/36770-betta-splendens-regan-1910/?p=323429#entry323429 Τα υπόλοιπα τα συζητάμε. Έγινε επεξεργασία 30 Αυγούστου 2015 - SOTIRIS Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chocolate_Puma 30 Αυγούστου 2015 #3 Share 30 Αυγούστου 2015 Με το καλό να ξεκινήσεις εύχομαι Τα στοιχεία που σε ενδιαφέρουν, αναφέρονται αναλυτικά στο προφίλ του, στο λινκ που σου δοθηκε πιο πάνω Πρώτα απ όλα πρέπει να αποφασίσεις πως θα στρώσεις το φίλτρο σου - πριν μπει ο ψαρής Το ενυδρείο σου λογικά έχει λάμπα 11 watt και εσωτερικό φίλτρο το HL-BT200 Η λάμπα είναι μια χαρά εφόσον πας σε εύκολα σχετικά φυτά Το φίλτρο τι χώρους έχει και τι σφουγγάρι? Λογικά θα στο έδωσαν με το γκρι σφουγγάρι που ειναι άνθρακας - βγάλτο, κράτησε το να υπάρχει και αγόρασε μπλε ενυδρειακό σφουγγάρι Επίσης πρέπει να έχει ένα μικρό "καλαθάκι". Εκεί θα βάλεις βιολογικό υλικό. Εγώ θα επέλεγα mini siporax Αν δεις ότι έχει δυνατή ροή (λογικά δεν θα έχει), γύρισε το spray bar να χτυπάει προς το τζάμι Για βυθό θα επέλεγα σκουρόχρωμο χαλίκι - Θα χρειαστείς μικρή ποσότητα, οπότε μπορείς να το προμηθευτείς από ενυδρειακό κατάστημα Πέτρες επέφυγε να βάλεις. Θα σου τρώνε ωφέλιμα λίτρα και ισως ανεβάσουν τη σκληρότητα του νερού Ρίζες επέλεγε εσύ - με τα μάτια και χέρια σου - μία από ενυδρειακό κατάστημα, στο σωστό μέγεθος, έτσι ώστε να μην "μπουκώσει" το ενυδρείο Στο μονομάχο θα αρέσει κάποιο φυτό επιφάνειας : Κερατόφυλλο, πίστια, φακή. Μπορεί στη ρίζα να δέσεις 1-2 νανο ανουμπιες. Επίσης μια βαλισνέρια θα μπορούσε να δημιουργήσει το "σκοτεινό" ενυδρείο που του αρέσει Προμηθεύσου ποικιλία τροφών κατάλληλες για μονομάχο Λινκ για συγκεκριμένες αγορές - ειδικά όταν οι επιλογές ειναι μερικές εκατοντάδες, προσωπικά δεν θέλω να βάζω Διάβασε όσα περισσότερα μπορείς γενικά περί ενυδρείων και ειδικά περί μονομάχων, μην κάνεις βιαστικές κινήσεις, πριν αγοράσεις κάθετι είναι καλύτερα να ρωτάς στο φόρουμ...κι εδώ είμαστε για ότι χρειαστείς Καλό ξεκίνημα και πάλι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 31 Αυγούστου 2015 #4 Share 31 Αυγούστου 2015 Το χαλίκι να προσέξεις να μην είναι ασβεστολιθικό (χαλαζιακό κάνει) γιατί θα σου ανεβάζει ph και σκληρότητες του νερού. Τόνισέ το κατά την αγορά και αν υπάρχει η δυνατότητα πριν το αγοράσεις, βγάλε λίγο και ρίξε του λίγο ακουαφόρτε να δεις αν αφρίσει. Αν αφρίσει δεν κάνει. Καλή αρχή! Link to comment Share on other sites More sharing options...
aquanator 2 Σεπτεμβρίου 2015 Author #5 Share 2 Σεπτεμβρίου 2015 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Λοιπόν το σφουγγαράκι που έχει το φίλτρο είναι μαύρο. Επίσης, αν βάλω χαλίκι μπορώ να βάλω αληθινά φύτα μέσα; δηλαδή πέρα από το χαλίκι δεν χρειάζεται τίποτα άλλο, έτσι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 2 Σεπτεμβρίου 2015 #6 Share 2 Σεπτεμβρίου 2015 Δεν είναι απαραίτητο να βάλεις κάποιο υποστρωμα για φυτά κάτω από το χαλίκι. Φροντισε το χαλίκι όμως να είναι λεπτόκοκκο 2-3 mm και το πάχος του βυθού σου να είναι 5-6 εκατοστά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aquanator 3 Σεπτεμβρίου 2015 Author #7 Share 3 Σεπτεμβρίου 2015 παιδια ψάχνοντας στο internet βρήκα ένα έτοιμο set διακόσμησης για το ενυδρείο. Λέγεται eheim deco set. Θα ήθελα να μου πείτε αν όντως αξίζει για τα λεφτά που κοστίζει. Σας παραθέτω και το σχετικό link: http://www.aquavivere.gr/shop-products/psaria-diakosmisi-axesouar-enudreiwn-eieim/eheim-deco-set-gia-enudreia-mechri-35-litra- Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 3 Σεπτεμβρίου 2015 #8 Share 3 Σεπτεμβρίου 2015 Ειμαι σιγουρος πως αν κανεις μια βολτα στα καταστηματα της Αθηνας θα βρεις πολυ πιο ομορφα υλικα και ισως και πιο φτηνα. Προσωπικα τος πετρες δεν θα τις μπερδευα με τα ξυλα αλλα αυτο ειναι δικη μου σκεψη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chocolate_Puma 3 Σεπτεμβρίου 2015 #9 Share 3 Σεπτεμβρίου 2015 Αν κυκλοφορείς στην Αττική, πέρνα μια βόλτα από Νέα Ερυθραια Σιγουρα θα βρούμε μια ωραια μικρή ριζα και μερικές πετρες για να βάλεις στο ενυδρειο. Για το eheim deco set...νο κομεντ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος