kostas3 3 Ιουνίου 2016 Author #351 Share 3 Ιουνίου 2016 ok rastafarian θα αλλάξω και τις άλλες 2 λάμπες σε 54 w ξανά, άλλα να σε ρωτήσω, τα java fern και christmass moss , που θέλουν χαμηλό φωτισμό , δεν θα έχουν πρόβλημα? προσθεσα και pogostemon helferi και amania bonsai αρα σιγουρα θελω 0.5w/ litr τουλάχιστον όταν μετράω watt/litre αφαιρώ τον όγκο του νερού που πιάνουν ξύλα και πέτρες? γιατί υπάρχει διαφορά δλδ, με καθαρά 360 λίτρα έχω 216/360= 0,6 watt / λιτρο η βγάζοντας όγκο νερού που πιάνουν πέτρες ξύλα και χώμα, πάω στα 32 κιλά fluval stratum, άντε πες 30 λίτρα χοντρικά 7 κιλά πέτρες και άλλα 3 ξύλα, σε όγκο νερού περίπου 360-(32+7+3)=318λιτρα 216/318=0,67 watt/λιτρο αν μείνω όπως είμαι τώρα έχω 2χ54βατ 2χ28 βατ αρα 164/318=0,51 watt/ λιτρο τι λες? ύψος ενυδρείου 60cm (χωρίς να υπολογίζω το ύψος που δίνει το χώμα αλλά ούτε και το ύψος των λαμπτήρων στο καπάκι, αν και λογικά γύρο στα 60 θα είναι ) Νομιζω καλα ειναι αλλα δεν παιζει ρολο μονο ο σιδηρος. Το φως σου ειναι λιγο απ οτι θυμαμαι και εκτος απο το σιδηρο,χρωμα δινουν και τα ιχνοστοιχεια. Γενικα τα κοκκινα φυτα θελουν πολυ φως αλλα και πληρης λιπανση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 3 Ιουνίου 2016 #352 Share 3 Ιουνίου 2016 Κρατούσα ανεπιτυχώς αλτερνανθέρα μέχρι το παρόν στήσιμο όπου έχω υπόστρωμα και 1 w φωτισμό. Θέλει σημείο με πολύ έντονο φωτισμό για να διατηρει το χρώμα της αλλά έχει και απαιτήσεις σιδήρου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 3 Ιουνίου 2016 #353 Share 3 Ιουνίου 2016 ok rastafarian θα αλλάξω και τις άλλες 2 λάμπες σε 54 w ξανά, άλλα να σε ρωτήσω, τα java fern και christmass moss , που θέλουν χαμηλό φωτισμό , δεν θα έχουν πρόβλημα? προσθεσα και pogostemon helferi και amania bonsai αρα σιγουρα θελω 0.5w/ litr τουλάχιστον όταν μετράω watt/litre αφαιρώ τον όγκο του νερού που πιάνουν ξύλα και πέτρες? γιατί υπάρχει διαφορά δλδ, με καθαρά 360 λίτρα έχω 216/360= 0,6 watt / λιτρο η βγάζοντας όγκο νερού που πιάνουν πέτρες ξύλα και χώμα, πάω στα 32 κιλά fluval stratum, άντε πες 30 λίτρα χοντρικά 7 κιλά πέτρες και άλλα 3 ξύλα, σε όγκο νερού περίπου 360-(32+7+3)=318λιτρα 216/318=0,67 watt/λιτρο αν μείνω όπως είμαι τώρα έχω 2χ54βατ 2χ28 βατ αρα 164/318=0,51 watt/ λιτρο τι λες? ύψος ενυδρείου 60cm (χωρίς να υπολογίζω το ύψος που δίνει το χώμα αλλά ούτε και το ύψος των λαμπτήρων στο καπάκι, αν και λογικά γύρο στα 60 θα είναι ) Τα ευκολα φυτα δεν εχουν προβλημα με τον πολυ φωτισμο. Δεν μπορεις να υπολογισεις ακριβως ποσα ειναι τα καθαρα λιτρα σου,οπωτε το πας χοντρικα. Βαλε τις λαμπες που γραφεις πιο παω,ξεκινα και λιπανση κανονικα με προγραμμα,να τειρεις τις ρουτινες αλλαγων νερου και δεν θα εχεις θεμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas3 3 Ιουνίου 2016 Author #354 Share 3 Ιουνίου 2016 έβαλα τις 54αρες, για να δούμε.... όλα τα λιπάσματα είναι στα απαραίτητα επίπεδα ώρες φωτισμού 8 ελπίζω να μην βγει green beard γιατί θα πηδηχτώ απ'το παράθυρο 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas3 5 Ιουνίου 2016 Author #355 Share 5 Ιουνίου 2016 τι άλγη ειναι αυτη? μηπως βγήκε επειδή ουσιαστικά έκανα restart το ενυδρείο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas3 5 Ιουνίου 2016 Author #356 Share 5 Ιουνίου 2016 (edited) άλλη μια φώτο Έγινε επεξεργασία 5 Ιουνίου 2016 - kostas3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 5 Ιουνίου 2016 #357 Share 5 Ιουνίου 2016 Για σποτ την βλεπω εγω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas3 5 Ιουνίου 2016 Author #358 Share 5 Ιουνίου 2016 είναι καφέ , όχι πράσινη να σημειώσω Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas3 5 Ιουνίου 2016 Author #359 Share 5 Ιουνίου 2016 Καφέ διατομικη είναι. Επειδή έστησα ξανά το ενυδρείο ? Συμβουλες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 5 Ιουνίου 2016 #360 Share 5 Ιουνίου 2016 Εγώ καφέ διατομική την βλέπω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 6 Ιουνίου 2016 #361 Share 6 Ιουνίου 2016 Εγω στο τζαμι παντως για πρασινη σποτ τη βλεπω,αυτη που ειναι στη βεντουζα ειναι καφε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas3 6 Ιουνίου 2016 Author #362 Share 6 Ιουνίου 2016 και αυτή εδώ? έχει βγει ΜΟΝΟ στο μαγνητάκι Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas3 6 Ιουνίου 2016 Author #363 Share 6 Ιουνίου 2016 amania bonsai μπήκε την παρασκευή , κάποια ματσάκια έλιωσαν κάποια πάνε κανονικά, ξέρετε γιατί? θα τα δειτε στην φώτο αριστερά Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 6 Ιουνίου 2016 #364 Share 6 Ιουνίου 2016 Που την βρήκες βρε άτιμε ; Κοίταξε να δεις μπορεί να την ακούει το φυτό από την merged σε submerged Μορφή. Αν αρχίσουν και λιώνουν όλα τότε το κοιτάμε τι μπορεί να φταίει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 6 Ιουνίου 2016 #365 Share 6 Ιουνίου 2016 Που την βρήκες βρε άτιμε ; Κοίταξε να δεις μπορεί να την ακούει το φυτό από την merged σε submerged Μορφή. Αν αρχίσουν και λιώνουν όλα τότε το κοιτάμε τι μπορεί να φταίει. Συγνωμη ρε συ Ευθυμη,αλλα που καταλαβες οτι ειναι emersed το φυτο αυτο? Αν περιμενεις εσυ να λιωσουν ολα τα φυτα σου και μετα να δεις τι φταιει,τοτε οκ... Κωστα,το φυτο ειναι νεο ακομα στο ενυδρειο και ειναι λογικο να χαλανε καποια φυτα μεχρι να εγκλιματιστουν στο νεο περιβαλλον.Δωσε τους λιγο χρονο ακομα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 6 Ιουνίου 2016 #366 Share 6 Ιουνίου 2016 Αν το πήρε από μαγαζί κατά πάσα πιθανότητα το φυτό είναι emerged. Με όποιο κατάστημα έχω συναναστραφεί για φυτό μου λέει πως ο προμηθευτής emerged μεγαλώνει. Tropica, dennerle, 2 ολλανδοί προμηθευτές σε άλλα μαγαζία. Δεν έχω βρει εταιρία που τα φυτά τα μεγαλώνει submerged. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 6 Ιουνίου 2016 #367 Share 6 Ιουνίου 2016 Υπαρχουν πολλες εταιριες που τα κανουν emersed τα φυτα,ολα. Θα σε παρακαλεσω Ευθυμη να μην εισαι απολυτος και αν δεν εισαι σιγουρος για κατι καλο ειναι να μην απαντας,οχι μονο εσυ,ολοι μας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas3 8 Ιουνίου 2016 Author #368 Share 8 Ιουνίου 2016 (edited) η amania bonsai συνεχίζει να λιώνει CO2 πράσινο 24hΝΟ3 15Κ + 10-30 ppmPO4 1Fe 0.3GH 12 ύψος ενυδρείου 60 54 lumen/litre έχω και φώτο, τι τουρίστας θα ήμουν χωρίς φώτο? στο κόκκινο είναι το προβληματικό φυτό στα μπλε νέα ανάπτυξη ένα ένα τα τινάζουν νομίζω πάντως Έγινε επεξεργασία 8 Ιουνίου 2016 - kostas3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas3 9 Ιουνίου 2016 Author #369 Share 9 Ιουνίου 2016 (edited) είναι δεν είναι 2 τα φωσφορικά , μπορεί να είναι λίγο κάτω η λίγο πάνω από 2 , είναι τόσο κοντά τα χρώματα π δεν είμαι σίγουρος, σε αυτές τις περιπτώσεις τι κάνω? αλλαγή? και κάτι άλλο, επειδή γινόταν χαμός με τα τεστ κλπ αγόρασα αυτά τα κουτάκια που είναι τέλεια, το κάθε τεστακι έχει το δικό του και γλιτώνω από πολύ χαμό ίσως κάποιοι από εσάς ψάχνουν κάτι τέτοιο Έγινε επεξεργασία 9 Ιουνίου 2016 - kostas3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 9 Ιουνίου 2016 #370 Share 9 Ιουνίου 2016 Ένα καλό τεστακι φωσφορικων το οποίο συμφέρει και σε κόστος σε σχέση με το ποσά τεστ βγάζει είναι και της API . Και γενικά θεωρώ ότι είναι η πιο εύκολη γιατί δεν έχει σκόνες . Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas3 9 Ιουνίου 2016 Author #371 Share 9 Ιουνίου 2016 Ένα καλό τεστακι φωσφορικων το οποίο συμφέρει και σε κόστος σε σχέση με το ποσά τεστ βγάζει είναι και της API . Και γενικά θεωρώ ότι είναι η πιο εύκολη γιατί δεν έχει σκόνες ναι αυτό έψαχνα λόγο του οτι δεν έχει σκόνες, αλλά δεν το έχει κανείς, ετσι άκουσα τον Νίκο που πρότεινε της sera Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 9 Ιουνίου 2016 #372 Share 9 Ιουνίου 2016 Ένα καλό τεστακι φωσφορικων το οποίο συμφέρει και σε κόστος σε σχέση με το ποσά τεστ βγάζει είναι και της API . Και γενικά θεωρώ ότι είναι η πιο εύκολη γιατί δεν έχει σκόνες . Γενικα με τις σκονες ειναι πιο αξιπιστα. Τα υπολοιπα εχουν τις σκονες μεσα , και γιαυτο μερικες φορες βγαζουν αλλα κ αλλα, δεν ανακατευονται σωστα. Καλα μην περιμενεις να βγαλεις ακρη με τα χρωματα. Οπως στην Αpi το νο3 , εχει πορτοκαλι το 5,10 ,20,40 ... λιγο να το δεις σε αλλο φως το εχεις χασει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 9 Ιουνίου 2016 #373 Share 9 Ιουνίου 2016 Για βγαλε φωτο τα αλλα φυτα σε τι κατασταση ειναι? Το γκαζονακι ποσο καιρο το εχεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 9 Ιουνίου 2016 #374 Share 9 Ιουνίου 2016 Γενικα με τις σκονες ειναι πιο αξιπιστα. Τα υπολοιπα εχουν τις σκονες μεσα , και γιαυτο μερικες φορες βγαζουν αλλα κ αλλα, δεν ανακατευονται σωστα. Καλα μην περιμενεις να βγαλεις ακρη με τα χρωματα. Οπως στην Αpi το νο3 , εχει πορτοκαλι το 5,10 ,20,40 ... λιγο να το δεις σε αλλο φως το εχεις χασει. Θα συμφωνήσω μαζί σου για το νο3 της API μιας και το έχω. Εμένα με ξεγελάει το 20 με το 40 πάρα πολύ. Στο θέμα σκόνη , το τεστ po4 της Jbl με τη σκόνη για εμένα είναι κάκιστο. Της api είναι πολύ πιο ξεκάθαρο. Γενικά, οι σκόνες με μπερδεύουν. Μία διαλύονται μία όχι. Θεωρώ πως το να είναι μόνο υγρό το τεστ βοηθάει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 9 Ιουνίου 2016 #375 Share 9 Ιουνίου 2016 Της api από 0 έως 0.50, τα χρώματα είναι σχεδόν ίδια. Διακρίνω μια μικρή διαφορά στην καρτέλα, στο μπουκαλάκι αποκλείεται να την διακρίνω. Δοκίμασε να επαναλάβεις την δοκιμή με αραιωμένο διάλυμα όπως λένε οι οδηγίε γιατί μπορεί να έχεις και πάνω από 2ppm. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος