jpavly 26 Αυγούστου 2015 #1 Share 26 Αυγούστου 2015 Καλησπέρα σας! Από χθες το zebra μου είναι ..ανάσκελα! Για όσους δεν το έχουν δει, έκανα μόλις αλλαγή φίλτρου από το εσωτερικό μου σε ένα Eheim 2211. Το σαλιγκαράκι το βρήκα ανάσκελα και έχει "κλείσει" την τρύπα του με ένα κάλυμμα σκληρό σαν το κέλυφός του. Το γύρισα κανονικά, αλλά δεν έχω δει αλλαγή. Μπορώ να κάνω κάτι ή υπομονή; Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 26 Αυγούστου 2015 #2 Share 26 Αυγούστου 2015 Δεν ξερω γιατι αλλα φετος το καλοκαιρι εχω χασει 4 σε διαφορετικα ενυδρεια.Και το δικο σου για τεζα μου ακουγεται.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 26 Αυγούστου 2015 #3 Share 26 Αυγούστου 2015 (edited) Εμένα κάθονται πολύ συχνα έτσι. Το συνηθίζουν πάντως, να ξέρεις. Έγινε επεξεργασία 26 Αυγούστου 2015 - Safarpn 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 26 Αυγούστου 2015 #4 Share 26 Αυγούστου 2015 Πανο μεχρι ποσες ημερες τα εχεις δει να καθονται ετσι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 26 Αυγούστου 2015 #5 Share 26 Αυγούστου 2015 Δε θα έλεγα μέρες. Πάντως απο το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα έχω δει αρκετές φορές. Δε ξέρω αν κάθονται έτσι παραπάνω και εγω τα βλέπω αυτές τις ώρες. Οταν όμως λέμε οτι το συνηθίζουν και το κανουν συχνά.....δεν αστειεύονται! Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 26 Αυγούστου 2015 #6 Share 26 Αυγούστου 2015 Εγω στην τριτη ημερα τα εβγαζα και τα αγγιζα στο κοκαλο που σφραγιζει το κελυφος το οποιο ηταν μισανοιχτο,καμια αντιδραση και τα πετουσα. Δεν ξερω αν σχετιζεται με αυτο αλλα εχω μαθει οτη η ευδαπ το καλοκαιρι ριχνει καθαριστικα σωληνωσεων στο δικτυο της Αθηνας.Ισως καποια ειδη ειναι ευαισθητα σε αυτα και δεν τα δεσμευει το αντιχλωριο.Μπορει επισης να φταιει και η θερμοκρασια αν και στα δικα μου δεν ξεπερασαν τους 27 βαθμους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 26 Αυγούστου 2015 #7 Share 26 Αυγούστου 2015 Τρεις μέρες πολύ μου φαίνεται, δε ξέρω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 26 Αυγούστου 2015 #8 Share 26 Αυγούστου 2015 Mηπως τα επηρεαζει η θερμοκρασια? Τι θερμοκρασιες είχατε? Αν το πιέσετε λιγο στο κλειστο κελυφος , κανονικα πρεπει να ανταποκρινεται με μια κίνηση. jpavly Για πες μας λιγα στοιχεια για το ενυδρειο , παραμετρους κτλ ... ποσο καιρο τρέχει , τι τα ταιζεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sonia94 26 Αυγούστου 2015 #9 Share 26 Αυγούστου 2015 Ειναι αντιαισθητικα τα σαλιγκαρια, δε πειραζει και να ψοφησαν οποτε μη στεναχωριεσαι. Τα δικα μου ειναι ζωντανα και συνεχεια μαζευω και τα βαζω στο κηπο. Δε ξερω πως ξεφυτρωνουν μεσα απο το ενυδρειο, μαλλον απο τα κακακια των ψαριων ειναι Αν σου τελειωσουν εχω να σου δωσω εγω αηδιαστικα σαλιγκαρια Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 26 Αυγούστου 2015 #10 Share 26 Αυγούστου 2015 Σονια εσυ μιλας για σαλιγκαρια λαθρεπιβατες που ερχονται τα αυγα τους συνηθως απο φυτα ενυδρειου και αναπαραγωνται στο ενυδρειο μας,αυτα τα ζεμπρα που λεμε τα αγοραζουμε εμεις απο πετ σοπ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly 26 Αυγούστου 2015 Author #11 Share 26 Αυγούστου 2015 Mηπως τα επηρεαζει η θερμοκρασια? Τι θερμοκρασιες είχατε? Αν το πιέσετε λιγο στο κλειστο κελυφος , κανονικα πρεπει να ανταποκρινεται με μια κίνηση. jpavlyΓια πες μας λιγα στοιχεια για το ενυδρειο , παραμετρους κτλ ... ποσο καιρο τρέχει , τι τα ταιζεις. Θερμοκρασίες έχω 26-27 αυτές τις μέρες. Μέτρησα αμμωνία έτσι για την απορία, μηδενική. Κατά τ'άλλα, ph 8, no3 5, no2 0, τρέχει γύρω στον ένα χρόνο, τα ταίζω Sera Vipagran Baby. Ειναι αντιαισθητικα τα σαλιγκαρια, δε πειραζει και να ψοφησαν οποτε μη στεναχωριεσαι. Τα δικα μου ειναι ζωντανα και συνεχεια μαζευω και τα βαζω στο κηπο. Δε ξερω πως ξεφυτρωνουν μεσα απο το ενυδρειο, μαλλον απο τα κακακια των ψαριων ειναι Αν σου τελειωσουν εχω να σου δωσω εγω αηδιαστικα σαλιγκαρια Το σαλιγκάρι αυτό το έχω βάλει από επιλογή, δεν το θεωρώ αηδιαστικό Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sonia94 26 Αυγούστου 2015 #12 Share 26 Αυγούστου 2015 Δινετε λεφτα σε εποχη κρισης για σαλιγκαρια;;;; Παντως εχω και τετοια σαλιγκαρια σαν τις φωτογραφιας. ωραια ονομα εχουν οι λαθρεπιβατες, οι λαθρεπιβατες ειναι τα μικρα, εχω και τα κιτρινα τα μεγαλα εχω και τα ζεβρανεριτ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 26 Αυγούστου 2015 #13 Share 26 Αυγούστου 2015 Ε δε παίρνουμε και δάνειο για να πάρουμε σαλιγκάρια. Τα σαλιγκάρια αυτα δε τα βρίσκεις στον κήπο σου ή στη φύση γενικότερα. Σονια μη συμβουλη θα σου δώσω. Ξεκίνα διάβασμα στο φόρουμ για να μάθεις τουλάχιστον τα βασικά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sonia94 26 Αυγούστου 2015 #14 Share 26 Αυγούστου 2015 Διαβαζω, διαβαζω ατελειωτα δε σας χορταινω, ειστε οι καινουργιοι μου φιλοι. Τι τατουαζ εχεις; Θα κανω και εγω το χειμωνα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 26 Αυγούστου 2015 #15 Share 26 Αυγούστου 2015 Διαβαζω, διαβαζω ατελειωτα δε σας χορταινω, ειστε οι καινουργιοι μου φιλοι. Τι τατουαζ εχεις; Θα κανω και εγω το χειμωνα Μη διαβάζεις μονο τα θέματα που ανοίγουμε εμείς, διάβασε και τα άρθρα που υπάρχουν, θα σε βοηθήσουν πολύ. Έχω αρκετά tattoo και σημερα μου 'ρθε να κανω και το πορτρέτο του Ηρωδη. 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 26 Αυγούστου 2015 #16 Share 26 Αυγούστου 2015 @Sonia94 Θα σε παρακαλουσα να σταματησεις να τρολλαρεις σε ολα τα θεματα. Δεκτες και σεβαστες οι αποψεις σου αλλα ας ειναι και σχετικες. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly 26 Αυγούστου 2015 Author #17 Share 26 Αυγούστου 2015 Don't feed the troll please.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 26 Αυγούστου 2015 #18 Share 26 Αυγούστου 2015 Θερμοκρασίες έχω 26-27 αυτές τις μέρες. Μέτρησα αμμωνία έτσι για την απορία, μηδενική. Κατά τ'άλλα, ph 8, no3 5, no2 0, τρέχει γύρω στον ένα χρόνο, τα ταίζω Sera Vipagran Baby. Το σαλιγκάρι αυτό το έχω βάλει από επιλογή, δεν το θεωρώ αηδιαστικό Μια χαρα ειναι οι μετρησεις . Το Ph ειναι λιγο μεγαλο αλλα δεν νομίζω να εχουνε πρόβλημα. Περιμενε μηπως καποιος γνωριζει για τα συγκρεκριμενα σαλιγκαρια. Safarpn Sonia94Μην χαλάμε το θέμα του παιδιου, με άσχετα ποστ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 26 Αυγούστου 2015 #19 Share 26 Αυγούστου 2015 Μαλλον το εχασες το σαλιγκαρι. Παντως αυτο για το νερο που λεει ο Μιχαλης πρωτη φορα το ακουω και δεν εχω κανενα θεμα ουτε σε γαριδες ουτε σε σαλιγκαρια και βαζω νερο βρυσης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly 26 Αυγούστου 2015 Author #20 Share 26 Αυγούστου 2015 Το ph μου είναι στο 8 από την αρχή του ενυδρείου και το Zebra αυτό είναι τουλάχιστον 6 μήνες μέσα.. το μόνο που άλλαξε είναι η αλλαγή του φίλτρου, αλλά φυσικά το παλιό μου βιολογικό μπήκε στο νέο.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly 26 Αυγούστου 2015 Author #21 Share 26 Αυγούστου 2015 Μαλλον το εχασες το σαλιγκαρι. Παντως αυτο για το νερο που λεει ο Μιχαλης πρωτη φορα το ακουω και δεν εχω κανενα θεμα ουτε σε γαριδες ουτε σε σαλιγκαρια και βαζω νερο βρυσης. Αν το αφήσω μέσα λογικά θα μου σηκώσει καμιά αμμωνία, σωστά; Θα το δω και αύριο που είναι τρίτη μέρα και θα αποφασίσω, ίσως το βάλω σε κανένα ποτηράκι για 1-2 μέρες ακόμα μπας και.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 26 Αυγούστου 2015 #22 Share 26 Αυγούστου 2015 Καθαριστικά στις σωληνώσεις πιστεύω ρίχνουν παντού, χωρίς να ξέρω τη συχνότητα κι εγω νερό βρύσης βάζω χωρίς μάλιστα επεξεργασία και τα σαλιγκάρια μου δεν εχουν πρόβλημα και έχω αρκετά και πολλα είδη νεριτών. Βέβαια τα βρίσκω ανάσκελα που και που αλλα μετα όλα καλά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 26 Αυγούστου 2015 #23 Share 26 Αυγούστου 2015 (edited) Αν το αφήσω μέσα λογικά θα μου σηκώσει καμιά αμμωνία, σωστά; Θα το δω και αύριο που είναι τρίτη μέρα και θα αποφασίσω, ίσως το βάλω σε κανένα ποτηράκι για 1-2 μέρες ακόμα μπας και.. Πιαστο με το χερι σου , και δες αν το ακουμπησεις εκει που εχει κλεισει αν ανταποκρίνεται. Αν ειναι νεκρα , συνηθως με το που τα μετακινησεις ανοιγουν. Έγινε επεξεργασία 26 Αυγούστου 2015 - nicpapa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chocolate_Puma 26 Αυγούστου 2015 #24 Share 26 Αυγούστου 2015 (edited) "Ενόχλησε" το με κάποιο τρόπο Αν δεν ανταποκριθεί, μετέφερε το σε μικρή καραντινα κι αν συνεχίσει έτσι, τότε μάλλον μας "αφησε" Έγινε επεξεργασία 26 Αυγούστου 2015 - Chocolate_Puma Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 26 Αυγούστου 2015 #25 Share 26 Αυγούστου 2015 Γιαννη αν το ακουμπας με το χερι απο κατω και δεν αντιδρα οπως λεει και ο nicpapa τοτε ειναι νεκρο σιγουρα. Πανο στην Αθηνα δεν ειναι το ιδιο φιλε,εδω ριχνουν ισχυρα καθαριστηκα και το συζητουσαμε και με τον peter halen στην συναντηση.. Αλλη μια παρατηρηση στα δικα μου ειναι οτι μπορει να εφυγαν απο διαφορα θερμοκρασιας και να εξηγησω..Τα δυο απο τα 4 που εχασα εγινε μπροστα μου η πτωση,την ωρα που εκανα αλλαγη νερου κατεβηκε η σταθμη ενω ηταν κολημενο στο τζαμι ψηλα,και οταν γεμιζα επεσε κατω.Το αφησα και την επομενη ημερα ηταν στο ιδιο ακριβως σημειο.Τα δυο εφυγαν ετσι. Σημειωση:θερμοκρασια νερου ενυδρειου 26,θερμοκρασια περιβαλλοντος 32,μηπως η αποτομη αλλαγη τα τεζαρε? 'Η και η ποιοτητα του φρεσκου νερου,παρολο που το περναω απο φιλτρο ανθρακα πριν μπει στο ενυδρειο.Τα υπολοιπα ειδη σαλιγκαριων βεβαια δεν επαθαν τιποτα. Εσυ Γιαννη παρατηρησες κατι τετοιο μετα απο αλλαγη για παραδειγμα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος