Jump to content

Νυμφες Κουνουπιων

extar98

Recommended Posts

Χαίρεται,

Καπου ακουσα πως ειναι καλη τροφη για μονομαχος ως ζωντανη πρωτεινη και εβαλα σε ενα Μπολ νερο και λιγο χωμα αλλα ταυτοχρονα βρηκα σε εναν αλλο κουβα ο οποιος αθελα μου εχει γεμισει με νυμφες.Πως να τις ταισω? να τις αποξηρανω ή να τις ριξω οπως ειναι ? ποσες φορες και ποσο συχνα να τον ταιζω ?

Νομίζω πως έχει ξανασυζητηθεί το θέμα. Μπορείς να το βρεις στην αναζήτηση.

Πάντως, τις ταίζεις όπως είναι ζωντανές. Το πόσες και κάθε πότε εξαρτάται από το πώς ταίζεις γενικά και από το πόσο γρήγορα χορταίνει το ψάρι.

Οκ ευχαριστω :) εχω τουλαχιστον 400 μεσα στον κουβα, δεν εχω ιδεα πως να τις κρατησω ζωντανες.... Θα ψαξω στο Forum οπως ειπες.

Δε χρειάζεται να τις κρατήσεις όλες ζωντανές διότι θα μεταμορφωθούν σε ενήλικα άτομα (ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ) και θα το μετανοιώσεις! (λολ)

Δώσε του πρώτα, δες ότι του αρέσουν, κράτα κάποιες και τις υπόλοιπες....χλωρίνη.... σίγουρα αποτελέσματα.

Να ξερεις οτι ειναι δικοπο μαχαιρι να ταισεις νυμφες κουνουπιων,αν εχουν καποιον ιο θα τον μεταφερεις στο ψαρι σου.

Δε χρειάζεται να τις κρατήσεις όλες ζωντανές διότι θα μεταμορφωθούν σε ενήλικα άτομα (ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ) και θα το μετανοιώσεις! (λολ)

Δώσε του πρώτα, δες ότι του αρέσουν, κράτα κάποιες και τις υπόλοιπες....χλωρίνη.... σίγουρα αποτελέσματα.

Δηλαδη οσες δεν φαει τωρα τις πεταω.... ? Μαλιστα πριν του εριξα 2 και τη μια δεν την ειδε αρα θα περιπλανιεται μεσα στο ενυδρειο... υπαρχει κατι που μπορω να κανω ? 

fJvuuE96m.jpg0Cv_rmME5.jpg

Εγω θα ελεγα να τις πεταξεις,οι τροφες του εμποριου ειναι πληρες σε στα συστατικα που χρειαζεται το ψαρι και μην σου πω οτι ειναι και πιο νοστιμες..

Δεν εχω δοκιμασει αλλα το φανταζομαι  :P

Χλωρίνη πρώτα και μετά λεκάνη...

Αν δοκίμασε και δεν του αρέσουν, υπάρχει και η τροφή εμπορίου.. Γούστα είναι αυτά!

Εγω θα ελεγα να τις πεταξεις,οι τροφες του εμποριου ειναι πληρες σε στα συστατικα που χρειαζεται το ψαρι και μην σου πω οτι ειναι και πιο νοστιμες..

Δεν εχω δοκιμασει αλλα το φανταζομαι  :P

Πιστευα πως θα βοηθουσε και θα υπηρχε ποικιλια γιατι του δινω flakes+pellets+αρακα(1 φορα την εβδομαδα) και οι προνυμφες ειναι πολυ καλη πηγη πρωτεινης...Επίσης δραστηριοποιειται που τις κυνηγαει λιγο μεσα στο ενυδρειο.Φοβαμαι μονο μην ξυπνησω καμια μερα και ειναι κουνουπια :ninja:  (γι'αυτο τις εχω σκεπασει με ενα χαρτι  ^_^ )

Να ξερεις οτι ειναι δικοπο μαχαιρι να ταισεις νυμφες κουνουπιων,αν εχουν καποιον ιο θα τον μεταφερεις στο ψαρι σου.

Σε ενα αγγλοφωνο forum διαβασα πως ειναι ασφαλες να ταίζεις νύμφες αλλα οχι κουνουπια που βγαζει καπως νοημα αλλα και παλι δεν γνωριζω ακριβως....

Χλωρίνη πρώτα και μετά λεκάνη...

Αν δοκίμασε και δεν του αρέσουν, υπάρχει και η τροφή εμπορίου.. Γούστα είναι αυτά!

Του εριξα 2 την μια δεν την ειδε, την αλλη την εφαγε χωρις δευτερη σκεψη  :P

Πέτα τες! Θα μαζευτούν και άλλες, πιο φρέσκες! Από τη φωτό που ανέβασες φαίνονται αρκετά μεγάλες και έτοιμες για μεταμόρφωση.

Ευχαριστω :) Θα κρατησω μερικες να τον ταισω αυριο ίσως πειραματιστω και καταψυξω καποιες αλλα θα πεταξω τις υπολοιπες γιατι ειναι αρκετα μεγαλες και θα ξαναπροσπαθησω οσο εχουμε ακομη λιγη ζεστη και κουνουπια.

βαλτες  οπως ειναι στο ψυγειο θα μειοθει ο μεταβολισμος τους και θα σου αντεξουν παραπανω και αν θες να σου αντεξουν παραπανω κρατα τα αυγα οποτε σουγενανε τα κουνουπια σε ενα ταπερ η σακοθλακι και βαζε 1-2καθε μεραετσιθα σου κρατισουν πολυ περισσοτερο

Κάντε κανένα κόλπο σαν ένα φίλο μου που έβαλε τα μπικατίνι στο ψυγείο και έφυγαν από το τάπερ και μάζευε μύγες μετά :P

• Like 1

Τα αφησα εκτος νερου για λιγη ωρα, τα εβαλα σε σκορδονερο και τα εβαλα στην καταψυξη...Σημερα που δοκιμασε δεν αφησε κανενα απο οσα του εριξα.Θα τον ξαναταισω μια φορα αργοτερα.

Κάντε κανένα κόλπο σαν ένα φίλο μου που έβαλε τα μπικατίνι στο ψυγείο και έφυγαν από το τάπερ και μάζευε μύγες μετά :P

Οταν το διαβασα πηγα να ελεγξω τι γινεται :P

βαλτες  οπως ειναι στο ψυγειο θα μειοθει ο μεταβολισμος τους και θα σου αντεξουν παραπανω και αν θες να σου αντεξουν παραπανω κρατα τα αυγα οποτε σουγενανε τα κουνουπια σε ενα ταπερ η σακοθλακι και βαζε 1-2καθε μεραετσιθα σου κρατισουν πολυ περισσοτερο

θα το προσπαθησω με τις επομενες γιατι αυτες ειναι στην καταψυξη τωρα :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...