Jump to content

SOS ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΗ στο ενυδρειο

Recommended Posts

Εκανα αλλαγη νερού και παρατήρησα οτι οι γαριδες άρχισαν να κοπανιουνται σαν τρελές!!συνδυασα τα γεγονότα και νομιζω οτι έπαθα αυτο που έπαθε κι ενα μελος πριν λιγο καιρο που ειχε ψεκάσει το σκυλο του κι έχασε τις γαριδες του.Φιλοξενω αυτές τις μέρες έναν σκυλο μιας ξαδερφης μου ο οποίος ειναι ψεκασμένος στην ράχη με φάρμακο.Επλυνα τα χέρια μου καλα πριν την αλλαγη αλλα μάλλον εγινε η ζημιά.Οσο περνάει η ωρα χάνω κι άλλες.Εχω στείλει να μου πάρουν ενεργό άνθρακα.Τι κανω τωρα;Νερο δεν εχω αλλαγής οποτε βάζω σε καινουριο αντί χλώριο και άνθρακα και αλλάζω νερο κατευθείαν;

Ναι κάνε αυτές τις κινήσεις όσο πιο γρήγορα γίνεται και καλό θα ήταν να φοράς γάντια μίας χρίσεως όσο θα ζουλεύεις πάνω στο ενυδρείο. Προσοχή αν φοβάσαι μην μολυνθούν άνθρακας και φρέσκο νερό αλλαγής καλό θα ήταν να έχεις κάποιον που να κάνει τις ρουτινες σου με την δικιά σου καθοδήγηση για να γίνουν ολλα τα βήματα σωστά.

Αν έχεις την δυνατότητα άλλαξε όσο πιο πολυ νερό μπορείς, ακόμα και όλο αν είναι εφικτό.

Αν τέλια κάνεις εσύ τις ρουτινες καλό θα ήταν στο τελείωμα των γαντιών βάλε η ταινία η απο ένα λαστιχάκι για να είναι όσο το δυνατόν πιο ασφαλές και σίγουρο ότι δεν θα μεταφερθεί πάλη φάρμακο.

Έπρεπε να φύγω και έκανα τις εξής κινήσεις:

Γέμισα το μισό φιλτρο με ανθρακα(μια καλτσα ολόκληρη) και λιγο που περισσεψε το έριξα μεσα στο ενυδρειο(στο χαλίκι πανω).

Στο μεταξυ ομως δεν άλλαξα καθόλου νερο.

Αυτές οι κινήσεις μάλλον έσωσαν την κατάσταση.Μονο μια αφαίρεσα νεκρή και ακομα και αυτές που ειχα πέσει τούμπα μάλλον σηκωθηκαν(εκτός κι αν φαγώθηκαν απο σαλιγκάρια).Τωρα όσον αφορα τις γέννες δεν ξερω τι μπορει να εγινε με τα μικρα..Ελπίζω για το καλύτερο.Τουλάχιστον 2 αυγωμενες που εχω δεν τα έριξαν τα αυγα.Το μονο που με ανυσηχει ειναι οτι οι περισσότερες δεν τρώνε οπως κανουν συνέχεια οι γαρίδες.Κάθονται ακίνητες πανω στα φυτα.

Τωρα περιμένω να φτάσει το νερο της αλλαγής στην ίδια θερμοκρασία με του ενυδρειου(θερμοκρασία ενυδρειου 24 και βαρελιού 22) για να ξεκινήσω τις αλλαγές.

Σ ευχαριστω φίλε μου για τις άμεσες απαντήσεις.

Δεν επρεπε να ριξεις τον ανθρακα χημα μεσα στο ενυδρειο,ετσι και αλλιως δεν κανει τιποτα ετσι που το εκανες.

Το οτι καθονται ακινητες δεν ειναι καλο..επρεπε να ειχες κανει αμεσα αλλαγη νερου.Και οχι 1 μονο αλλα κανα 2-3 και σε μεγαλο ποσοστο.

Αν ειχες μικρα,κατα πασα πιθανοτητα τα εχασες.ειναι πιο ευαισθητα απο τις μεγαλες γαριδες.

Αν ακουμπησες αμπουλα ή καποιο αλλο υγρο για το σκυλο και πηγε στο χερι σου.

Τοτε δυσκολα τα πραματα.

Θα δεις τις γαρίδες αν προσπαθουν να βγουν εξω απο το νερο και αν πεφτουν αναποδα, τοτε ναι το πιο πιθανο να ειχες στο χέρι σου φαραμακο.

Εγω εχασα πολυ πληθυσμο 400-500 γαρίδες. 

Για ποιές γαρίδες μιλάμε?

Και συνεχισε και μετα απο καιρο να βλέπω που και που νεκρες.

Το φαρμακο χτυπαει στο νευρικο του συστημα.

Αυτο που εκανα και εσωσα οσες εσωσα, αλλαγες νερου , ανθρακα στο φίλτρο, αλλαγη υποστρωματος, και χρηση ενος υγρου τo easy life, οπου δευσμευει φαρμακα κ.α.

Έγινε επεξεργασία - nicpapa

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...