Jump to content

Sylvania grolux

AgMa

Recommended Posts

Δεν είναι 10.000.

Εδώ, στην καρτέλα product details την έχει σαν 9.000k ενώ στην διπλανή καρτέλα που λέει technical data την λέει 8.000k. Βγάλε άκρη...

Εγώ έχω βγάλει τον μέσο όρο, 8.500k :P.

Δεν μπορώ να βρω λάμπα στα 438mm 6500k γι' αυτό διάλεξα αυτή. Αν κάποιος από εσάς γνωρίζει που θα βρω ας με βοηθήσει.

Δεν είναι 10.000.

Εδώ, στην καρτέλα product details την έχει σαν 9.000k ενώ στην διπλανή καρτέλα που λέει technical data την λέει 8.000k. Βγάλε άκρη...

Εγώ έχω βγάλει τον μέσο όρο, 8.500k :P.

Δεν μπορώ να βρω λάμπα στα 438mm 6500k γι' αυτό διάλεξα αυτή. Αν κάποιος από εσάς γνωρίζει που θα βρω ας με βοηθήσει.

Εμενα στο μυαλο μου ειχε κατσει για 10000 οταν τις εψαχνα και την ειχα διαγραψει απο το μυαλο μου. Η Sera νομιζω βγαζει μονο τα 45 watt πρεπει να εκοψε για κοιτα το.

Βασικα βλεπω οτι υπαρχει αλλα προχειρα που κοιταξα με το κινητο ειδα γυρω στα 24 ευρω οποτε ψαξε λιγο να δεις γιατι και στις juwel ειδα αποκλιση 28 με 16 ευρω οταν εψαχνα

Έγινε επεξεργασία - retard20

Juwel ειναι το ενυδρειο?Αν ναι πρεπει να κανεις πατεντα...δυσκολο να βρεις λαμπες...

Όχι δεν είναι juwel. DIY είναι, απλά έχω 55cm μήκος και δεν με παίρνει για 549mm λάμπες.

Παιδιά, έχω αγοράσει ήδη τις λάμπες και είναι αδούλευτες, άρα δεν παίζει να τις αλλάξω. Απλά ρωτάω μήπως πρέπει να προσθέσω και μια τρίτη λάμπα γιατί τελικά βγήκε λίγος ο φωτισμός (δεν το υπολόγισα και εγώ όταν ξεκίνησα να φτιάχνω το καπάκι).

Και αν ναι, να βάλω την juwel nature που είναι στα 4100k; Δεν έχω λάμπα για τέτοιο φάσμα.

Στην περίπτωση που έχουμε τρεις λάμπες:

Τότε προτείνουμε δυο συνδυασμούς.
ο πρώτος συνδυασμός είναι (από μπροστά προς τα πίσω) 6500K, 4000K, 6500K συν πλην 500K.
Ο δεύτερος συνδυασμός είναι (από μπροστά προς τα πίσω) 6500K, 4000K, 9000K συν πλην 500K.

Εγώ έχω 8500k (υποτίθεται ότι είναι τόσα η grolux) και 8500k η juwel day.

Έγινε επεξεργασία - AgMa

Μια χαρα ειναι ο φωτιμος σου για 77 λιτρα ενυδρειο.

Εμεις παντως τοσο καιρο που υπολογιζουμε βατ/λιτρο,μια χαρα ενυδρεια φτιαχνουμε..

Δηλαδή σου φαίνεται σωστό να μετράς έτσι τον φωτισμό;

Ναι μια χαρα μου φαινεται,τοσα χρονια ετσι τον μετραω χωρις κανενα προβλημα.

η αληθεια ειναι και εγω ετσι τον μετραω τα watt κοιταω μονο και τα κελβιν....

πονοκεφαλιαζω με τα λουμεν και να πω οτι και εγω δεν ειχα ποτε προβλημα.

Επισης νομιζω οτι 77 λιτρα δεν θα ειναι καθαρα οποτε ετσι και αλλιως λαθος βγαινει + το υψος που χανεται απο το βυθο 5-6 εκατοστα που βαζουμε συνηθως οποτε με 2χ24 watt θα σαι καλα για τα λιτρα αυτα τωρα για την επιλογη των λαμπων που εκανες δε ξερω δε τις εχω χρησιμοποιησει ποτε...

η αληθεια ειναι και εγω ετσι τον μετραω τα watt κοιταω μονο και τα κελβιν....

πονοκεφαλιαζω με τα λουμεν και να πω οτι και εγω δεν ειχα ποτε προβλημα.

Επισης νομιζω οτι 77 λιτρα δεν θα ειναι καθαρα οποτε ετσι και αλλιως λαθος βγαινει + το υψος που χανεται απο το βυθο 5-6 εκατοστα που βαζουμε συνηθως οποτε με 2χ24 watt θα σαι καλα για τα λιτρα αυτα τωρα για την επιλογη των λαμπων που εκανες δε ξερω δε τις εχω χρησιμοποιησει ποτε...

Παιδια το watt αν λιτρο ειναι λαθος... οπως και να το κανουμε....

Αυτο το ειχαν φτιαξει γιατις t8 σαν μπουσουλα, τωρα οι τ5 ειναι 20-30% δυνατοτερες απο τις τ8 .

Η μονη λυση γιαυτο το θεμα ειναι το parmeter.

Αλλιως δωστε τα παντα στα φυτα απο θεμα λιπανσης και μετα πεξτε με το φως...

Στο 180 λιτρο μου με υψος 45 cm εχω 2*39 και 2*21 watt απλες λαμπες οσραμ. αν το υπολογισεται με τα watt/lt ειμαι στα 0,6 και το φωτιστικο ειναι 20 cm πανω απο την επιφανεια, και εχω μεσα τα δυσκολοτερα φυτα.

Και σε lumen πόσο σου βγαίνουν Νίκο;

Ναι μια χαρα μου φαινεται,τοσα χρονια ετσι τον μετραω χωρις κανενα προβλημα.

Δηλαδή η grolux και η juwel day που φοράω είναι ίδιες για 'σένα στο θέμα έντασης; Είσαι λάθος εδώ. Έγινε επεξεργασία - AgMa

Και σε lumen πόσο σου βγαίνουν Νίκο;

Δηλαδή η grolux και η juwel day που φοράω είναι ίδιες για 'σένα στο θέμα έντασης; Είσαι λάθος εδώ.

Εγω σου ειπα,τοσα χρονια βατ/λιτρο υπολογιζω και δεν εχω κανενα θεμα. Το αντιθετο θα ελεγα,εκει που εχω πολυ φως και ολα τα παρεμφερη,τα φυτα μου πανε σουπερ,εκει που εχω μετριο,πανε πιο αργα.

Anyway συνεχίζω την αρχική μου ερώτηση. Ο φωτισμός που έχω τώρα μου βγαίνει πολύ χαμηλός έως χαμηλός.

Ξέχασα να αναφέρω ότι έχω βάλει και στις 2 λάμπες ανακλαστήρες. Μήπως αυτό μου δυναμώνει τον φωτισμό; Δηλαδή από 22 lumen ανά λίτρο, μπορεί να είμαι ας πούμε και στα 30-35 αν υποθέσουμε ότι αυξάνουν (όπως γράφουν) έως και 100% την φωτεινότητα;

Οι ανακλαστηρες δεν σου μεγαλωνουν τον φωτισμο σε βατ η λουμεν,απλα σου ξαναστελνουν το φως που χανεις απο το πισω μερος την λαμπας που θα πηγαινε στο καπακι,δηαδη με λιγα λογια σε βοηθουν να δουλεψεις τη λαμπα στο 100%.

• Like 1

Με λίγα λόγια δεν την γλιτώνω την τρίτη λάμπα ε; :/

Watt, θερμοκρασία χρώματος και ένταση φωτός... βοηθάνε καθόλου σαν λέξεις;

Τι θες να πεις; Ότι εξαρτάται και απ' αυτά; Ναι το γνωρίζω αυτό αλλά η ένταση όπως λες (τα Lumen που λέω τόση ώρα) είναι μόνο για εύκολα φυτά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...