mouseman 23 Αυγούστου 2015 #1 Share 23 Αυγούστου 2015 Yellow tang!!! Ένα από τα ομορφότερα ψάρια στο χόμπι μας. Οι περισσότεροι θαλασσινοί είναι από τα πρώτα ψάρια που σκέφτονται να βάλουν στο ενυδρείο τους (αν το επιτρέπουν τα λίτρα τους φυσικά) για το χρώμα που δίνει και φυσικά για την δουλειά που κάνει με τις άλγες. Έτσι λοιπόν πήρα και εγώ την απόφαση μετά από 1 χρόνο να βάλω μέσα ένα Yellow tang αλλά βλέποντας κάποιες Φώτο στο internet και διαβάζοντας σε διάφορα forum είδα ότι αυτό το ψάρι σε πολλά πετ είναι πολύ αδύνατα σαν να έχουν νευρική ανορεξία ένα πράγμα είναι αδύνατα παρόλο που έρχονται από κάποιο ύφαλο. Σε αντίθεση όμως αυτά που υπάρχουν στα ενυδρεία μας μου φαίνονται ποιο υγιείς. θα ήθελα να μου πείτε 1.τι θα πρέπει να προσέξω σε αυτό το ψάρι πριν το πάρω? 2.σε κάποιες Φώτο που είδα βλέπω μια διαφορετική ιδιομορφία σε αυτό το ψάρι άλλες φορές είναι στρογγυλό και άλλες είναι λίγο ποιο οβαλ.Υπαρχουν κάποιες διαφορές σε αυτά? Η μήπως αλλάζει το σώμα τους καθώς μεγαλώνουν ? [attachment=111512:YellowTang2a.jpg] [attachment=111513:p-74760-yellow-hawaii-tang.jpg] Link to comment Share on other sites More sharing options...
baggos777777 23 Αυγούστου 2015 #2 Share 23 Αυγούστου 2015 Φιλε Καλημέρα. Είναι ενα θέμα που με προβλημάτισε και εμενα όσο αναφορά το αδύνατο. Λοιπόν εγω το εχω 6 μήνες τωρα το ταΐζω 2 φορές την μέρα με 5-6 τροφές διαφορετικές και παλι αδύνατο είναι. Δεν ξερω τι φταίει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
submarine1981 23 Αυγούστου 2015 #3 Share 23 Αυγούστου 2015 Καλημέρα Mouse (Μάκη ) Επειδή δεν είναι και το ποιό φθηνό ψαράκι που μπορεί να βάλει κάποιος στις μέρες μας, καλό ειναι κατα την γνώμη μου πρίν το πάρεις να δείς τα παρακάτω: 1) Αν τρώει. Να το ταίσετε στο μαγαζί και να δείς το πόσο δεκτικό είναι στα flakes. 2) Πως κολυμπάει. Είναι φυσιολογικό το κολύμπι? χτυπιέται σαν τρελό? κάθεται κάτω? 3) Πώς αναπνέει ? Κάνει πολύ γρήγορες κινήσεις στα βράγχια του? ή αναπνέει όπως τα υπόλοιπα γύρο του? 4) Έχει άσπρα σημάδια στο σώμα του? σχισίματα ουράς? θολό μάτι? Αντιδρά εύκολα αν πας να "χτυπήσεις" το τζάμι ? 5) Επειδή όντος θα το δείς αδυνατισμένο στο μαγαζί , θα κοιτάξεις αυτό που θα πάρεις να μην είναι σκελετωμένο. Για τις φώτος δεν μπορώ να σου πώ κάτι καθώς δεν γνωρίζω αν η 2η φώτο έχει υποστεί κάποια επεξεργασία και δείχνει το ψάρι "ξεχειλωμένο" ή αν υπάρχουν τέτοια Yellow. Εγω πάντα σαν αυτά της πρώτης φώτος βλέπω στα μαγαζιά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mouseman 23 Αυγούστου 2015 Author #4 Share 23 Αυγούστου 2015 (edited) Καλημέρα Mouse (Μάκη ) Επειδή δεν είναι και το ποιό φθηνό ψαράκι που μπορεί να βάλει κάποιος στις μέρες μας, καλό ειναι κατα την γνώμη μου πρίν το πάρεις να δείς τα παρακάτω: 1) Αν τρώει. Να το ταίσετε στο μαγαζί και να δείς το πόσο δεκτικό είναι στα flakes. 2) Πως κολυμπάει. Είναι φυσιολογικό το κολύμπι? χτυπιέται σαν τρελό? κάθεται κάτω? 3) Πώς αναπνέει ? Κάνει πολύ γρήγορες κινήσεις στα βράγχια του? ή αναπνέει όπως τα υπόλοιπα γύρο του? 4) Έχει άσπρα σημάδια στο σώμα του? σχισίματα ουράς? θολό μάτι? Αντιδρά εύκολα αν πας να "χτυπήσεις" το τζάμι ? 5) Επειδή όντος θα το δείς αδυνατισμένο στο μαγαζί , θα κοιτάξεις αυτό που θα πάρεις να μην είναι σκελετωμένο. Για τις φώτος δεν μπορώ να σου πώ κάτι καθώς δεν γνωρίζω αν η 2η φώτο έχει υποστεί κάποια επεξεργασία και δείχνει το ψάρι "ξεχειλωμένο" ή αν υπάρχουν τέτοια Yellow. Εγω πάντα σαν αυτά της πρώτης φώτος βλέπω στα μαγαζιά. Ευγενειε γιαυτο ρωταω και εγω επειδη ειναι ενα ακριβο ψαρι δεν θελω να το παρω και να φυγει σε μια βδομαδα. Να ΄σαι σιγουρος οτι ολα αυτα που ειπες παραπανω σιγουρα θα τα κοιταξω και μετα απο πολυ σκεψη θα το παρω. τωρα για τις φωτο δεν νομιζω να εχει υποστει επεξεργασια μηπως ειναι ποιο ενηλικο και καλοθρεμενο Έγινε επεξεργασία 23 Αυγούστου 2015 - mouseman Link to comment Share on other sites More sharing options...
petran halen 23 Αυγούστου 2015 #5 Share 23 Αυγούστου 2015 Καλημερα παιδια!! Τα tangs θελουν και σαλατικα να τρωνε,θα τα δεις συνεχεια στος βραχους να ψαχνουν για αλγες!!σιγουρα οταν αγαροζουμε ενα ψαρακι οπως αυτο που (ποναει)στην τιμη,πρεπει να τους λεμε ταιστετο να το δω.. Το yellow θα το δουμε χαλαρω και οχι νευρικο να γυρναει στους βραχους. Προσοχη μονο στο οτι τανγκς με τανγκς δεν πανε παρεα.. πεφτει πολυ ξυλικη.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
petran halen 23 Αυγούστου 2015 #6 Share 23 Αυγούστου 2015 Παρατηρω για τα χρωματα πως εαν ειναι ηρεμα και τρωνε σωστα ειναι μια χαρα! Και πολυ κανουν ενα λαθος ξεχνανε πως τα τα τανγκ θελουν λιτρα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Digital Reason 24 Αυγούστου 2015 #7 Share 24 Αυγούστου 2015 Φιλε Μακη Αν προσεξεις το Yellow tang της πρωτης φωτογραφιας εχει τα πτερυγια του ορθομενα και καθεται καπως πιο κορδωμενο. Το δευτερο που εχει ενα πιο θερμο κιτρινο (μπορει να επιρεαζεται απο φωτισμο, επεξεργασια φωτογραφιας και αλλα...) ειναι σε κινηση και εχει κατεβασμενα πτερυγια. Φαινται και μεγαλυτερο σε ογκο. Τα Yellow μην τα φοβασαι. Αν τους εχεις εξασφαλισμενη την "σαλατα" (φύλλα πρασινης ή κοκκινης αλγης σε μανταλακι) που λεει και ο φιλος Πετρος πιο πανω και τουλαχιστον μια φορα την εβδομαδα ζωντανη κατεψυγμενη, τοτε θα το απολαυσεις αυτο το ψαρι. Για μενα δικαιλογει και την τιμη του μιας και εκτος απο το χρωμα τουεχει και φοβερη κινηση μεσα στον υφαλο. Απο χωρο σαφως και χρειαζεται αν και δεν ειναι το ψαρι τρεχαντηρι, βλεπε Αχιλλεα, Λευκοστερνο. Νομιζω τα δικα σου λιτρα θα το υπερ καλυψουν. Τυχαινει να εχω στο ενυδρειο μου για τεταρτη φορα διαφορετικο Yellow, αφου καθε φορα που μεγαλωνει το υπαρχον το αντικαθιστω με καινουργιο μικρο. Παντα λοιπον καθε νεο μικρο Yellow που βαζω μεσα ειναι αδυνατουλη και καχεκτυκο. Αυτο που πρεπει οπωσδηποτε να κοιταξει, ειναι να τρωει flakes. Ειναι βασικο! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
petran halen 24 Αυγούστου 2015 #8 Share 24 Αυγούστου 2015 και λιτρα... τα τριγωνοψαρα θελουν βολτες !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
OCEANUS 26 Αυγούστου 2015 #9 Share 26 Αυγούστου 2015 (edited) Καλημέρα Mouse (Μάκη ) Επειδή δεν είναι και το ποιό φθηνό ψαράκι που μπορεί να βάλει κάποιος στις μέρες μας, καλό ειναι κατα την γνώμη μου πρίν το πάρεις να δείς τα παρακάτω: 1) Αν τρώει. Να το ταίσετε στο μαγαζί και να δείς το πόσο δεκτικό είναι στα flakes. 2) Πως κολυμπάει. Είναι φυσιολογικό το κολύμπι? χτυπιέται σαν τρελό? κάθεται κάτω? 3) Πώς αναπνέει ? Κάνει πολύ γρήγορες κινήσεις στα βράγχια του? ή αναπνέει όπως τα υπόλοιπα γύρο του? 4) Έχει άσπρα σημάδια στο σώμα του? σχισίματα ουράς? θολό μάτι? Αντιδρά εύκολα αν πας να "χτυπήσεις" το τζάμι ? 5) Επειδή όντος θα το δείς αδυνατισμένο στο μαγαζί , θα κοιτάξεις αυτό που θα πάρεις να μην είναι σκελετωμένο. Για τις φώτος δεν μπορώ να σου πώ κάτι καθώς δεν γνωρίζω αν η 2η φώτο έχει υποστεί κάποια επεξεργασία και δείχνει το ψάρι "ξεχειλωμένο" ή αν υπάρχουν τέτοια Yellow. Εγω πάντα σαν αυτά της πρώτης φώτος βλέπω στα μαγαζιά. Καλημερα παιδια!! Τα tangs θελουν και σαλατικα να τρωνε,θα τα δεις συνεχεια στος βραχους να ψαχνουν για αλγες!!σιγουρα οταν αγαροζουμε ενα ψαρακι οπως αυτο που (ποναει)στην τιμη,πρεπει να τους λεμε ταιστετο να το δω.. Το yellow θα το δουμε χαλαρω και οχι νευρικο να γυρναει στους βραχους. Προσοχη μονο στο οτι τανγκς με τανγκς δεν πανε παρεα.. πεφτει πολυ ξυλικη.. Θα συμφωνησω με οτι εργαψαν παραπανω ολα τα παιδια και θα συμπληρωσω οτι μια συχνη βακτηριακη ασθενεια και πολυ εμφανης στα yellow tang ειναι.......................οι κοκκινες ψιλες κιληδες στην κοιλια. Ολα τα τανγκ ειναι τα προβατα/οι αγελαδες της θαλασσας......................θελουν συνεχη ταισμα με αυτοματη ταιστρα,θαλασσια χορτα ωστε να τσιμπολογουν συνεχως,grazing! Ισως σε βοηθησει και το new era grazer αλλα δεν ειμαι σιγουρος για το ποσοστο του σε φυτικες ινες.Πολυ καλα ειναι τα χορτα της ocean nutrition. Παντως σιγουρα συμφωνω με οτι σου εγραψαν τα παιδια παραπανω.Ευχομαι να βρεις ενα ψαρακι οσο πιο παχυ γινετε κι απο και περα το κανονιζεις εσυ!! Έγινε επεξεργασία 26 Αυγούστου 2015 - DIMITROS2013 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος