Jump to content

55-60 lumen / λιτρο αρκετα?

kostas3

Recommended Posts

καλησπέρα παιδια,

έκανα κατι τροποποιησεις στα φωτα του ενυδρειου και εφτασα στα 55-60 lumen/ltr

μπορω να βάλω φυτα με μεγαλες απαιτησεις σε φως? όπως ALTERNATHERA REINIECKII MINI?

υψος 60ποντοι

επίσης εβαλα και μια λεντοταινια για moonlight (rgb) μπορω να την βαλω σε καποιο χρώμα που θα βοηθήσει την αναπτυξη?

Τα βατ απο τις λαμπες ποια ειναι?

Τα κελβιν?

Λιτρα ενυδρειου?

Οι λεντοταινιες δεν κανουν.

CO2 υπαρχει?

Τα 60 υψος ειναι μεγαλο να ξερεις και χανεις πολυ φως..

Έγινε επεξεργασία - rastafarian

αν οι λεντοταινιες ειναι στα 6500κ δεν κανουν?γιατι σκεφτομαι να βαλω καποια στιγμη

2χ6500κ 2χ4500κ στα 54w

1x6500κ 1x4500κ στα 28w

360λιτρα

Co2 ναι

Έγινε επεξεργασία - kostas3

Μια χαρα εισαι απο φως νομιζω.

Οι λεντοταινιες δεν κανουν γιατι πεφτουν πολυ γρηγορα.

Οι λεντοταινιες δεν κανουν δουλεια ουτε συφμερουν σε σχεση με την αποδοση.

Προτιμησε τ5 λάμπες.

Ο φωτισμος ειναι μια χαρα.

Το co2 πως το κανεις διαχυση ?

Απο λιπανση τι θα ακολουθησεις?

Υποστρωμα - βυθο τι εχουμε?

Οι λεντοταινιες δεν κανουν δουλεια ουτε συφμερουν σε σχεση με την αποδοση.

Προτιμησε τ5 λάμπες.

Ο φωτισμος ειναι μια χαρα.

Το co2 πως το κανεις διαχυση ?

Απο λιπανση τι θα ακολουθησεις?

Υποστρωμα - βυθο τι εχουμε?

λεντοταινια για να συμπληρώσω μερικα λουμεν, ετσι για να μην αγοράζω αφου εχω ηδη. αλλα εχω 216 βατ τ5 σε 6500κ και 4500κ (2 η καθε μια)

co2 με τροπικα 3in1 κεραμική μεμβρανη μπουκαλα 2.5κιλων

υπόστρωμα danerle 6in1

λιπανση δεν εχω ιδεα αν μπορείς να μου δόσεις τα φωτα σου :)

λεντοταινια για να συμπληρώσω μερικα λουμεν, ετσι για να μην αγοράζω αφου εχω ηδη. αλλα εχω 216 βατ τ5 σε 6500κ και 4500κ (2 η καθε μια)

co2 με τροπικα 3in1 κεραμική μεμβρανη μπουκαλα 2.5κιλων

υπόστρωμα danerle 6in1

λιπανση δεν εχω ιδεα αν μπορείς να μου δόσεις τα φωτα σου :)

http://www.aquazone.gr/forums/topic/99198-%CE%BB%CE%B9%CF%80%CE%AC%CF%83%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CF%81%CF%8C%CF%80%CE%BF%CE%B9-%CE%BB%CE%AF%CF%80%CE%B1%CE%BD%CF%83%CE%B7%CF%82/

Πολυ κατατοπιστικο το αρθρο σου !! Ευχαριστω! Να ξεκινησω με seachem flourish και seachem flourish ταμπλετες για αρχη και μετα αναλογως? Απο οτι βλεπω τα seachem ειναι πολυ οικονομικα λογω μικρων δωσεων... μπορεις να προτηνεις ισως κατι καλυτερο?

Πολυ κατατοπιστικο το αρθρο σου !! Ευχαριστω! Να ξεκινησω με seachem flourish και seachem flourish ταμπλετες για αρχη και μετα αναλογως? Απο οτι βλεπω τα seachem ειναι πολυ οικονομικα λογω μικρων δωσεων... μπορεις να προτηνεις ισως κατι καλυτερο?

Στα λιτρα σου , αν αντεχεις την εβδομαδιαία αλλαγη , 50-70% θα πηγαινα σε estimate index.

Στα λιτρα σου , αν αντεχεις την εβδομαδιαία αλλαγη , 50-70% θα πηγαινα σε estimate index.

Τωρα ψιλοκοιταξα το estimate index...του tom barr λες? Μπορεις να μου προτεινεις λυσεις για λιπασματα? Στην σελιδα που βρηκα στην οποια εξηγουσε το estimate index λεει πως τα λιπασματα θα κρατησουν τουλαχιστον ενα χρονο...ποια λιπασματα κρατανε τοσο??? Diy ειναι?

Επισης αμ δε σου κανει πολυ κοπο θαμπορουσες να μου πεις καποια πραγματα για το estimate index ? Διαβασα και ο ιδιος αλλα θα το εκτιμουσα ιδιαιτερα αν μου το εξηγουσε καποιος εμπειρος...

Έγινε επεξεργασία - kostas3

Επισης αμ δε σου κανει πολυ κοπο θαμπορουσες να μου πεις καποια πραγματα για το estimate index ? Διαβασα και ο ιδιος αλλα θα το εκτιμουσα ιδιαιτερα αν μου το εξηγουσε καποιος εμπειρος...

Εδω το εχει, στο λινκ με την λίπανση...

http://www.aquazone.gr/forums/topic/99198-%CE%BB%CE%B9%CF%80%CE%AC%CF%83%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CF%81%CF%8C%CF%80%CE%BF%CE%B9-%CE%BB%CE%AF%CF%80%CE%B1%CE%BD%CF%83%CE%B7%CF%82/

Κατω κατω, διαβασε το και ρωτα για απορίες...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...