Jump to content

Ερώτηση για υπόστρωμα

Mpalanteros

Recommended Posts

Καλησπέρα σας...

Επειδή θέλω να αλλάξω τον βυθό του ενυδρείου μου και να τον κάνω μαύρο,

έλεγα να χρησιμοποιήσω το μαύρο υπόστρωμα της Seachem για να βάλω και μερικά φυτά..

Τι διαφορές έχει το Flourite Black με το Flourite Black Sand?

Μόνο στην κοκκομετρία διαφέρουν?

Αν βάλω αυτό της Seachem θέλει και χαλίκι απο πάνω ή μπορώ να το χρησιμοποιήσω μόνο του?

Έχετε να προτείνετε και κάποιο άλλο?

Το ενα ειναι χαλικι και το αλλο ειναι αμμο.

Αυτο που ειναι αμμο ειναι ακριβοτερο.

Απ οτι βλεπω και τα 2 περιεχουν τα ιδια πραγματα.

Για μενα μη παρεις το Flourite Black..θα σε δυσκολεψει πολυ στο φυτεμα και καποια φυτα δεν θα σου πιανουν ευκολα.Εγω εχω το κλασικο,που ειναι ιδιο με το black αλλα σε αλλο χρωμα και δεν με ικανοποιησε γι αυτο που σου γραφω.

Αν παρεις το black μπορεις να το βαλεις και σκετο,οπως και την αμμο που θα την βαλεις σκετη ετσι και αλλιως.

http://www.petsupermarket.gr/8526/προϊόντα/seachem-flourite-black-sand-7kg.html

Το άλλο που λες δεν το βρίσκω αλλά μαλιν είναι το κινο υπόστρωμα μου είναι πεπιεσμένο χομα εμποτισμένο με τις πρώτες βιταμίνες που θέλουν τα φυτά μέχρι να αρχίσει να φορτίζει ο βυθός απο τις αφοδεύσεις των ζωντανών.

Για εμένα καλύτερα να πας σε κάτι σαν και αυτό:

http://www.petsupermarket.gr/8192/προϊόντα/fluval-plant-and-shrimp-stratum-2kg.html

http://www.petsupermarket.gr/8526/προϊόντα/seachem-flourite-black-sand-7kg.html

Το άλλο που λες δεν το βρίσκω αλλά μαλιν είναι το κινο υπόστρωμα μου είναι πεπιεσμένο χομα εμποτισμένο με τις πρώτες βιταμίνες που θέλουν τα φυτά μέχρι να αρχίσει να φορτίζει ο βυθός απο τις αφοδεύσεις των ζωντανών.

Μπορεις σε παρακαλω να το εξηγησεις αυτο που γραφεις γιατι προσωπικα δεν το καταλαβα.

Επισης μη συγκρινεις αυτο που βαλες με αυτο της seachem...καμια σχεση το ενα με το αλλο...

Έγινε επεξεργασία - rastafarian

Δηλαδή της Seachem είναι καλύτερο?

Επειδή έχω ένα Fancy τώρα και μόλις το δώσω(γιατί είναι μικρό το ενυδρείο μου) θα βάλω 

μονομάχο ή guppies, είναι καλύτερη επιλογή η άμμος ή το χαλικάκι, για τα προϊόντα της Seachem πάντα μιλάω

Δεν συγκρινεται το seachem και γι αυτο ειναι και ακριβοτερο.

Εγω θα επαιρνα την αμμο παντως.

Μπορεις σε παρακαλω να το εξηγησεις αυτο που γραφεις γιατι προσωπικα δεν το καταλαβα.

Επισης μη συγκρινεις αυτο που βαλες με αυτο της seachem...καμια σχεση το ενα με το αλλο...

Το λέω απο προσκοπική χρίση γιατί το Fluval plant and shrimp stratum όσες φορές το έχω βάλει στα ενυδρεία μου τα φυτά γίνονται θηρία και ότι αλο και αν έχω βάλει δεν πάνε και τόσο καλά όσο με αυτό το υπόστρωμα.

Όσο αναφορά αυτό που θέλω να πω για το συγκεκριμένο υπόστρωμα είναι χομα πεπιεσμένο σε μικρές μπίλιες όπου είναι είδη εμπλουτισμένο με καπια λιπάσματα ( είναι ειδι βιολογικά φορτισμένο) .

Έχω δουλέψει και της seachem αν και κοριφεα σε ότι εχι να κάνει με τα ενυδρεία αλλά προσκοπικά δεν έχω μείνει και τόσο ικανοποιημένος.

Η διαφορα του seachem με τα αλλα ειναι οτι ξαναφορτιζεται με τα υγρα λιπασματα.

Το οτι δεν σου πηγαν τα φυτα στο seachem δεν εφταιγε το υποστρωμα,που βασικα ειναι το τελευταιο πραγμα σε ενα φυτεμενο ενυδρειο.Αλλα πραγματα ειναι πιο σημαντικα.

Το seachem δεν ειναι χωμα..ειναι χαλικι και το black sand ειναι αμμος,ολα εμπλουτισμενα με διαφορα συαστατικα για τα φυτα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...