Michalis Stavria 23 Αυγούστου 2015 Author #26 Share 23 Αυγούστου 2015 εχεις δικαιο οτι πρεπει να ενημερωνομαστε και μεις. εκανα οτι μπορουσα αλλα ειναι πολλες οι οικογενειες των αφρικανων! παντως τα ψαρια δεν μου τα εδωσε σε καλη κατασταση.πρεπει να ηταν αταιστα πολυ καιρο.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 23 Αυγούστου 2015 #27 Share 23 Αυγούστου 2015 Αλλος λίγο, άλλος πολύ, όλοι μας την έχουμε πατήσει στο παρελθόν με λάθος αγορές ψαριών. Απλά είναι κανόνας να μην αγοράζουμε ψάρια που δεν μας φαίνονται υγιειή, η που έχουν ρουφηγμένες κοιλιές η που έχουν φθαρμένα πτερύγια η ακόμα και το κατάστημα που τα πουλά δεν είναι όπως πρέπει. Ετσι προστατευόμαστε σαν αγοραστές και προστατεύουμε και τα ενυδρεία μας, από πιθανές περιπέτειες. Τώρα για την περίπτωση σου μην βιαστείς για την επόμενη κίνηση, και ψάξε καλά την επόμενη αγορά σου. Με υπομονή και σχετικό διάβασμα θα φτιάξεις αυτό που σου αρέσει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michalis Stavria 23 Αυγούστου 2015 Author #28 Share 23 Αυγούστου 2015 εχεις δικαιο φιλε μου. εγω μαλλον θα καταληξω με αυτα που εχω αλλα θα παω σε αλλο πετ σοπ απο τωρα και στο εξης και θα ανταλαξω εκει το αρσενικο και θα αγορασω απο εκει μια θυλικια..αλλα θα ακολουθισω αυτα που μου ειπες.θα παρω υγιει ψαρια Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michalis Stavria 23 Αυγούστου 2015 Author #29 Share 23 Αυγούστου 2015 μπορει να μου στειλει καποιος την αρθογραφια των ψαριων aulonacara? θελω να μαζεψω πολλες πληροφορειες για να διορθωσω τα οπια λαθη εκανα στο ενυδρειο μου Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnbaggios 23 Αυγούστου 2015 #30 Share 23 Αυγούστου 2015 Δυσκολα να βρεις απο αλλο πετ σοπ θηλυκα αρσενικων που πηρες απο αλλο πετ σοπ.Θα πρεπει να βρεις θηλυκα ιδιου γεννους με τον αρσενικο κ οχι απλως θηλυκες αυλονακαρες για να μην υβριδισουν.Οτι κανεις παντως καντο χωρις βιασυνη.Ισως ειναι καλυτερα να τα δωσεις ολα αν δεν βρεις τα συγκεκριμενα θηλυκα που θες,κ να κανεις ενα σωστο χαρεμακι απ την αρχη.Ειναι της υπομονης το χομπι μας... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michalis Stavria 23 Αυγούστου 2015 Author #31 Share 23 Αυγούστου 2015 αυτος στο πετ σοπ μου εδωσε και τα 3 αυλοκαναρα απο διαφορετικες οικογενειες. πχ το ενα ειναι gold peacock το αλλο ob aulonacara και το τριτο δεν ξερουμε απλα ειναι μια θυλικια. αυτα τα 3 κανουν μαζι? (ετσι και αλλιως θα δωσω το gold peacock που ειναι και αρσενικο θα ηταν καλυτερα να εδινα και την θυλικια για να παρω πχ ob aulonacara? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MfJones 24 Αυγούστου 2015 #32 Share 24 Αυγούστου 2015 Αδερφε εχεις ξεκινησει και κραζεις χωρις λογο και πρωτος εσυ δε διαβασες τιποτα για τα ψαρια που πηρες... καταρχας στο ξαναλεω οτι 130 λιτρα για αυλονακαρες δεν ειναι αρκετα... στη καμια ομως. Περαν αυτου λες και ξαναλες οτι σου εδωσε διαφορετικα ειδη... τι σε κανει να πιστευεις οτι ειχε απο το ιδιο ειδος πολλα ψαρια και δεν στα δωσε? Οποτε ασε το κραξιμο καλυτερα και ξεκινα να διαβαζεις για τα ψαρια που πηρες, κακως για εμενα σε αυτα τα λιτρα και χωρις καμια αλλη εμπειρια απο αφρικη... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michalis Stavria 24 Αυγούστου 2015 Author #33 Share 24 Αυγούστου 2015 ναι σιμφωνω δεν διαβασα για τα ψαρια που πηρα. αλλα οταν πηγα εκει στο πετ σοπ σαν ασχετος τον ρωτησα τι αφρικανικες κιχλιδες εχει για να βαλω στο 130λ ενυδρειο μου.. μου εδωσε αυτα τα ψαρια και μου ειπε ειναι μια χαρα για τα λιτρα που εχεις και το μονο που χρειαζεται ειναι να προσθεσεις πολλες πετρες για να κανουν κρυψωνες. εγω ως ασχετος τα πηρα χωρις να ξερω και γιαυτο περνω την γνωμη των παιδιων απο εδωμεσα. αν δεν με ενδιεφερε δεν θα εγραφα καν εδω. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 25 Αυγούστου 2015 #34 Share 25 Αυγούστου 2015 Μην σε προβληματιζουν οι αστοχες κριτικες από <<<<<εμπειρους>>>> χομπιστες.Και οι κρινοντες κρινονται,αλλα είναι κριμα,να μην αλλαζει αυτή η νοοτροπια ορισμενων,που μολις μαθουν πραγματακια ,αμεσως να κανουν τον καμποσο σε έναν νέο χομπιστα,που από μονος του λεει ότι δεν ξερω,μαθε μου τα κολπα που σου τα εμαθαν και σε σενα αλλοι. Ότι θελεις ρωτα ,και οσοι θελουν πραγματικα να σε βοηθησουν ,θα σε βοηθησουν,οσοι θελουν να σε κρεμασουν στα μανταλάκια ,αλλου αν μπορουν ας το κανουν.Όχι εδώ μεσα,που θελουν να μαθουν νεοι χομπιστες. Τα ιδια και τα ιδια,τελικα ,όλα τριγυρο αλλαζουν,,και όλα τα ιδια μενουν,όπως θα ελεγε και ο συγχωρεμένος Παπάζογλου. Εχω κανει ένα σχετικο θεμα,θα το βρω και θα το κανω ένα up. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MfJones 25 Αυγούστου 2015 #35 Share 25 Αυγούστου 2015 Κιχλιδατε δεν καταλαβαινεις τι γραφω και πετας μπηχτες χωρις λογο. Εγω απλως ειπα στο φιλο να μη κραζει ανουσια και ανωνυμα χωρις λογο και να κοιταξει να φτιαξει το ενυδρειο του και να διαβασει γι αυτο που θελει να φτιαξει ο ΙΔΙΟΣ. Που το λαθος και η αστοχια σε αυτο? Το να αναλωνομαστε σε κραξιματα ''πετσοπαδων'' δεν αποσκοπει σε κατι ουσιαστικο.. Επισης λεω καπου να μη ρωτησει στο φορουμ? Οχι... Οποτε αστοχο ειναι το δικο σου σχολιο.. επισης ποτε δεν το εχω παιξει εμπειρος και τα πραγματακια κρατα τα για τον εαυτο σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 25 Αυγούστου 2015 #36 Share 25 Αυγούστου 2015 Αδερφε εχεις ξεκινησει και κραζεις χωρις λογο και πρωτος εσυ δε διαβασες τιποτα για τα ψαρια που πηρες... καταρχας στο ξαναλεω οτι 130 λιτρα για αυλονακαρες δεν ειναι αρκετα... στη καμια ομως. Περαν αυτου λες και ξαναλες οτι σου εδωσε διαφορετικα ειδη... τι σε κανει να πιστευεις οτι ειχε απο το ιδιο ειδος πολλα ψαρια και δεν στα δωσε? Οποτε ασε το κραξιμο καλυτερα και ξεκινα να διαβαζεις για τα ψαρια που πηρες, κακως για εμενα σε αυτα τα λιτρα και χωρις καμια αλλη εμπειρια απο αφρικη... Όταν θελεις να σμβουλεψεις νέοεισερχομενο στο χομπι,τον αντιμετωπίζεις καταρχήν με ευγενεια,κατά δευτερον,σαν ένα παιδι που παει γιαπρωτη φορα στο σχολειο,δηλ από το ΑΑΑΑΑΑ. Και επιδη ομολογεις ότι δεν εχεις εμπειρια στην Αφρικη,όπως και στοαλλο θεμα,εμαθες να παπαγαλίζεις καποια πραγματα,που εν μερη είναι σωτα,αλλα ξερεις για την ημιμαθεια. Όταν εγω ειπα πιο πανω οτιαυτα τα ψαρια σε 130 λιτρα θα είναι καλα για ένα χρονο,η εγω είμαι ασχετος που το λεω,η εσυπυ ο λες.Αν επιμενειςμπορω να στο αναλυσω. Εσυ δηλ.οταν ξεκινησες,ησουν πληρης διαβασμένος για ταψαρακια που εχεις? Η εμπειρια δεν πωληται με το κιλο,οσο ζεις μαθαίνεις.Καιοσαμαθαινουμε εδώ μεσα,ειναιυποχρεωση μας να τα δωσουμε στους νεοεισερχωμενουνςχωρις περικοκλάδες,η γιατι νιώθομε ότι το φορουμ ειδη ειαστε λιγιαλαιοτεροι,δικαιούμαστε ναειμαστε αγενεις ,και να κραζουμε τουςνεοεισερχωμενους.Αυτοι είναι το μελλον και όχι εσυ,αλλα ουτε και εγω Όλα υτα δεν τα λεω τωρα ,αοογια σενα,το εχω κανει θεμα χρονια πριν.Θ α τοβρω το θεμα και θα τοκανωUp. Τιποτα προσωπικο φιλε μου,οποιος και να ηταν τα ιδια θα του ελεγα.. Καλο μεσημερι 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MfJones 25 Αυγούστου 2015 #37 Share 25 Αυγούστου 2015 Φιλε το εκανες κυπριακο χωρις λογο.. με λιγα λογια το σκοτωσες το θεμα.. το τι εμπειρια εχω εγω στην αφρικη δεν το ξερεις αλλα για να μιλαω καλε μου ανθρωπε προφανως εχω ασχοληθει.. δεν παπαγαλησα ποτε απλα δεν σου απαντησα γιατι προφανως εχεις τη μυγα και ψαχνεσαι και σε αυτο το θεμα και στο προηγουμενο. Ξαναλεω κουτσομπολα δεν ημουν ποτε και οτι εχω να πω το λεω ξεκαθαρα και ειναι η αποψη μου. Το να καθεται καποιος αγνωστος σε ενα ενυδρειακο φορουμ να κραζει δεν εχει ουσια ειναι αποψη μου και αποδεδειγμενη πολλες φορες, οταν π.χ. γινεται αντιπαραθεση συνηθως το μαγαζι τα λεει αλλιως. Καλο θα ειναι λοιπον να ξερουμε τι λεμε και ειπα στο φιλο πολυ απλα οτι πρεπει να ασχοληθει ο ιδιος μεσω ερωτησεων εδω και στο νετ προφανως, ΟΥΤΕ τον εκραξα ΟΥΤΕ του ειπα ποτε, οπως ειπες να μη ρωταει OYTE ειπα εγω ποτε οτι εγω ξεκινησα ξερολας και τα υπολοιπα μπλα μπλα που ξεφουρνιζεις. Επισης το οτι εσυ θεωρεις οτι τα 130 λιτρα ειναι καλα για ενα χαρεμι αυλονακαρες καλα κανεις, εγω διαφωνω ομως. Αν νομιζεις οτι εχεις δικιο να το συζητησουμε, δεν ειμαι απολυτος ουτε ξερολας. Εσυ το παιζεις παντογνωστης και μιλας για ασχετους, εν κατακλειδι μυγιαζεσαι. Αυτα τα ολιγα, για οτι αλλο θες, μιας και δεν ειμαι καμια κυρατσα να ξεφωνιζω, σε ΠΜ. Καλο απογευμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 25 Αυγούστου 2015 #38 Share 25 Αυγούστου 2015 Καλο μεσημερι. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michalis Stavria 25 Αυγούστου 2015 Author #39 Share 25 Αυγούστου 2015 φιλε mfjones θα συμφωνησω απολυτα με τον Kixlidato. ολα τα παιδια εδωμεσα προσπαθουν να με βοηθισουν ο καθενας με τον δικο του τροπο αλλα ποτε δεν μου μιλησαν με τετοιο τροπο. ο τροπος που μου μιλησες δεν ηταν και ο καλυτερος Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 25 Αυγούστου 2015 #40 Share 25 Αυγούστου 2015 Σας παρακαλώ να χαμηλώσουν οι τόνοι, διότι δεν υπάρχει, και λόγος να ανεβαίνουν. Ολοι μας έχουμε το ίδιο χόμπυ και ας μείνουμε σ αυτό. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MfJones 25 Αυγούστου 2015 #41 Share 25 Αυγούστου 2015 Σου μιλησα ασχημα επειδη σου ειπα να ασχοληθεις με το ενυδρειο σου απο δω και κατω και να σταματησεις να κραζεις σε καθε ποστ τους ''πετσοπαδες''? Και να δωσεις βαση στα ψαρια σου? Επισης σου εδωσα και μια συμβουλη οτι 130 λιτρα για αυτα τα ψαρια δεν ειναι αρκετα, να διαβασεις θα το δεις. Οχι οτι εχει ουσια μιας και μετα απο την ανουσια προσωπικη επιθεση του φιλου κιχλιδατου το λιωσαμε το θεμα. Σου γραφω επισης οτι χωρις εμπειρια στην αφρικη, πρωτο ψαρι αυλονακαρα και στα 130 λιτρα, περιεχει ρισκο και ειναι εξαιρετικα δυσκολο. Ο τονος μου ηταν φιλικος οπως παντα δεν αλλαξε κατι τωρα, δε γινεται ρε φιλε να γραφουμε σε καθε ποστ φιλικα ταδε, καποιες φορες στη βιασυνη το ξεχναμε αλλα εννοειται οτι μιλαμε φιλικα.. Πιασατε μια τριχια και τη κανατε.. μη πω τι, ενω σε αυτα που σου εγραψα σου μιλαω λογικα προφανως.. και σου δινω καποιες συμβουλες βαση της εμπειριας μου. Ουτε μπηκα να κραξω τον ενα που λεει οτι τα 130 λιτρα ειναι καλα ουτε τιποτα... Ο καθενας εχει την εμπειρια του και την αποψη του.. και σου γραφω επισης κατι πολυ σημαντικο που αγνοεις οτι δεν υπηρχε περιπτωση να ειχε τα ιδια ψαρια.. και στο γραφουν και αλλοι οτι θα βρεις δυσκολα.. αλλα το χεσατε μαγκες.. σρυ κιολας.. το ΧΕΣΑΤΕ, χωρις λογο. Καλη συνεχεια, σε προσωπικες επιθεσεις και κατινιες δεν ξανα απαντω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος