Jump to content

Aulonacara

Michalis Stavria

Recommended Posts

καλησπερα ! μπορω να εχω μερικες πληροφορειες για την οικογενεια  Avlonacara ? εψαξα στο προφιλ των αφρικανων και δεν βρηκα κατι 

Είναι σαρκοφαγα,θελει χαρεμι,αρεσει να κολυμπα ελευθερα,θελει μίνιμουμ 130 μηκος,εκτος μιας που είναι μκροτερη,φθανει στους 18+ποντους ο αρσενικος,ενώ η θηλυκες είναι πολυ μκροtερες,και <αχρωμες(καφε)>Κατά τα αλλα εχει τα χαρακηριστκα malaw.

πηγα χθες και αγορασα 3 ψαρια εκ των οποιων 2 αρσενικα και 1 θυλικο. το ενυδριο μου εχει μηκος 1.20 .σημερα  τα αρσενικα εφαγαν μια χαρα και κρυβονται μεσα στις φωλειες ενω το θυλικο ειναι στο πανο μερος του ενυδρειου και δεν εχει φαει τιποτα. τι λετε να φταιει? ωριστε και μερικες φωτογραφειες

http://prntscr.com/86w3ms

http://prntscr.com/86w441

Ρε παιδια ασχετο αλλα αυτες τις ημερες εχω περασει απο 5 πετσοπ (ψαχνω κατι συγκεκριμενο) και σε ολα μα ολα τα μαγαζια εχουν τα ψαρια ατα'ι'στα και φαινονται οι κοιλιες τους.Γιατι αυτο? Και μου κανει εντυπωση τωρα που ειπε και ο φιλος οτι τα πηρε εχθες και τα βλεπω και αυτα νυστικα..

Έγινε επεξεργασία - argy1

Δεν βλεπω φωτο.Τα ζωα είναι σε καινουριο περιβαλλον,οποτε είναι φυσιολογικο,Δωσε πισω το ένα αρσενικο,και βαλε αλλα2.3 θηλυκα.Εχεις κατι άλλο μεσα?

Ποσα λιτρα εχεις?

Το θυλικο ειναι το κιτρινο σωστα? Το ενυδρειο ειναι περιπου 150 λιτρα!μου εκανε εντυπωση παντος που το ενα δεν ετρωγε και τα αλλα 2 ηταν οκ

Ρε παιδια ασχετο αλλα αυτες τις ημερες εχω περασει απο 5 πετσοπ (ψαχνω κατι συγκεκριμενο) και σε ολα μα ολα τα μαγαζια εχουν τα ψαρια ατα'ι'στα και φαινονται οι κοιλιες τους.Γιατι αυτο? Και μου κανει εντυπωση τωρα που ειπε και ο φιλος οτι τα πηρε εχθες και τα βλεπω και αυτα νυστικα..

Argy έχει πολύ μεγάλο δίκιο γιατί το έχω παρατηρήσει και εγώ, όμως δεν είναι μόνο ατάιστα αλλά και πολλά νεκρά ψάρια λόγο της ασιτίας!

Για ένα   χρονο,τα 150 λτρα είναι ανεκτα.Αλλα μετα δεν θα χωρανε.Είναι γρηγορα και επιθετικα ψαρια.

Ολες η θηλυκες αυλονοκαρες είναι καφε.

Ξανα βαλε φωτο να δω ποια είναι.

Οπως το αντιλαμβανομαι εγω το θηλυκο ειναι στην πρωτη φωτο το γκρι.Το πολυχρωμο κ το ψαρι της δευτερης φωτο ειναι αρσενικα.

ωριστε μερικες φωτογραφειες για να μπορεσετε να ξεχωρισετε το φυλο τους

post-61287-0-40959100-1440122699_thumb.jpg -> αυτο δεν τρωει καθολου και ειναι συνεχως ψηλα στο ενυδρειο

post-61287-0-46384300-1440122773_thumb.jpg

post-61287-0-72481800-1440122821_thumb.jpg

Τα αχρωμα ειναι τα θηλυκα, αλλα με λαθος συνθηκες και τα αρσενικα χαλια θα φαινονται... τα 150 λιτρα ειναι λιγα για αυτα τα ψαρια να ξερεις. Εχεις διαβασει καθολου για αυτα πριν τα αγορασεις? Στις 3 τελευταιες φωτο που εβαλες η πρωτη ειναι Gold peacock η δευτερη ob aulonacara και η τριτη καποια θηλυκια.. Τα 2 πρωτα ειναι υβριδια.

Η γνωμη μου είναι,να τα δωσεις όλα πισω,και εάν θελεις ντε και καλα αυλονοκαρα,να βαλεις ΜΟΝΟ σε χαρεμι.!+3

Jacobfreibergi.

Δεν μεγαλωνουν πανω απο12 ποντους και είναι καταλληλα για το υπαρχον ενυδρειο.

• Like 1

ο ψευτης στο πετ σοπ μου ειπε οτι ολα ειναι αυλονακαρα και οτι θα ειναι μια χαρα στο ενυδρειο μου αρκει να προσθεσω πολλες πετρες για να κανουν κρυψωνες! για να καταλαβω σωστα το πρωτο της φωτογραφιας και το τελευταιο ειναι θυλικα?και κατι τελευταιο τι ειναι τα υδριβια?

Ολες είναι αυλονοκαρες,η τριτη είναι θηλυκια.Τα πρωτα δυο είναι από επιλεγμενες αναπαραγωγες.

Στο ειπα και πιο πανω,δεν είναι πετρόψαρα.Αν κρυφτουν θα είναι ότι είναι στρασαρισμενα,και όχι ότι τους αρεσει.

Ασχετο

Παιδια δεν μου αφηνει να κανω επικολληση,τι φταιει?

σημερα ειναι η τριτι μερα που ειναι στο ενυδρειο μου! το πρωτο ψαρι εκει που δεν ετρωγε τωρα τρωει μια χαρα. και αποτι καταλαβα σημερα το καθενα βρηκε την δικη του κρυψωνα! οντως κρυβονται επιδη στρεσαρονται?

Φίλε μου μπορεί να είναι aulonocara τα ψάρια σου αλλά δεν είναι ίδιο είδος.

Ψάξε λίγο στην αρθρογραφία της Αφρικής που έχουμε και θα διαβάσεις πολλές πληροφορίες.

Θα βρεις τι λάθη έχεις κάνει και σιγά σιγά θα τα διορθώσουμε.

Sent from my XT1032 using Tapatalk

την αρθογραφια την διαβασα πριν παρω τα ψαρια! εχω βαλει πετρες για να κανουν εκει την φωλια τους. το PH του νερου μου ειναι μια χαρα για αυτα τα ψαρια, και το τελευταιο πραγμα που εκανα ηταν να ακουσω την γνωμη του ανθρωπου στο πετ σοπ. το προβλημα που ειχα ηταν οτι δεν εξερα καλα τις οικογενειες των αφρικανων επιδη ειναι παρα πολλες.

για να κανω σωστες κινησεις, σκευτηκα να του επιστρεψω το αρσενικο gold peacock και να να παρω θυλικια και να αγορασω ακομα μια θυλικια για να εχω αναλογια 1\3

Πολυ καλα θα κανεις με τα ψαρια,καντα χαρεμακι.Απλα οι αυλονακαρες της malawi κινουντε πιο ελευθερα στη λιμνη κ δεν πετρωνουν σαν τα πετροψαρα,mbuna,της λιμνης.Οποτε δεν χρειαζετε να βαλεις πολλες πετρες.Προτιμοτερο να τους δωσεις χωρο/λιτρα να κινουντε.Δλδ με δυο μικρες ντανες στις δυο πλευρες του ενυδρειο εισαι,κατ εμε,οκ!

Έγινε επεξεργασία - johnbaggios

επιδη ειμαι κυπριος αν μπορεις να μου εξηγησεις τι ειναι οι ντανες! οκ φιλε μου παντως ευχαριστω για τις πληροφορειες! και κατι τελευταιο

μπορει να δημιουργηθει ζευγαρι με αυτα τα ψαρια? πχ αυλοκαναρο μαζι με την θυλικια που δεν ξερουμε τι αφρικανικο ειναι ακριβως

Ντανες είναι,μια συσταδα από πετρες,που φτιαχνουμε για τα πετρόψαρα (mbunes) Για να φωλιαζουν μεσα.Εσυ με αυτά τα ψαρια,δεντο εχεις αναγκη,γιατι είναι ψαρια που  κολυμπάνε,και δεν κρυβονται,εκτος αν κατι τα τρομαζει.Γιαυτο να βαλεις λιγες πετρες,ετσικαι για ντεκορ.

Δεν ζουν σε ζευγάρια,αλλα σε χαρεμια.Οποτε και 100 θηλυκες να εχεις,θα ζευγαρωσει με ολες,απλα λεμε τουλλαχιστον 3,για να μοιράζεται η ορμη του αρσενικου σε πολλες θηλυκες.Αλλιως θα την κουρασει και μαλλον θα αρωστησει

καταλαβα οκ τοτε δεν θα χρειαστει να αγορασω αλλες πετρες. για να καταλαβω αυτα τα ψαρια δεν γεννανε αυγα και γεννανε αμεσως τα ψαρακια? και κατι αλλο τα προστατευουν η τα τρωνε οπως τα γκαπυς για παραδειγμα

Οι περισσοτερες κιχλιδες είναι στοματοεπωαζουσες.Η θηλυκια τα κρατα πανω από 20 μερες στο στομα,και μετα τα αφηνει στο ενυδρειο.Αν είναι σε γεννηστρα,αυτή δεν τα τρωει,αλλα στο ενυδρειο θα τα φανε οι αλλοι..

Μην δινεις λεφτα για πετρες,υπαρχουν στην φυση καταπλυκτικες πετρες.

με εχει κλεψει για τα καλα αυτος του πετ σοπ. μου ειπε οτι ειναι καλυτερα να αγορασω απο εκεινον τις πετρες και να μην παρω απο την φυση και οτι πρεπει να προσθεσω πολλες πετρες..ευτυχος αγορασα λιγες. 

μιλησα με ενα αλλο ανθρωπο που εχει μεγαλο πετ σοπ σε κοντινη περιοχη. μου ειπε οτι θα φερει ομορφες θυλικες σε 3 βδομαδες.. θα του παρω πισω τον gold peacock για ανταλλαγη με θυλικο και θα αγορασω ακομη μια θυλικια για να μην γινονται φασαριες στο ενυδρειο μου.

η απορια μου με αυτους τους ανθρωπους των πετ σοπ

μου εβαλε 2 αρσενικους και ενα θυλικο , γιατι αυτο? το δευτερο υποψιαζομαι 2 λογους.. ο πρωτος ειναι οτι δεν κανουν σωστα την δουλεια τους και δεν ξερουν πολλα πραγματα για τα ψαρια και ο δευτερος ειναι οτι μας κοροιδευουν εμας που δεν ξερουμε τοσα για τα ψαρια απλα μονο και μονο για να πουλισουν

με εχει κλεψει για τα καλα αυτος του πετ σοπ. μου ειπε οτι ειναι καλυτερα να αγορασω απο εκεινον τις πετρες και να μην παρω απο την φυση και οτι πρεπει να προσθεσω πολλες πετρες..ευτυχος αγορασα λιγες. 

μιλησα με ενα αλλο ανθρωπο που εχει μεγαλο πετ σοπ σε κοντινη περιοχη. μου ειπε οτι θα φερει ομορφες θυλικες σε 3 βδομαδες.. θα του παρω πισω τον gold peacock για ανταλλαγη με θυλικο και θα αγορασω ακομη μια θυλικια για να μην γινονται φασαριες στο ενυδρειο μου.

η απορια μου με αυτους τους ανθρωπους των πετ σοπ

μου εβαλε 2 αρσενικους και ενα θυλικο , γιατι αυτο? το δευτερο υποψιαζομαι 2 λογους.. ο πρωτος ειναι οτι δεν κανουν σωστα την δουλεια τους και δεν ξερουν πολλα πραγματα για τα ψαρια και ο δευτερος ειναι οτι μας κοροιδευουν εμας που δεν ξερουμε τοσα για τα ψαρια απλα μονο και μονο για να πουλισουν

Φίλε Μιχάλη, είναι αλήθεια ότι κάποιοι από αυτούς δεν είναι σωστοί επαγγελματίες, αλλά και εμείς πρέπει να ενημερωνόμαστε πριν από καθε αγορά, έτσι ωστε να μην στηριζόμαστε επάνω τους και να τους δίνουμε το δικαίωμα να μας κοροιδεύουν, και να μας πουλούν οτι θέλουν. Υπάρχει βέβαια και η πιθανότητα και αυτός ο ίδιος να μην ξέρει τι πουλάει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...