mouseman 18 Αυγούστου 2015 #1 Share 18 Αυγούστου 2015 (edited) Εχω το skimmer tunze 9006 .Το χρησιμοποιω 1 χρονο περιπου και το πηρα απο γνωστο μου ο οποιος το δουλεψε 1 χρονο μονο. Τον τελευταιο μηνα βλεπω οτι δεν μου βγαζει την απαιτουμενη θα ελεγα βρωμια.Πριν μια εβδομαδα το εβγαλα το εκανα βιδες και το καθαρισα μπορω να πω οτι δουλεψε σιγουρα καλυτερα αλλα στην μια εβδομαδα εχει βγαλει μονο 50ml βρωμια.Δεν ειμαι καθολου ευχαριστημενος και ενας λογος παραπανω για να σκεφτομαι κατι καινουργιο σε αυτες τις δυσκολες μερες ειναι οτι ειναι ο κυριος λογος που εχω νιτρικα. Σε αυτο το σημειο λοιπον θελω να ρωτησω αν εχει καποιος το ιδιο skimmer και να μου πει τις εντυπωσεις του . Έγινε επεξεργασία 18 Αυγούστου 2015 - mouseman Link to comment Share on other sites More sharing options...
mouseman 18 Αυγούστου 2015 Author #2 Share 18 Αυγούστου 2015 Μια φωτο για το πως ειναι τωρα το κυπελο του skimmer. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mouseman 18 Αυγούστου 2015 Author #3 Share 18 Αυγούστου 2015 Ενα βιντεο για το πως δουλευει το skimmer. Link to comment Share on other sites More sharing options...
OCEANUS 18 Αυγούστου 2015 #4 Share 18 Αυγούστου 2015 (edited) Εγω δεν το ειχα ποτε,ομως λογικα φαινεται να λειτουργει.Μηπως λοιπον,μεχρι εκει φτανουν τα ποδαρια του?Ο τροπος για να μειωσεις τα νιτρικα ειναι ειτε αλγες οπως ats,chaeto.Ειτε οργανικος ανθρακας οπως υγρος,biopellets μαζι με σκιμμερ που θα πεταει τα βακτηρια εξω απο το ενυδρειο και μεσα στο κυπελο του σκιμμερ.Γι αυτο εδω θελουμε καλο σκιμμερ.Παντως μονο του το σκιμμερ δεν ριχνει τα νιτρικα! Έγινε επεξεργασία 18 Αυγούστου 2015 - DIMITROS2013 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mouseman 18 Αυγούστου 2015 Author #5 Share 18 Αυγούστου 2015 Εγω δεν το ειχα ποτε,ομως λογικα φαινεται να λειτουργει. Μηπως λοιπον,μεχρι εκει φτανουν τα ποδαρια του? Ο τροπος για να μειωσεις τα νιτρικα ειναι ειτε αλγες οπως ats,chaeto. Ειτε οργανικος ανθρακας οπως υγρος,biopellets μαζι με σκιμμερ που θα πεταει τα βακτηρια εξω απο το ενυδρειο και μεσα στο κυπελο του σκιμμερ.Γι αυτο εδω θελουμε καλο σκιμμερ. Παντως μονο του το σκιμμερ δεν ριχνει τα νιτρικα! Δεν ξερω αν φτανουν μεχρι εκει τα ποδια του παντως στους 8 μηνες που το δουλευω τωρα μου τα κανει αυτα. ισως να μην ξερω να το δουλευω καλα γιαυτο και ζηταω την γνωμη καποιου που το εχει. Ειναι ενας λογος που εχω υψηλα νιτρικα δεν ειπα οτι περιμνω απ το skimmer να τα ριξει. Τωρα παιζω με nopox μηπως παιζει ρολο και αυτο ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
submarine1981 19 Αυγούστου 2015 #6 Share 19 Αυγούστου 2015 Μάκη από το βίντεο μια χαρα μου φαίνετε να δουλεύει. Το σκίμερ βγάζει μεγάλες οργανικές ενώσεις και όχι απαραίτητα τα ΝΟ3. Απλα βοηθάει στα ΝΟ3. Αλιως αντι για σκιμερ θα το λεγαμε denitrator. Περίμενε να δεις το nopox. Αυτό φαντάζομαι όπως και η βοτκά θέλει χρόνο για να φανούν τα αποτελέσματα του. Αν πάλι δουλεύεις αρκετο χρόνο το Nopox και έχεις νιτρικα τοτε ισως να κοίταζες αν εχει ψοφήσει κάποιο ψάρι και δεν το εχεις δει, αν χρειάζεται να αυξήσεις την δοσολογία του Nopox , μείωση ποσότητας τροφής κλπ. Κάτι που έχω παρατηρήσει στα δικά μου σκιμερ είναι ότι όταν καθαρίζω το κύπελο πολύ καλά, και μάλιστα στον κώνο του κυπέλου από μέσα (από εκεί που ανεβαίνει ο αφρος) έχω καλήτερη απόδοση. Έχω την εντύπωση ότι όσο λιγότερη "γλίτσα" έχει ο κώνος του κυπέλου και η προπελα τόσο καλύτερη απόδοση έχει, Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 19 Αυγούστου 2015 #7 Share 19 Αυγούστου 2015 η Tunze λεει στις οδηγιες της οτι καθε φορα που αδειαζουμε το κυπελο να καθαρισουμε και εσωτερικα τον λαιμο με την βουρτα που εχει, δεν ξερω εαν ειχε ή εχει τετοια βουρτα. επισης η εκκινησει μεθοδον οπως βοτκα-νοποξ κτλπ μπορει να κανει το σκιμμερ να υπολειτουργη στην αρχη γιατι αλλαζει η βιολογια του νερου σου, δεν ξερω ποσο και για ποσο αλλα ξερω οτι γινεται... επισης το "βαθυ" καθαρισμα του σκιμμερ το κανει να αργει καποιες μερες να λειτουργησει κανονικα... οποτε δωσε λιγο χρονο, ειπαμε υπομονη Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος